Erdekes nezopont, tobbszor irtal mar a szimbolikakrol. De tovabbfejtened, mert erdekelne, pl. ha valaki a teljes hatat Yakuzas sarkanyos, pontyos... vs. ha valaki a teljes hatat szuzmariaval varratja be kozti ellentetet. En ugy ertettem mindketto egyforman artalmas szerinted, bar elmeletileg az emberek ellentetes dolgot latnanak bele a kettobe.Az a baj a tetkókkal, hogy minden szimbólumnak, formának, hangnak,illatnak,minden történésnek jelentése, jelentés tartalma van,mindezeke tartamlmaznak információt,pecsétet,rezgést.
Ami a baj,hogy az átlagembernek fogalma sincs a valós tartalomról, és boldogan varratja magára,az a szart,amit a húgy agya kitalál neki,majd amit magára varratott,az onnantól folyamatosan hat rá,99.9999%-ban nem pozitívan,hogy finoman fogalmazzak.
Ahogy írtam volt, a nonfiguratív figurák minden esetben a "sötét erők" rezgései,szimbólumai,ezért kerülje mindenki,bármilyen arckép,személy képétől sikoltozva meneküljön mindenki,szintúgy szörnyek,mitológiai lények formáitól.
Ha valaki nem bír magával,max valami cuki dolgot varrasson magára,amitől vigyorogni kezd,lehetőleg hennával,hogy ne tartson halálig,és olyan helyre,ahol csak ő látja,esetleg az a személy akinek konkrétan szól,hogy ha már magára.varratott valami szart,amiről fogalma sincs,az csak rá hasson, ne mindenkire aki megbámulja.
Stb.
Erdekes gondolat: mi a szitu abban az esetben, ha valaki okkult, arto szellemek elleni "vedoszimbolumot" varratna magara?

Ilyen ertelemben anno a matrozok voltakeppen fokoztak a "szerencsejuket" a sok fecske, csillag meg horgony tetkoval vagy egyre jobban kihivtak maguk ellen a sorsot?
Arra van magyarazat bizonyos kulturkorok miert zarkoznak szinte teljesen el a tetkoktol, valahol pedig melyen gyokerezik benne? Elmeletileg fenmaradtak ezek a kulturak az ellentetes hozzaallasuk mellett is. (Ezt ugy ertem, hogy tippre valamikor a "tetkos kulturak" kellett, hogy tapasztaljanak valamifele pozitivumot ebbol fakadoan, kulonben ellenkezo esetben gyorsan lealltak volna vele nem?)
Lehet nyugodtan privatban is, bar nem akarom rabolni az idod.