• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Csak az a kérdés, hogy milyen hosszú az alagút, és hányan vannak benne. Illetve hogy nyitva tartják az ajtót vagy bezárják.

A budapesti metróban van gépi szellőztetés, pedig ott elég nagy az alagút, és nyitva vannak az ajtók is. + a szerelvények is érezhetően mozgatják a levegőt :)
Ti hol eltek? Meg sosem voltatok barlangokban? 50 km-es barlangban is voltam, akkora huzat van benne, hogy majd lekapja az ember fejet. Jah es az osemberek konkretan nehany szazezer evig barlangokban eltek. Szoval lehet varni turelmesen a levego elfogyasat.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
Izrael tűzszünetet ajánlott fel azért cserébe, hogy a Hamasz elengedje az összes túszt és átadja a halott izraeliek holttestét, de a Hamász ezt elutasította - Al Arabiya

Más forrás bizakodó:
Gyorsan haladnak a tárgyalások a tűzszüneti megállapodás és a Hamász és Izrael közötti csereegyezmény elérése érdekében, katari közvetítéssel.
Több helyen megjelent, hogy elvágták Gázában a kommunikációt, mobilnetet stb ez azt jelentheti, hogy 24-72 órán belül indul a szárazföldi invázió.

Ha megegyeznek egy tűzszünetben és elmarad a szárazföldi offenzíva, akkor azt az izraeli lakosság nehezen fogja elfogadni, még úgy is ha esetleg minden túsz biztonságban hazajutna.
A Hamasz számára ez egy győzelemmel érne fel, a nemzetközi közösség újraépíti ismét majd az övezetet és a Hamasz uralma és erejének zöme megmaradna, maximum pár év és újra visszanyernék a régi erejüket és kezdődne minden előlről.

Ez a helyzet egyik félnek sem könnyű innentől:

1.Izrael-Ha bevonulnak nagy veszteségek lehetnek, a túszok sem biztos, hogy élve hazakerülnek, rengeteg civil palesztin is meghal, ráadásul senki sem tudja, hogy a Hezbollah tényleg belép e a háborúba, eddig amit csináltak az szinte semmi 2006-hoz képest.

2.Hamasz-Vannak olyan hangok, főleg a politikai vezetésből, hogy tűzszünetet szeretnének (nyilván komoly veszteségeik vannak, több parancsnokot is lividáltak) és elengednék legalább a civil túszokat, ugyanakkor Gázából azért megy a fenyegetőzés, hogy 40 ezer Hamasz harcos várja az izraelieket stb...Viszont már olyan hang is volt, hogy a szövetséges szervezetektől mint pl a Hezbollah is több segítséget várnak a mostaninál, az izraeli, Ciszjordániai palesztinok sem indítottak intifádát, csak néhány erőszakosabb tüntetés volt, ami eddig is.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
ezek szerint megindultak 100 repülőgép bombázza észak gázát
Lehet...

Israeli occupation army spokesperson: Israeli ground forces are expanding ground activities in Gaza​

Arany
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 458
113
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 792
113

Izrael elindul, ma este legyalulja Gázát​

Az izraeli hadsereg közölte, hogy az éjszaka folyamán "célzott támadást hajtott végre a tenger felől" a Gázai övezet déli részén. Az Egyesült Államok pedig megtorló légicsapásokat mért két, az iráni Forradalmi Gárdához köthető kelet-szíriai helyszínre a Pentagon szerint - írja a Sky News.
z Izraeli Védelmi Erők (IDF) sajtótájékoztatót tart.

Daniel Hagari parancsnok tartja a tájékoztatót, és azt mondja, hogy a hadsereg "minden fronton felkészült" Izrael biztonságának megőrzésére, és ma este kiterjeszti szárazföldi műveleteit.

"A szárazföldi erőink kiterjesztik szárazföldi műveleteiket. Az IDF minden dimenzióban tevékenykedik"
- mondta.

Az al Shifa kórházról szólva, amelyet az IDF állítása szerint a Hamász főhadiszállásaként használnak, azt mondja: "Feltártuk a földalatti szférát".

"Folytatjuk a támadásokat Gázában és környékén" - teszi hozzá, és közli a polgárokkal, hogy a térség déli részén "jobb körülményeket" találnak.

Azt mondja, hogy az IDF katonái "magas készültségben" vannak az északi határ mentén, és a haderő "sejteket lőtt" az északi határon.

"A hazai fronton arra kérem Önöket, hogy továbbra is tartsák be a hazai frontparancsnokság utasításait" - mondja, hozzátéve, hogy dolgoznak a polgárok által használt riasztási alkalmazás javításán.

Elmondása szerint eddig összesen 310 IDF-katonát öltek meg, és 229 embert tart túszként fogva a Hamasz.
Hangos robbanások sorozata történt a Gázai övezetben – írja egy tudósítójára hivatkozva a Fox News csatorna.

"Pénteken több hangos robbanást láttak és hallottak Gázában, miközben Izrael a palesztin terület szárazföldi inváziójára készül. <...> Izrael a háború kezdete óta a legsúlyosabb bombázását a Gázai övezetre összpontosította" - jelentette a média.

A palesztin enklávé áldozatainak száma meghaladta a 7,3 ezret, több mint 19 ezren megsérültek. Több mint 1,3 ezer ember halt meg Izraelben. Emellett különböző becslések szerint akár 250 embert tarthat fogva a Hamász - írja a RIA.

Megszakadt az internetkapcsolat a Gázai övezetben

A Netblocks internetes megfigyelőközpont szerint a Gázai övezetben megszakadt az internetkapcsolat.

A megfigyelőközpont az X-en közzétett nyilatkozatában azt írta, hogy az élő hálózati adatok szerint a térségben összeomlott az összeköttetés.

"A vállalat az utolsó megmaradt nagy szolgáltató, amely szolgáltatást nyújt, miközben az Izraellel folyó harcok közepette csökken az összeköttetés" - tették hozzá.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 792
113
Hírek

-Izrael ma este bejelentette szárazföldi hadműveleteit a Gázai övezetben.
-Hagari: "Izrael együtt fog működni Egyiptommal és az Egyesült Államokkal, és megerősíti a védelmet a Vörös-tengeren fenyegető veszélyekkel szemben".
-Az izraeli hadsereg szóvivője: Felszólítjuk a Gázai övezet lakóit, hogy induljanak dél felé.
-Izrael fáklyás bombákat lő a Gázai övezet légterébe.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Lehet...

Israeli occupation army spokesperson: Israeli ground forces are expanding ground activities in Gaza​

Arany
Mégse...
Arany, kőolaj esik vissza!
Megy az idegek harca.
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby