1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Lesz-e III. világháború, vagy sem?

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - desertfox által indítva @ 2013. február 6..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
   
  emel and Pocok75 like this.
 2. blogen

  blogen Well-Known Member

 3. Mosber

  Mosber New Member

 4. gonny

  gonny Well-Known Member

 5. gonny

  gonny Well-Known Member

 6. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazd...e=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
  "Az első világháború előtt komoly könyvek jelentek meg, amelyek arról szóltak, hogy kizárható egy nagy világégés, mert az olyan kárt okozna a gazdag országoknak, hogy csak veszítenének rajta. Ma is ugyanezt gondolja sok szakértő, ami rossz előjel...
  ...Kempe vészesnek tartja, hogy a 100 évvel ezelőtti helyzethez hasonlóan a világ legnagyobb országai ma sem hoznak olyan intézkedéseket, amelyek célja a III. világháború elkerülése lenne. Négy illúziót táplálnak a szakértők. Az első, hogy az USA és Kína között nem robbanhat ki katonai konfliktus. A második, hogy Európa erős, ezért nem vészes, hogy gyengül az USA elkötelezettsége az öreg kontinens iránt. A harmadik, hogy a közel-keleti konfliktusokat ellenőrzés alatt lehet tartani. A negyedik, hogy az USA vezető szerepe a világon szilárd..."


  És ez így még csak kapargatja a felszínt - jelenleg az USA szerint Oroszország a szinte mindenért felelős mumus...
   
  gergo55 likes this.
 7. jOkA

  jOkA Active Member

  Mint a régi C&C játékokban el fognak különülni a régiók. Lesz USA és Európa a többi szövetségessel, lesznek a közel-keleti országok, afrikával és a "vörösök" Oo. és Kína. A nagy fal és blokád úgy is meg lesz egyszer a Közel-Kelet és Afrika fele a tengereken, itt a nagy előjele a bevándorlás. Nagyon böki már a németeket ( népet pontosabban ), lehet megint onnan fog elindulni minden.
   
 8. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Lesz ne aggódj.
   
 9. yangwenli

  yangwenli Well-Known Member

  A minap olvastam egy "Kitekintos" cikket, hogy a vamhaboru miatt Kina belebegtette, hogy korlatozni tudja a nemesfemekhez valo hozzaferest - mert amugy szinte az osszes banya az ove, vagy valami hasonlok.

  Ez okozhat olyan lepeskenyszert mint mikor anno a japanokat vagtak el a nyersanyagoktol? Leakadhat USAnal a gepszij ilyen esetben? Vagy olyan fogcsikorgatos ki birja tovabb szitu huzodna par evig? (vagy azok az evek mar el is kezdtek tellni :p?)

  Pl. mit lepne Kina ha valaki lefoglalna egy afrikai banyajat, "csak ugy"? Szerintem ilyesmihez meg nem keszultek el a rephordozoik. Arrol meg nem tudok, hogy minden afrikai banyajuknal lenne tamaszpont is. Tud errol valaki valami infot?
   
 10. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  A " csak úgy" miatt szerintem usanka kicseszne magával rendesen,akkor már a komolyabb szövetségesei is hisztiznének,lásd iráni atomalku,mert ma egy afrikai bánya,holnap egy balkani,utana ez németországi?!
  Ez nem csak katonai kérdés,egy ilyen után még jobban elkezdenének keletre nyitogatni a ny európai országok,cégek,nem éri meg.
  Ha meg Kínába beleállnak ilyen szinten,akkor ott Szergely is stikába átcimkéz pár láda ezt-azt cirillről kínaira,és minden rizses dobozból kinzsalok főnek ki a a sárga lavoárokban,meg ki tudja még mi minden csúfság.:D:rolleyes:
  Az mára sima ügy,hogy ha katonailag megtámadná az usa bármelyiket,akkor egyből összezárnak,elemi érdekük.
   
  b4l4g3, ghostrider, yangwenli and 2 others like this.

Ezen oldal megosztása