1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Magyarország

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Guest által indítva @ 2013. február 20..

 1. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  "E" betűvel kezdődik a neve és "M"-re végződik? :))
   
 2. plushun

  plushun Well-Known Member

  Az egyik szemem sír a másik meg nevet. Jó, hogy ez növeli a GDP-t és erősíti a gazdaságot, de ugyanakkor baromi kitett ezáltal a gazdaságunk. Ha az autóipar válságban lesz, azt marhára meg fogjuk érezni.
   
 3. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Az egyik szemem sír a másik meg nevet. Jó, hogy ez növeli a GDP-t és erősíti a gazdaságot, de ugyanakkor baromi kitett ezáltal a gazdaságunk. Ha az autóipar válságban lesz, azt marhára meg fogjuk érezni.
  </blockquote>

  Nem nagyon tudunk mást csinálni. Most ez megy, legalább ebből részünk van. Ráadásul ez egy öngerjesztő folyamat. Minél több autós cég van itt, annál jobban megéri más autós cégnek ide jönnie, a kompetencia, beszállítói lánc miatt.

  Másfelől nézve ezt a tudást más területeken is tudjuk hasznosítani, a gépiparban úgy általában. Amúgy az IT területén sem elveszett az ország, csak az utánpótlás képzés a szar minden területen. (És ez nem pénzkérdés első sorban, de ezt már korábban leírtam valahol itt a fórumokon)
   
 4. rumcajsz

  rumcajsz Well-Known Member

  Nahát akkor határon túliként fussunk neki.Mindkét nagyapám leadta a "vérvámot" a II. VH-ban. Nagybátyám (nagyanyám öccse) Szolyván végezte. Dédapám 20 évet húzott le az USA-ban és a Fordéknál megkeresett dollárjaiból Ugocsában lett föld meg traktor, meg ökör, meg ló. Anyám még ismerte a vén "dollárpapát" aki imádta Detroit-ot, anyanyelvi szinten beszélt és írt angolul, évekig élt együtt egy québecké-i francia táncosnővel (a megsárgult fotók alapján jó ízlése volt az öregnek) de mégis hazajött. Rosszabb napjaiban azt mondta: süllyedt volna el alattam a hajó! Nem mondott le magyar állampolgárságáról, nem szaladt világgá mint egyes 56-os hősök (amit főztél megszokták enni és nem hagyjuk az asztalon). Nagyanyámat-nagyapámat senki nem kérdezte akarsz-e cseh, román, szlovák, szovjet vagy ukrán lenni.
  Ezen fentiek fényében pedig én a magyar nemzet részének tekintem magam. Annak tekintetem akkor is amikor nemvolt állampolgárságom. A rendelkezésemre álló eszközökkel akkor is, most is igyekeztem a kárpát-medencei magyarságot szolgálni. Ha meghallom az "Isten, álld meg a magyart .." megbizsergek és érzem hogy fel kell állnom.
  A migránskérdés állítólag nem az én ügyem? Nakéremtiszteletel... A magyar-ukrán államhatártól 1-2 kilométerre álló házam-kertem okán jobban az én ügyem mint a budapesti toronyház légkondis szobájában okosságokat böfögő ultraliberális jómadaraké. Én nem örülnék neki, ha a krumplim szírek, afgánok, líbiaiak hasába vándorolna. Nem azért gürcölünk, hogy földjeinket sáskahadak tarolják. NEKEM SE KELL EGY DARAB MIGRÓ SE!!! Az illetékes ukrán kormány nincs abban a helyzetben, hogy erélyesen fellépjen ellenük, Magyarország most megteheti és megteszi, jólteszi! Lehet turbó-magyarozni, akik ismernek úgyis csak röhögnek majd rajta! Ámen.
   
 5. blogen

  blogen Well-Known Member

  A magyar állam minden magyaré. És az lenne a jó, ha sok millió románé, szlováké és rusziné is lenne. Egy rendes államnak nincs nemzetisége, csak hatalma.
   
 6. rumcajsz

  rumcajsz Well-Known Member

  Még annyit nekem senki nem adott magyar állampolgárságot. Én soha nem mondtam le a magyar nemzethez valü tartozás jogáról. Magyar voltam, annak születtem, és remélem magyarként fogok megdögleni.
   
 7. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ők is lenézik a magyarokat. Nem itt alakul ki. Már így jönnek.
  </blockquote>

  Ahha, akkor megvan hogy az az indiai ork képű TMK mérnököcske vagy mi miért nem köszönt vissza soha nekem.
  Megpályázott indiából egy állást hozzánk anno, leányvállalat aleányvállalathoz. Itt van kb 4 éve a cégemnél. Csak angol megy, magyar nuku. De ez nem is érdekes mert ez legyen a kollegái gondja. Viszont kb egy jó évig próbálkoztam vele anno köszönés terén, illedelmes előre köszönve ,magyarul. Semmi reakció nem volt vissza, még egy büff se, aztán meguntam, azóta ha szembe jön velem inkább vágok egy fintort, olyan jézusmáriamilyengibbonfajzatez félét. Most már kicsit megszeppenve skubizik ha meglát. :)
   
 8. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Én még mindig nem értem, hogy miért nem tudnak -legalább részben- elszakadni Győrtől és attól a keskeny nyugati sávtól. Jobban megéri Borsodból vinni embert, 3 hónapig tanítani, majd fél év múlva újra ugyan ezt eljátszani, mint Borsodba (vagy más országrészbe) telepíteni a termelés egy részét?
   
 9. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Infrastruktúra. Integrált ipari termelési rendszer. Egy audiba kell egy kormány, akkor a szomszédos Thyssen-Krupp gyár 1.5 órával az igény utan kell szallitsa azt a szomszéd gyárba. Raktározás minimális. Mindent just in time.

  Amúgy pl. Pont a Thyssen a Jászságba is telepit gyárat, nagyon rendes hazafias emberek vannak a felső vezetésben az itteni leányban, és a német helytartók is korrektek. Komoly lobbi volt azért a cégben, hogy ne Győr melle telepuljon az új gyaruk.

  (Korábban dolgoztam már veluk.)
   
 10. tindalos

  tindalos Well-Known Member

  Nyugi! Szerintem nem csak én tartalak többre titeket h.túli magyarokat mint néhány mo-i balost...
   
 11. tindalos

  tindalos Well-Known Member

  Ööö...ez lehet hogy hülyén hangzott...
   
 12. desertfox

  desertfox New Member

  @rumcajsz egyet értünk , remélem hamarosan a fejekben itt is rend lesz. Lehet van jó pár jelenlegi Magyarországterültén született magyar államporgásággal rendelkező ember ,de kevésbé magyar mint a határon tuliak, ott magyarnak lenni mindennapos küzdelem , nem ingyen adják.
  "turbo magyar"-nak lenni már szégyen ? Na ez a szégyen ! ! Én sokat voltam külföldön a sport miatt válogatottal is , nehogy már na..........
   
 13. tindalos

  tindalos Well-Known Member

  Q.va telefon!Szóval:

  Ööö...ez lehet hogy hülyén hangzott... Ugyhogy maradjunk annyiban hogy többre tartalak mint sok másik mo-i magyart.
   
 14. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Boki ha ilyen propagandát találsz a találat helyét is oszd már meg velünk. Köszi.
  Csak szeretem listázni őket.
   
 15. emel

  emel Well-Known Member

  Nem hangzott hülyén és igazad is van.
   
 16. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Ez sem jó. Más is kifizetheti a pénzt :(</blockquote>

  Ráadásul akkor ténylegesen megvalósulhat a pénzért bárkire szavazó "öntudatos" honpolgár - törvényesen!!</blockquote>

  Ezért írtam, hogy az összeg megválasztása a nehéz probléma.
   
 17. panoz

  panoz Well-Known Member

  Elég nagy probléma hogy idegenek döntenek a magyarországiak sorsa felől. Inkább hiszek egy magyar roma hűségében Magyarország iránt, hisz ami itt folyik az ő bőrére, az ő családja kárára folyik az ő háza dől romba, mint egy határontúli akárki esetében aki miután beleköpött a Magyarországiak közé hazamehet Romániába vagy Szlovákiába és elterülhet a kanapéján.
   
 18. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Ilyenek után lehet csodálkozni a kedves balliberális, liberális, baloldali vagy bánom is én minek nevezett társaiddal együtt, hogy az ország jókora része leúsztatna a nagy folyón...
   
 19. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Nem hazudtoltad meg magad.
   
 20. borisz

  borisz Well-Known Member

  Ilyenek után lehet csodálkozni a kedves balliberális, liberális, baloldali vagy bánom is én minek nevezett társaiddal együtt, hogy az ország jókora része leúsztatna a nagy folyón...</blockquote>

  Na, az ilyen baromságai miatt tettem őt a trolltartóba.
   

Ezen oldal megosztása