[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 811
35 292
113
Nem tudom, nálunk megoldották a kísérgetést (legyen szó akár büntetésletöltendési helyről/helyére szállításról) megoldották. Nálunk nem volt külön smasszer (legalábbis őrségben) pedig volt annyi sittes, mint a szemét. Csak az én századomban adminisztratív okokból volt alakítva külön egy "sittes szakasz". Tudom, mert századírnokként (igen, a csontcsillagok mellé még ez is - kemény életem volt :D Persze felettem levő vonulásból írnoknak vagy hivatásos állománynak nem vezényeltem. Az öregeknek is csak "módjával" - max szolgálatban.) könyvelni kellett mindet minden nap ... :)



Természetesen rengeteg sztori van, de egyfelől ez nem az a topik, másfelől nem untatnám a "nagyérdeműt".

Ami apróság - az AK-63D is deszantfegyver volt. A 'D' betű konkrétan ezt jelenti benne ... Sokkal hosszabb csővel, de csak kicsit hosszabb teljes mérettel (az a rohadt hosszú csőszájfék nem volt rajta) és szerintem jobb fogással.

Végtaglövésekről. Ez nem olyan könnyű ám, mint amilyennek hangzik. Nézz meg párszáz USA rendőrös videót és látni fogod sok helyzetben kb. levegőt venni nincs idő. Elméletben ehhez adjál hozzá stresszhelyzetet meg sorkatonát - és akkor adjon le célzott (nem kapáslövés) végtaglövéseket (igen, többes szám és olyat ami talál is). Hát kb. "mission impossible" ... Ezt azért nálunk a "katonásabb" ÜTI -k el is magyarázták azért ... Nagyon más tud lenni, ha gondolatban játszod le meg a valóság között adott esetben. Hidd el én is láttam torony nagyváltásnál (útközben) éjszaka beparázó őrt - amire összeszerencsétlenkedte magát, meg csőre töltött meg kijött a száján egy bátortalan "Álj vagy lövök" addigra egy 5 méterre levő "rosszarcú" kb. 57 késszúrást vitt volna be ... Pedig nem volt különösebben pipogya vagy ügyefogyott. Nomeg eléggé rá volt pörögve, volt egy kis idő amíg megértette, hogy fegyót föld felé meg tegye le meg el tudtam venni tőle. Na Ő a hóban nyomta a fekvőtámaszokat utána és nem is kapkodtam el amíg meguntam ...

Úgyhogy kb. ennyit erről amit más írt, hogy két célzott térdlövés. Ez még képzett embernél sem megy. Halálos sebekkel (nem fejlövés) pont az előbb említett videókból kiindulva úgy ugrálnak, mint a bakkecske meg rohangásznak iszonyatos sebességgel akár percekig. Hihetetlen. Nagyon nem úgy működik a dolog, mint a filmekben.

Mások felvetéseire. Az aknák nem csak az egyezmények miatt nem működnének. Emlékezzünk a komoly lejárató médiakampányokra - azok úgy voltak, hogy senki még csak "csúnyán sem nézett". Ennek ellenére egymás tyúkszemére léptek a TV stábok annyira hemzsegtek. Mindenkinél mobilteló vagy még lenne aki Go-Pro -t is rakna az érintettekre, mint az a szerencsétlen ukrán (valójában külföldi zsoldos volt), aki a saját halálát vette fel amikor aknára lépett ... Az első adag ilyen YouTube videó után kb. másnap jönnének a "NATO bombázók" ...
Az aknákra nézve lenne egy ötletem. Ugróakna amely fejmagasságban kiereszt egy összehajtogatott (feltekert) légycsapót és lekever egy irtózatos sallert a delikvensnek.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Az aknákra nézve lenne egy ötletem. Ugróakna amely fejmagasságban kiereszt egy összehajtogatott (feltekert) légycsapót és lekever egy irtózatos sallert a delikvensnek.

Persze - akkor már:

:)

965649441-936full-tom-and-jerry-1.jpg
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Már rég kéne legyen egy rakás különböző kategóriájú drónja a honvédségnek, amik mind lent zümmögnek a határon napi 24 órában. Gyakorolna a sok drón kezelő, hogy amikor komoly dolog van, már legyen sok rutinos emberünk.
Ha egy drónnal infra kamerával 5 km-re belátunk a szomszéd országba, van egy óránk odaküldeni egy járőrt elkapni és a ló farka után kötni őket. Nem is kéne egyfolytában kint lófrálni járőröknek.
Aztán bevinni őket a legközelebbi kisvárosba az ügyeletes bíróhoz aki félóra alatt eldönti, hogy tiltott határátlépésért a büntetése egy charter járat haza, ahonnan jött. Még az is megérné nekünk, hogy mi üzemeltessük azt a járatot.
Ezzel egyidőben teleszórni a Balkánt röplapokkal, hogy aki a zöldhatáron jön be Mo-ra azt automatikusan visszük vissza a társasjáték start kockájára. Menekültstátuszért csak a határállomáson lehet folyamodni.
Eleinte biztosan nyüszítene a nyugat, de ha a migráncsok nem jönnek felénk mert nagy a veszélye a hazatoloncolásnak akkor kevés esetünk lenne, és nem lenne miért nyüszögni.
Félautomata drónokkal 0-24 órában lehetne ellenőrizni a határt nagyon hatékonyan. Ha nem kell irányítani mert el kell menni nyugodtan magára lehet hagyni repülni. Önállóan lejárja a kiszabott útvonalat, öntanuló AI-vel elemzi ha talál közben valamint és riasztja a kezelőt, majd ha lemerült már leszáll az út végén, automatán felcsatlakozik a töltőre, ha kész beírja magát a készenléti drónok sorába, hogy ha rá kerül a sor újra tegyen egy őrjáratot. Hamarosan ilyen automata drónrendszerek végzik majd a folyamatos járőrözés döntő részét. Vannak már hidrogéned tüzelőanyagcellás áramellátású drónok, amik akár 6 órát is képesek folyamatosan repülni. Az útvonalon megtett utat a rendszer rögzíti (logolja) a központban. Ha eltűnik a gép, nem válaszol, 30 másodperc múlva riasztja a kezelőket a program. A melódiás rész nagyrészét ki lehet venni a járőrök terheléséből. Emellett még más automata riasztási rendszerek is működnének, a kritikusabb részeken távvezérelt spotos kamerák is.

Ma már ez nem utópia mint 7-8 évvel ezelőtt. Csak idő kérdése ki fejleszti ki és helyezi üzembe az első ilyen félautomata rendszert. Minden kommunikáció a drónnal titkosított, a videofolyamok is. A kapcsolódás a rendszerbe 1-1,5 km-enként adó-vevő pontok, tehát kicsi teljesítménnyel is mindig kiváló a kapcsolat. Egy cella egyszerre legalább 4 drón kapcsolódását biztosítja a rendszerhez. A drónok automatán lépnek át útközben egyik cellából a másikba, mint a mobilok teszik. A kezelőknél folyamatos a kapcsolat, nem lehet észrevenni az átlépést, de kijelzi (és logolja cellát is amelyikhez épp kapcsolódik a koordinátákkal magassággal és a műszaki paraméterekkel együtt - magasság, oldalszél és erőssége, energiaszint, cella kapcsolat jelerőssége, hőmérséklet, csapadék, stb. Ez a látszattal ellentétben nem bonyolult és teljesen automata a rögzítése, egy számsor. Használható elemzésekhez, támadás elemzésére stb., aktuális időjárás rendszerekbe adatnak stb.

A fejlődés nem fog megállni, és ez a jövő iránya. Kevesebb ember, nagyobb pontosság és ellenőrzöttség. A határsávba a munkások, vadászok, horgászok mobilos bejelentkezése sem probléma, nincs rájuk riasztás, mert egyedi kódjuk jelzi hogy azonosított engedélyes berek, persze logolja a rendszer az ő be és kilépésüket is, ahogy az időnként megjelenő járőrökét is. Ez várható a jövőben. A drón irányító pontokon melegben nagy képernyőn irányítják a drónokat ha elfogás van. A helyszínen az egység nem kínlódik az irányítással. (eső, hó, nagy fagy, viharos szél stb.) Titkosított folyamatos kétirányú hangkapcsolatuk van drónosokkal, ezen kívül folyamatos online térkép mobilon az efogandók eddigi útjával feljelölve, másik csatornán aktuális infra kép a drón(ok) kamerájából. Az elfogó egység nincs leterhelve a drónok irányításával, minden aktuális adatot megkap, a drónkezelőkkel folyamatos hangkapcsolat. Akár helyismeret miatt takarásban is bekeríthetik az elfogandókat, kisebb a kockázatuk is egy támadásra az elfogandóktól, akik akár lehetnek felfegyverzett csempészek, behatoló fegyveres csoport is, stb., nem csak migránsok.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 938
113
Már rég kéne legyen egy rakás különböző kategóriájú drónja a honvédségnek, amik mind lent zümmögnek a határon napi 24 órában. Gyakorolna a sok drón kezelő, hogy amikor komoly dolog van, már legyen sok rutinos emberünk.
Ha egy drónnal infra kamerával 5 km-re belátunk a szomszéd országba, van egy óránk odaküldeni egy járőrt elkapni és a ló farka után kötni őket. Nem is kéne egyfolytában kint lófrálni járőröknek.
Aztán bevinni őket a legközelebbi kisvárosba az ügyeletes bíróhoz aki félóra alatt eldönti, hogy tiltott határátlépésért a büntetése egy charter járat haza, ahonnan jött. Még az is megérné nekünk, hogy mi üzemeltessük azt a járatot.
Ezzel egyidőben teleszórni a Balkánt röplapokkal, hogy aki a zöldhatáron jön be Mo-ra azt automatikusan visszük vissza a társasjáték start kockájára. Menekültstátuszért csak a határállomáson lehet folyamodni.
Eleinte biztosan nyüszítene a nyugat, de ha a migráncsok nem jönnek felénk mert nagy a veszélye a hazatoloncolásnak akkor kevés esetünk lenne, és nem lenne miért nyüszögni.
Vannak drónok gazdagon. Nem ellenük beszélek én sem, de előfordulhat a jövőben olyan intenzitás fokozódás amikor választunk, hogy vagy totálisan beszüntetjük a rendvédelmet országhatáron belül, vagy leszarjuk a határőrizetet, mert a kettő együtt nehézkesen fog menni. Talán jobb helye is lehetne a rendőröknek tömegével máshol, mint a határon, mert a bűnözők nem álltak le, sőt, viszont rendőrből meg egyre kevesebb van!

Jobb lenne előre gondolkozni, és szórni amit kell, még időben! Amelyik egyezménybe beléptünk, onnan ki is lehet lépni!
Ha valaki nem akar drága pénzért fegyvert eladni, veszünk mástól!

Pragmatizmus uraim, ennek van divatja!
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Tippre, hogy ki használna drónt is határvédelemre? Segítek: nekik lehet fal a határon :)
Ilyenből van (már) legalább kettő akinek kiépített fala van, a tudásuk és az anyagiak is adottak számukra kifejleszteni kiépíteni a rendszert.

Mások építik a saját határfalat. Sokkal gyengébbek a tudás és fejlesztés terén a képességeik az intelligens védelmi rendszerek kifejlesztésére és gyártására, na és az anyagi lehetőségek is gyengék náluk.

Mi sem állunk ezekben fényesen, de inkább a tudás háttér az erős, viszont a folyamatos "agyelszívás" miatt azt sem tudjuk kihasználni.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 070
13 450
113

Zeman nem tudja ellátni feladatát, a szenátus a hatáskörök megszüntetésével kezd foglalkozni​

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/...-zemana-odpoved-uvn.A211018_152045_domaci_kop

A Szenátus kezdeményezi az eljárást, amely szerint Miloš Zeman köztársasági elnököt megilletik a hatásköréből, aki nem képes ellátni semmilyen feladatot. A Központi Katonai Kórház szerint állapota előrejelzése rendkívül bizonytalan. A kórház ezt írta a szenátus vezetőjének, Miloš Vystrčilnek. "Nincs más lehetőség, mint az, hogy mikor és hogyan aktiváljuk az Alkotmány 66. cikkét" - mondta Vystrčil.

10054849_3.jpg
:p :cool:
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113

Zeman nem tudja ellátni feladatát, a szenátus a hatáskörök megszüntetésével kezd foglalkozni​

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/...-zemana-odpoved-uvn.A211018_152045_domaci_kop

A Szenátus kezdeményezi az eljárást, amely szerint Miloš Zeman köztársasági elnököt megilletik a hatásköréből, aki nem képes ellátni semmilyen feladatot. A Központi Katonai Kórház szerint állapota előrejelzése rendkívül bizonytalan. A kórház ezt írta a szenátus vezetőjének, Miloš Vystrčilnek. "Nincs más lehetőség, mint az, hogy mikor és hogyan aktiváljuk az Alkotmány 66. cikkét" - mondta Vystrčil.

10054849_3.jpg
:p :cool:
Milos Vystrcil, a cseh szenátus elnöke hétfőn este Prágában jelentette be, hogy Milos Zeman cseh államfő a prágai Központi Katonai Kórház véleménye szerint jelenleg nem képes ellátni a tisztségéből eredő feladatokat.

Vystrcil néhány napja kért a kórháztól hivatalos véleményt Zeman egészségi állapotáról, mert az elnöki hivatal már több mint egy hete nem adott kielégítő tájékoztatást arról.

Miroslav Zavoral kórházigazgató – aki egyben az elnök kezelőorvosa – a hatályos törvényekre hivatkozva a konkrét információk nyilvános közlését elutasította. Hozzátartozói sem közölnek semmit az állapotáról, cseh sajtóértesülések szerint viszont májzsugorodás és annak szövődményei állhatnak a háttérben.

A szenátus elnöksége kedden találkozik a parlamenti pártok vezetőivel, hogy megvitassák, milyen lehetőségek nyílnak az államfői jogkörök átruházására. 24.hu
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 315
54 788
113
A nyugati határon az aknazár felszámolásakor háromszor annyi tűzszerész halt/sebesült meg, mint amennyi disszidenst megállított.
Nem tartom jó ötletnek.

Mennyi lett volna a disszidensek száma ha nincs aknazár? :rolleyes:

Nem gondolom lágyszívűnek magam de az aknák undorítanak. Viszonylag igyekszek nyomonkövetni unalmasabb napjaimon, hogy is áll a vh, viet, jugó, afrikai mindenféle háború utáni aknamentesítés és elég szarul.

Ezeknek a szaroknak nem azok a fő áldozatai akiknek lennie kellene, hanem kocogók, földművesek, tinilányok, nagymamák akik ha túl is élik, el van baszva az életük mert el lett ásva ez a szar és nem töltötte be a szerepét. Ez hányinger és ha nem lenne több ebből a mocsokból elásva, mire az utolsót is felszedik még tízezrével fognak szép fiatal lányok nyomorékként leélni egy életet.

Az akna undorító fegyver, ezért működik jól!
Gyakorlatilag egy terror eszköz. Ezért is képes nagy tömegeket megállítani, minimális költséggel.
A gyatát nem csak azért linkeltem mert magyar, hanem azért mert nem csonkol. Aki arra rálép az lényegében 100%-os eséllyel hal meg.
Ugyanis a gyata az gyalogsági és könnyű járművek elleni akna, ennek megfelelő töltettel.

A kettős kerítés között lényegében nincs esély vétlen áldozatra, e mellet jól körülhatárolt terület a mentesítés szempontjából. Mivel sík terep, így gépesítve is lehet a mentesítést végezni ha úgy alakul.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 851
91 321
113

Megszólalt az elnök, Szerbia be akar szállni Paks 2-be​


A szerb energiastratégiában nem a földgáz az egyetlen, ahol egy hajóban érdemes evezni a magyarokkal. A Privátbankár szemlézte azt az interjút, amelyet Aleksandar Vučić adott még pénteken a belgrádi Prva Televízónak. A szerb elnök arról beszélt, hogy folyamatosan nő a szerb energiaigény, emiatt növelnék egyik hőerőművük kapacitását, több vízerőművet terveznek építeni, emiatt Magyarországgal is tárgyalnak a bosnyák-montenegrói-szerb hármashatár közelében lévő Bistrica vízerőműről, illetve azt is elmondta, hogy

BESZÁLLNÁNAK PAKS 2 ÉPÍTÉSÉBE A KÖLTSÉGEK 5-10 SZÁZALÉKÁVAL, AMI ELMONDÁSA SZERINT 500-1000 MILLIÓ EURÓ. ENNEK FEJÉBEN HASZNÁLNÁK AZ ÚJ BLOKKOKBAN ELŐÁLLÍTOTT ÁRAM EGY RÉSZÉT.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Mennyi lett volna a disszidensek száma ha nincs aknazár? :rolleyes:



Az akna undorító fegyver, ezért működik jól!
Gyakorlatilag egy terror eszköz. Ezért is képes nagy tömegeket megállítani, minimális költséggel.
A gyatát nem csak azért linkeltem mert magyar, hanem azért mert nem csonkol. Aki arra rálép az lényegében 100%-os eséllyel hal meg.
Ugyanis a gyata az gyalogsági és könnyű járművek elleni akna, ennek megfelelő töltettel.

A kettős kerítés között lényegében nincs esély vétlen áldozatra, e mellet jól körülhatárolt terület a mentesítés szempontjából. Mivel sík terep, így gépesítve is lehet a mentesítést végezni ha úgy alakul.
édesjóistenem....látom polgári szolgálatos marketingbölcsészként szolgáltál...
 
  • Vicces
Reactions: LMzek 2.0 and fip7

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113

Megszólalt az elnök, Szerbia be akar szállni Paks 2-be​


A szerb energiastratégiában nem a földgáz az egyetlen, ahol egy hajóban érdemes evezni a magyarokkal. A Privátbankár szemlézte azt az interjút, amelyet Aleksandar Vučić adott még pénteken a belgrádi Prva Televízónak. A szerb elnök arról beszélt, hogy folyamatosan nő a szerb energiaigény, emiatt növelnék egyik hőerőművük kapacitását, több vízerőművet terveznek építeni, emiatt Magyarországgal is tárgyalnak a bosnyák-montenegrói-szerb hármashatár közelében lévő Bistrica vízerőműről, illetve azt is elmondta, hogy

BESZÁLLNÁNAK PAKS 2 ÉPÍTÉSÉBE A KÖLTSÉGEK 5-10 SZÁZALÉKÁVAL, AMI ELMONDÁSA SZERINT 500-1000 MILLIÓ EURÓ. ENNEK FEJÉBEN HASZNÁLNÁK AZ ÚJ BLOKKOKBAN ELŐÁLLÍTOTT ÁRAM EGY RÉSZÉT.
aztb+ meg az apjuk valagát.
 
  • Tetszik
Reactions: krokomach

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 023
26 555
113
Hallottál már az Ottawai Egyezményrol? => http://www.grotius.hu/publ/displ.asp?id=MHCLSU
=> Oszlói Cselekvési Terv: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/PDF/?uri=CELEX:32021D0257&from=EN
Komolyan muníciót akarsz adni az új Bundestagnak, hogy az egyezmének a felrúgasa miatt akár fegyverszankciókat vezethessem be Mo ellen, ezzel elkaszalva a Z2026 javát?
A Zoldek csak arra várnak. :cool::oops:
Semmi ilyesmi nem történne, ha katonai (és nagyon nem határvédelmi!) céllal visszahoznánk a gyatát az orosz fenyegetés brutalitására hivatkozva. Kis ország, sajnos szükségünk van rá, amíg ideérnek az amerikaiak, hogy védekezzünk, mert a lezüllött Bundeswehrre nem számíthatunk!
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Mennyi lett volna a disszidensek száma ha nincs aknazár? :rolleyes:



Az akna undorító fegyver, ezért működik jól!
Gyakorlatilag egy terror eszköz. Ezért is képes nagy tömegeket megállítani, minimális költséggel.
A gyatát nem csak azért linkeltem mert magyar, hanem azért mert nem csonkol. Aki arra rálép az lényegében 100%-os eséllyel hal meg.
Ugyanis a gyata az gyalogsági és könnyű járművek elleni akna, ennek megfelelő töltettel.

A kettős kerítés között lényegében nincs esély vétlen áldozatra, e mellet jól körülhatárolt terület a mentesítés szempontjából. Mivel sík terep, így gépesítve is lehet a mentesítést végezni ha úgy alakul.

Rendben, de akkor miért ragadjunk le ezen a szinten, ha lehetne pl. az alábbit is?

Bakker, ne legyél már idegen (Aliens) -gyűlölő ... :D


3fubvmz5se661.gif
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 070
13 450
113
Semmi ilyesmi nem történne, ha katonai (és nagyon nem határvédelmi!) céllal visszahoznánk a gyatát az orosz fenyegetés brutalitására hivatkozva. Kis ország, sajnos szükségünk van rá, amíg ideérnek az amerikaiak, hogy védekezzünk, mert a lezüllött Bundeswehrre nem számíthatunk!
Ugyan már, ezt nem gondolhatod komolyan. :rolleyes:
1.- Az egyezmény megsértése egyezmény megsértése, bármi az indok.
2.- A Zoldekrol beszelunk! Azok igazán bármilyen szalmaszálhoz nyúlnának, hogy megakadályozzák a fegyver és know-how eladást.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 206
67 078
113
Mennyi lett volna a disszidensek száma ha nincs aknazár? :rolleyes:



Az akna undorító fegyver, ezért működik jól!
Gyakorlatilag egy terror eszköz. Ezért is képes nagy tömegeket megállítani, minimális költséggel.
A gyatát nem csak azért linkeltem mert magyar, hanem azért mert nem csonkol. Aki arra rálép az lényegében 100%-os eséllyel hal meg.
Ugyanis a gyata az gyalogsági és könnyű járművek elleni akna, ennek megfelelő töltettel.

A kettős kerítés között lényegében nincs esély vétlen áldozatra, e mellet jól körülhatárolt terület a mentesítés szempontjából. Mivel sík terep, így gépesítve is lehet a mentesítést végezni ha úgy alakul.
Nem is akkor van velük a gond amikor lerakják őket akadályt képezni, hanem onnantól, miután elül az adott helyzet és akkor a rendkívül emberközpontú politikusok és az egyedül felelős fegyvertartásra önjelölt erők otthagyják mint eb a szarát. Minden egyes vétlen halottért ha megölnének egyet közülük, minden egyes megnyomorodott emberi életért ha egyet megnyomorítanának, talán más lenne ez. Lerakhatod a kerítés mellé, elé, közé, ha történik valami ami elvonja a figyelmet, az erőket onnan, ha megváltozik a határ, ez is ugyanúgy ott lesz hagyva. Egy darabig kitáblázva mint a kátyújavítás helyett is szokták, aztán lerohad a tábla is és néha egy-egy paraszt, vagy egy szaladgáló gyerekcsoport rossz helyre lép. A Pilis, Monor, Dabas közti erdők egy része(nem mondok pontosabbat), néhol csak egy-egy árok itthon is életveszélyes a háború óta és miatt. Nincs már feladata ezeknek az undorító eszközöknek, és megbolygatni sem nagyon tudják négyzetkilométereken a gyökerek közt ami van, de ott vannak és arra vannak ott, hogy egy kirándulót, vagy épp egy az erdőbe szexelni kiosonó ifjú párt széttépjenek és salakká basszák az életét.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 021
11 856
113
Mennyi lett volna a disszidensek száma ha nincs aknazár? :rolleyes:
Úgy értem, hogy a disszidensek között azok, akik aknára léptek.
A kettős kerítés között lényegében nincs esély vétlen áldozatra, e mellet jól körülhatárolt terület a mentesítés szempontjából. Mivel sík terep, így gépesítve is lehet a mentesítést végezni ha úgy alakul.
A kettős kerítés között járőröznek katonáik...:confused:
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 715
5 751
113
Már rég kéne legyen egy rakás különböző kategóriájú drónja a honvédségnek, amik mind lent zümmögnek a határon napi 24 órában. Gyakorolna a sok drón kezelő, hogy amikor komoly dolog van, már legyen sok rutinos emberünk.
Ha egy drónnal infra kamerával 5 km-re belátunk a szomszéd országba, van egy óránk odaküldeni egy járőrt elkapni és a ló farka után kötni őket. Nem is kéne egyfolytában kint lófrálni járőröknek.
Aztán bevinni őket a legközelebbi kisvárosba az ügyeletes bíróhoz aki félóra alatt eldönti, hogy tiltott határátlépésért a büntetése egy charter járat haza, ahonnan jött. Még az is megérné nekünk, hogy mi üzemeltessük azt a járatot.
Ezzel egyidőben teleszórni a Balkánt röplapokkal, hogy aki a zöldhatáron jön be Mo-ra azt automatikusan visszük vissza a társasjáték start kockájára. Menekültstátuszért csak a határállomáson lehet folyamodni.
Eleinte biztosan nyüszítene a nyugat, de ha a migráncsok nem jönnek felénk mert nagy a veszélye a hazatoloncolásnak akkor kevés esetünk lenne, és nem lenne miért nyüszögni.
Mondjuk az ellen senki nem emelhetne kifogást, ha egy szubszaharai területen, - vagy akár a Szaharában (Mauritánia, Nyugat-Szahara) - a magyar állam kibérelne egy kisebb földterületet 99 évre, felhúzna oda egy falut egy refugee camp-pel, meg egy fogdával.

Az elkapott illegális határátlépőket illetve a menedékkérőket oda vinné egy menetrendszerinti hajó Triesztből minden hétfőn. Azt’ kész.