[BIZTPOL] Közép-Ázsia (Kazahsztán, Kirgizisztán, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
5 382
15 697
113

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 248
113
Kazahsztánban válaszul a gáz áremelésre már harmadik napja tüntetnek, eddig 16 városban. A tüntetők összecsaptak Almatiban és Aktanauban (és máshol is) a rendőrséggel, rendőrautókat gyújtottak fel. A net-et lekapcsolták a hatóságok, az ország nyugati részén rendkívüli állapotot hirdettek.
CDN.ECHO.MSK.RU
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
17 876
58 940
113
Na, még a végén ott is pucsolni fognak az usánkák. Pedig ott igen szabadon mozoghatnak. Vagy Nazarvbajev alatt lehetett csak nekik?
Alapvetően sztem az energiaárak emelkedése verte ki a biztit. 20-50%-os emelésekkel kezdődött sok helyen a január Európában. Ott is vmi hasonló történt, csak a szegényebb országok érzékenyebben reagálnak.
 

fonak9

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
8 223
18 240
113
Na, még a végén ott is pucsolni fognak az usánkák. Pedig ott igen szabadon mozoghatnak. Vagy Nazarvbajev alatt lehetett csak nekik?

Heh, azt kétlem, a földrajzi helyzetük miatt max. a medve és a sárkány feleznének rajtuk, ha nagyon muszáj (elég sok orosz is van tudtommal északon, szóval simán kikiálthatnak ott is valami DNR-szerűséget, ha úgy adódik).
A kazahoknál elég kemény diktatúra van, a nyugatiakról pedig úgy tudják, hogy ott már mindenki b.zi, és ez nem igazán tetszik nekik. Rólunk viszont úgy tartják, hogy rokonok vagyunk.