[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 130
2 381
113
Az a baj a tetkókkal, hogy minden szimbólumnak, formának, hangnak,illatnak,minden történésnek jelentése, jelentés tartalma van,mindezeke tartamlmaznak információt,pecsétet,rezgést.
Ami a baj,hogy az átlagembernek fogalma sincs a valós tartalomról, és boldogan varratja magára,az a szart,amit a húgy agya kitalál neki,majd amit magára varratott,az onnantól folyamatosan hat rá,99.9999%-ban nem pozitívan,hogy finoman fogalmazzak.
Ahogy írtam volt, a nonfiguratív figurák minden esetben a "sötét erők" rezgései,szimbólumai,ezért kerülje mindenki,bármilyen arckép,személy képétől sikoltozva meneküljön mindenki,szintúgy szörnyek,mitológiai lények formáitól.
Ha valaki nem bír magával,max valami cuki dolgot varrasson magára,amitől vigyorogni kezd,lehetőleg hennával,hogy ne tartson halálig,és olyan helyre,ahol csak ő látja,esetleg az a személy akinek konkrétan szól,hogy ha már magára.varratott valami szart,amiről fogalma sincs,az csak rá hasson, ne mindenkire aki megbámulja.
Stb.
Erdekes nezopont, tobbszor irtal mar a szimbolikakrol. De tovabbfejtened, mert erdekelne, pl. ha valaki a teljes hatat Yakuzas sarkanyos, pontyos... vs. ha valaki a teljes hatat szuzmariaval varratja be kozti ellentetet. En ugy ertettem mindketto egyforman artalmas szerinted, bar elmeletileg az emberek ellentetes dolgot latnanak bele a kettobe.

Erdekes gondolat: mi a szitu abban az esetben, ha valaki okkult, arto szellemek elleni "vedoszimbolumot" varratna magara? o_O Elmeletileg azt nem konkretan "segito" celra talaltak ki? (azert idezojelben, mert inkabb arra gondolok, hogy konkret, tobbszor atgondolt, megtervezett, "kiprobalt" szimbolum)

Ilyen ertelemben anno a matrozok voltakeppen fokoztak a "szerencsejuket" a sok fecske, csillag meg horgony tetkoval vagy egyre jobban kihivtak maguk ellen a sorsot?

Arra van magyarazat bizonyos kulturkorok miert zarkoznak szinte teljesen el a tetkoktol, valahol pedig melyen gyokerezik benne? Elmeletileg fenmaradtak ezek a kulturak az ellentetes hozzaallasuk mellett is. (Ezt ugy ertem, hogy tippre valamikor a "tetkos kulturak" kellett, hogy tapasztaljanak valamifele pozitivumot ebbol fakadoan, kulonben ellenkezo esetben gyorsan lealltak volna vele nem?)

Lehet nyugodtan privatban is, bar nem akarom rabolni az idod.
 
 • Tetszik
Reactions: Kim Philby

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
18 704
33 197
113
Csak a lényeget nem értetted meg. A tetoválások bizonyos része a világnézetemet tükrözi,a másik része privát. Másképp nézzük a világot.Te Istenben hiszel,én meg az erőben.
Ok de konkrétan a Leibstandarte magadra varratása egy Darwin díjjal felér, mert én igen könnyen el tudok képzelni olyan helyzetet, amikor az életed/halálod múlhat azon, hogy rajtad van-e, mintha sosem varrattad volna magadra.
és mind a négy gyerekem neve.
Ez a másik kedvencem.
Nem tudod megjegyezni őket? o_O
Mert ha még a születési dátumot is mellé írod, akkor legalább ha szülőire mész, vagy ügyintézel - férfiként - még jól jöhet... :cool:

De akkor azt is el tudom képzelni, hogy akik kicsinálnának a Leibstandarte tetkó miatt, legalább tudni fogják, hogy kit keressenek, hogy írmagod se maradjon.

Abszolút a te dolgod, hogy tetováltatsz-e, de ezeknél még a Tazmán Ördögnek is több értelme van.

Van még ilyen!
A ribanc0k nyakában szokott még ott lógni a saját nevük a nyakláncon. Annyira nem becsüli magukat, hogy feltételezzék, hogy a velük kapcsolatba kerülők kíváncsiak a nevükre...
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
5 962
29 645
113
@Flamand Amikor felsoroltad, hogy milyen alakulatok szimbólumait tetováltad magadra, bevallom, elég soknak utána kellett néznem. Aztán látni véltem egyfajta trendet ezekben, szinte mindegyik valamilyen SS alakulat volt.
Azt le tudnád írni (akár privátban), hogy ezek így, rajtad mit szimbolizálnak, miért pont ezeket választottad?
Engem komolyan érdekelne, mert hát, na, messziről nézve van egyfajta beütése a dolognak, de az itteni munkásságodat elnézve ennél biztosan árnyaltabb a kép.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
18 704
33 197
113
A legkorábbi ismert tetoválás t kb. 5000 évesre becsülik,az Alpokban talált Ötzi névre keresztelt múmián. Az i.e. 4. évezeredből származó thébai női múmián is találtak varratot. A trákoknál a görög korban az előkelőségek privilégiuma volt. Végeredményben kinek mi a beállítottsága,az dönti el,hogy varrat magára,vagy nem.
Ezt sosem értettem meg.
A beállítottságodat miért kell kiírni magadra? Kabátban úgy sem látszik.
Ha meg fontos lesz, akkor úgy is kifejted.
Ha meg olyan helyzetbe kerülsz, hogy nem tudod elmagyarázni, akkor hátrány is érhet miatta. Akár élettel összeegyeztethetetlen is.


Erről az egészről az a cikk jutott az eszembe, amit a minap láttam. Főleg a képeket érdemes megnézni. És kivállóan látszik, hogy mennyit értek el ezek az emberek a tetkóikkal, és hogy messziről hírlik, hogy milyen beállítottságúak.

Nem kötözködöm, csak megpróbálom ennek a lelkivilágát megérteni.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
18 704
33 197
113
A bűnbandáknál pont ez a szempont. Ahogy a törzsi társadalmaknál is ez volt - státuszt, hovatartozást (is) jelöltek a tetoválások.
Nyilván, de ezt a Kárpát-medencében elég nehéz értelmezni. Idehaza leginkább a körözések kiadásánál, lesz értelme.
Ahhoz meg ne adjak már segítséget.
Mert ne mondja nekem senki, hogy egy a lapockára felvarrt családi portrénak pl. bármilyen üzenete lesz.
A strandon mindenki szörnyülködik, hogy de gnóm gyereked van (sosem sikerült túl élethűre az ilyen gyerek tetkó, még a legtündéribb gyerekről sem). Ráadásul a vadidegennek meg nem mond semmit.
Te magad meg úgy sem látod, mert ugyebár a lapockádon van.
 
 • Tetszik
Reactions: Robur and cirqle

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 462
4 232
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
20 510
62 260
113
Fúú....jobbos létemre képtelen vagyok mar megnyitni az origót! Ezek a hatásvadász,komolytalan,@#€%^& címek!
Áááááá....ez az oldal is leépült a választasok óta mint kelepisti... :confused:
Pont ezért durva, hogy le lehet írni, és semmivel nem nagyobb hülyeség, mint ha belelapozol az index napi háborús balfaxságaiba!
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
4 892
6 138
113
Pont ezért durva, hogy le lehet írni, és semmivel nem nagyobb hülyeség, mint ha belelapozol az index napi háborús balfaxságaiba!
Ép ezért olvasók több oldalt is. 70-80% ban mindkét oldal burkolt propagandája nem érdekel. A maradékból ami az újságíráshoz közelít azokból informálodók. Két oldalt összevetve.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
1 534
8 164
113
Értem azt a részét, ami érthető, hogy szeretetből magadra varrattad a gyerekek nevét, meg kedvességből egy figurát.. tökmind1 ki hogy áll a tetkó kérdéséhez, ez érthető.

Amit valóban nem értek, mert itt valami igen nagy káoszt érzékelek az elmédben/világnézetedben, az a templomos utalás meg a náci hadijelvények. A kettő nem fér meg egymás mellett.. egyáltalán, ha bármilyen, akárcsak egy hangyafasznyi alázat is lenne benned a Templomosok felé és afelé, amit képviseltek, eleve, semmiféle tetoválás nem lenne rajtad. Olyan vagy mint kalányosék, nyakukban a 10 centis aranykereszttel, azt amit a kereszt képvisel, ahhoz olyan sötétek, mint az ukrajnai éjszaka. Erőről meg nem habisztizzél nekem, ha lenne erőd, ellenálltál volna a dekadenciának.
Erre már csak annyit mondanék,hogy fordulj pszichológushoz.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
1 534
8 164
113
Ezt sosem értettem meg.
A beállítottságodat miért kell kiírni magadra? Kabátban úgy sem látszik.
Ha meg fontos lesz, akkor úgy is kifejted.
Ha meg olyan helyzetbe kerülsz, hogy nem tudod elmagyarázni, akkor hátrány is érhet miatta. Akár élettel összeegyeztethetetlen is.


Erről az egészről az a cikk jutott az eszembe, amit a minap láttam. Főleg a képeket érdemes megnézni. És kivállóan látszik, hogy mennyit értek el ezek az emberek a tetkóikkal, és hogy messziről hírlik, hogy milyen beállítottságúak.

Nem kötözködöm, csak megpróbálom ennek a lelkivilágát megérteni.
Nem szégyellem. Akinek nem tetszik,az legfeljebb hisztizik egyet.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
1 534
8 164
113
Ok de konkrétan a Leibstandarte magadra varratása egy Darwin díjjal felér, mert én igen könnyen el tudok képzelni olyan helyzetet, amikor az életed/halálod múlhat azon, hogy rajtad van-e, mintha sosem varrattad volna magadra.

Ez a másik kedvencem.
Nem tudod megjegyezni őket? o_O
Mert ha még a születési dátumot is mellé írod, akkor legalább ha szülőire mész, vagy ügyintézel - férfiként - még jól jöhet... :cool:

De akkor azt is el tudom képzelni, hogy akik kicsinálnának a Leibstandarte tetkó miatt, legalább tudni fogják, hogy kit keressenek, hogy írmagod se maradjon.

Abszolút a te dolgod, hogy tetováltatsz-e, de ezeknél még a Tazmán Ördögnek is több értelme van.

Van még ilyen!
A ribanc0k nyakában szokott még ott lógni a saját nevük a nyakláncon. Annyira nem becsüli magukat, hogy feltételezzék, hogy a velük kapcsolatba kerülők kíváncsiak a nevükre...
Ezt csak úgy jellemezném,hogy gyáva egy ember lehetsz. Ne vedd sértésnek,de máshogy nem tudom értelmezni a mondandómat.A gyerekeim neve nem egymás alá van írva,mint egy munkafüzetben.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
8 078
12 504
113
De ezt nem külön kellene kezelni?
Mmint azt, hogy
1. valaki náci
2. tetováltat

A Decima MAS, mondjuk azért menő :)
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
8 078
12 504
113
A brit flotta Alexandriában mást mondott róluk. Ja,és Lord Mountbatten bokától tokáig ki volt varrva.:hadonaszos:
Credit where credit is due. Nekem aztán semmi bajom a tetoválással.
Ez olyan, mint a nyaklánc: egy gentleman nyakláncát csak az orvosa és a felesége láthat.
Innentől meg magánügy.
Egyébként V.Györgynek is volt:
_75619274_031dbae3-8174-493d-87b1-b632621d75df.jpg
King-George-V.jpg
 
 • Imádom
Reactions: Flamand

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
8 078
12 504
113
Credit where credit is due. Nekem aztán semmi bajom a tetoválással.
Ez olyan, mint a nyaklánc: egy gentleman nyakláncát csak az orvosa és a felesége láthat.
Innentől meg magánügy.
Egyébként V.Györgynek is volt:
_75619274_031dbae3-8174-493d-87b1-b632621d75df.jpg
King-George-V.jpg
Mondjuk ez náluk gondolom összefüggött a tengerészséggel.
Azt hiszem a sárkányt a tengerész tatooban a dátumválasztó-vonal keresztezéséért lehet kiérdemelni.

ps: ja. megnéztem: aranysárkány a dátumválasztóért, sárkány a kínai állomáshely vagy ha meglátogatott kínai kikötőt.
 
 • Tetszik
Reactions: Flamand