[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 897
22 340
113
"A magyar kormány eltörölte a határon túli országokban lévő termőföldek megvásárlására irányuló határozatát – informált Ivan Korčok (SaS-jelölt) szlovák külügyminiszter, hozzátéve, hogy erről magyar kollégája, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatta."
https://korkep.sk/cikkek/belfold/20...ett-a-hataron-tuli-foldvasarlasi-szandekatol/

Jó, hogy a magyar kormány soha nem tervezett sehol földet venni. A magyar gazdák földvásárlási szándékát kivánta pénzbelileg támogatni, ami minden polgár unió által garantált joga.
A szlovákok árnyékra vetődtek - irják több kommentben a hir kapcsán, Szijjártó szójátéka ismét bejött. :)
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Erdélyben állítólag valamilyen "Mészáros-érdekeltség" már elkezdett bevásárolni...
Nem csak, vannak itt egyéb állami érdekeltségeken keresztűli földvásálások.
Amúgy nem vágom mi a bajuk ezzel az állami földvásárlással, az EU-csatlakozás után nálunk azt hiszem 7 évig nem vehettel külfödiek földet, ami jól hangzik, csak a hosszútávon gondolkozó nagybefektetők szemével az simán vállalható idő. S mikor a német meg egyéb nyugati elkezdett bevásárolni, akkor valahogy senkit nem basztatott, hogy szarér-húggyér mindent eladtak. Most keményítettek be, hogy kültelket meg kell hirdess a megyénél és helyi önkormányzatnál egy hónapig ha el akarod adni, s a szomszédnak elővásárlási joga van ha megajánlja ugyanazt az árat.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 513
14 960
113
A saját német sztorim nem a fűtésről, a zuhanyzásról, lehet volt már de még egyszer, mert engem megdöbbentett:

Csere diák programon keresztül voltam kb. 20+ éve a még FÉNYKORÁT élő Németországban 2 hétig, befogadó családnál, amúgy is az ország egy leggazdagabb régiójában, Dortmund mellett tip-top kisváros elit részében.
Első hét közepénél kérdezgették, hogy minden nap keményen sportolok, vagy mi van? Szó szót követett, nem értettem mi van, aztán rám szóltak finoman hogy ne zuhanyozzak már minden nap, mert náluk ez nem divat, csak ha nagyon koszos munkát végez, vagy minimum félmaratont fut valaki... Pofám leszakadt!

Feleségem alapból naponta kétszer legalább lezuhanyzik, én is egyszer, nem lennénk jók németeknek...
Igen, ez szinte egész Nyugat-Európára jellemző és - egyelőre - nem az energiárak miatt. Egyébként van benne valami. Az alapos mosakodás elég. Amennyiben nem végzel olyan munkát, odakint semmi gond. Nálunk ez volt a rend a házigazdánál: kedd, péntek alapos fürdés, egyébként mosdás, ha valahová mennek, zuhany....
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 533
44 986
113
Igen, ez szinte egész Nyugat-Európára jellemző és - egyelőre - nem az energiárak miatt. Egyébként van benne valami. Az alapos mosakodás elég. Amennyiben nem végzel olyan munkát, odakint semmi gond. Nálunk ez volt a rend a házigazdánál: kedd, péntek alapos fürdés, egyébként mosdás, ha valahová mennek, zuhany....
Nedves törlőkendő, kis cicamosdás mosdónál, ez volt náluk is a protokoll. Teljesen megrökönyödve kérdezték(az én megrökönyödésemre!) hogy nálunk Magyarországon mindenki minden nap zuhanyzik/fürdik? Büdösek nem voltak, nem azt mondom hogy igen, meg tényleg hűvösebb azért az időjárás Remshceid-ben mint mondjuk nálunk, de akkor is meglepő volt na. Ott három ember lemosdik 3x10 liter vízben, pár nedves törlőkendő, és csoki. S ez 20 éve volt nagyjából, itt még akkor híre hamva nem volt a zöld gondolatoknak, feléjük meg az Ő elmondásuk szerint nem annak a családnak volt a sajátja, hanem ALAP hozzáállás...
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
„Már négyszer halasztotta el a lengyel alkotmánybíróság a döntést arról, a lengyel jog elsőbbséget élvez-e az uniós felett, legközelebb csütörtökön tanácskoznak erről. Ha úgy döntenének, a hazai jog mindenekfelett áll, Brüsszelnek is példát kellene statuálnia Varsóval szemben.”
A brüsszeli vízfej nem tanul a múltban elkövetett hibákról... Ráadásul Kijevből (!!) üzengetnek a lengyeleknek! :D :cool:
---
"Az Európai Unió külügyi főképviselője azt mondta szerdán, hogy az EU határozott választ ad a lengyel alkotmánybíróság döntésére, amely megkérdőjelezte az EU-s jog elsőbbségét bizonyos területeken. Joseph Borell emellett felszólította Lengyelországot, hogy tartsa be a közösség szabályait.
..
A külügyi főképviselő csütörtökön Kijevben ismét hangot adott az Európai Bizottság Lengyelországgal kapcsolatos aggályainak, és határozott fellépést ígért, de azt nem mondta el, konkrétan milyen lépésekre számíthat a lengyel kormány."
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113

A szlovákok úgy felejtik el a történelmet, hogy az ő esetükben elfér egy A4-es lapon:

Mi legalább fizetünk azért a földért, úgymond visszavesszük, amit elloptak.Merthogy a szlovák "barátaink" csak úgy vitték, mintha ingyen lenne....
Ráadásul (sajnos) egyelőre úgy fizetünk érte, hogy az "övék" marad attól függetlenül.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Ez már a németek ellen is bejött :D

FBcNajvWEAYOVt4
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
A szlovákok úgy felejtik el a történelmet, hogy az ő esetükben elfér egy A4-es lapon:

Mi legalább fizetünk azért a földért, úgymond visszavesszük, amit elloptak.Merthogy a szlovák "barátaink" csak úgy vitték, mintha ingyen lenne....
Ráadásul (sajnos) egyelőre úgy fizetünk érte, hogy az "övék" marad attól függetlenül.

Ők (is) nem felejtik a történelmet - hanem gyártják ...
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 463
17 791
113

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 084
13 482
113

A rendőrség már nem enged senkit Zemanhoz, aki nem rendelkezik az orvos beleegyezésével​

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/...racek-uvn-prezident.A211015_094815_domaci_knn
A Cseh Köztársaság rendőrsége eleget tesz a Központi Katonai Kórház (ÚVN) kérésének, és nem engedélyezi a közvetlen kapcsolatot Miloš Zeman elnökkel azoknak, akik korábban nem kapták meg a kezelőorvos hozzájárulását a látogatáshoz. Ezt pénteken jelentette be a Twitteren. Így reagál a kórház csütörtöki nyilatkozatára, amely szerint Zemant az ÚVN tudta nélkül felkereste Radek Vondráček, a képviselőház elnöke.

Egyre nagyobb a felháborodás a "vári sopredék" iránt. Zeman környéke a kezében tartja Csehországot - mondja az ügyvéd​

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/...pravnik-protest-uvn.A211015_114006_domaci_lre
Jelenleg sem a közvéleménynek, sem az alkotmányos tisztviselőknek nincs elegendő információja Miloš Zeman elnök állapotáról és arról, hogy képes akaratát kifejezni és szabadon dönteni. David Kosar, alkotmányjogász, a Brnoi Jogi Kar Alkotmányjogi és Államtudományi Tanszékének vezetője szerint a politikusoknak nyomást kell gyakorolniuk az elnök környezetére az átláthatóbb tájékoztatás érdekében.

Büntetőfeljelentés indul a Vár felé. Kétséges, hogy Zeman aláírása valódi -e
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/milos-zeman-podpis-trestni-oznameni.A211015_111759_domaci_knn
Az elnök körül kialakult helyzet miatt csütörtökön és pénteken büntetőfeljelentés érkezett az ügyészséghez. Kétségek merülnek fel Zeman aláírásának hitelességéről a Képviselő -testület által november 8 -án összehívott dokumentumon. Matěj Hollan, a Civil Szervezetek Szövetségének igazgatója és Brno egykori képviselője büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Egy másik panaszt, amelynek másolata a közösségi hálózatokon kering, ismeretlen személy nyújtotta be.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas and dkes

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 466
23 989
113
A saját német sztorim nem a fűtésről, a zuhanyzásról, lehet volt már de még egyszer, mert engem megdöbbentett:

Csere diák programon keresztül voltam kb. 20+ éve a még FÉNYKORÁT élő Németországban 2 hétig, befogadó családnál, amúgy is az ország egy leggazdagabb régiójában, Dortmund mellett tip-top kisváros elit részében.
Első hét közepénél kérdezgették, hogy minden nap keményen sportolok, vagy mi van? Szó szót követett, nem értettem mi van, aztán rám szóltak finoman hogy ne zuhanyozzak már minden nap, mert náluk ez nem divat, csak ha nagyon koszos munkát végez, vagy minimum félmaratont fut valaki... Pofám leszakadt!

Feleségem alapból naponta kétszer legalább lezuhanyzik, én is egyszer, nem lennénk jók németeknek...
Ismerősöm ugyan ezt mesélte, csak ő francúzoknál volt, tőle utána fürdésenként X eurót kértek.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 533
44 986
113
Ismerősöm ugyan ezt mesélte, csak ő francúzoknál volt, tőle utána fürdésenként X eurót kértek.
Tőlem nem kértek zsetont, kajával - minden egyébbel elhalmoztak, hoztak vittek kocsival ide-oda, mutogattak több várost szerte az országban, de a fürdést naponta azt nem értették/elmagyarázták hogy felesleges annyit :D !
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Tőlem nem kértek zsetont, kajával - minden egyébbel elhalmoztak, hoztak vittek kocsival ide-oda, mutogattak több várost szerte az országban, de a fürdést naponta azt nem értették/elmagyarázták hogy felesleges annyit :D !
Németországban a csecsemőket is hetente egyszer fürdetik, amúgy ilyen popsitörlővel maszatolják.