[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
37 235
30 037
113
Lukasenko más. Ott rend lenne ha engedné a demokráciát, nem úgy, mint az arab államokban.
Sőt jó eséllyel jobban élnének, mint jelenleg.
Őt el kell távolítani, de nem így, erőszakkal.

EU és Oroszo. vezetőinek le kell ülnie vele és kész tények elé állítani, hogy vagy szabad választások lesznek jövőre, vagy csöndben el lesz távolítva, miközben mindenki épp másfele néz.
Épp, hogy az 1994-ben hatalomra került Lukasenko rakott fokozatosan rendet az országban. Ez egy államkapitalizmus amit létrehozott. Egy szociális jóléti modell alacsony árakkal. Távozásával ez mind bomlik és az emberek sokkal rosszabbul élnének. Már többször le volt írva. Nem fogom ismételni.

Ha hatalmon marad Lukasenko ez az utolsó ciklusa, ezt ő is tudja és elő fogja készíteni a hatalom átadását.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
4 091
3 598
113
Lét határozza meg a tudatot-Lenin.
Érdekes azon irásokat olvasgatni,amik helyeslik a brutális belügyes erőszakot,ha a nekik kedves authoriter hatalom használja.
2006 nálunk pont az a nemtetszik a választás eredménye tipusú zavargások voltak,aminek itt ezek az emberk kapásbol tüncikézésnek minősitették a mostani belorusz tüntetéseket (még mindig nem vagyok baloldali,soha nem szavaztam az MSZPre).
Beloruszban mindenki szerint durván csalt a hatalom.Mivel az illiberális demokrácia szinjátéka becsődölt,most dobta a jelmezt,és erőszakkal akarja meghosszabbitani a hatalmát.
Fentartom a korábbi véleményem.Azt a "rendőrt",ki felesleges erőszakot alkalmaz,egyáltalán élvezi az erőszak alkalmazását,páros lábbal kéne kirugni.Egy rendőr ne legyen verőlegény.És a rendőr a Törvény embere legyen,ne a hatalomé.
Gond ott van,mikor maga a hatalom hoz törvénytelen törvényeket,jogszabályokat,kitekert joggyakorlatot.(nálunk is ez megy)
Ezért volt jó a Tizparancsolat,mint a mindenkori hatalom által át nem hágható alaptörvény,viszonyitási pont.
"kutya se akarja Oo szétesését"

Ez egyébként konkrétan nem igaz.

1) Habsburg Ottó kifejezett célja volt Oroszország szétszedése, hogy az Urálon inneni területeit be tudják venni az Európai Unióba.

2) Konkrétan olvastam olyan könyvet, amelyiknek az volt az alaptézise, hogy Oroszország birodalmiságát meg kell törni, és az orosz birodalomból 2-3 Lengyelország méretű nemzetállamot kell faragni (a többi területet önállósítani), mert a birodalmi orosz tudat veszélyes. A könyv címe:
Oroszország elrablása
Szilágyi Ákos
Helikon Kiadó, 1999
Mások meg azt hirdetik,hogy Krisztus második eljöveteléig a Pápának kéne irányitania a világot....Senki nem akarja egy atomhatalom káoszba sűllyedését.
 

Rex meus Deus meus

Well-Known Member
2020. július 26.
639
1 982
93
Egyre jobb, 2006-ban voltak rendőri "túlkapások". Sajnos ezért senkit nem volntak felelősségre. Te meg -ideológiai alapon- relatívizálod/mosdatod az akkori, meg a mostani, törvénytelen brutalitást.

Nem mosdatok senkit..
"Az őszi események rendőrségi kezelését értékelő belső rendőrségi vizsgálat (ennek eredménye az ún. Papp-jelentés) súlyos szakmai hibákat állapított meg, a megnevezett felelősök egy részét később előléptették."

Megkéne kérdezni Gyf-éket, hogy miért léptették elő a felelősöket... csak nem azért, mert "jól" hajtották végre a parancsot, azaz szétvertek mindenkit. /felsőbb utasításra/. Mert az, hogy kap pár gumibot ütést az rendbe van, de hogy fejmagasságban lövöldöztek gumilövedékkel az tényleg komcsi tempó volt.

Többek között 2006-os események miatt sem akarok soha többé baloldali kormányzást ebben az országban.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
460
757
93
Habsburg Ottó meg a céljai... Jó hogy nem engem idézel. :)

Bocs, de ezen most jót röhögtem.

Ettől függetlenül akarhatják szétverni Oroszországot, de jelenleg komolyan ilyen elhatározást nem látok.
Ööó... tehát az oroszok körül lévő országokba telepített Nato bázisok, az összes környező kis ország régi nomenklatúrájánk megbuktatása pl. Grúzia, ukrajna, fehéroroszország, balti államok, és utána nyugati felfegyverzése és az évek óta tartó oroszellenes embargó, olimpikonjaik kitiltása, stb... azok nem utalnak erre? És ez nem oroszpártiság, csak mondod, hogy nincsenek jelek.....
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
37 235
30 037
113
Hóbagoly kihagyott egy igen fontos könyvet, amelyet az erősen ruszofób amerikában élt lengyel zsidó, Zbigniew Brzezinski írt. A címe a Nagy Sakktábla, ebben benne van az amerikai stratégia Oroszország ellen és részletesen taglalja miért akarják a jenkiknek megszerezni Ukrajnát, Belarussziát és tönkretenni Oroszországot.
Ez olyan mint a szorzótábla- ismerni kell, ha valaki foglakozni akar biztonságpolitikával és meg is akarja érteni azt.
 

Rex meus Deus meus

Well-Known Member
2020. július 26.
639
1 982
93
Olvasva itt jó néhány kommentet páran úgy érzik, hogy itt a jó és a rossz küzd egymással. Persze akik ebben hisznek a nyugatot képzelik a jónak a keletet a rossznak. A nyugat esetében a jólétet emlegetik meg a nagy demokráciát mint értéket.
A nyugat jólétét viszint pont az alapozta meg amikor kemények voltak, sokszor vagy még ma is raboltak. A kultúrát a munkafegyelmet a szigor tartotta fent anno, de a mai nyugati világ döglődik. És kellően vaknak, és vagy cinkosnak kell lenni hogy ne lássuk hogy minden nemzeti érzelmet, kiállást üldöznek, mára sok a keresztényellenes fennhang, és kötelező imádni akit ök mondanak az állandó média túlsúllyal... nem születik fehér gyerek a reprodukcióhoz elég, de a fekete, ázsiait telepítik be, és az adójukból etetik őket... ez egy alattomos lakosságcsere, de minimum a fehér, keresztény Európa szétverése... az eredmény már most egyértelműen látszik.. a hollandok kocsmát nyitnak a templomban, de új mecsetet építeni kell... a legtöbb nyugati országban már nem európai az újszülöttek többsége, és jól láthatóan rend van, nem verik a rendőröket, nem erőszakolják meg a fehér nöket, alig vannak késes támadások, stb... de mindig van egy kötelező LMBTQ vagy hasonló felvonulás... fantasztikus irány! Ez volt a nyugat...

Kelet.. igen ott meg a régi beidegződések... egy komcsi diktátor aki foggal körömmel ragaszkodik a székéhez... de ha a magyar szoci világot veszem alapul ahol a gyerekszám rendben volt, volt mindenhol iskola, közbiztonság, munkahely, és nem esett szét így a társadalom, nem voltak ekkora vagyoni különbségek....stb... akkor erösen jobbosként és nem tökéletes rendszerként ott tartok, hogy az jobb volt...

Felforgatók. Azt pedig muszáj látni, hogy az Észak-afrikai ún. arab tavasz, ukrajna, nemrég a szerbek, most a fehéroroszok, vagy épp a lengyeleknél, úgy mint Blm esetében bizony ezek mind szervezett, megtervezett, koordinált és finanszírozott folyamatok. Tehát itt semmi spontanitás nincs, csak látszatként ráülnek egy valós problémára pl. szegénység.. és az mögé bújva próbálnak bábkormányokat beültetni, és valahogy soha nem a munkahelyteremtés az első gondolata ezeknek a bábkormányoknak lásd ukrajna hanem a privatizáció vagy egy lmbtq felvonulás... itt ideológiai és gazdasági terror folyik egy nem túl nagy de annál gazdagabb kör által irányítva...
És hova vezett a váltás pl ukrajnában? Szép nyugodt fejlődő ország lett? és líbiában, és szíriában... jobb lett? nem, sőtt.... egy dolog a végére.. Libanonban felrobbant valami.. amit mondanak egyébként nehezen robban magától...persze paranoia meg minden, de a kormány megbukott, és a nyugat már fel is ajánlotta a segítségét de csak ha reformok lesznek...! Bábkormány újratöltve.

Bocs a hosszú eszmefuttatásért, és egyik oldalt sem találom ideálisnak, de látni kell hogy a világon kavarják a szart direkt, és a fentiek alapján nem biztos hogy az a jó aki elsőre annak tünik. A rendőri erőszak meg ennél fogva lehet jogos is, persze ritkán ütik azt aki rászolgálna, hanem azt akit kitolnak maguk elé de a saját érdekükben!

Maximálisan egyetértek!
 
  • Tetszik
Reactions: jimkirk

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
9 348
7 251
113
Nem ismerrm a könyvet ezért hagytam ki.
Mondom, nem zárom ki, hogy lehetnek ikyen célok, de ezek most nem látszanak. Ukrajna a pufferzóna Keletre tolásáról szól és éket ver a német - orosz együttműködés közé. Ez amcsi érdek. Végre is hajtották sikeresen.

Belorusszia nem ilyen fontos. Nézd a Milosevic nélküli Szerbia is Putyin kiemelt partnere. Sztem Lukasenko nélkül ott sem lenne más a szitu, csak az emberek élhetnének jobban. Ahogy látom, ezt a ruszkik is tudják.

"Nem ismerrm a könyvet ezért hagytam ki."

Épp ezért adtam meg a címét, hogy olvasd el! Nem azért, hogy kihagyd.
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
9 348
7 251
113
Hóbagoly kihagyott egy igen fontos könyvet, amelyet az erősen ruszofób amerikában élt lengyel zsidó, Zbigniew Brzezinski írt. A címe a Nagy Sakktábla, ebben benne van az amerikai stratégia Oroszország ellen és részletesen taglalja miért akarják a jenkiknek megszerezni Ukrajnát, Belarussziát és tönkretenni Oroszországot.
Ez olyan mint a szorzótábla- ismerni kell, ha valaki foglakozni akar biztonságpolitikával és meg is akarja érteni azt.

Hát ez a könyv már olyan alap, hogy nem akartam senkit megsérteni azzal, hogy ajánlom neki.
 
  • Tetszik
Reactions: ghullaire

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
845
1 808
93
Nagyon szeretsz rébuszokban beszélni.
Milyen frontok vannak nyitva.
Melyik -fondorlatos módszerekkel szétvert- országokban jelentek meg rakéták, atomok, csapatok stb.
Az meg h mi kell a nyugatnak, korrektül leírtad, gazdasági közösség, munka-tőke-szolgáltatások szabad áramlàsa. Szabad piac/køkemény kapitalizmus. Ez az ár azért amre nekünk van szükségünk (technológia, mûködőtőke,) életszínvonal. Egyszer már leírtamcitt, mi nagyon szeretünk kuruckodni, de azt labanc életszínvonalon szeretnénk, belarusz kb ugyanez pepitában, jó lenne ha putyin megfinanszírózná, de ne pofázzon bele a hkcs dolgaiba. Kiderül mennyire jön be.

Neked rébusz - másnak nem.

Azt meg korrektül leírtam, hogy a nyugatnak erre van szüksége Fehéroroszországgal kapcsolatban: "gazdasági közösség, munka-tőke-szolgáltatások szabad áramlàsa. Szabad piac/køkemény kapitalizmus. Ez az ár azért amre nekünk van szükségünk (technológia, mûködőtőke,) életszínvonal." ?

:):):) Jaja - ukránok "likes this" (persze írhattam volna csípőből 36 másik országot is). Igen, mert a nyugat olyan ... A mi "kuruckodásunk/labanckodásunk" meg ott abban a régióban irreleváns - teljesen más geopolitikai helyzet, kultúrkör(/vallás, de ez manapság nem számít annyira), gazdasági helyzet stb. stb. Ennyit erről a "pepitás" dologról.

Az idézetteken kívül az alábbi linken írtam, hogy mi a szituáció Fehéroroszországban illetve mit akarhat Tőlük a nyugat illetve milyen kilátásaik lehet reálisan. Ez persze "rímel" azon dolgokra, melyek idéztél még tőlem - így valószínűleg ezek is "rébuszok" lesznek számodra és/vagy nem értesz egyet majd ezekkel ...

https://forum.htka.hu/threads/biztpol-közép-kelet-európa.398/page-724#post-725682
 
  • Tetszik
Reactions: Rex meus Deus meus

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
5 609
9 116
113
Előre bocsájtom,hogy nem érzékenyíteni akarok:)Ez a valóság.

A felvételen fiatal orvosok sétálnak a kelet-fehéroroszországi Mogilev egyik utcáján, kezükben egy-egy fényképpel azokról a sérülésekről, amiket el kellett látniuk az elmúlt napokban.a felvételeken verés, kábító gránát és gumilövedék okozta sérülések láthatóak.


 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
9 348
7 251
113
Előre bocsájtom,hogy nem érzékenyíteni akarok:)Ez a valóság.

A felvételen fiatal orvosok sétálnak a kelet-fehéroroszországi Mogilev egyik utcáján, kezükben egy-egy fényképpel azokról a sérülésekről, amiket el kellett látniuk az elmúlt napokban.a felvételeken verés, kábító gránát és gumilövedék okozta sérülések láthatóak.Ezek biztos mind valós dolgok, csak azt kell látni, hogy egy állam külső segítséggel történő szétverése is legalább ilyen súlyos dolog.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
9 348
7 251
113

Mellesleg nézzük már meg ki ez a Franak Viacorka, akik ezeket posztolja a Twittteren:

"Francišak Valancinavič (Franak) Viačorka (Viachorka) (Belarusian: Франці́шак Валянці́навіч Вячо́рка, Russian: Франтишек Валентинович Вечёрко, Frantishek Valentinovich Vecherko, born 26 March 1988) is a journalist from Belarus, Vice President of the Digital Communication Network and consultant for U.S. Agency for Global Media."
https://en.wikipedia.org/wiki/Franak_Viačorka

"consultant for U.S. Agency for Global Media." SURPRISE! :D

Na mi az a U.S. Agency for Global Media:

"The U.S. Agency for Global Media (USAGM), formerly the Broadcasting Board of Governors (BBG),[1] is an independent agency of the United States government which operates various state-run media outlets.[2] It describes its mission, "vital to US national interests", to "inform, engage, and connect people around the world in support of freedom and democracy"[3] and in accordance to the "broad foreign policy objectives of the United States"."
https://en.wikipedia.org/wiki/U.S._Agency_for_Global_Media

"agency of the United States government"
"It describes its mission, "vital to US national interests" ... "in accordance to the "broad foreign policy objectives of the United States"." SURPRISE! SURPRISE! :D
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
5 609
9 116
113
Az semmi, az én ismerősöm pont Kaliforniában nyaralt amikor elkapták a magyar rendőrök és gyíkká változtatták.
De már jobban van.

Lehet ezen poénkodni de sajnos az ismerősöm eltört orrán és pépesre vert fején már nem változtat az,hogy te vagy más valaki elhiszi-e vagy sem,de amíg valaki nem tapasztalja meg,az ismerősei vagy rokonai,szerettei körében az ilyen tipusú értelmetlen erőszakot addig az nem tudja milyen bénító és kiszolgáltatott érzés az amire rátesz egy lapáttal az,hogy hosszú örákig nem tudsz semmit az illetőről.Én így ismeretlenül is öszintén azt kívánom,hogy se te se bármilyen rokonod,ismerősöd szeretted ne tapasztalja meg ezt az érzést mert ezt egyetlen ember sem érdemli meg.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
4 091
3 598
113
Hát ez a könyv már olyan alap, hogy nem akartam senkit megsérteni azzal, hogy ajánlom neki.
Brzezinski kifejezett oroszfób lengyel volt.Az amerikaiak szivesen hozzáférnének a középázsiai "szivtájék" olajmezőihez,de nem erőltetik.És nekik az is jó lenne,ha azt az oroszok uralta körülmények között tehetnék,csak az oroszok fogadják el a szabad kereskedelem nyugati normáit.