1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Líbiai helyzet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. április 27..

 1. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Kérdés, hogy a kényszerleszállás mennyire volt sima, és azzal mennyi sérülést szedhettek össze, pl a bal szárnyvég beleakadhatott-e úgy a földbe, és leszakadhatott szerencsésen, hogy a gép nem állt ettől fejre....
   
 2. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  A bal szárnyról mintha nemcsak a szárnyvég, hanem a csűrőkormány is részben eltűnt volt.
   
 3. emel

  emel Well-Known Member

  Erre szerintem nagyon kicsi az esély, ha annyira elakad a földben a szárnyvég hogy le is szakad (ez főtartó-törést is jelent!), akkor csodaszámba megy ha nincs belőle fejreállás, átvágódás. Másrészt én semmi más komoly sérülést nem látok a gépen, ha a bal szárnyvég sérülése csak a kényszerleszállás következménye, akkor MIÉRT kellett kényszerleszállni?!!
   
 4. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  USA látogatás Líbiában.
   
 5. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 6. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Megmondom őszintén nem vagyok Erdogan rajongója, de okozott már pár meglepetést, logikusak a lépései és ahogy telik az idő egyre fontosabb játékos lesz.

  Onnan indulnék ki, hogy nagyon sokat tanult az ellene külföldről (Amerikából, ez feltétlen nem jelenti az amerikai kormányt) szervezett puccsból. Nagy szerencséje volt, de azóta megszolgálja a szerencséjét. Kőkeményen leszámolt a puccsistákkal, ez sehol sem lenne másképp viszont ez a leszámolás folyamatos, ez lehet gyenge pontja, mert bizonytalanságot szül a seregben. Az ő szemszögéből viszont szükséges. A 2 vh. Óta 3 sikeres katonai puccs volt Törökországban. A sereg állam volt az államban. Ez kerül most felszámolásra.

  Erősen nacionalista, de nem bigottan vallásos vonalat visz. Ez nem zárja ki azt, hogy taktikai okokból iszlám szélsőségesekkel is együttműködik. (ezt a nyugati országok is megteszik).

  Legfőbb cél a kurd szeparatizmus felszámolása. Ebben mellette a nemzet, itt nagy sikereket ért el a sziriai, iraki megszállással. Szervezett zsoldosokkal támogatva sikeresen tartja az állásait Szíriában, kiszorítva a kurdokat. A török fegyverek, drónok sikeresen szerepeltek és a sereg is. Sziriából nem fog kivonulni. Nőtt a török befolyási zóna. (a szaúdiakat is sakkban tartja Katarral)

  Líbia eddig szintén sikeres. Vert állásból úgy tűnik forditott. Ez még nyitott. Egyiptom veszélyes lehet, de öngólt is lőhet Egyiptom egy elhúzódó haborúval, otthon kitörő zavargásokkal. Elég labilis a belpolitikai helyzete.

  Ciprus környéki gázmezőkkel is jól kavar. Az oroszok egyenrangú partnerként kezelik. Jól sakkozik az F35 és az orosz légvédelmi rendszerek között. Mki fikkantja, de senki sem akarja a kezét elengedni. Túl fontos stratégiai helyen fekszik.

  Az Uniót pénzcsapként kezeli. Ha kell egy kis zsé, átengedi a migriket, ha megjön visszatartja. Hülyét csinál belőlünk!!

  Közép Ázsiában dinamikusan növeli befolyását a Türk allamokban. Felfegyverzi, lekenyerezi őket, az európai orosz-azeri gázszállítás rajta keresztül fog menni.
  És tud nagyvonalú is lenni. Amikor mki egymás nyakának ugrott maszkügyben, ő Közép-Európát ellátta.
   
  anonim999 and szegcsab like this.
 7. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Orosz és más külföldi zsoldosok hatoltak be Líbia legnagyobb, el-Sarara nevű olajmezőjére az ország déli részén, hogy megakadályozzák a kitermelés újraindítását - közölte a líbiai állami olajtársaság (NOC) pénteken.
  Forrás: https://kuruc.info/r/4/214281/
   
 8. mentuhotep

  mentuhotep Well-Known Member

 9. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  Jól felvázoltad miért kéne eltűnnie.
   
 10. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Üzemanyaghiány? Az lehetséges ok, hogy elfolyt/elfogyott. Ki tudja arrafelé ellenőrzik-e, hogy volt elég nafta a gépben vagy sem.
   
 11. borisz

  borisz Well-Known Member

  A PG-ben egy hétvége alatt kikalapálnák, ha van minden.
   
  gergo55 likes this.
 12. emel

  emel Well-Known Member

  Na ja, ha abban a "minden"-ben persze maga a PG is benne lenne!!
   
  gergo55 likes this.
 13. boki

  boki Well-Known Member

 14. borisz

  borisz Well-Known Member

 15. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  A franciák felfüggesztik a részvételüket a Földközi tengeri NATO műveletben, amíg a NATO ki nem vizsgálja a török fregattal történt incidenst.
   
  fishbed likes this.
 16. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  LNA Scud-B rakéták Szirte környékén.
   
  fishbed likes this.
 17. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Török T129 helikopterek Misuratanál.
   
 18. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Az amcsik a GNA után most az LNA-val is tárgyaltak egy sort.
   
 19. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Török hadügyminiszter kirándult egyet Tripoliba.
   
 20. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Török egységek kitűzői Líbiában.
   

Ezen oldal megosztása