[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 311
16 071
113
Értem azt a részét, ami érthető, hogy szeretetből magadra varrattad a gyerekek nevét, meg kedvességből egy figurát.. tökmind1 ki hogy áll a tetkó kérdéséhez, ez érthető.

Amit valóban nem értek, mert itt valami igen nagy káoszt érzékelek az elmédben/világnézetedben, az a templomos utalás meg a náci hadijelvények. A kettő nem fér meg egymás mellett.. egyáltalán, ha bármilyen, akárcsak egy hangyafasznyi alázat is lenne benned a Templomosok felé és afelé, amit képviseltek, eleve, semmiféle tetoválás nem lenne rajtad. Olyan vagy mint kalányosék, nyakukban a 10 centis aranykereszttel, azt amit a kereszt képvisel, ahhoz olyan sötétek, mint az ukrajnai éjszaka. Erőről meg nem habisztizzél nekem, ha lenne erőd, ellenálltál volna a dekadenciának.
Erre már csak annyit mondanék,hogy fordulj pszichológushoz.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 311
16 071
113
Ezt sosem értettem meg.
A beállítottságodat miért kell kiírni magadra? Kabátban úgy sem látszik.
Ha meg fontos lesz, akkor úgy is kifejted.
Ha meg olyan helyzetbe kerülsz, hogy nem tudod elmagyarázni, akkor hátrány is érhet miatta. Akár élettel összeegyeztethetetlen is.


Erről az egészről az a cikk jutott az eszembe, amit a minap láttam. Főleg a képeket érdemes megnézni. És kivállóan látszik, hogy mennyit értek el ezek az emberek a tetkóikkal, és hogy messziről hírlik, hogy milyen beállítottságúak.

Nem kötözködöm, csak megpróbálom ennek a lelkivilágát megérteni.
Nem szégyellem. Akinek nem tetszik,az legfeljebb hisztizik egyet.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 311
16 071
113
Ok de konkrétan a Leibstandarte magadra varratása egy Darwin díjjal felér, mert én igen könnyen el tudok képzelni olyan helyzetet, amikor az életed/halálod múlhat azon, hogy rajtad van-e, mintha sosem varrattad volna magadra.

Ez a másik kedvencem.
Nem tudod megjegyezni őket? o_O
Mert ha még a születési dátumot is mellé írod, akkor legalább ha szülőire mész, vagy ügyintézel - férfiként - még jól jöhet... :cool:

De akkor azt is el tudom képzelni, hogy akik kicsinálnának a Leibstandarte tetkó miatt, legalább tudni fogják, hogy kit keressenek, hogy írmagod se maradjon.

Abszolút a te dolgod, hogy tetováltatsz-e, de ezeknél még a Tazmán Ördögnek is több értelme van.

Van még ilyen!
A ribanc0k nyakában szokott még ott lógni a saját nevük a nyakláncon. Annyira nem becsüli magukat, hogy feltételezzék, hogy a velük kapcsolatba kerülők kíváncsiak a nevükre...
Ezt csak úgy jellemezném,hogy gyáva egy ember lehetsz. Ne vedd sértésnek,de máshogy nem tudom értelmezni a mondandómat.A gyerekeim neve nem egymás alá van írva,mint egy munkafüzetben.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
De ezt nem külön kellene kezelni?
Mmint azt, hogy
1. valaki náci
2. tetováltat

A Decima MAS, mondjuk azért menő :)
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
A brit flotta Alexandriában mást mondott róluk. Ja,és Lord Mountbatten bokától tokáig ki volt varrva.:hadonaszos:
Credit where credit is due. Nekem aztán semmi bajom a tetoválással.
Ez olyan, mint a nyaklánc: egy gentleman nyakláncát csak az orvosa és a felesége láthat.
Innentől meg magánügy.
Egyébként V.Györgynek is volt:
_75619274_031dbae3-8174-493d-87b1-b632621d75df.jpg
King-George-V.jpg
 
  • Imádom
Reactions: Flamand

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
Credit where credit is due. Nekem aztán semmi bajom a tetoválással.
Ez olyan, mint a nyaklánc: egy gentleman nyakláncát csak az orvosa és a felesége láthat.
Innentől meg magánügy.
Egyébként V.Györgynek is volt:
_75619274_031dbae3-8174-493d-87b1-b632621d75df.jpg
King-George-V.jpg
Mondjuk ez náluk gondolom összefüggött a tengerészséggel.
Azt hiszem a sárkányt a tengerész tatooban a dátumválasztó-vonal keresztezéséért lehet kiérdemelni.

ps: ja. megnéztem: aranysárkány a dátumválasztóért, sárkány a kínai állomáshely vagy ha meglátogatott kínai kikötőt.
 
  • Tetszik
Reactions: Flamand

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
Na ezt a kretént figyeljétek!!!
Ne haragudjon meg senki, de én várom már, hogy belépjenek (immár nYíLt SiSaKkAl) a háborúba. Kíváncsi vagyok, lesznek-e annyira debilek, hogy még az F-16okat is beküldik saját repterekről, várva egy 5. cikkelyes szavazás kiprovokálását - mert attól tartok, azokból a lengyel repterekbők onnantól egy kupac törmelék marad csak.

Szerintem lesznek annyira debilek a lengyelek.
 

Jano64

Well-Known Member
2021. március 7.
337
1 945
93
Az is egy majom volt.
Horthy Miklós egy több nyelvet beszélő, legfelső katonai végzettséggel rendelkező tengerész tiszt volt, aki tengeri csatát nyert. Talpig úri ember volt, egy hihetlen nehéz korszakban.
Ne haragudj hogy ismeretlenül megkérdezem, hogy ezek közül melyik paraméterekkel rendelkezel, hogy ílyen bátran ítélsz más felett?
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 904
10 338
113
Horthyval kapcsolatban:

Öt érdekesség Horthy Miklósról [74.]

"3.Tetoválás és bulizás. Horthy Miklós bal karján, a bicepsztől kiindulva lefelé, egészen az alkarjáig egy zöld és arany háttérben tekergő kínai sárkány motívum díszlett, melyet tengerészszokás szerint csináltatott valamikor az első világháború előtti időkben (feltehetően egy angliai kikötőben, talán 1901 és 1910 közt). Bár társadalmi és katonai felemelkedése, illetve korosodása során egyre kínosabb lehetett tetoválása, Horthy egyáltalán nem takargatta. Sőt, büszkén viselte egészen kormányzóvá emelkedéséig. Azt követően (vagyis 1920 után) már különböző ünnepi öltözetei miatt ritkán lehetett látni a furcsa motívumot. A tetoválás egyébként állítólag egy átbulizott, alkoholmámoros éjszaka eredménye volt."

Horthy a tipikus példa "a kivétel erősíti a szabályt"-ra.

Persze akármi a vélemény a tetkóról, ő tengerész volt és azok között volt egy ilyen szokás, hogy tetováltattak..ez annak csoportnak , közösségnek a szubkultúrája volt. Tehát: érthető a motiváció, bár mint kiderült, neki is pia kellett hozzá...
Az meg valami elképesztő nagy sértés Horthy emlékére nézve, hogy itt páran Horthy-val takaróznak, hogy "hát neki is volt"... Horthy azért mást is feltudott mutatni egy karra tetovált sárkányon kívül. Például vívásban a Monarchia hadseregbajnoka volt és több nyelven beszélt majd kormányzó lett. Utóbbi szintjén már persze inkább kínos és teher lehetett számára a tetkó, hiszen addigra valószínűleg az ő feje lágya is benőtt.

+ amit még érdemes megemlíteni, hogy nem Yakuza tetkó volt Horthyn, meg nem a Das Reich jelvénye...Horthy nem egy bohóc volt, hanem egy olyan tetkó ami az ő csoportjának (tengerészek) szokása volt és ha egy másik, esetleg visszavonult tengerész ránézett, tudhatta, h hasonló a múltjuk.

Ezzel kapcsolatban:

"Sárkány tetoválások​

Sárkánytetoválások díszítették a Kínában vitorlázott tengerészeket. Az aranysárkányt viszont olyan személyek számára tartották fenn, akik átlépték a nemzetközi dátumvonalat – egy nemzetközileg elfogadott vonalat, amely a 180. délkörön fut körbe a világot, és az egyik naptári napról a másikra való átmenetet jelzi."