1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Magyarország

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Guest által indítva @ 2013. február 20..

 1. blogen

  blogen Well-Known Member

  Teljes mértékben agnosztikus vagyok, de ha a pápa keresztesháborút hirdetne, akkor katolizálnék és csatlakoznák az önkéntesekhez! A protestantizmussal szemben mély és őszinte gyanakvásom a liberalizmussal szembeni ellenszenvem része. A protestantizmust nem lehet elválasztani a liberalizmus pestisétől. Annak előjátéka volt, korunkban pedig szálláscsinálója. A protestantizmus a liberalizmus egy korai formája.
   
  szuvorov, tarzaan and aquarell like this.
 2. blogen

  blogen Well-Known Member

  Ezért kell véget vetni a protestanizmusnak és gatyába rázni (militarizálni) a katolicizmust, hogy ne legyen többé megosztás!
   
 3. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  En meg ateistakent azt mondom, hogy marha gyorsan el kene felejteni a vallasokat.
   
  tindalos, fip7 and zeal like this.
 4. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  Én protestáns vagyok és nagyon nem ijednék meg a katolikus seregedtől. De elég lenne az ilyen idiótákat kiiktatni és nem lenne megosztás.
   
  csibeszke likes this.
 5. blogen

  blogen Well-Known Member

  Persze, mert egy pillanatra sem nézed a magyarság érdekét. A nemzeten belüli ideológiai és vallási megosztottágot az ilyen magyarságon belüli kisebbségeknek a magyar többségbe integrálásán keresztül fel kell számolni. Ha én protestáns lennék, vagy zsidó, akkor katolizálnák magamtól. Akárhogy is nézzük méretéből adódóan csak a katolicizmus bázisán lehet felépíteni a nemzeti egyházat.
   
  tarzaan likes this.
 6. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Ez abszolút igaz. Ráadásul a magyar történelemben különösen kártékonya szerepe.
   
  blogen likes this.
 7. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  A vallás/hit az, ami hatékony gátat képes emelni az emberi gyarlóságnak. Vélhetően a vallás volt az alapja a stabil társadalmak/civilizációk létrejöttének.
   
  borisz, blogen and Kukorica János like this.
 8. Kukorica János

  Kukorica János Well-Known Member

  Én protestáns vagyok, minden vasárnap járok templomba és csatlakoznék a keresztes seregedhez :)
   
 9. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  "A vallás/hit az, ami hatékony gátat képes emelni az emberi gyarlóságnak."

  Ezt mar csak bizonyitani kene:)

  "Vélhetően a vallás volt az alapja a stabil társadalmak/civilizációk létrejöttének"
  A stabilitas mindig illuzio tarsadalmi leptekben. A stabil rendszerek ismerve az, hogy alkalmazkodasra kepesek, lereagaljak a valtozasokat, de tudas alapon es szinte valos idoben.
  Na, ilyen rendszer tarsadalmi leptekben meg nem volt. Nem is lesz.
   
  fip7 and zeal like this.
 10. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Pár napig nem nézek a topikra és kitör a vallásháború :D :D
   
  mijki, silversisko, sata and 4 others like this.
 11. Kukorica János

  Kukorica János Well-Known Member

  Ezzel vitatkoznék. Már csak azért is, mert a magyarországi protestantizmus, nem annak indult ami lett. A régi valláshoz szerettek volna visszanyúlni, az hogy mára csak annyi látszik, hogy magukhoz nyúltak az nem az elődök hibája. A kezdeményezés ettől függetlenül nem volt rossz. Saját nyelven hallgatni a misét példának okáért ez hozta el. (a bibliát már korábban lefordították de az sem forgott közkézen és a saját nyelvű misézés is heretizmusnak számított) Amire még szeretném felhívni a figyelmed, hogy a külhönban a református vallást magyar vallásnak hívják az idegen entitások, mert szinte kizárólag magyarok gyakorolják és a népességmegtartó illetve identitás megtartó szerepét ne vitassuk el például a sokkal egyetemesebb katolicizmussal szemben.
   
 12. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  A bibliafordítások a könyvnyomtatás elterjedése miatt

  Nem volt semmiféle latinosítás. Egyszerűen a könyvnyomtatás előtt az volt a nemzetközi diplomácia és tudomány/tudásközvetítés közös nyelve. 1000 évig sikeresen.

  Az erdélyi vallási egyenlőség a katolikusokra nem vonatkozott, csak azután, hogy sikerült fegyverrel megvédeniük magukat. Ráadásul ez a vallási egyenlőség vezetett oda, hogy a betelepített románok megőrizték románságukat, és még több románt vonzottak.

  Az akkori erdélyi fejedelmek olyan fullban tolták a kretént, mint most Merkellék.

  Ennek az elszeparált pezsgésnek viszont komoly ára volt, amit hazaárulással kellett megfizetni. Ekkor alakultak ki a trianonhoz vezető etnikai viszonyok.

  A katolikus területeken azért tűntek el a középkori emlékek, mert vagy harcban megsemmisültek - ők ugyanis nem paktáltak le a törökkel - vagy később átépítették őket barokk stílusban (ami szerintem esztétikailag az alkotóművészetek csúcsa)

  A jelenkor legnagyobb kihívása, hogy egy átlag magyar pár (2fő) egy gyereket szül, és ezek közül egyre többet már külföldön, egy átlag cigány pár meg jóval többet, és itthon.

  Egyébként sajnos nem vagyok rendszeres templomba járó, de azért benézek párszor, és nem csak a nagy ünnepeken.
   
 13. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Van egy ólyan érzésem, hogy már jó néhány éve megállt náluk is ez a tendencia. Megnéznék egy friss kimutatást.
   
 14. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member


  Vegyük pl. a kálvinizmust, ami ideológiai alátámasztást adott a kapzsiságnak. Ez vezetett a bolygó természeti erőforrásait kizsákmányoló
  Luther szegény eredetileg talán tényleg ezt szerette volna, de Bibliát ismerő emberként tudnia kellett, hogy Jézus Róma püspökére bízta az egyház vezetését.

  A magyar protestantizmus meg úgy indult, hogy Zápolya akart a király lenni, de mivel a trón a Habsburgoké volt, ő meg nem kapott volna szabályosan koronát, inkább a szultánhoz szaladt, ami meg persze lelkesen szponzorálta az itteni reformációt, mert az neki csak jó volt, hogy ezzel is gyengítheti a katolikus Habsburgok itteni befolyását.

  És, hogy Zápolyék elkerüljék az esetleges kiátkozás miatti problémákat (fellázadó nép)., a többi árulóval gyorsan felültek a protestáns vonatra, és persze erre hergelték/kényszerítették a népeket.

  Jellemző, hogy János Zsigmond maga 4 felekezetet is kipróbált, attól függően, hogy épp melyik tűnt célravezetőbbnek.

  Amúgy azért volt sima dolga az itthoni reformációnak, mert mohácsnál odalett kb. a teljes hazai főpapság, miközben Zápolya és a többi áruló inkább máshol töltötte az idejét.
   
  Kukorica János and blogen like this.
 15. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Én kimutatást nem tudok, de szemre kevesebb 4-6 gyerekes orgonasíp cigány családot látok mint 10 éve, vagy az előtt. Egyszerűen már NEKIK nem éri meg... Nincs látható bruttó bérük, pláne ha van is, az sem magas, baszhatják az adójóváírást. Ezért is mondom azt többek közt, hogy ennek az országnak az eddigiek közül, a Fideszé a legjobb családpolitikája a rendszerváltás óta, és a legrosszabb lenne a liberális agybaj, az alanyi jogon járó alapjövedelem. Az megint szaporítás lenne, nagyüzemben.
   
  bartinieffektus, sata, fip7 and 2 others like this.
 16. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Én kb. minden hétköznap személyesen tapasztalom a kimutatást. Mondjuk nem a munkahelyen.
   
 17. Kukorica János

  Kukorica János Well-Known Member

  Én úgy tudom, hogy a hazai népszaporulat 1.4 gyerek per család, ha ebből levesszük a cigányokat, akkor ez nem lenne csak kb 0.8 gyerek per család. A cigányok lélekszáma generációnként duplázódik. Amúgy ezek becslések, ezért a helyükön kell kezelni őket. Ami tény az az, hogy eddig semelyik kormány nem merte felvállalni egy mélyreható vizsgálat elvégzését amiből lehetne dolgozni.
   
  fip7, silurusglanis and Mackensen like this.
 18. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  "Vegyük pl. a kálvinizmust, ami ideológiai alátámasztást adott a kapzsiságnak. Ez vezetett a bolygó természeti erőforrásait kizsákmányoló"

  Az ember alapbol kapzsi, nem kell neki hozza alatamasztas es a vallas sem vedte meg tole. A vallas jellemzoen ugyanazt csinalta, mint addig es azutan barmi: az emberi gyarlosagokat/bunoket csak csoporton belul szankcionalta, a csoporton kivulieket meg dehumanizalta.
   
 19. Kukorica János

  Kukorica János Well-Known Member

  Azt kell mondjam mester, hogy nincs igazad. Volt vallásos és katolikus barátnőm és nekik a családdal együtt a baráti körük is ilyen volt. Egy jó kis összetartó közösség. Adakoztak, adtak a kultúrára, önzetlenek voltak, segítettek egymáson, tanultak és műveltek voltak. És van még valami. Egyiknek sem volt kevesebb 3 gyereknél és ebben a környezetben láttam először 4-5-6-7 gyermekes MAGYAR családokat akik jó módban éltek, a gyerekeik jó nevelést kaptak, nem drogoztak és nem voltak liberális hitványságok. Ez ihletett meg engem is hogy sokkal komolyabban vegyem a vallást és eljárjak templomba, biblia órára és ismerjem meg a magyar kultúra ezt a szeletét is.
   
  vilmoci, fip7, zsolti and 2 others like this.
 20. Kukorica János

  Kukorica János Well-Known Member

  A vallás tartást ad és egy iránytűt az élethez, hogy példának okáért ne öld meg a még meg sem született utódodat, vagy férfiként ne egy másik férfi végbelében keresd a boldogságot, mert megvan annak a több ezer éves jól bevált formája. Ami tagadhatalan, az az, hogy ehhez egy jó pap is kell, mert ez a szakma is eléggé elszakmaiatlanodott és sokan ezért nem találják, meg a kapcsot a hittel, mert szar a pap. :D
   
  nekerdez likes this.

Ezen oldal megosztása