1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Magyarország

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Guest által indítva @ 2013. február 20..

 1. boki

  boki Well-Known Member

  Joshi Barat mégis itt maradt. :)
   
 2. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Szerintem mindkét állításod téves.
   
 3. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Mondjuk ez valahol várható volt. Ha a német kormány olyan, hogy migránsokat akar millió számra, akkor nem nehéz kitalálni, hogy ettől a politikától egy ország sem menekül meg, amelyiknek német vállalatok vannak a területén.

  Megj.: az amerikai cégek is egyre több munkavállalót hoznak át pl. Indiából Mo.-ra.
  Mo.-n éppen ezért az indiai közösségek mérete már kezdi megközelíteni a kínaiakét.
  </blockquote>

  És az állam megadja nekik a munkavállalásit?

  Persze amennyire becsicskultak Vekkerék a netadó után, gondolom mukkanni sem mernek.


  Én ebben nem lennék bizony.

  A távol-keletieket alapvetően bírom. Náluk az átlagos IQ akkora mint a közép-európai fehéreké + nemrég olvastam, hogy az itt felnövő kínai/vietnami fiatalok 85%-ának magyar csaja/pasija van, szóval velük nem lesz gond. Pár Ozawa Mária még kifejezetten dobna is az országon.

  De indiaiból azokkal sem tudtunk mit kezdeni, akiket a törökök hoztak nekünk és hát hazai Beyoncékre meg homokinindzsákra a legkevésbé sem vágyom.
   
 4. boki

  boki Well-Known Member

  A FB-on már megy a kampány
  [​IMG]
   
 5. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Meglepő, hogy a Magyarországon élő indiaiak már <b>Budapest mellett
  8 magyar nagyvárosban</b> (Balatonfüred, Eger, Esztergom, Szentendre, Sopron, Nagykanizsa, Szeged, Debrecen) rendezték meg idén a

  GANGESZ-DUNA FESZTIVÁLT

  https://www.youtube.com/watch?v=6jz6Xw2PckM

  Ki gondolta volna, hogy ha nem vigyázunk, a Dunából még Gangesz is lehet??
   
 6. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Az indiaiak majd az indiánjainkkal házasodnak. :D
  Inkább a kínaiak, bár nincs indiaiakkal semmi tapasztalt bajom de azért hallottam róluk már nem kellemes dolgokat.
   
 7. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Viszont a jelenlegi környezetben akár még több termelést vihetnek ki Németországból.
   
 8. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Igazándiból nincs is olyan nép, hogy indiai...
   
 9. joker

  joker Well-Known Member

  Viszont a jelenlegi környezetben akár még több termelést vihetnek ki Németországból.</blockquote>

  Németország 70 milliós, átlagon felüli képzettséggel, nem tudnak ennyi melót elteríteni az EU-ban, ha tudnának már megtették volna.
   
 10. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  És az magyarországi indiai közösség "mottója" lehetne Adytól a Tisza-parton?

  Jöttem a Gangesz partjairól,
  Hol álmodoztam déli verőn,
  A szívem egy nagy harangvirág
  S finom remegések: az erőm.

  Gémes kút, malom alja, fokos,
  Sivatag, lárma, durva kezek,
  Vad csókok, bambák, álom-bakók.
  A Tisza-parton mit keresek?
   
 11. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member


  Szerintem senki sem kérdezte meg felmenőiket, akarnak-e idegen fennhatóság alá kerülni, csak ostobán húztak egy hatart.
  Egyébként akkor a külföldön dolgozó magyarok se szavazzanak, hiszen nem itt élnek, nem itt dolgoznak és nem itt fizetnek adót?
   
 12. ashlan

  ashlan New Member

  Pontosan!
  Ők se szavazhassanak! Majd ha ide fizetik az adót, akkor lehet belevau, addig nem!
  Ezt mondom ezer éve.....
   
 13. desertfox

  desertfox New Member

  BELEVAU ? Hallod Te valami paraszt vagy? vagy mi fenne ?
  Itt nálunk max azt szokták írni hogy akkor legyen beleszolássuk, ugyan olyan magyar állapolgárok és szavazhatnak , inkább az ilyen sutyóknak venném el, töltetnék veled egy iq tesztet és el is véreznél vau. Mi vagy Te kutya idomár ? Azért jó lenne erdély ha tvisszacsatolnák, nem ? de azért ne vauzanak bele. Ezen az oldalon is valamiféle IQ teszt kéne, és nem zsibasztanának ilyen ökrök.
   
 14. desertfox

  desertfox New Member

  Marha jó hogy az ellenzék arra biztat hogy ne menj el szavazni , bojkotálja az egészet, mert másik oldalt politikaiöngyilkosság lenne védeni :D NO VAU :D
   
 15. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Ezzel pont az ellenkezőjét érik el, legalább is én így tapasztalom :)
   
 16. sirdavegd

  sirdavegd Well-Known Member

  Ezzel pont az ellenkezőjét érik el, legalább is én így tapasztalom :)</blockquote>
  Jó, azért ez elég komoly dilemma, mert keverednek benne a kül- és belpolitikai motívumok.
  - Ha elutasítod a betelepítést, akkor ez a kormány támogatásaként fogja fel, függetlenül attól, hogy egyébként mit gondolsz az általuk általánosságban bemutatott produkcióról.
  - Ha támogatod a betelepítést, akkor meg aláírsz egy biankót arról, hogy a kvóta tetszőleges növelésével a jövőben akárkit be lehessen pakolni adminisztratíve ebbe az országba. Kérdés persze, hogy meddig maradna itt a népelem - tekintve, hogy hazánk fiai-jányai is törekednek a külföldi munkavégzésre, létezhet olyan forgatókönyv, hogy az első autóstopig, ami felveszi. Papíron itt van, amúgy meg Calaisnál döngeti a kerítést. Persze onnantól nehéz bejelentkezni német, svéd, dán stb. segélyre.
  - Ha azt mondod, hogy anyátok és nem mész el, mert azért van a kormány, hogy külpolitikája legyen, ergo mi megszavaztuk, hogy az EU tagjai kívánunk lenni, meg őket is, hogy kormányozzanak - tehát dolgozzanak meg a pénzükért ahelyett, hogy minden piszlicsáré ügy miatt az urna elé rángatnának minket.

  Én spec bármelyik lehetőséget támogathatónak találom, szóval valószínűleg a pillanatnyi időjárás (<i>le kell tekernem 56km-t a szavazó urnáig, meg utána ugyanezt haza</i>), a hangulatom és az urna függönyén mászó kis tündérnyi bogárka szemszíne fogja eldönteni, hogy igent, nemet vagy egy méretes ló***szt fogok rajzolni a lapra. Komoly, tudományosan megalapozott döntés lesz, no.
   
 17. sirdavegd

  sirdavegd Well-Known Member

  A két hozzászólás logikailag nem zárja ki egymást. Abban a hipotetikus helyzetben, ha Erdélyt visszacsatolnák, az ott befizetett adók a magyar költségvetést gazdagítanák.
  Más kérdés, hogy ha vagyoni cenzus esetén csak az adózott jövedelemmel rendelkezők szavazhatnának, akkor a NAV-nak kellene összeállítania a szavazásra jogosultak körét. Abból lenne ám Orwellezés :D :D
  Egyébként érdekes anomáliák lennének ott is:
  - mi a helyzet az adó<del>csalókkal</del>hiánnyal rendelkezőkkel, bíróság állapítaná meg az ő átmeneti jogfosztásukat, vagy csak egy állami hivatal (NAV?) döntése elég lenne az alkotmányos jog felfüggesztéséhez?
  - a nyugdíjas szavazhat-e? A nyugdíj jelenleg nem adózó jövedelem, hasonlóan a hallgatói ösztöndíjakhoz. Ebben az esetben ki lehet zárni 64(<i>5,6,7...->végtelen</i>) fölöttieket, de akár azt a PhD hallgatót is, aki állami ösztöndíjat kap, tehát akár 27 éves koráig nem szavazhat.
  - lehet úgy redukálni, hogy az igazi adófizető a magánszférában termel, tehát aki közalkalmazott/köztisztviselő az max akkor rendelkezne szavazati joggal, ha van egy nyereséges Bt-je. De mi lenne a helyzet az állami <del>pénznyelők</del> vállalatok (MÁV, BKV, volánok, MVM, Posta stb.) alkalmazottjaival? Mondjuk azt, hogy 25% állami tulajdon fölött már nem szavazhat? Mert akkor a Rába dolgozó korábban szavazhatott, most meg nem. Mol esetében is volt korábban egy gusztusos állami tulajdonrész.

  Szóval földrajzi alapon diszkriminálni még mindig praktikusabb - van-e a Magyar Köztársaság jelenlegi területére érvényes állandó lakcíme?
  Van -> itt él -> mehet szavazni
  Nincs -> nem itt él -> nem mehet szavazni
  Kérdés persze, hogy az állandó lakcím valóban azt jelenti-e, hogy a népelem életvitel szerűen ott él, vagy ott nőtt fel, meg él a családja, de amúgy albérletben lakik Bivajpöndörön. A hatályos szabályozás szerint Bivajpöndörön nincs beleszólása a helyi politikai közéletbe, míg az édes otthonban meg van, függetlenül attól, hogy már alig ismer ott valakit.
   
 18. desertfox

  desertfox New Member

  De figyelj mar ez nem ugy megy hogy semmit nem adok es gyertek csatolodjatok vissza vagy valami, hanem elobb etelt fozzol es utana eszel , de nem is merulok itt bele.
   
 19. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Azok az indián kollégák akikkel beszéltem mind lenézték Magyarországot és mentek rögtön haza akkor végeztek. De nem baj mert szarházi mind.
   
 20. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Minden bizonyos életkort betöltött büntetlen előéletű magyar állampolgár szavazhasson, ha a regisztrációs díját befizeti.

  Így nem szól bele, aki szarik az egészre, mert úgyis mindegy, ez egy vagyoni és intelligencia szerinti cenzus is, és könnyű szabályozni, nyilvántartani, ellenőrizni. Csak a díj értékének megállapítása a nehéz kérdés.

  Mellesleg a határon túliakra fúni a legpondróbb dolgok egyike, és ha nem érted miért, az külön szomorú.
   

Ezen oldal megosztása