[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 075
10 210
113
Az októberi baki után a kormánypárti elemzok sorra azt monták, hogy "nem mukodot a centrális erotér rendszere". Ami egyben azt is jelenti, hogy van egy államilag fentartot rendszer, aminek kifejezetten az acélja, hogy ellehetlenítse a magyaroknak, hogy megbuktassák a jelen renszert, és csak akkor érhetnek el rész sikereket, ha ezt a rendsrert kicselezik. Ezek után mit lehet mondani a szabadságról? :D

Ami az OV idézeteit illeti, az csupán érzékekre való játszás és oszemosás. Az Fidesz-Kisgazda kormány is ezek szerint valamiféle liberális uralom volt? ;) Liberális demokrácia keretében simán kományozhat egy nemzeti konzervativ párt is. Például Lengyelországban éppen most a PiS.


Októberi baki????
Neeeem, az nem baki volt, hanem egy eltervezett, jól szervezett mutatvány az időközben szavazókorba lépett, lépő (a liber-ÁL-izmusra fogékony, de tapasztalat nélküli) ifjúság számára, hogy lássák, érezzék, hogy milyen lovat akarnak....
 

Schurrer

Well-Known Member
2019. március 9.
1 053
792
113
A lengyelek meg a szlovákok is vörös zónába kerültek, szóval sikerült majdnem mindenkit a térségből magukra haragítani a kozákoknak.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 480
113
Zavartalanul halad a forgalom az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán Siófok-Sóstó térségében, ahol hétfő délelőtt baleset miatt teljes útzár, majd sávkorlátozás volt érvényben - írta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján. A Honvédelmi Minisztérium (HM) azt közölte, hogy Benkő Tibor honvédelmi miniszter is érintettje volt a balesetnek.
Forrás: https://kuruc.info/r/2/216075/
 
  • Tetszik
Reactions: milagro

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 923
113
Apropó, az index a DK pártlapja lett kb. tegnap óta.

Még a régiek közül páran egyértelműen maradtak pár írással, de lassan letelik a 30 nap, és folyamatosan jön az új tartalom. Az meg full DKs. Az meg hogy a balhét mindkét tábor a Fideszre akarta ráhúzni, még a full sértődöttekből álló válasz is, na az cuki.

"Katus néni" ... Mi lesz itt ha megpurcan Apró Piroska?! Jön Ipper Pál 108. reinkarnációja és élő adásban fogja elsírni magát?
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Apropó, az index a DK pártlapja lett kb. tegnap óta.

Még a régiek közül páran egyértelműen maradtak pár írással, de lassan letelik a 30 nap, és folyamatosan jön az új tartalom. Az meg full DKs. Az meg hogy a balhét mindkét tábor a Fideszre akarta ráhúzni, még a full sértődöttekből álló válasz is, na az cuki.

"Katus néni" ... Mi lesz itt ha megpurcan Apró Piroska?! Jön Ipper Pál 108. reinkarnációja és élő adásban fogja elsírni magát?

Nem akarok belpolozni, de DK-s szempontból ügyes húzásnak tűnik. Majd kiderül abból, hogy mennyire sikerült, hogy mennyi Momentumot és Mszp-t megtaláló csesztetés kap felületet az új lapban!
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 613
113
Apropó, az index a DK pártlapja lett kb. tegnap óta.
Ezen nem lepődtünk meg, a hírek már nagyon régóta arról szóltak, hogy az apró fattya nővel tárgyalt a dull mielőtt megcsinálták a füstbement "puccsot".
Viszont most azt nem értem, hogy bodolai miért hagyja ezt? Ő is benne lenne abban, hogy átjátsszák az indexet a dk-nak?
Amikor sokan felmondtak, pár napra rá miért akarták hirtelen visszamondani a felmondásukat?
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Csak.... Kedves D. A. nem teszi hozzá, miközben fikázza a kományt és "házi" ellenzékét, hogy e helyzet egyrészt a romák SAJÁT önkirekesztése, részben az előző 100 év rendszereinek következménye. Kizárólag a mai Fideszen számon kérni nevetséges...
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Akkor érthetővé válik mekkora diktátor is a teremto Isten, és, hogy hírbol sem ismeri a demokráciát, de az is, hogy miért kellett minket, meg mindenkit /minden népet(akit csak értek) mindenáron beterelni pl a kereszténységbe, és onnantól miért csak sodródunk az eseményekkel.
Ez amolyan öntökön lövés. A keresztyénség/kereszténység nem demokratikus "valami". Ugye a katolikusoknál evidens, meg egyértelműbb, de a klasszikus protestáns egyházaknál is Jézus az egyház feje, azaz Jézus a király. A keresztyén ember nem az árral sodródik, aki sodródik az eseményekkel, az nem keresztyén, max kultúrkeresztyén, de nincs mögötte, felette az élő hit csak a jézusk, a mikulás meg a húsvéti nyúl, meg, hogy de jó, hogy vasárnap meg ünnepekkor nem kell dolgozni. Tehát összemosni a keresztyénséget a sodródással, meg demokráciával, az elég badar dolog. Másrészt az Árpádházi királyok, vagy a későbbi nagy királyaink is keresztyén királyok voltak, ami már csak abból is látszik, hogy a legtöbb szentet adták, vagy a Szent Koronán is szentek és kereszt van.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://hu.news-front.info/2020/08/...nem-valaszol-donyeck-surgos-telefonhivasaira/
"Ukrajna válasz nélkül hagyja a Donyecki Népköztársaságnak a tűzszünet végrehajtását felügyelő és koordináló többoldalú Bizottságban (SZCKK) lévő képviseletének megkereséseit.
Hét nappal az után, hogy a Donbasszban meghirdették az újabb tűzszünetet, a fegyvernyugvás összeomlóban van. Fokozódik a Donyecki Népköztársaság (DNR) területe elleni tüzérségi tűz. Egyidejűleg az ukrán fél válasz nélkül hagyja az SZCKK-ban működő donyecki képviselet megkereséseit.
– Már második napja próbálunk kapcsolatba lépni az SZCKK ukrán képviseletével azon a telefonszámon, ami a provokációk megelőzésének, a tartós tűzszünet biztosításának érdekében való egyeztetések céljaira szolgál. Közléseink, telefonhívásaink azonban válasz nélkül maradnak – mondták el a Donyecki Népköztársaságnak a tűzszünet végrehajtását felügyelő és koordináló többoldalú Bizottságban lévő képviseleténél. Az ukrán felet felszólítottuk, hogy állítsa helyre az operatív összeköttetést és együttműködést.
A DNR képviseleténél megjegyezték, hogy ezeknek a kapcsolatoknak a hiánya jóvátehetetlen következményekkel, így azzal is járhat, hogy kiújul a konfliktus eszkalálódása..."
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://rusvesna.su/news/1596483543

03.08.2020 - 22:39
Belorusiában katonai jármű oszlopok, indultak az orosz határhoz.
A Belorus katonai egységek többségében az ország Nyugati és Északi részén vannak. Többen most láttak életükben először Belorusia Keleti részében katonai konvojt.


https://rusvesna.su/news/1596539142

04.08.2020 - 15:24
A Belorus védelmi minisztérium mai bejelentése szerint, augusztus 11-től hadgyakorlatot tartanak Vityebszk régióban (az orosz határhoz közel)

https://rusvesna.su/news/1596522015

04.08.2020 - 9:45
A WarGonzon megjelent állítás szerint, Belorusban az elnökválasztás utáni napon, augusztus 10-től , 25 napra behívnak- mobilizálnak 35 évnél fiatalabb , korábban a Belorus fegyveres erőknél szolgált férfiakat. Állítólag Megkezdődött a behívók kiküldése, elsősorban az Oroszországgal szomszédos Vityebszk régióban jelezték ezt.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and milagro