• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Izrael sikeresen tesztelte új légvédelmi rakétáját
„A sikeres teszt mérföldkő Izrael védelmi és támadó képességében a térség kölcsönös fenyegetései közepette”
Ugyanszó szerint is mulatságos, mivel kvázi elismeri, hogy Ők is fenyegetnek, ugyanakkor röhejes is mivel valós fenyegetést egyedül Ők jelentenek bárkire is a környéken.
 
  • Hűha
Reactions: PPP

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
518
2 389
93
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Izrael sikeresen tesztelte új légvédelmi rakétáját
Duckdodgers teljesen eggyetértek veled,sajnos tényleg izrael jelenti ott a legnagyobb problémát pl:a sziriai húzásuk is elég gáz volt.De ez van ők megtehetik,max a hezbolah rakétáktol kell félni persze ez csak irónikusan értem igy is nemtudom itt olvastam vagy máshol hogy 90% os lefedettségü izrael rakéta védelmeaz országban.
 
M

molnibalage

Guest
Folytatva az  E-737 AEW&C Wedgetail/Peace Eagle/Peace Eye topikból.

 

ha van egy BT állandó tag szolgád, akkor minden megfelel a nemzetközi jognak

Bocs, de a Nemzetközi Tengerjognak az égvilágon semmi köze az ENSZ BT-hez, "picit" régebbi annál, még ha módosították időnként is. Szerintem vagdalkozás helyett olvasd el. Én anno megtettem...
 
  • Tetszik
Reactions: PPP

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Nem kizárólag a tengerjogra gondoltam, hanem általában mindenre. Ha van egy bábud, ami megvétóz mindent, amit ellened hoznának, akkor minden megfelel a jognak, mert nem ítélnek el miatta.
 
  • Tetszik
Reactions: notaricon
M

molnibalage

Guest
A kérdéses esetben semmi más nem játszik. Egy állam bejelentett blokádot egy másik ellen, amit maximálisan a NTJ-nak megfelelően hajtott végre. A blokádtörése semmi szükség nem volt, az amit propagáltak a "békehajó" utasai, azt szárazföldről, a határon kötelező ellenőrzés mellett is szállítható lett volna, ahogy tették is.

Bocs, de itt vakerálsz mindenféle másról, aminek a témához semmi köze...

Az meg már tényleg csak a margóra kívánkozik, hogy mivel Izraelt nem ismeri el a Hamasz, akkor innentől fogva milyen államokról beszélnük..? Egy nemlétező állam nemlétező blokádjára miféle jog vonatkozik szerinted? Mert ugyanaz az ENSZ határozat hozta létre Palesztínát és Izraelt. Ha a Hamasz nem ismeri el Izraelt, akkor a palesztín államiság sem játszik...
 
  • Tetszik
Reactions: PPP

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
a határon kötelező ellenőrzés mellett is szállítható lett volna, - nemegészen, mivel építőanyagot nem engednek be, amiből elég sok volt a hajókon. Persze lehet mondani, hogy abból csempészalagút is lehet, amin fegyvereket hozhatnak be a palesztinok, de ilyen erővel azt is lehetne mondani, hogy kaját vagy gyógyszert sem engednek be, mert attól erősebbek lesznek a palesztinok és tudnak valamicskét harcolni. Akkor már mondjék azt, hogy az egyetlen engedélyezett importcikk palesztinába a ciántabletta, de az is csak úgy, hogy egyből mindenki beveszi, hogy nehogy összegyűjtsék és megmérgezzenek egy izraeli víztározót vele. 
 
  • Tetszik
Reactions: Centquri prime

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Szerintem beszéljetek meg egy időpontot. Vascsöveket biztosítok igény szerint :D

Ez tipikusan az a vita aminek sosem lesz vége és senkinek sincs igaza. Izrael megalakulása óta másodrangú állampolgárként kezeli a palesztinokat és erre nincs mentség. Valójában azzal amit Izrael megalapítása óta művelnek, pontosan azzá váltak Akiket elvileg annyira gyűlölnek  : Egy fasiszta módszereket alkalmazó faji alapú terrorállammá.

Csak halkan megkérdem szerintetek ha mi összeterelnénk itt magyarországon egy népcsoportot egy megyébe  és azokat elzárnánk a külvilágtól, vajon mennyi időre lenne szükség az első büntetőintézkedésig?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Amúgy nem csak a palesztinokkal mocskoskodnak helyben, hanem az etióp zsidókkal is:

http://www.origo.hu/nagyvilag/20130228-gyanus-fogamzasgatlasi-gyakorlat-izraelben.html
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
olvastam de direkte nem linkeltem be...

Én erről azt gondolom hogy jelenleg szükségük van az ilyen csórókra is, mivel a "hazai" zsidó fiataloknak egyre kevésbé fűlik a foguk a katonáskodáshoz, viszont arra számolnak hogy hosszú távon a betelepült családok gyermekei megoldást nyújtanak. Valahol  láttam egy riportot egy betelepült magyar családdal (talán on the spot vagy hasonló). Kaptak lakást egy telepen ami közvetlenül egy palesztin falu mellett épült és csodálkozott hogy mi bajuk a palesztinoknak stb... Hát nem is tudom :)))

egy vicces kérdést azért feltennék :

Ugye állítólag az Ujgurok rokonaink. Képzeljétek el a helyzetet ahogyan a világban szétszóródott magyarság betelepül az Ujgur autonóm tartományba és az ottani egyéb nemzetségeket kvázi gettókba zárja és blokád alá vonja elzárva előlük az alapvető infrastruktúrát, megakadályozva ezzel minden fejlődést az adott területen... Vajon mi történne?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Az ottani egyéb nemzetségek főleg kínaiak. Utána meg ki lehetne terjeszteni a blokádot 1,3 milliárd hivatalos plusz legalább 0,2-0,5 milliárd nem hivatalosan létező kínaira :) Egy ekkorka gazdaságot 2-5 millió betelepült magyar által kiszipolyozva elég ütőképes kis országot össze lehetene hozni. (a mesében)
 
  • Tetszik
Reactions: honved and gergo55
M

molnibalage

Guest
Ugye állítólag az Ujgurok rokonaink. Képzeljétek el a helyzetet ahogyan a világban szétszóródott magyarság betelepül az Ujgur autonóm tartományba és az ottani egyéb nemzetségeket kvázi gettókba zárja és blokád alá vonja elzárva előlük az alapvető infrastruktúrát, megakadályozva ezzel minden fejlődést az adott területen… Vajon mi történne?

Ha ezt példának akarod felhozni, akkor rendkívül elbaszott példa, köze nincs a közel-keleti helyzethez...
 
  • Tetszik
Reactions: PPP

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Kifejtenéd , hogy miért is? Nyakatekert példa de attól még hasonló...

47-ben amikor az ENSZ felosztotta Palesztiínáta zsidók aránya kb 1/3 volt a lakosságot tekintve. Ezt az arányt aztán a szerte a világból betelepült zsidókkal és a különféle zsidó fegyveres milíciák/terrorcsoportok által elüldözött/lemészárolt tömegekkel változtatták meg. A számokkal akarsz vitatkozni?

Egyébként meg már ne is haragudj de a közel-keleti helyzetet éppen az okozza hogy közel 2000 év után egyszer csak létrehoztak egy mesterséges államot. És hagyjuk azt a rossz dumát hogy Izrael a térség stabilitásának záloga... mert ennek épp az ellenkezője igaz.
 
M

molnibalage

Guest
A palesztín területek egy igen komoly részét a "testvéri" arab államok is megszállták 1948 után, ennek minden következményével. Annyia kényelmes erről megfeledkezni ugye...? Palesztína és a körülötte levő területek "ügye" egy jó kirakat, ami miatt folyamatosan lehet sírni, akinek éppen az érdekét szolgálja...

(Vagy vele basztani a másikat, ahogy történik ez a '70-es évek óta. Pl. Szíria közvetlenül nem viselt hadat, de az által támogatott terrorszervezet viszont csinálhatta, amit akart.)

A demográfiai viszonyok a háborúk áldozatai által "0" mennyiséget adnak nem azért változott meg. Tudod, bevándorlás... Ja, arar minek is volt hatása? Jé, csak nem megszállták az arab testvérek is őket...?

Egy állam bevándorlásai törvényei az adott állam belügyei. A SZU összeomlása után ugrott meg keményen Izrael lakosságának növekedése. Hibáztasd Gorbacsovot...

http://en.wikipedia.org/wiki/File:population_of_Israel_since_1949.svg

Az ellen miért nem kapálózól, hogy nem izraeliek reprodukciós aránya önmagában azt okozza, hogy Izraelben a nem zsidók aránya csökken...? Egyébként Izraelben tudtommal sem vallás sem származás nem gátja a politikai képviseletnek, vannak arabok a törvényhozásban. Asszem állami pénzből (!) működik olyan szervezet, ami az izraelben élő arabok és más népcsoportok ügyeivel foglalkozik. A nagyobb arab népszaporulat miatt önmagában egyre nagyobb szavuk lehet az Izraelben élő egyéb népcsoportoknak, amire igencsak rásegít az, hogy Izraelben igen sok kis párt jut be, tehát koalíció nélkül nincs kormányzás. Ha ehhez egyszer majd egy olyan párt kell, amire a nem zsidók szavaznak...

Soha nem mondtam, hogy Izrael a térség stabilitásának a kulcsa...

A környező "tesetvéri" országok szarnak magasan a palesztínokra. Amíg az EU összemérhető, vagy több (!) pénzzel látja el a Palesztín Autonómiát mint mindenki más együttvéve, akkor kevesebb hegyi beszédet várnék el attól, hogy ki és mit csinál... Jelenleg Izrael látja el Palesztína közműszolgáltatását is. No comment...
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Minden amit leírtál a következménye annak hogy a zsidók semmibe véve a 47-es ENSZ határozatot, kisajátították izraelt és eszükbe sem jutott a palesztinokat egyenlő félként kezelni. Talán nem igaz hogy elkergették a palesztinokat?

"Az ellen miért nem kapálózól, hogy nem izraeliek reprodukciós aránya önmagában azt okozza, hogy Izraelben a nem zsidók aránya csökken…?"

rohadt kíváncsi lennék rá , ha bezárnálak a családoddal egy lepukkant sertéstelepre, majd a közelben álló vadiúj lakóparkba invitálnám a baráti körömet szerte a világból akkor Ti hogyan tartanátok a lépést :)))
 
  • Hűha
Reactions: PPP

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
"Jelenleg Izrael látja el Palesztína közműszolgáltatását is" - miután szétlőtték mindenféle infrastruktúrájukat még hálásak is kellene legyenek érte mi?

És kapálózhatsz bármennyire Izrael mellett, mert tény, hogy mesterségesen hozták létre mások területén. Ettől a ponttól fogva nincs olyan, hogy terrorizmus a palesztinok részéről, hanem csak honvédelem van a betolakodókkal szemben bármit is tesznek. Ezenkívül a töketlen ENSZ által kijelölt határokat már rég kibővítették saját kedvük szerint, elüldözve / lemészárolva az őslakosokat. Most meg a Golán fennsíkon (ami szintén megszállt terület) nekiállnak olajat fúrni, más olaját.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
de ajánlom ezt a kis videot megnézésre , nekem elég hiteles arcnak tűnik a fickó :

http://www.youtube.com/watch?v=c4ZfnpN4Dfc
 
M

molnibalage

Guest
És kapálózhatsz bármennyire Izrael mellett, mert tény, hogy mesterségesen hozták létre mások területén.

Ez 100%-ban igaz Palesztínára is. Semmiféle történelmi előzménye nincs, palesztín nép nem is létezett. Szó se róla a környező arab államokat is akkoriban hozták létre...
 
  • Tetszik
Reactions: PPP and honved