[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Nem ismerrm a könyvet ezért hagytam ki.
Mondom, nem zárom ki, hogy lehetnek ikyen célok, de ezek most nem látszanak. Ukrajna a pufferzóna Keletre tolásáról szól és éket ver a német - orosz együttműködés közé. Ez amcsi érdek. Végre is hajtották sikeresen.

Belorusszia nem ilyen fontos. Nézd a Milosevic nélküli Szerbia is Putyin kiemelt partnere. Sztem Lukasenko nélkül ott sem lenne más a szitu, csak az emberek élhetnének jobban. Ahogy látom, ezt a ruszkik is tudják.

"Nem ismerrm a könyvet ezért hagytam ki."

Épp ezért adtam meg a címét, hogy olvasd el! Nem azért, hogy kihagyd.
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Hóbagoly kihagyott egy igen fontos könyvet, amelyet az erősen ruszofób amerikában élt lengyel zsidó, Zbigniew Brzezinski írt. A címe a Nagy Sakktábla, ebben benne van az amerikai stratégia Oroszország ellen és részletesen taglalja miért akarják a jenkiknek megszerezni Ukrajnát, Belarussziát és tönkretenni Oroszországot.
Ez olyan mint a szorzótábla- ismerni kell, ha valaki foglakozni akar biztonságpolitikával és meg is akarja érteni azt.

Hát ez a könyv már olyan alap, hogy nem akartam senkit megsérteni azzal, hogy ajánlom neki.
 
  • Tetszik
Reactions: ghullaire

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Nagyon szeretsz rébuszokban beszélni.
Milyen frontok vannak nyitva.
Melyik -fondorlatos módszerekkel szétvert- országokban jelentek meg rakéták, atomok, csapatok stb.
Az meg h mi kell a nyugatnak, korrektül leírtad, gazdasági közösség, munka-tőke-szolgáltatások szabad áramlàsa. Szabad piac/køkemény kapitalizmus. Ez az ár azért amre nekünk van szükségünk (technológia, mûködőtőke,) életszínvonal. Egyszer már leírtamcitt, mi nagyon szeretünk kuruckodni, de azt labanc életszínvonalon szeretnénk, belarusz kb ugyanez pepitában, jó lenne ha putyin megfinanszírózná, de ne pofázzon bele a hkcs dolgaiba. Kiderül mennyire jön be.

Neked rébusz - másnak nem.

Azt meg korrektül leírtam, hogy a nyugatnak erre van szüksége Fehéroroszországgal kapcsolatban: "gazdasági közösség, munka-tőke-szolgáltatások szabad áramlàsa. Szabad piac/køkemény kapitalizmus. Ez az ár azért amre nekünk van szükségünk (technológia, mûködőtőke,) életszínvonal." ?

:):):) Jaja - ukránok "likes this" (persze írhattam volna csípőből 36 másik országot is). Igen, mert a nyugat olyan ... A mi "kuruckodásunk/labanckodásunk" meg ott abban a régióban irreleváns - teljesen más geopolitikai helyzet, kultúrkör(/vallás, de ez manapság nem számít annyira), gazdasági helyzet stb. stb. Ennyit erről a "pepitás" dologról.

Az idézetteken kívül az alábbi linken írtam, hogy mi a szituáció Fehéroroszországban illetve mit akarhat Tőlük a nyugat illetve milyen kilátásaik lehet reálisan. Ez persze "rímel" azon dolgokra, melyek idéztél még tőlem - így valószínűleg ezek is "rébuszok" lesznek számodra és/vagy nem értesz egyet majd ezekkel ...

https://forum.htka.hu/threads/biztpol-közép-kelet-európa.398/page-724#post-725682
 
  • Tetszik
Reactions: Rex Meus Deus Meus
W

Wilson

Guest
Előre bocsájtom,hogy nem érzékenyíteni akarok:)Ez a valóság.

A felvételen fiatal orvosok sétálnak a kelet-fehéroroszországi Mogilev egyik utcáján, kezükben egy-egy fényképpel azokról a sérülésekről, amiket el kellett látniuk az elmúlt napokban.a felvételeken verés, kábító gránát és gumilövedék okozta sérülések láthatóak.


 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Előre bocsájtom,hogy nem érzékenyíteni akarok:)Ez a valóság.

A felvételen fiatal orvosok sétálnak a kelet-fehéroroszországi Mogilev egyik utcáján, kezükben egy-egy fényképpel azokról a sérülésekről, amiket el kellett látniuk az elmúlt napokban.a felvételeken verés, kábító gránát és gumilövedék okozta sérülések láthatóak.



Ezek biztos mind valós dolgok, csak azt kell látni, hogy egy állam külső segítséggel történő szétverése is legalább ilyen súlyos dolog.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113

Mellesleg nézzük már meg ki ez a Franak Viacorka, akik ezeket posztolja a Twittteren:

"Francišak Valancinavič (Franak) Viačorka (Viachorka) (Belarusian: Франці́шак Валянці́навіч Вячо́рка, Russian: Франтишек Валентинович Вечёрко, Frantishek Valentinovich Vecherko, born 26 March 1988) is a journalist from Belarus, Vice President of the Digital Communication Network and consultant for U.S. Agency for Global Media."
https://en.wikipedia.org/wiki/Franak_Viačorka

"consultant for U.S. Agency for Global Media." SURPRISE! :D

Na mi az a U.S. Agency for Global Media:

"The U.S. Agency for Global Media (USAGM), formerly the Broadcasting Board of Governors (BBG),[1] is an independent agency of the United States government which operates various state-run media outlets.[2] It describes its mission, "vital to US national interests", to "inform, engage, and connect people around the world in support of freedom and democracy"[3] and in accordance to the "broad foreign policy objectives of the United States"."
https://en.wikipedia.org/wiki/U.S._Agency_for_Global_Media

"agency of the United States government"
"It describes its mission, "vital to US national interests" ... "in accordance to the "broad foreign policy objectives of the United States"." SURPRISE! SURPRISE! :D
 
W

Wilson

Guest
Az semmi, az én ismerősöm pont Kaliforniában nyaralt amikor elkapták a magyar rendőrök és gyíkká változtatták.
De már jobban van.

Lehet ezen poénkodni de sajnos az ismerősöm eltört orrán és pépesre vert fején már nem változtat az,hogy te vagy más valaki elhiszi-e vagy sem,de amíg valaki nem tapasztalja meg,az ismerősei vagy rokonai,szerettei körében az ilyen tipusú értelmetlen erőszakot addig az nem tudja milyen bénító és kiszolgáltatott érzés az amire rátesz egy lapáttal az,hogy hosszú örákig nem tudsz semmit az illetőről.Én így ismeretlenül is öszintén azt kívánom,hogy se te se bármilyen rokonod,ismerősöd szeretted ne tapasztalja meg ezt az érzést mert ezt egyetlen ember sem érdemli meg.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 783
30 563
113
Hát ez a könyv már olyan alap, hogy nem akartam senkit megsérteni azzal, hogy ajánlom neki.
Brzezinski kifejezett oroszfób lengyel volt.Az amerikaiak szivesen hozzáférnének a középázsiai "szivtájék" olajmezőihez,de nem erőltetik.És nekik az is jó lenne,ha azt az oroszok uralta körülmények között tehetnék,csak az oroszok fogadják el a szabad kereskedelem nyugati normáit.
 
W

Wilson

Guest
Ezek biztos mind valós dolgok, csak azt kell látni, hogy egy állam külső segítséggel történő szétverése is legalább ilyen súlyos dolog.

Nézd mint írtam mindenki abban hisz ami a meggyőződése,én nem látok ebben semmi külső erőt,de csak ismételni tudom az amit fentebb írtam,ez nem nyugati felforgatás ez csak a megreformálhatatlan Lukasenko rendszerének szemünk előtt lejátszódó szétesése amelyet a társadalmi,gazdasági és politikai (Orosz)folyamatok együttes hatása idéz elő.Felesleges mindenféle nyugati összeskuvést sejteni a tüntetések mögött.Elég csak megnézni a választások előtti politikai eseményeket lásd például Pompeo parolázását Lukasenkoval,ezekből világosan látszik,hogy a nyugatnak és az amcsiknak tökéletesen megfelel Lukasenko.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Nézd mint írtam mindenki abban hisz ami a meggyőződése,én nem látok ebben semmi külső erőt,de csak ismételni tudom az amit fentebb írtam,ez nem nyugati felforgatás ez csak a megreformálhatatlan Lukasenko rendszerének szemünk előtt lejátszódó szétesése amelyet a társadalmi,gazdasági és politikai (Orosz)folyamatok együttes hatása idéz elő.Felesleges mindenféle nyugati összeskuvést sejteni a tüntetések mögött.Elég csak megnézni a választások előtti politikai eseményeket lásd például Pompeo parolázását Lukasenkoval,ezekből világosan látszik,hogy a nyugatnak és az amcsiknak tökéletesen megfelel Lukasenko.

Mondjuk úgy, hogy a lengyelek meg az ukránok azért ráugrottak a dologra. A belorusz ellenzék egy részét a lengyelek támogatják, meg az ellenzéki weboldal is Lengyelországból működik. De ez közel sem az, amit egyesek vizionálni akarnak, hogy Majdan 2.0. Már csak azért sem, mert akkora erőforrása egyik fentebb említett országnak sincs, mint ami anno Ukrajnában összpontosult; még közösen sem! De melyik szomszédos ország nem mozdul rá egy adott eseményre a szakszolgálatai által, ami egy számára nem tetsző vezetés megroggyanásához, vagy összeomlásához vezethet...?!
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD and Ooorky

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 961
113
Lehet ezen poénkodni de sajnos az ismerősöm eltört orrán és pépesre vert fején már nem változtat az,hogy te vagy más valaki elhiszi-e vagy sem,de amíg valaki nem tapasztalja meg,az ismerősei vagy rokonai,szerettei körében az ilyen tipusú értelmetlen erőszakot addig az nem tudja milyen bénító és kiszolgáltatott érzés az amire rátesz egy lapáttal az,hogy hosszú örákig nem tudsz semmit az illetőről.Én így ismeretlenül is öszintén azt kívánom,hogy se te se bármilyen rokonod,ismerősöd szeretted ne tapasztalja meg ezt az érzést mert ezt egyetlen ember sem érdemli meg.

Van a rokonságban börtönparancsnok, börtönőr, rendőr, helyszínelő...
Érdekes módon egyik se pszichopata aki heccből ver össze embereket, sőt anno gimiben osztálytársamat azért nem vették fel rendőrképzőbe, mert egyszer összeverték a cigányok és ezért előítéletes....

A belorusz ellenzék egy részét a lengyelek támogatják, meg az ellenzéki weboldal is Lengyelországból működik.

Erről jut eszembe, hogy 2006-ban a kurucinfó is USA-ból üzemelt....
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 564
113
Elég csak megnézni a választások előtti politikai eseményeket lásd például Pompeo parolázását Lukasenkoval,ezekből világosan látszik,hogy a nyugatnak és az amcsiknak tökéletesen megfelel Lukasenko.

Ahhoz, hogy Pompeo Minszkbe látogasson kellettek Lukasenko orosz ellene kirohanásai. Az angolszászok mindenkivel haverkodnak(legyen az véreskezü diktátor is) aki szembe megy és bírálja az oroszokat.
Lukasenko azt is megígérte, hogy nem enged orosz katonai bázisokat nyitni a területén. Pompeo mindjárt felajánlott amerikai olajat(ami persze drágább) Lukasenko vett demonstratívan 80000 t-t.Egyszer és a mennyiség is szimbolikus a havi 2 milliós belarusz szükséglethez képest.

Szerintem az amerikaiak belementek még egy Lukasenko elnöki ciklusba-az utolsóba. Erre utal, hogy alig bírálják a belarusz eseményeket. Pompeo is csak azzal fenyegetőzött, hogy nem adnak el több amerikai olajat. Nesze semmi fogd meg jól.
Ha összehasonlítjuk mit csináltak 2014-ben Janukoviccsal...
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and SilvioD

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 342
113
Egyébként Jerevánban van az usa 2. legnagyobb(legnagyobb Németországban van) nagykövetsége. 9 ha terület, több mint 4 évig épült. 2500 -an dolgoznak ott. Pedig az örményeknek se olajuk, se gázuk. :)

Viszont egy olyan nép, ami a történelemben legelőször vette fel a kereszténységet és legalább annyi csapás érte őket a történelem folyamán, mint a magyarokat, vagy még több.

Nem szoktam örülni az Usa külpolitikájának és nem tudtam, hogy ilyen nagy követségük van ott, de most mégis örülök neki, mert ez jóval nagyobb elrettentő és visszatartó erő lehet szerintem a török és azeri hadseregnek, mint az örmény hadsereg.
 
  • Tetszik
Reactions: jimkirk