[BIZTPOL] Kelet-Európa

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Jobb helyet nem tudok neki, és úgy látom, hogy egyre inkább nagyobb érdeklődés fogja övezni a Dnyepermenti Köztársaságot.

Mit is lehet tudni haderejéről?
Egy 2017-es cikk az alábbiakat közli(vastaggal kiemeltem a technikai adatokat):

Az el nem ismert Dnyeszteren túli Moldovai Köztársaság (PMR) fegyveres erői átállhatnak a munkanap elvén szervezett katonai szolgálatra, az állandó harckészültségbe rendelt egységek kivételével.
Ilyen elképzelést először Vadim Krasznoszelszkij Dnyeszteren-túli új elnök jelentette be, aki részt vett a PMR-kormány szerdai munkaülésén. Felvázolta a honvédelmi tárca jövőbeli fő feladatait, így többek között a személyi állomány és a fegyveres erők egészének folyamatos harci kiképzését, a fiatalok katonai szolgálat iránti érdeklődésének felkeltésének feltételeit stb. „A megfélemlítési probléma megoldható a katonai szolgálat munkanapos rendszerre való átállásával – 8.00-tól 18.00 óráig.
A Dnyeszteren túli belügyminisztérium gyakorlata szerint [Vadim Krasznoselszkij rendőrtábornok és volt belügyminiszter], egyetlen tiszt sem kerülte ki a katonai szolgálatot a mechanizmus 4 éve alatt. Reggel minden férfi visszatért a laktanyába” – mondta Krasznoszelszkij. A PMR főparancsnoka emellett felkérte a Honvédelmi Minisztériumot, hogy végezze el a fegyverzet, lőszer, haditechnika és egyéb honvédségi javak ellenőrzését, és nyújtson be erről jelentést. Amint arról az Infotag már beszámolt, Krasznoszelszkij elnök elrendelte, hogy Oleg Obrucskov rendőr ezredest nevezi ki a köztársaság új védelmi miniszterévé. Az előző miniszter, Ruslan Paulesco tábornok miniszterhelyettessé minősítették le. Az elnök a honvédelmi miniszter felépítésében és beosztásában is változtatott, de ezeket a változtatásokat még nem hozták nyilvánosságra.
A Dnyeszteren túli régióban azonban eddig egyetemes kötelező katonai szolgálat folyik. A fiatalok 1,5 évig szolgálnak a hadseregben. Nem hivatalos adatok szerint a moldovai anyaország lakosságánál hétszer kisebb lélekszámú Dnyeszteren túli régió fegyveres erői közel kétszer akkora létszámmal rendelkeznek, mint Moldovában – 15 ezer katona és tiszt áll szolgálatban. Háborús vészhelyzet esetén néhány nap alatt akár 80 ezer fős haderő is kiépíthető. Az erők fegyverzete tizennyolc T-64BV típusú harckocsit tartalmaz [Moldova – nincs]; 122 tüzérségi rendszer (ebből 40 helyben gyártott Grad), 30 tarack és D-44 és MT-12 típusú ágyú; légvédelmi ágyú C-60, ZU-23-2, ZPU-4, KS-19; meghatározatlan számú aknavető; akár 107 harci gép – BTR-60 és BTR-70 típusú páncélozott szállítógépek és BDRM-2 harci felderítő gépek. A Dnyeszteren túli fegyveres erők „Igla” légvédelmi egységekkel, RPG-7, RPG-18, RPG-22, RPG-26 és RPG-27 gránátvetőkkel, SPG-9 páncéltörő gránátvetőkkel vannak felszerelve. , „Maliutka”, „Fagot” és „Concurs” páncéltörő irányított rakéták. A Dnyeszteren túli fegyveres erőknek 15 légijárműve van: öt Mi-8-as és négy Mi2-es helikopter; repülőgépek – három Antonov-2, egy Antonov-26 és két Yakovlev-18.

 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Érdemes lehet ezen is elgondolkodni az érintett pl. közép európai államoknak IS, itt nem csak a földgázról van szó hanem anakronisztikus birodalmi beidegződésekről:
https://www-ukrinform-ua.translate....tr_sl=uk&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

Oroszország Zelenszkijt nemcsak a gáz, hanem bármilyen kereskedelem fegyverének tekinti​

Videó

2022.04.27 21:15

Oroszország nemcsak a gázt tekinti fegyvernek, hanem bármilyen kereskedelmet is. Ezért minél hamarabb ismeri fel Európa, hogy nem függhet az Oroszországgal folytatott kereskedelemtől, annál hamarabb lehet garantálni a stabilitást az európai piacokon.

Volodimir Zelenszkij elnök ezt videobeszédében mondta – írja az Ukrinform tudósítója.

"A héten az orosz vezetés újabb energiazsarolási sorozatot indított az európaiak ellen. A Lengyelország és Bulgária gázszállításának leállítására vonatkozó döntés újabb érv amellett, hogy Európában senki sem remélhet normális gazdasági együttműködést Oroszországgal. . "Csak a gáz, de bármilyen kereskedelem. Csak arra a pillanatra várva, amikor képes lesz kihasználni egyik vagy másik kereskedelmi területet. Vagy arra használja, hogy politikailag zsarolja az európaiakat. Vagy hogy megerősítse Oroszország katonai gépezetét, amely az egyesült Európát tekinti célpont – mondta Zelenszkij.

Megjegyezte: minél előbb ismeri fel mindenki Európában, hogy lehetetlen Oroszországtól függeni a kereskedelemben, annál hamarabb lehet garantálni a stabilitást az európai piacokon.

Mint arról beszámoltunk, Vlagyimir Putyin orosz elnök április 1-jén külön rendeletben kötelezte a gázért csak rubelben fizetni azokkal az országokkal, amelyeket az orosz kormány „barátságtalannak” tartott az Oroszország február 24-i Ukrajna elleni teljes körű inváziójával kapcsolatos álláspontjuk miatt.

Olvassa el még: Ermak : Oroszország gázzsarolásba kezd Európában, amiért nem hajlandó rubelben fizetni a gázért

Április 27-én az orosz monopólium, a Gazprom teljesen felfüggesztette a bolgár Bulgargaz cég és a lengyel PGNiG gázszállítását rubelfizetés elmulasztása miatt.

Zseniális európai megközelítés:

- amennyiben az EU megszankciózza az orosz gázt és többé tilos lesz importálni orosz gázt - akkor "Oroszország a gázt fegyvernek tekinti",

- amennyiben Bulgária és Lengyelország nem fizet (nem rubelben - hanem sehogysem) a kapott orosz gázért és az orosz ezt követően leállítja a gázszállítást csak ezen országoknak - akkor "Európában senki sem remélhet normális gazdasági együttműködést Oroszországgal" továbbá az oroszok "politikailag zsarolja az európaiakat"

Azt kell mondanom, hogy az EU megérett a pusztulásra. Egy olyan entitás, mely nem képes sem önálló politikát folytatni - sem a saját érdekében eljárni annak bizony nemigen lesz jövője ...
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 966
14 017
113
Az oroszok bőven tudnák "űberelni" a román "Soha vissza nem térő" egyesülési ajánlatot:

A Dnyeszter-mentiek leválásáért cserébe Moldova kapna mondjuk egy tengeri kijáratot a Fekete-tengerre, kb. azonos méretű területként.
...+anti-NATO cikkely a titkos részben!




Ehhez képest mit is nyújtana Románia???

A saját politikai elitjét a moldovai helyére! Milyen csábító lehet a helyieknek! :eek:


Én vennék azért ott vmi médiát!!! ...az ellenségünk "szövetségesünk" hátában! :oops:

.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
A Dnyeszteren-túli Köztársaság hadseregének egyéni felszerelése elég vegyes és általánosságban kevésbé jó minőségű. Ez egyrészt adódik az ország politikai és gazdasági helyzetéből, másrészt adódik, hogy elszigetelt körülmények között tartanak fenn egy a terület (4163 km2) és lakosság méretéhez (470 ezer lakos) és gazdaság képest jelentős (15 ezer fős) haderőt, jelentős mozgósítási tartalékokkal (80 ezer fő) és sorkatonai szolgálattal.

Hogy az arányokat nézzük, ez olyan, mint ha nagyjából Csongrád megye tartana fenn egy ilyen haderőt. Azt hiszem, hogy értelemszerű, a Dnyeszteren Túli Köztársaság elsősorban Moldávia ellen tartja fenn hadseregét, illetve kizárásos alapon csak Ukrajna jöhet szóba. A felszerelés milyenségét az előző fejezeten túl az is befolyásolja, hogy mivel kicsi és keskeny területről beszélünk; el nem ismert voltából misszióba se nagyon mehet; ez részben ez a felszereléseken is megmutatkozik, pl. több napos ellátmányt, illetve nagy zsákokat nagyon nem kell keresni.

Képek a Dnyeszteren Túli haderejének katonáiról, egyéni felszerelésieről. A legtöbb kép leírásánál van link, ahol az adott eseményről készült cikk további képekkel megtalálható. Ebben az összeállításban csak az egyéni felszerelések és főleg annak utóbbi évekbeli változásának bemutatására törekedtem, ezért sincs általában technika a képeken.

2016 "felderítők végzős osztálya":
20161007_115859.jpg


2018 gyakorlat:

Látható, hogy sokszor még elég vegyes a felszerelés, de apródonként igyekeznek újabbakat beszerezni, főleg orosz mintéra.
2019 éleslövészet, AGS:
9-20.jpg
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
899
3 231
93
A Dnyeszteren-túli Köztársaság hadseregének egyéni felszerelése elég vegyes és általánosságban kevésbé jó minőségű. Ez egyrészt adódik az ország politikai és gazdasági helyzetéből, másrészt adódik, hogy elszigetelt körülmények között tartanak fenn egy a terület (4163 km2) és lakosság méretéhez (470 ezer lakos) és gazdaság képest jelentős (15 ezer fős) haderőt, jelentős mozgósítási tartalékokkal (80 ezer fő) és sorkatonai szolgálattal.

Hogy az arányokat nézzük, ez olyan, mint ha nagyjából Csongrád megye tartana fenn egy ilyen haderőt. Azt hiszem, hogy értelemszerű, a Dnyeszteren Túli Köztársaság elsősorban Moldávia ellen tartja fenn hadseregét, illetve kizárásos alapon csak Ukrajna jöhet szóba. A felszerelés milyenségét az előző fejezeten túl az is befolyásolja, hogy mivel kicsi és keskeny területről beszélünk; el nem ismert voltából misszióba se nagyon mehet; ez részben ez a felszereléseken is megmutatkozik, pl. több napos ellátmányt, illetve nagy zsákokat nagyon nem kell keresni.

Képek a Dnyeszteren Túli haderejének katonáiról, egyéni felszerelésieről. A legtöbb kép leírásánál van link, ahol az adott eseményről készült cikk további képekkel megtalálható. Ebben az összeállításban csak az egyéni felszerelések és főleg annak utóbbi évekbeli változásának bemutatására törekedtem, ezért sincs általában technika a képeken.

2016 "felderítők végzős osztálya":
20161007_115859.jpg


2018 gyakorlat:

Látható, hogy sokszor még elég vegyes a felszerelés, de apródonként igyekeznek újabbakat beszerezni, főleg orosz mintéra.
2019 éleslövészet, AGS:
9-20.jpg
Tiszta Varsói Szerződéses hadsereg feeling! Állat!
 
  • Tetszik
Reactions: phaidros

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 077
13 470
113
Az oroszok bőven tudnák "űberelni" a román "Soha vissza nem térő" egyesülési ajánlatot:

A Dnyeszter-mentiek leválásáért cserébe Moldova kapna mondjuk egy tengeri kijáratot a Fekete-tengerre, kb. azonos méretű területként.
...+anti-NATO cikkely a titkos részben!




Ehhez képest mit is nyújtana Románia???

A saját politikai elitjét a moldovai helyére! Milyen csábító lehet a helyieknek! :eek:


Én vennék azért ott vmi médiát!!! ...az ellenségünk "szövetségesünk" hátában! :oops:

.
Moldovának van tengeri kijárata: https://hu.wikipedia.org/wiki/Giurgiulești
Azért cserébe volt ott lehetoséguk kello képpen kibovíteniuk a mólót, hogy ukránoké egy 8-km-es útszakasz Palacán:
https://en.wikipedia.org/wiki/Palanca,_Ștefan_Vodă

Oroszok pont azért kerultek most olyan geopolitikai szituációba, amiben vannak, mert semmit nem tudnak reálisan senkinek ajánlani.
 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 966
14 017
113
Moldovának van tengeri kijárata: https://hu.wikipedia.org/wiki/Giurgiulești
Azért cserébe volt ott lehetoséguk kello képpen kibovíteniuk a mólót, hogy ukránoké egy 8-km-es útszakasz Palacán:
https://en.wikipedia.org/wiki/Palanca,_Ștefan_Vodă

Oroszok pont azért kerultek most olyan geopolitikai szituációba, amiben vannak, mert semmit nem tudnak reálisan senkinek ajánlani.

...vagyis van is meg nincs is.

Vagyis van mit adnia Oroszországnak a Nagy-Romániai elit-csere helyett! ...bőven jobb ajánlat lenne.


.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 817
65 344
113
Moldovának van tengeri kijárata: https://hu.wikipedia.org/wiki/Giurgiulești
Azért cserébe volt ott lehetoséguk kello képpen kibovíteniuk a mólót, hogy ukránoké egy 8-km-es útszakasz Palacán:
https://en.wikipedia.org/wiki/Palanca,_Ștefan_Vodă

Oroszok pont azért kerultek most olyan geopolitikai szituációba, amiben vannak, mert semmit nem tudnak reálisan senkinek ajánlani.
Besszarabia eszaki resze Moldvahoz tartozott egykor. Az a Csernovitzi oblaszt most ha jol tudom. Persze Sztalin megoldotta a moldavok lelekszamat arrafele, de mi zarja ki azt hogy ez visszafele is megtortenhet akar humanusabb modszerekkel?
No meg Moldva nyugati resze ugye hozzacsapodott Romaniahoz is...
Azert boven lehet ott emelni a teteket, nem mindegy ki csatlakozik kihez ugye...
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Ответственный за чистое небо: кадры работы комплекса "Бук-М2/М3" в ходе спецоперации ВС РФ на Украине.

 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Besszarabia eszaki resze Moldvahoz tartozott egykor. Az a Csernovitzi oblaszt most ha jol tudom. Persze Sztalin megoldotta a moldavok lelekszamat arrafele, de mi zarja ki azt hogy ez visszafele is megtortenhet akar humanusabb modszerekkel?
No meg Moldva nyugati resze ugye hozzacsapodott Romaniahoz is...
Azert boven lehet ott emelni a teteket, nem mindegy ki csatlakozik kihez ugye...
Magáéból osztogasson ön is területet.

Amit elképzelhetőnek tartok hogy Ukrajna és Románia partiba teszik a moldáv menyecskét.
Dnyeszteren túl terület megy Ukrajnához a 30.000,-km2 körüli kisinyov által ellenőrzőtt terület kb. 1/3-a megy Ukrajnához 2/3-a meg Romániához.
A "orosz veszély" miatt.
Így Ukrajna bővülne több mint 12.000,-km2-el.
Ebből ott ki lehet hozni egy új megyét / oblastot.
Ha meg a oroszok foglalják el akkor is olyan megosztás javasolt hogy abból Ukrajna is részesüljön!!!:cool:
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Jobb helyet nem tudok neki, és úgy látom, hogy egyre inkább nagyobb érdeklődés fogja övezni a Dnyepermenti Köztársaságot.

Mit is lehet tudni haderejéről?
Egy 2017-es cikk az alábbiakat közli(vastaggal kiemeltem a technikai adatokat):

Az el nem ismert Dnyeszteren túli Moldovai Köztársaság (PMR) fegyveres erői átállhatnak a munkanap elvén szervezett katonai szolgálatra, az állandó harckészültségbe rendelt egységek kivételével.
Ilyen elképzelést először Vadim Krasznoszelszkij Dnyeszteren-túli új elnök jelentette be, aki részt vett a PMR-kormány szerdai munkaülésén. Felvázolta a honvédelmi tárca jövőbeli fő feladatait, így többek között a személyi állomány és a fegyveres erők egészének folyamatos harci kiképzését, a fiatalok katonai szolgálat iránti érdeklődésének felkeltésének feltételeit stb. „A megfélemlítési probléma megoldható a katonai szolgálat munkanapos rendszerre való átállásával – 8.00-tól 18.00 óráig.
A Dnyeszteren túli belügyminisztérium gyakorlata szerint [Vadim Krasznoselszkij rendőrtábornok és volt belügyminiszter], egyetlen tiszt sem kerülte ki a katonai szolgálatot a mechanizmus 4 éve alatt. Reggel minden férfi visszatért a laktanyába” – mondta Krasznoszelszkij. A PMR főparancsnoka emellett felkérte a Honvédelmi Minisztériumot, hogy végezze el a fegyverzet, lőszer, haditechnika és egyéb honvédségi javak ellenőrzését, és nyújtson be erről jelentést. Amint arról az Infotag már beszámolt, Krasznoszelszkij elnök elrendelte, hogy Oleg Obrucskov rendőr ezredest nevezi ki a köztársaság új védelmi miniszterévé. Az előző miniszter, Ruslan Paulesco tábornok miniszterhelyettessé minősítették le. Az elnök a honvédelmi miniszter felépítésében és beosztásában is változtatott, de ezeket a változtatásokat még nem hozták nyilvánosságra.
A Dnyeszteren túli régióban azonban eddig egyetemes kötelező katonai szolgálat folyik. A fiatalok 1,5 évig szolgálnak a hadseregben. Nem hivatalos adatok szerint a moldovai anyaország lakosságánál hétszer kisebb lélekszámú Dnyeszteren túli régió fegyveres erői közel kétszer akkora létszámmal rendelkeznek, mint Moldovában – 15 ezer katona és tiszt áll szolgálatban. Háborús vészhelyzet esetén néhány nap alatt akár 80 ezer fős haderő is kiépíthető. Az erők fegyverzete tizennyolc T-64BV típusú harckocsit tartalmaz [Moldova – nincs]; 122 tüzérségi rendszer (ebből 40 helyben gyártott Grad), 30 tarack és D-44 és MT-12 típusú ágyú; légvédelmi ágyú C-60, ZU-23-2, ZPU-4, KS-19; meghatározatlan számú aknavető; akár 107 harci gép – BTR-60 és BTR-70 típusú páncélozott szállítógépek és BDRM-2 harci felderítő gépek. A Dnyeszteren túli fegyveres erők „Igla” légvédelmi egységekkel, RPG-7, RPG-18, RPG-22, RPG-26 és RPG-27 gránátvetőkkel, SPG-9 páncéltörő gránátvetőkkel vannak felszerelve. , „Maliutka”, „Fagot” és „Concurs” páncéltörő irányított rakéták. A Dnyeszteren túli fegyveres erőknek 15 légijárműve van: öt Mi-8-as és négy Mi2-es helikopter; repülőgépek – három Antonov-2, egy Antonov-26 és két Yakovlev-18.

Transznyisztriai sorozatvetők
Transnistriai-Pribor-1-sorozatvet-helyi-gy-rt-s.jpg

Pribor-1
Transnistriai-Pribor-2-sorozatvet.jpg

Pribor-2
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Magáéból osztogasson ön is területet.

Amit elképzelhetőnek tartok hogy Ukrajna és Románia partiba teszik a moldáv menyecskét.
Dnyeszteren túl terület megy Ukrajnához a 30.000,-km2 körüli kisinyov által ellenőrzőtt terület kb. 1/3-a megy Ukrajnához 2/3-a meg Romániához.
A "orosz veszély" miatt.
Így Ukrajna bővülne több mint 12.000,-km2-el.
Ebből ott ki lehet hozni egy új megyét / oblastot.
Ha meg a oroszok foglalják el akkor is olyan megosztás javasolt hogy abból Ukrajna is részesüljön!!!:cool:
te tényleg Nagy románia létrehozását szeretnéd??? Valójában mind romániát, mind ukrajnát fel kell osztaniazon országok között akitől területeiket rabolták
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Transznyisztriai sorozatvetők
Transnistriai-Pribor-1-sorozatvet-helyi-gy-rt-s.jpg

Pribor-1
Transnistriai-Pribor-2-sorozatvet.jpg

Pribor-2
Azt hiszem, hogy ezekből kb. 40 darabuk van.
Amennyire jól láttam, akkor a tüzérségben erősebbek technikai fronton. Főleg aknavetőjük van sok, illetve több, a lánctalpas-páncélos technikájuk jelentős része is ezek vontatására szolgál. Illetve ezen kívül arányaiban t-64-ből van komolyabb mennyiségük.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 830
35 387
113