[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jimkirk

Well-Known Member
2011. december 16.
286
1 085
93

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 376
7 859
113
Azért 2 milliárd dollár 1 vagy 2 cégnek zsíros falat, főleg, hogy előreláthatólag a Demokrata elnökség megvágja a katonai kiadásokat a "közjó" terhére. Sztem javítja az alkupozíciókat a lebegtetése.
Azon múlik a buli, sikerült-e pár Demokrata lobbistát a szenátusban és a kongresszusban vásárolni. Ez csak anyagi kérdés, ez hozta a Republikánusoknál is az áttörést.
Valahogy nem értek ezzel egyett. Figyelmem kívül hagyod a többi tényező mellett hogy akik ott állnak a háttérben azok célkeresztett fognak vetni ránk. 1-2 milliárd dollár ott nem tényező. Leszarják. Vagy elveszik és kacagva a hátadban megfordítják a kést.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 561
14 456
113
Senki nem játszik tiszta eszközökkel. Az ellenzék sem, a kormány sem. Sztem ilyenre nem gondolt senki.
A közmédia lenyúlása alap sohasem volt másképp. Most annyi előnye van az ellenzéknek, hogy a kereskedelmi média jórészt náluk van. Ez 2010 előtt nem így volt, akkor volt szinte totális ballib médiamonopólium. Ennek ellenére jött a 2/3.

Azt tudod mit csinál az előző budapesti főügyész?? DK-s szakértő, mellesleg eljárás alatt van a Fenyő gyilkosságban, mert elhallgatott Gyárfásra terhelt információkat.

A krumplis cigány láncszavazás, meg ősi mszp-és szokás. 2002-ben járatták csúcsra, azóta minden párt alkalmazza. A Jobbik ugyanígy osztott a kampányban almát.

Ki ellen volt a legtöbb központilag indított lejáratókampány? Orbán. Senkinek nincs mit a másik szemére vetni.

Mondjuk amiket OVrol allitottak 80%ban igaz volt.
 

jimkirk

Well-Known Member
2011. december 16.
286
1 085
93
Ezt ugy irod, mintha a NER tisztan jatszana.

Lenyult kozmedia
Sajat media felpumpalasa kozpenzen, az ellenzeki ellehetetlenitese
ASZ felhasznalasa a partok kivereztetesere
Ugyeszsegi fedezet a NER korrupciora
Lancszavazos krumplis cigok
Kozpontilag szervezett lejarato kampanyok

A legolvasottab, legnézettebb médiumok az ellenzék kottájából hergelik a népet, természetesen a függetlenség, és az objektívítás álcája alól.

A baloldalt ott kell gáncsolni ahol lehet, ők nem demokráciában gondolkodnak, elég csak megnézni a mostani belga kormányt.
Negyvenöt év nem volt elég, hogy kiismerjük őket?
A Nemzet fennmaradása a tét!
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 561
14 456
113
A legolvasottab, legnézettebb médiumok az ellenzék kottájából hergelik a népet, természetesen a függetlenség, és az objektívítás álcája alól.

A baloldalt ott kell gáncsolni ahol lehet, ők nem demokráciában gondolkodnak, elég csak megnézni a mostani belga kormányt.
Negyvenöt év nem volt elég, hogy kiismerjük őket?
A Nemzet fennmaradása a tét!
Valamiert az embefek jelentos resze azokat nezi es olvassa.

A NERt sem erdekli a nemzet fennmaradasa, csak lozungok a szintjen.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 435
10 191
113
Sztem kicsit figyeljünk oda a belpolra mielőtt Mac jegelné a topikot.
Én már nem bánnám, két hete már minden topicból a belpol folyik, Nairobi külsőn megharap egy kutya valakit rögtön jön hogy zorbááán hibája erre jönnek akik szerint nem, erre elmondják hogy én demokrata vagyok de te kussolj mert kapni fogsz, színvonal bement a béka segge alá, mert minden bizpolos hírből belpol megy 2. hozzászólásra.

Amúgy az a fórum ami akkor lett csinálva mikor gioot meg bokit tiltották még üzemel?
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 908
13 867
113
Koszi a kepet.

Latszik, hogy Fidesz-DK egy kutya..


Azért kicsit árnyalnám:
A, Ez egyik csal, lop, hazudik, és jobb a itthon, a többségnek. ...meg neki is.
...csal lop és hazudik magáért és értünk.

B, A másik(is), csal, lop, hazudik, és jobb kint a külföldi érdek-csoportoknak. ...meg neki is. ...ja, és itthon a többségnek rossz(abb).
...csal, lop, és hazudik magáért és másokért: általában külföldi érdekekért.


Hmmmm...



A politika egy ilyen mocskos eszközökkel működő játék. Na de célok és az eredmény ! ! ! Ott ki szokott lógni "az lónak a lába".

Lehetünk Pl. egy sokat cseszegetett, gyarapodó, EU-tagország vagy lehetünk sokat dicsért (fél-gyarmati, koldus) tagállam.
Pár ezer milliárd HUF a különbség.
Az az évi 2-3 stadion nekem belefér.


Esetleg pillants rá a nemzeti-jövedelem, költségvetési bevételek grafikonokra.
Bár én nem vagyok a "statisztika-gyártó/hamisító" Churchill, de inkább rád bízom ezt a dolgot, hogy fel se merüljön benned ilyen gyanú.
Amikor rájössz majd, hogy mióta/hogyan/mennyire átvernek(veled együtt sokakat), ne rám vagy magadra haragudj majd.

Ezzel a "kis" utána-nézéssel tartozol Magadnak és az Utódaidnak!
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 550
4 704
113
Nem lesz rosszabb, mint Obama alatt. Mondjuk jobb se. Pánikolni nem kell, de reménykedi sem érdemes. Washingtonból nem fogják megbuktatni OV-t. Budapesten nem lesz Majdan.
Ebben nem értünk egyet. 2016 elött Viktor retorikája más volt. Trumpék hittek a Habsburg bir. restaurációjában. Most egy másik világ jön. Viktoria Nullandék visszajönnek és nem lesznek Ukrajnával elfoglalva. Ebben tévedtek, hacsak Trump valóban nem fordít (de ez meseszerü lenne)...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 746
64 980
113
Ebben nem értünk egyet. 2016 elött Viktor retorikája más volt. Trumpék hittek a Habsburg bir. restaurációjában. Most egy másik világ jön. Viktoria Nullandék visszajönnek és nem lesznek Ukrajnával elfoglalva. Ebben tévedtek, hacsak Trump valóban nem fordít (de ez meseszerü lenne)...
Egyszer mindenkepp visszaternek, most vagy 4 ev mulva...