1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Lesz-e III. világháború, vagy sem?

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - desertfox által indítva @ 2013. február 6..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
   
  emel and Pocok75 like this.
 2. blogen

  blogen Well-Known Member

 3. Mosber

  Mosber New Member

 4. gonny

  gonny Well-Known Member

 5. gonny

  gonny Well-Known Member

 6. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazd...e=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
  "Az első világháború előtt komoly könyvek jelentek meg, amelyek arról szóltak, hogy kizárható egy nagy világégés, mert az olyan kárt okozna a gazdag országoknak, hogy csak veszítenének rajta. Ma is ugyanezt gondolja sok szakértő, ami rossz előjel...
  ...Kempe vészesnek tartja, hogy a 100 évvel ezelőtti helyzethez hasonlóan a világ legnagyobb országai ma sem hoznak olyan intézkedéseket, amelyek célja a III. világháború elkerülése lenne. Négy illúziót táplálnak a szakértők. Az első, hogy az USA és Kína között nem robbanhat ki katonai konfliktus. A második, hogy Európa erős, ezért nem vészes, hogy gyengül az USA elkötelezettsége az öreg kontinens iránt. A harmadik, hogy a közel-keleti konfliktusokat ellenőrzés alatt lehet tartani. A negyedik, hogy az USA vezető szerepe a világon szilárd..."


  És ez így még csak kapargatja a felszínt - jelenleg az USA szerint Oroszország a szinte mindenért felelős mumus...
   
  gergo55 likes this.
 7. jOkA

  jOkA Active Member

  Mint a régi C&C játékokban el fognak különülni a régiók. Lesz USA és Európa a többi szövetségessel, lesznek a közel-keleti országok, afrikával és a "vörösök" Oo. és Kína. A nagy fal és blokád úgy is meg lesz egyszer a Közel-Kelet és Afrika fele a tengereken, itt a nagy előjele a bevándorlás. Nagyon böki már a németeket ( népet pontosabban ), lehet megint onnan fog elindulni minden.
   
 8. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Lesz ne aggódj.
   
 9. yangwenli

  yangwenli Well-Known Member

  A minap olvastam egy "Kitekintos" cikket, hogy a vamhaboru miatt Kina belebegtette, hogy korlatozni tudja a nemesfemekhez valo hozzaferest - mert amugy szinte az osszes banya az ove, vagy valami hasonlok.

  Ez okozhat olyan lepeskenyszert mint mikor anno a japanokat vagtak el a nyersanyagoktol? Leakadhat USAnal a gepszij ilyen esetben? Vagy olyan fogcsikorgatos ki birja tovabb szitu huzodna par evig? (vagy azok az evek mar el is kezdtek tellni :p?)

  Pl. mit lepne Kina ha valaki lefoglalna egy afrikai banyajat, "csak ugy"? Szerintem ilyesmihez meg nem keszultek el a rephordozoik. Arrol meg nem tudok, hogy minden afrikai banyajuknal lenne tamaszpont is. Tud errol valaki valami infot?
   
 10. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  A " csak úgy" miatt szerintem usanka kicseszne magával rendesen,akkor már a komolyabb szövetségesei is hisztiznének,lásd iráni atomalku,mert ma egy afrikai bánya,holnap egy balkani,utana ez németországi?!
  Ez nem csak katonai kérdés,egy ilyen után még jobban elkezdenének keletre nyitogatni a ny európai országok,cégek,nem éri meg.
  Ha meg Kínába beleállnak ilyen szinten,akkor ott Szergely is stikába átcimkéz pár láda ezt-azt cirillről kínaira,és minden rizses dobozból kinzsalok főnek ki a a sárga lavoárokban,meg ki tudja még mi minden csúfság.:D:rolleyes:
  Az mára sima ügy,hogy ha katonailag megtámadná az usa bármelyiket,akkor egyből összezárnak,elemi érdekük.
   
  zsolti, b4l4g3, ghostrider and 3 others like this.
 11. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

 12. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Afrikai bányanal kinai katonai tamaszpont? Ez hogy?
   
 13. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Most sokan meg fognak dobálni kővel, meg mindennel, de HA egyszer lesz globális fegyveres konfliktus, akkor az USA és Oroszország egy táborban lesznek.
  A történelem nem szereti a HA szócskát, így tovább nem mennék, de van egy ilyen érzésem...
   
  2ndt likes this.
 14. yangwenli

  yangwenli Well-Known Member

  Nem teljesen ertem a kerdest. Sokfajta keppen letesulhet, pl. kolcsonos megallapodas, berleti szerzodes, meghivolevel :p
  Csak fantazia kerdese...
   
 15. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Hogy mi negy nap alatt meghoditottuk volna Ausztria kilencven szazalekat... Hat ez se egy komoly mu... Az olaszokat az osztrak siman beengedte volna, mi meg meg valahol Graznal szoszmotoltunk volna meg Becs korul. A Voros hadseregnek se ment olyan gyorsan 45-ben. Mindenesetre ahogy latom kb azert volt szukseg erre az olaszok fele tarto elterelo hadmozdulatra hogy lekossuk az olasz/usa legierot, es minket tamadjanak ne az elore toro lengyel/ndk/szovjet csapatokat Nszk teruleten. Amolyan elreteszeles, nehogy azokat oldalba tamadjak. Mondjuk szerintem gyorsabban vegigmentek volna ott fenn nem tartott volna az ket hetig mint a filmben. Plusz a rengeteg menekult miatt a nyugati csapatmozgasok lelassultak volna a front iranyaba, szoval szerintem behuztak volna ennyi ido alatt az Nszk-t, Daniat, Belgiumot, es Hollandiat is.
   
 16. papi

  papi Well-Known Member

  Erre volt a NATO tervei szerint az atom aknazár. Az volt az elképzelés, hogy beengedik a VSZ-t egy darabon a Nyugatnémet területekre. Mikor áthaladt kellő mennyiségű, de még nem túl sok egység, akkor felrobbantják az aknákat ezzel létrehozva egy keskeny sugárszennyezett sávot és elvágva az átjutott csapatokat az utánpótlási rendszertől. Majd a felfejlődött NATO csapatok az ellátatlan VSZ egységeket visszatolják a sugárszennyezett területre. Állítólag minket is egy ilyen meglepetés várt volna az olasz oldalon. Ha érdekel a dolog Fullda Gap, W45 MADM kifejezésekkel kezd a keresgélést.
   
  antigonosz likes this.
 17. papajoe

  papajoe Well-Known Member
  Ha megnukizzák a szovjeteket,onnan már nem tologattak volna semmit,sehová,kb.:D
  Akkoriban jutott volna minden nato laktanyára egy egy galóca felhőcske,nem kellett nagyon spórolni a közép hatótávúakkal.
   
 18. oregbogaras

  oregbogaras Well-Known Member

  Az atom aknazár pontos telepítési helyét a magyar katonai hírszerzés megszerezte és valószinűleg átadta a szovjeteknek. (Clyde Lee Conrad kémügy+ Belovai ügy)
  Az atom akna zár is olyan mint a Moginot vonal. Ha meg kerülik semmit sem (nagyon keveset) ér.
   
 19. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ahogy olvasom rengeteg informaciot szereztunk Clyde csoportjatol. A Belovait meg hihetetlen hogy a rendszervaltaskor elengedtek, a szovjetek siman kivegeztek a szivarogtatojukat.
   
 20. oregbogaras

  oregbogaras Well-Known Member

  Wiki-ből idézek: https://hu.wikipedia.org/wiki/Vita:Belovai_István
  "Tárgyalását két nappal megelőzően érkezett Magyarországra George P. Shultz, az Egyesült Államok akkori külügyminisztere. Villámlátogatásának egyetlen napirendi pontja volt, egy személyes találkozó Kádár Jánossal. A megbeszélés célját a mai napig homály fedi.

  Bár Balatoni Elemér ügyész halálbüntetést kért rá, az 1985. december 17-én, első fokon hozott Kat. III. 00028/1985. számú határozata értelmében dr. Rabóczki Ede hadbíró ezredes – ellenállva a hadsereg vezetése, a hírszerzés főnöke és a katonai ügyészség pártvonala felől ránehezedő nyomásnak – Belovai Istvánt életfogytiglani szabadságvesztésre, valamint teljes vagyonelkobzásra ítélte."
   

Ezen oldal megosztása