1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Magyarország

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Guest által indítva @ 2013. február 20..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  A tűzparancsban ami fontos, hogy elképzelhető legyen számukra is, hogy híre menjen, hogy mennyire határozottak vagyunk. Gumilövedék vagy taser/babzsák bőven elég lenne. Egy két szigorúan nem halálos, nem maradandó sérülést okozó, de nagyon-nagyon kellemetlen precedens híre menne a sajtó által, és ez jobban megerősítené a kerítést mint a villany belevezetése.

  Hőkamerás drón kellene még, és elsősorban a kerítést átvágókra, csempészekre kellene rámenni. A szerbekkel valamit megegyezni fű alatt, ahogy a németek lefizetik a törököket, mi is valahogy megkenhetnénk kicsit őket esetleg.
   
 2. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Na végre valaki érti a lényeget.

  Ha azt látják, hogy következmények nélkül próbálkozhatnak, akkor próbálkozni is fognak, hiszen az ENSZ-től meg egyebektől kapnak ellátást.

  Az áramnak sem kell halálos erősségűnek lenni (lásd villanypásztorok).
   
 3. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  A kutya jó megoldás, ha megharap egy gibbont lehet mondani hogy mi szóltunk, hogy harap csak hát ingerelte, az meg erre megrágcsálta, sajna a póráz elszakadt és mire a járőr leszedte róla már csúnya vége lett. Egy kutya ugye mégsem lehet náci meg rasszista, jobb mint közéjük lőni.
  A bűnözők is azért félnek a rendőrkutyától, mert egy rendőrrel lehet "alkudozni", de egy kutyával nem. Sokan inkább bevállalnak egy golyót, mint egy kutya harapást.
   
 4. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  A szájkosár fenn van alapból, azt előtte le kell venni. Igaz az csak egy mozdulat,de akkor veszik le ha a kutyát küldeni fogják. Bár szájkosárral is elég nagyot szól ha egy 50 kilós német juhász , vagy egy roti rád ugrik. Elég jó visszatartó erő a látványa is. Bár sokszor túl sokat várnak el tőle a kutyások, és túlbecsülik szintén a képességeit a másik oldal szereplői is. Azért a filmbeli REX kutyát ne hasonlítsuk egy átlag járőrkutyához.
   
 5. krisss

  krisss Well-Known Member

  A kutyától nagyon fosnak a migrik, volt szerencsém látni élesben. Az is elég ha csak ott van a blöki, már nyugi van.
   
 6. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Kár, hogy nem alkalmaznak a katonák néhány megtermett kuvaszt. Még nagyobb rend lenne :)) (a határ mindkét oldalán :))
   
 7. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Nálam szelídebb,nyugodtabb ember nem sok van,de ha nem mutatunk erőt,le fognak vizelni minket is,nem csak a templomokat.
  A határvédelemben a fokozatosságot tartanám fontosnak,talán a fény és hangjelzésekkel mit tudom én 100méter körül,közelebbről lehetne nem halálossal lőni,gumival,vagy ilyesmi,először a levegöbe,majd eléjük a földbe,majd lábra.
  Ha látják,hogy töketlenek vagyunk,neki fognak bátorodni,és akkor már csak élessel lehet őket megállítani.
  A sajnálkozóknak ajánlom figyelmébe az utóbbi 1 év terror eseményeit,ők nem viccelnek/viccelnének velünk,a koncert teremben civilekre,nőkre lőttek hátulról,menekülés közben kalasnyikovval.Nizza,teherautó,ott is aggódott a tag,hogy lesznek e gyerekek,idősek,betegek a tömegben,mi?
  Mise közben,a hívők előtt elvágták a pap torkát,mint egy tyúkét.
  Térjünk már észre,legalább egy katonai fórumon,please.
  Sajnos,ha csak mi,vagy pár keleti állam keménykedünk,a nyugati jóléti államok meg el töketlenkedik,addig csak gurigatjuk a csoki galacsint egyik sarokból,a másikba.
  Még annyit tennék hozzá,hogy 99%-ban átérzem a nyomorukat,a helyzetüket,és szivesen segítenék nekik,szerintem szivesen segitene nekik bárki,egy kitételünk lenne,nem itt,hanem ott,az ő országukban.
  Szerintem Magyarország kibírna annyi pénzt fizetni,és ki is fizetne,mint amennyibe került eddig nekünk ez a kaland.
  De ezt szerintem bármely eu ország örömmel megtenné értük,nem a kormányaiknak adni kp-t,hanem amiben szűken vannak,fogalmam sincs,pl amivel a sivatagban kutat lehet fúrni vízért,meg szivattyúkat,vetőmagokat,traktort,akármit,és oldják meg otthon az életüket,rajtunk nem múlik.Vessenek,arassanak,neveljenek állatokat,amit meg is ehetnek,a vallásuk szerint.Ahogy mi,fehérek csináljuk pár ezer éve.
  Aki valóban háborús országból jön,a nemzetközi jog szerint,érvényes uti okmányokkal,a határ átkelő állomásokon lépjen be,szerintem simán kapna menedéket,amíg elül a csata otthon.
   
 8. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Háát... Az a helyzet inkább ne fújd le semmivel. Elő kell bányászni a dezodort, széljárás, célzás, kényszerítő eszköz használata, szemek kimosása, elsősegély, van nálad víz ilyen célra? A többi hogy reagál erre? Jelentés írás kényszerítő eszköz használatáról, miért is?
  Tapasztalatom szerint az a legjobb ha elfogás után az ember leköti őket valami feladattal, megmozgatja őket. Gyakorlatilag folyamatosan mozgatod őket, te ide,te oda, te mutasd a hátizsákod, szép a tangád hol vetted? ilyenek. Így nem tudnak gondolkodni meg kevesebbet beszélgetnek egymással a feladatok miatt. Cigiztek, beígérsz nekik nagy muszlim kaját. De persze figyelsz ezerrel, és így végig te irányítasz, így magabiztosság látszatát kelted, elfogadnak főnöknek. De persze vannak kivételek, az is fontos hogy lehetőleg üljenek vagy feküdjenek,így megint előnyben vagy. 3-4 főnél többre már jobb ha ketten vigyáznak. Húzni kell az időt míg az erősítés megérkezik, volt mikor akkor futottak szét mikor a másik Níva megjött, akkor ért nekik véget a sokk vagy ki tudja mi.</blockquote>

  Így így :)
   
 9. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Az enyém egy mozdulat alatt leszedte magáról ;)
   
 10. blogen

  blogen Well-Known Member

  A dupla kerítés azért lesz jó, mert közöttük szabadon élhetnek majd a kuvaszok! :D
   
 11. desertfox

  desertfox New Member

  Egyébként , nem tudom mi a véleményetek , de Én a Magyar biztonságpolitikával kapcsolatosan csak is fejlődést látok.
  Elkezdték erősíteni a belvédelmi erőket , rendőrőkkel , illetve határőrökkel.
  Akkor meg alapítoták a TIBESZ-t vagy mi fenét.
  Akkor a honvédségben is valamiféle fejlesztések láthatoak ( helikopterek) illetve számomra az is pozitivum , hogy a két gajra ment Gripent nem volt kérdéses , hogy potolni kell. Fel se merült , azért mint tudjuk volt olyan kormányunk aki elajándékozta a tankjainkat stb... Tehát igazából ez a normális ha valami elromlik vagy összetörik akkor helyette veszek másikat, de eddig nem egy normális biztonságpolitikát láttunk.
  Persze a Honvédségi beszerzéseket, egy okos vezető homályosan csinálja és a levégén, tehát régen Mátyás király sem küldött követett a Töröknek , hogy vett 3 ágyút és 2000 kardot, hanem sunyiba váratlanul csinálja az okos ember, csak ebbe kurva demokráciába lett divat kiteregetni a szennyest. meg az anyagi helyzetet ( GDP) régen egz uralkodó hülye lett volna világá kürtölni hogy szar évet zárt pénzügy.
  Továbbá az országba Nehézipar betelepítése (buzszok ) sem véletlen.
  Iszonyatosan erős lett a külpoltikája az országnak és az elmult évekkel ellentétben , lett sulya a magyar külpoltikának.
  Régen ha bármit mondtuk, kb kinevettek, mert olyanok voltunk mint a görögök , ha kérdeztünk az sem volt igaz, ha 3% gdp hiányt mondtunk lett 8 %.
  2016-ra összefogtuk a V4-ket , ami nagy szó , mert a legerősebb országgal Lengyelországgal szoros a viszony, ez miatt szinte írányio szerepben vagyunk.
  Továbbá aki látja látja , aki nem akarja nem látja ,de a külhoni magyarságot is hosszu ido ota aktivizálta a politika ( mind az állampolgársággal ) mind az aktiv cselekmenzekkel tam,ogataSokkakl és ez ám a biytonságpolitika a körnzeyö orsyágoknak, föleg romanianak....
  Gondolom a titkosszolgálat is dolgozik gözerővel.


  Tehát összefoglalva a Magyar biztonságpolitika az elmúlt évekbe pozitív változás irányába ment, több területen is.
   
 12. desertfox

  desertfox New Member

  Egyébként a Belvédelmi eerők további pillerekkel való ellátása, mint az elején a TEK és most a TIBESZ , azért fontos , mert jelenleg a Orbán kormányt a nyugatról, csak is titkosszolgálati módszerekkel lehet eltávolítani, a többi lehetőség kizárva, mint a katonai erő alkalmazása NATO szövetséges megtámadása esetén olyan negatív hozzadéka lenne a nyugat számára a többi szövetséges között hogy nem éri meg.
  És mint a török példán is jól látható, a régi belvédelmi eről illetve jól kiismert és ismert vezetők vannak az élükön akit idővel , meg lehet környékezni valamilyen modon (pénz, zsarolás, egyéb dolgok )
  de egy uj szervezet uj vezetokkel, uj jogokkal, bizonyos idore meghiusit barmilyen titkosszolgalati akciot.
  Zsenialisan sakkozik a vezetesunk, idot nyerve illetve uj sakklepessel lepeselonybe kerulve.
  Legszebb az egeszbe hogy a vezetesunk , nem szalad az eredmeny utan ( mint a portugal magyar foci meccsen ) hanem lepeselonybe maga lep eloszor ezzel lepes elonnyel Ő maga lep eloszor.
  Aki latja es erti a nagy sakk jatszmat, az tudja , hogy szep partyt játszanak oda fent.
   
  szpg9 likes this.
 13. xfotel

  xfotel New Member

  nezd meg a mexikoi vagy izraeli hatart. a mi esetunkben nem a humanizmus a gond, vagy hogy tekinthetok e ezek civileknek, hanem az hogy intenziv leepitest es zullesztest kovetoen meg kepesek vagyunk szamottevo ellenallast kifejteni az orszag szuverenitasanak erdekeben.
   
 14. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  Fegyvertelen betolakodók ellen még képes minimális erőkifejtésre?? Ez eredmény?
  Egy szép kirakat van kiváló reklámmal, de belül üres és lepusztult.
  Az elmúlt 6 év pont annyira nulla, mint az azt megelőző nyolc év. Ne szépítsünk már!
  Nem a politikusaink jók, hanem még nem vagyunk útjába senkinek!
   
  szpg9 likes this.
 15. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Tökéletesen igazad van. Orbán legalább vette a bátorságot, hogy külügy miniszternek egy tehetséges pár ember nevezett ki Szíjártó Péter révén. Én is meglepődtem, hogy képes okos és higgadt lépésekre.
  Másik dolog külügy kapcsán Orbán elkezdet biztonság politikai szakértőkre hallgatni. Pl. Nógrádira
  Nem véletlen támadták mostanában dr. Nógrádi Györgyöt. Viszont remek, és értékes német kapcsolatai vannak. Khol vonal vagy most a bajor tartományi főnök. Míg Merkel megy a levesbe az az ember holnap is Bajorország első embere lesz.
   
 16. rumcajsz

  rumcajsz Well-Known Member

  Valaha rég aktívan kutyáztam. Akkoriban 80+ kilót nyomtam és nem hájban. Ennek ellenére a Tarzan nevezetű német juhász szájkosárral is fel tudott dönteni. A "rohadék" megtanulta fegyverként használni a szájkosarat és lendületből akkorát ütött vele mint egy faltörőkos. A filmebeknek semmi közük a tényleges szolgálati munkakutyákhoz, de az alap őrzésvédelmi kiképzés nem a világ. Kell hozzá egy engedelmességi vizsga meg egy jó csibészfogó készség (lövéstől nem fél, parancsra támad, parancsra enged és jól tűri a fájdalmat) oszt annyi. És még valami: nem tudom miért, de azt tapasztaltam, hogy a mi kutyáink a színesbőrükkel szemben valami miatt sokkal agresszívebbek. Lehet rasszista-nácizni, de ez tény. Van valami a szagukban a hanghordozásukban ami ösztönösen agressziót vállt ki a kutyákból. Legalábbis amikor megindult az első afganisztáni háború és a paládi erdő minden bokra alatt ült egy afgán ezt tapasztalták a határőrök.
   
 17. formosa

  formosa New Member

  "Aki latja es erti a nagy sakk jatszmat, az tudja , hogy szep partyt játszanak oda fent."

  És jól megszedik magukat, miközben a kisember éhen hal, vagy Londonig szalad a megélhetésért.
  De a legszomorúbb ezt az egészet szépnek nevezni!
   
 18. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Szerencsére nyugaton nincs korrupció, csak nálunk, ezért kellene valami jó nyugatos miniszter. A Clinton alapítvány egyből fizethetné a bérüket, valamint pár NGO adhatna tanácsokat nekik, az úgyis ingyen lenne, hisz Soros György fizetné a bérüket. Ha megerőltetném magam, még a svéd Systembolaget korrupciós botrányt is elő tudom ásni, az átláthatóság hazájából.

  Ez az éhenhalós dolog is nagyon relatív, itt sokan mantrázzák, de én például nem látom a tágabb környezetemben (család, család ismerősei az országban szétszórva) azt a nyomort, nem rosszabb mint a 90-es évek közepén volt, ami a mélypont volt.

  Be kell látni, hogy a hatalom gyakorlói mindig a saját hasznukra is használják a hatalmukat, az a kérdés, hogy emellett a köz számára mi történik? Az ország a csőd felé robog, vagy kifele onnan?
   
 19. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Tökéletesen igazad van. Orbán legalább vette a bátorságot, hogy külügy miniszternek egy tehetséges pár ember nevezett ki Szíjártó Péter révén. Én is meglepődtem, hogy képes okos és higgadt lépésekre.
  Másik dolog külügy kapcsán Orbán elkezdet biztonság politikai szakértőkre hallgatni. Pl. Nógrádira
  Nem véletlen támadták mostanában dr. Nógrádi Györgyöt. Viszont remek, és értékes német kapcsolatai vannak. Khol vonal vagy most a bajor tartományi főnök. Míg Merkel megy a levesbe az az ember holnap is Bajorország első embere lesz.

  </blockquote>

  Igen, a bajor kapcsolatok még jól jöhetnek majd, Merkel után. Viszonylag jól egyensúlyozik eddig a magyar külügy szerintem is, ahogy utaltam már rá, ettől jobban jelenleg szerintem sem nagyon lehetne csinálni. Minket követ le pl. migránskérdésben Európa, csak fáj nekik elismerni, hogy nekünk volt igazunk, és 1 év késésben vannak hozzánk képest. A nagyok közt meg egy ilyen kis országnak csak óvatosan lavírozni érdemes, ahogy nagyjából csináljuk is.
   
 20. formosa

  formosa New Member

  Sokan akarnak belepofázni a magyar ügyekbe. /Soros csak 1 a sok közül./
  A nyomor kapcsán meg nézz szét a keleti megyékben. Ott találsz olyanokat, akik képzettség hiányában még Londonig sem tudnak szaladni.
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása