• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Az ország létezett az oszmán birodalom részeként már 500 éve. Az I. Vh után meg angol gyarmat lett. De lényeg, hogy létezett a középkortól a jelenig folyamatosan. Míg Izraelt pár A4-es lapra fevésett néhány sor hozta létre valamelyik ENSZ-bulin és a nagy nevei között mind szadista tömeggyilkosok vannak kivétel nélkül.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Molni vazzeg... rohadtul nem azt mondom hogy a zsidóknak nincs joguk ott lenni, hanem azt hogy tiszteletben kellene tartaniuk a nem zsidó állampolgárok jogait is. De továbbmenve : szerinted akkor az is teljesen rendben van hogy a románok Erdélyben mesterségesen megváltoztatták a lakosság arányait függetlenül attól hogy a Trianoni szerződés ezt konkrétan megtiltotta?  És ha már van olyan hogy ENSZ ami határozatokat hoz, hát nem csak azt kellene belőle elfogadni ami számukra kedvező. Mert ha jól tudom ilyen szempontból elég rossz statisztikával rendelkeznek ugyebár :)))
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell
M

molnibalage

Guest
<div>
Minden amit leírtál a következménye annak hogy a zsidók semmibe véve a 47-es ENSZ határozatot, kisajátították izraelt és eszükbe sem jutott a palesztinokat egyenlő félként kezelni.

Az egyenlő félként kezelés úgy kezdődött, hogy megalakult mindkét állam, amire aztán a szintén akkoriban alakult arab államok úgy reagáltak, hogy megtámadták Izraelt. A szar ott került a palacsintába, hogy az megvédte magát sőt, még képes volt minimális területi nyerséget is elérni... Mivel Izraeltől nem tudtak a "testvérek" területet megkaparintani, ezután megfelet az is, ami a Palesztína lett volna... A háború után ez is nagyon komoly tényező volt abban, hogy nem lett palesztín állam. Az izraeil területi nyereségtől függetlenül a mardékon lehetett volna, de a környező államok nem hagyták és azóta lehet sírni ríni... A 2000-es felajánlás sokkal nagylelkűbb volt, mint amit a palesztínok érdekérvényesítő képessége lehetővé tett volna, és továbbfejleszthető lett volna. Ha már létezett volna valóban Palesztína, akkor azt eltörölni nem lehetet volna.  Arafat ezt az ájánlatot visszadobta, amit aztán élete hibájának tartott...

Talán nem igaz hogy elkergették a palesztinokat?

Kollektíve? Háááááááát... Az illegális telepek építése vastagbőrős, de Izrael által megszállt/elfoglalt területen mai is élnek nem zsidók, ebből én azt szűröm le nem fenyegett zsidó népirtás veszélye kollektíve. Persze ez nem zárja ki olyan idióták egyéni villongásait, mint amit Saron állítólag előadott. Ez ellen viszont nem lehet tenni semmit. Szíria is vigyorogva tárta szét a kezét, amikor területéről indítottak terroristák támadásokat már a '70-es évektől kezdve mondván, hogy "nem mi voltunk"...

rohadt kíváncsi lennék rá , ha bezárnálak a családoddal egy lepukkant sertéstelepre, majd a közelben álló vadiúj lakóparkba invitálnám a baráti körömet szerte a világból akkor Ti hogyan tartanátok a lépést :)))

Itt fordulok le a székről. Palesztína nincs elzárva a külvilágtól, nem Észak-Korea, el lehet hagyni és be is lehet lépni a területére. Izrael felől szigorúan, hogy más irányból hogyan, azt nem tudom. Az nem gettóba zárás, hogy egy állam úgy gondolja, hogy a másik felé lezárja határait. Akkor ezek szerint az USA is gettó a mexikói határ ellenőrzése és kerítés felhúzása miatt...? Uramatyám...


</div>
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Palesztína nincs elzárva a külvilágtól - na itt én is lefordultam a székről. Szerinted a blokát meg a fal mit takar, ha nem elzárást?

A 2000-es felajánlás sokkal nagylelkűbb volt, mint amit a palesztínok érdekérvényesítő képessége lehetővé tett volna - de még mindig sokkal szarabb volt, mint amit az ENSZ eredetileg kijelölt, vagy mintha nem jelölt volna ki területet Izraelnek. A felépített falait meg a Nemzetközi Bíróság törvéntelennek ítélte és az ENSZ is elítélte. 

 

Izrael olyan, hogy egyes számukra tetsző ENSZ határozatok mellett maximális mellbedobással kiáll, pl azt amelyik létrehozta Izraelt, a számukra nem tetszőket meg egyszerűen nem tartják be. Tudod vannak ilyen népcsoportok is, akik tudják a jogaikat és azokat követelik is az államtól, de a kötelességeiknek meg nem tesznek eleget, aztán csodálkoznak, hogy sokan utálják őket emiatt meg mindenki rászistááá.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
huhh, kezdem úgy érezni hogy direkte játszod el a hülyét...

Szóval akkor újra felteszem Neked a kérdést : adott egy 20 ha-s terület, cirka 100 fős lakossággal (nevezzük Őket őslakosoknak) amit én egy határozat, és hogy hasonló legyen az arány 50 fős baráti társaság segítségével megszerzek, majd a 100 főt egy nyomortelepre zárom. Én a nyomortelepet körbekerítem és blokád alá veszem és csak azt engedem be kívülről amit én úgy gondolok. Építőanyagot, gyógyszert csak korlátozottan, fegyvert abszolúte nem. Közben persze a lakóparkomba folyamatosan invitálom a barátaimat így az én népem gyarapszik. Hát ez a bent élőknek nyilván nem fog tetszeni és elégedetlenkedni kezdenek, ezért én időről időre  megelőző csapásokat hajtok végre a lázongók ellen. Ha meg sem ölök senkit, előbb-utóbb lesz Aki megunja és ősei földjét hátrahagyva inkább elmenekül ezzel is az én malmomra hajtva a vizet.  a végén az arányokl megfordulnak és az én népességem felmegy mondjuk 100 főre míg a nyomortelepen csak 50-en maradnak...

Szóval ez Szerinted teljesen frankó így? Ezt így lehet?
 
  • Tetszik
Reactions: Centquri prime
M

molnibalage

Guest
itt én is lefordultam a székről. Szerinted a blokát meg a fal mit takar, ha nem elzárást?

Ha én falat építek az én házam köré, akkor te miért is vagy elzárva...? Palesztína nem csak Izraellel határos... Ide meg képzelj egy nagy facepalmot...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
oda van írva "blokát meg a fal ", nem csak fal, hanem blokád ÉS fal. Mi olyan érthetetlen? Ha meg úgyis olyan kurvasok országgal határos és annyira szabad az emberek meg a termékek mozgása, mint ahogy te azt itt beállítod, akkor mi haszna a blokádnak? Te saját magadnak mondasz ellent, na meg a valóságnak.

http://1.bp.blogspot.com/-Ha0TOK_5taU/UOxgm6mf-nI/AAAAAAAAAFU/S7emdMSChiw/s1600/e1e6402fa1a9925ad3e9e91840ed5a31.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: Centquri prime

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Testvéreim az úrban, nézzetek már rá egy térképre, aztán válaszoljatok pár kérdésemre!

A Palesztín Állam csak Izraellel határos?

Mert ha nem, akkor kérdem én , hogy tudja I. lezárni a P.Á. és Egyiptom határát? A P.Á. és Jordánia határát?

Ezen testvéri és arab államok miért nem nyitják meg határaikat a P.Á. felé, és engednek szállítani élelmiszert, gyógyszert, építőanyagot  a szenvedő palesztínoknak? Miért nem ezt finanszírozzák  a szaúdi és kuvaiti olaj-dollárokból a gerillák(?) fegyver-szállításai helyett? (Más kérdés, hogy szerintem aki városi buszt robbant fel, vagy vaktában indít rakétákat lakott területek ellen, az nem is gerilla, hanem terrorista, meg persze lehet, hogy az is, aki válaszul tonnás bombákat használ szintén lakott területen!)

Talán mert a gazdag arab országoknak is jobb a feszültség, békétlenség, mint egy nyugis Palesztína?

Én ugyanis azt látom, hogy  Izrael csak Gázát bombázza időnként, a P.Á. területét alkotó Jordániától nyugatra eső területet egyáltalán nem. Talán mert onnan nem lövöldöznek át Izraelbe?

TALÁN EZ LENNE A KÖVETENDŐ ÉS BÉKÉS MEGOLDÁS??!!

Üdv ML
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Nagy vonalakban ez a helyzet akármit is mondasz.

Volt egy ország aminek a lakosságarányát mesterségesen megváltoztatták és az ott lakókat elkergették. Nem így volt?

Meg ne magyarázd már hogy a palesztinok önként és dalolva hagyták hátra a lakásaikat, házaikat és földjeiket. De ezt még a józanul gondolkodó zsidók is elismerik.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
emel szerintem hinni a templomban kell, és én nem vagyok a testvéred :p

Te milyen bolygón élsz? A tekjes izraeli határt izraeli katonák őrzik még akkor is ha az adott esetben Gáza vagy Ciszjordánia... Épp erről szól a blokád. Ennyi erővel a tengerről is bejutna bármi, de mégsem. Az arab országok részéről nincs akadálya semmilyen forgalomnak.
 
M

molnibalage

Guest
Volt egy ország aminek a lakosságarányát mesterségesen megváltoztatták és az ott lakókat elkergették. Nem így volt?

Félelmetesen rövid a memóriád...

A II. Vh utáni lakosságcsere az mi...?

A mai Kalinyingrád területe valaha porosz terület volt. Hány német él ott most?

Módszerváltás előtt a romániai falurombolás és félerőszakosan kikényszerített költöztetés? A '80-as években a 2. legnagyobb magyar lélekszámú város Bukarest volt...

Lengyelország nyugatabbra tolása a II. Vh után?

Soroljam még..?

Nem önként és dalolva, de a I. háború után tudtommal senki nem kényszerítette őket, hogy hagyják el Izrael által meghódított területet. Németországot is elfoglalta a SZU, de mégsem költözött el a teljes német lakosság...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
molni esküszöm neked az Öntött ólom alatt oda kellett adjanak egy F15-öst, hogy "játsszál" vele, hogy ennyire véded őket.
 
M

molnibalage

Guest
Vagy csak szimplán objetívebben szemlélem a helyzetet és képes vagyok ránézni egy kibaszott térképre... Ennyi...
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
És azok jogosak voltak ? menj már a p.csába ilyen baromságokkal, de komolyan. A szuper példáid mind a nagyhatalmak érdekeinek megfelelő aljas kis húzások illetve büntetések voltak.

"A II. Vh utáni lakosságcsere az mi…?

A mai Kalinyingrád területe valaha porosz terület volt. Hány német él ott most?"

Mind2 gusztustalan féreg dolog volt, kollektíven bűnösnek kimondani embereket és elüldözni őket.

"Módszerváltás előtt a romániai falurombolás és félerőszakosan kikényszerített költöztetés? A '80-as években a 2. legnagyobb magyar lélekszámú város Bukarest volt…"

mintha erre céloztam volna okoska...

"Nem önként és dalolva, de a I. háború után tudtommal senki nem kényszerítette őket, hogy hagyják el Izrael által meghódított területet."

hát persze... csak éppen ha zsidó milíciák molesztálnak nap mint nap akkor elmész magadtól.

"Németországot is elfoglalta a SZU, de mégsem költözött el a teljes német lakosság…"

Végülis tényleg csak az szökött el onnan aki nem nyalta az oroszok se**ét és megtehette :)))
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
754
1 913
93
Üdv!

Bocs, hogy belevau, de szerintetek jobb lesz attól bárkinek is, hogy itt verbálisan gyilkoljátok egymást? Kérlek Titeket, azért ne menjünk le indexfórum szintre.

Annyiban kéne maradni, hogy egyik "csapat" sem ártatlan cserkészfiúkból áll, s míg világ a világ, ott gyilkolni fogják egymást, míg el nem fogy az egyik csapat. S mint mindig, az erősebb kutya b... mondja meg, hogy mi fog történni. Ezen mi változtatni úgysem tudunk, max. egymás agysejtjeit pusztítjuk a szükségesnél nagyobb mértékben...
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
yrkon... én épp azt mondtam hogy együtt kéne élniük. Nem mondtam hogy a zsidók menjenek haza, nem soroltam hogy melyik oldal hol , mikor és Kit gyilkolt le  stb...  De azt nem tudom elfogadni hogy a az "objektív" vélemény azt jelenti hogy Izrael szent és sérthetetlen..
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
"de szerintetek jobb lesz attól bárkinek is, hogy itt verbálisan gyilkoljátok egymást?"

 

Nem is emiatt nincs semmi értelme. Nézd honnan indult. Joker összekeveri gondolom nem értelmi fogyatékos úgyhogy direkt a nemzetközi jogot meg a btt. Innen hova lejjebb? 

 

Hadban áll egymással a két fél? Igen. Innentől a nemzetközi jog értelmében blokád alá vonhatja az egyik a másikat? Igen.

Ennyi. 

 

Lehet viccesnek tartani, hogy ezt is szabályozza a nemzetközi jog, lehet arról elmélkedni hogy ez helyes, nemhelyes, szép, nemszép, de az mind egy k*ra más kérdés. Ehez képest 2oldalon keresztül megy a hülyeség.
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
754
1 913
93
"Lehet viccesnek tartani, hogy ezt is szabályozza a nemzetközi jog, lehet arról elmélkedni hogy ez helyes, nemhelyes, szép, nemszép, de az mind egy k*ra más kérdés"

Így igaz. Ha valamit kimond a nemzetközi jog, akkor az azzal ellentétes cselekvés jogsértő. Namármost itt jön a képbe az erősebb kutya vidáman csóválva a farkát (Izrael), s jogosan - és nem feltétlenül etikusan, de ez már az elmélkedés halmaz - blokád alá veszi őket, mert meg tudja tenni. Ha a palesztinoknak lenne ütőképes haditengerészetük, vagy légierejük, nem tudnák megtenni. Ennyi a történet. Az pedig, hogy a blokádtörő hajón mi történt, az mindkét fél felelőssége. Az izraelik a jogot a hátuk mögött tudva jártak el, még akkor is, ha a szokásos ocsmány megvalósítás lett is belőle.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
duckdodgers

Ha visszamegyünk az Izrael kikiáltása előtti időkbe, kiderül, hogy nem volt ott semmiféle ország, csak egy terület angol fennhatóság alatt, mint a brit gyarmatbirodalom része. A lakosság vegyes arab-zsidó volt, némi európai részvétellel, hiszen ezt a gyarmatbirodalmat fennt kellett tartani valakinek,a helyi népesség meg ilyen területeken csak alattvalónak kell. Amikor ENSZ-határozattal létrejött Palesztína és Izrael, az én törikönyveim szerint nem I. támadt az arabokra, hanem fordítva történt! Ettől kezve nincs igazság, mert mint tudjuk, a háború első áldozata mindig az igazság lesz, a történelmet meg a törvényeket meg úgyis mindig a győztesek írják (nem én mondtam, én csak idéztem). Próbáld elképzelni, mi történt volna, ha az arabok győznek akkor, vagy bármelyik későbbi háborúban a Közel-keleten. A 67-es és későbbi háborúk történetét már nem a törikönyvekből ismerem, hanem végighallgattam mindkét oldali rádiókból "élőben", és szerinem egyik oldal se sokkal különb a deákné vásznánál, csak a különböző súlyos események más-más dátumokhoz kötődnek mindkét oldalon.

Sokkal jobban csodálkozom azon, hogy EZEN a témán jóformán ölésig képesek vagytok vitatkozni alig érvelve, a világ, vagy legalább Európa és Magyarország számára (NEKÜNK) fontosabb dolgok meg jóformán szóba se kerülnek.

Üdv ML