Nagyon masik vilagban elsz. A Nemet az "europai hadsereget" szervez a NATO helyett (amihez joga van amugy). A lengyel politikusok EVEKIG konyorogtek az osszes V4 talalkozon, hogy legalabb harmadjara ne alljatok a nemetek oldalara, maradjatok a NATO-ban. A kormanyotok ugy dontott, hogy nemet fegyverek gyozelmeert akar harcolni, megint. Nagyon sajnalom, de ebbol megint tragedia lesz. Tudom, hogy a magyar sajtoban csak az jott le, hogy "a V4 talalkozon megyezetunk hogy nagyon szeretjuk egymast, mas nem tortent". De a lengyel mediaban meg az jott le, hogy a miniszter felhivta magyar kollegaja figyelmet, hogy "a NATO jo, a pesco (akarmi neven futott eppen) meg rossz". Az olyan butasagokat meg felejtsuk el, hogy "bevasalják rajtatok az utolsó centig", stb... ertem en, hogy a ti vilagkepetekben a szovetseges az kizsakmanyol, kiirt, elnyom, mert a nemetektol mindig ezt kaptatok. De a valodi szovetseges az nem ilyen. De ahogy Dudinak is irtam: mostmar mindegy, mindenki eldontotte, hogy a nemet-orosz ("Lisabontol-Vostokig") oldalra all a kovetkezo vialghaboruban, vagy a NATO oldalra. Esetleg remenykedhetunk, hogy elmarad a balhe, mert kozben az USA atvette Nemetorszag iranyitasat (ugye meg mindig meg van szallva, nem onallo orszag, a NATO-ban is csak papiron, kenyszerbol van. De nektek nem volt muszaj kenyszerbol benne lenni.)