1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Magyarország

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Guest által indítva @ 2013. február 20..

 1. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  BRAVO!
   
 2. Kukorica János

  Kukorica János Well-Known Member

  Az adózás gazdaság és demográfia hasonlataimat bizonyos dr Kádár Béla az Antall kormány nemzetközi kapcsolatok miniszterének az előadásáról hoztam :) Amit 2017 január 29-én tartott a hazatérés templomában.
  http://www.parlament.hu/kepviselo/elet/k002.htm róla van szó. Remélem legalább fele ennyi papírod van róla, hogy te bizony értesz hozzá.
   
  dragonette likes this.
 3. laiki

  laiki Well-Known Member

  Az még keményebb, hogy mennyit költünk el és abból milyen "harcértékű" operett haderőt sikerül fenntartani. Ha ilyen a hatékonyság, akkor valóban csak úgy érdemes többet költeni, ahogy MuldR írta.
   
 4. csibeszke

  csibeszke Well-Known Member

  Remélem elolvastad az életrajzát, mert egy érdekes részt bemásolok belőle milyen emberre hivatkozol.
  A Tervgazdasági Intézet igazgatójaként felkérték, hogy a
  Híd-csoport keretében mûködjön közre a gazdasági
  rendszerváltás koncepcionális elõkészítésében. 1990.
  május 23-tól az Antall- és Boross-kormányban a nemzetközi
  gazdasági kapcsolatok minisztere,
  Oltári prímán közreműködött a nemzeti vagyon szoci/komcsi elvtársak kezére játszásában .Úgy kb. itt kezdődött az elbaszás a rendszerváltáskor , vagy változtatáskor.
  2002 után találták ki , hogy mindenhez papír kell egy munka elvégzéséhez . Pazarul felfuttatták vele a papírgyártást , még a takarításhoz is papírt kértek, az ÁBC üzlet minden szekciójához külön papír kellett szerezni stb...! A tudás többet ér , mint a papír!
   
  Panzerfaust and zeal like this.
 5. Kukorica János

  Kukorica János Well-Known Member

  Képzeld, mivel általában olyan emberek járnak ilyen előadásokra, akiknek a papírjuk is megvan a tudásukról, ezért ez meg is lett kérdezve tőle. A jelenlévők tudták, hogy ő kicsoda, micsoda és meg is válaszolta a kérdéseket. Nem ment el, nem fordított hátat és érdekes, sőt inkább tanulságos válaszokat adott.
   
 6. csibeszke

  csibeszke Well-Known Member

  Értsd meg nem a papír számít , szerintem neked sem , hanem a tudás valamint , hogy mit kezd veled.
   
  fip7 and zeal like this.
 7. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  A rendszervàltâsnak volt gazdasàgi koncepciója? Nevethetek?
  A módszervàltâs utani szabadrablâs egyik igen aktiv tamogatója:"nemzetközi kapcsolatok". Dereng valami?
  Én attól kapok hanyingert, hogy ez a dr.úr nem élvezi nyugdijàt csendben azok utàn, amit akkor műveltek ezzel nèppel, hanem ki meri nyitni a szàjàt. Lehet papirja, lehet dr. Mert 1952-ben szigorúan kereszteny konzervativ gyerekeket vettek fel a Marx Kàroly stb egyetemre, ugye?
   
 8. Kukorica János

  Kukorica János Well-Known Member

  Erre csak annyit tudok neked, mondani, hogy tetszettek volna forradalmat csinálni :) A mondandója érdekes, összefüggő és tanulságos volt. A téma Magyarország gazdaság politikája Trianon után volt, nagyon élveztem azt a másfél órát, amíg tartott az előadása.
  Másrészt a Zétényi - Takács féle törvényt ők nyújtották be mint MDF és Viktorék előző pártalakulata is közrejátszott az elgáncsolásban. Azóta sem kaptunk semmit, csak ilyen nemzeti emlékezezet bizottságokat.. Másrészt a biszkuval megvárták míg megdöglik egy percet sem töltött börtönben, a mátsik györgy ellen eljárás sem indult. Lassan 12 év van a "nemzeti" "jobboldal" mögött, lehetett volna bizonyítani..(például egy szabadságtéri szörnyemlékmű eltüntetéssel) nem tudom miért vagytok mindenkivel olyan rendkívül kritikusak aztán mikor a saját házatok táján kellene sepregetni, akkor meg megy a mentegetés, meg a nem úgy ám, és a szarból is vár lesz hirtelen.
  Mert ugye a soros foundation mind szigorúan keresztény konzervatív gyerekeket vitt külföldre eltanulni az új módit..
   
 9. zeal

  zeal Well-Known Member

  Cinikus benyoges volt ez mar Antalltol is... Erdekes mod mashol nem volt szukseg forradalomra.
  Nem ertem ki tud buszke lenni egy oreggyalazasra. Korabban meg lett volna ertelme elovenni, de 25 evvel a rendszervaltas utan mar semmi. Csak a csaladja erezte meg az egeszet. Pedig - meglepo modon - igen tisztesseges gyermekei vannak.
  Pontosan tudod, hogy az ilyen jogilag korbebastyazott emlekmuveket nem lehet csak ugy eltavolitani. Ha ezt megtenne a jobbik akkor masnap beszantanak a donkanyarnal a magyar sirokat.
   
 10. Kukorica János

  Kukorica János Well-Known Member

  pl simon Wiesenthalék 70 évvel a háború után. (pl egykori tábori orvosokat ítéltek el)
  pl romániában?
  én azt tudom, hogy pontosan 27 éve nem kéne már ott legyen.
   
  borisz likes this.
 11. zeal

  zeal Well-Known Member

  Nem hiszem, hogy roluk kellene peldat vennunk. Illetve nekik korabban nem volt lehetoseguk erre, de nekunk volt 25 evunk.
  Ja, mert annyira bejott nekik... Ujabb remek pelda. Ceausescut megoltek, es pont a magyarokon csattant az ostor.
  Szerintem se, de akkor sem esunk neki kalapaccsal mert az biztosan rossz megoldas.
   
  fip7, csibeszke and closed society like this.
 12. closed society

  closed society Well-Known Member

  Lehet ezt a baromságot szajkózni, de pár dolgot tudomásul kell venni. Ez egyet jelent a jelenlegi rendezett magyar-orosz viszony jóvátehetetlen megrontásával. Talán mondanom sem kell, hogy ez mekkora kár lenne nekünk minden (politikai, katonai, gazdasági, kereskedelmi) szempontból.
  Aki ilyeneket követel, az 1) vagy nem érti, hogy a második világháborús győzelem a jelenlegi orosz identitás egyik legfontosabb alapja, 2) vagy még inkább atlantista irányba akarja fordítani az ország szekerét, és nyílt konfliktusra törekszik a jelenlegi konzervatív orosz vezetéssel, ami egy jobboldalitól igencsak meglepő.

  Ha normális viszonyt akarsz, békén hagyod az emlékművet, ahogyan ők is a magyar katonatemetőket, ha konfliktust akarsz, nekiesel.

  Köztes megoldás nincs.
   
  lgabo, fip7, haubagoi and 2 others like this.
 13. Kukorica János

  Kukorica János Well-Known Member

  miről beszélsz? ők folyamatosan elítéltettek mindenféle háborús bűnös biloggal ellátott embereket, pl 300 000 halálában játszott közre mert könyvtáros volt...a nürnbergi per óta.
  az nem volt kérdés, hogy bejött-e nekik. Ám ha a jelenállást vesszük alapul,akkor ők most sok mindenben előttünk vannak. Lehet mégis csak bejött nekik.

  Ja értem, egy hazugságot hírdető obeliszk, ami egyébként egy emlékmű helyén áll, kalapáccsal való eltüntetése biztos nem a jó megoldás...
   
 14. Kukorica János

  Kukorica János Well-Known Member

  Szerintem mégis csak kellenének azok a papírok :)
  Nem hiszem, hogy annak a szobornak az áthelyezése jóvátehetetlenül megrontana bármiféle kapcsolatot. Szerintem a politika nem ismer ilyen fogalmat, hogy jóvátehetetlenül megrontani. A pedophilia, szól valaminek a jóvátehetetlen megrontásáról. Nekünk, összességében mindig kár kiállni önmagunkért, mert eddig mindenki mindig ezt szajkózta az elmult 27 évben, hogy kár..kárr.kárr.. mert elesünk valamitől, .A végén leginkább a saját szuverenításunktól, estünk el. Szerintem ennél nem lehet atlantistább irányba fordulni, mint ahogy most vagyunk. Arra megy a nyalás, onnan jön az ukáz, mondd hogy lehet ennél is atlantistább lenni. Van nyílt konfliktusunk, úgy hívják, hogy gazdasági szankciók, amiket a narancs brigád is rendszeresen megszavaz odakünn a távoli brüsszelben. Attól mert nekem szimpatikus Putyin, még számomra nem ő az atyaúristen és mert konzervatív jobboldali az értékrendem hatványozottan arra sarkal, hogy ne adjak fel nemzeti ügyeket, megfoghatatlan ködös gazdasági előnyökért, ahogy Putyin sem tette ugyanezt :)
   
 15. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Nyugi,az az emlékmű a legkissebb gondunk,akinek nem tetszik ne nézzen rá,felesleges lenne összerúgni a port miatta,most az Oroszokkal.
  Diplomácia.
  Diplomácia.
  Diplomácia.
  Nincs mivel,mire keménykednünk.
  Nem mellesleg a mi katonáink ugyanolyan státuszban voltak ott, mint az övéik itt,és a mi katonáinknak is van ott emlékműve,és ez így van jól.
  :)
   
  tindalos and aquarell like this.
 16. yangwenli

  yangwenli Active Member

  Csak erre reagalnam azt, hogy az osszes posztszoci orszagban szetloptak a vagyont es altalaban mindenhol a regi kaderek, besugok, titkosok huztak belole hasznot. Romaniaban volt forradalom is, de attol se alakult egy masodik Svajc-a. Az emberek naivak voltak es gatlastalanul ki lettek hasznalva sajnos.
   
 17. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Mi köze van mindezeknek ahhoz, hogy a drúr aktivan részt a módszervàltàs után az orszag szétlopàsában?
  És ugyan milyen gazdasagi stratégiaj volt a "vàltóknak".
  Őt azert én sem akasztanàm fel, de egy pàr màsikat kellett volna.
  Nem tudom, hany éves vagy. Én àteltem a helyzetet Ràkosi alatt. Ha müszaki lett volna, meg megrtem. De a Marx Karolyra csak jó összeköttetésekkel rendelkezöket vagy megbizható kàdereke ( Kàdàrokat:)) vettek 1952-ben fel.
   
  Kukorica János likes this.
 18. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Magyar bírósági gyakorlat másod fokon Gergényi 400 000 ft büntetésre ítélték 2006 események miatt.
   
  closed society and fip7 like this.
 19. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

 20. emel

  emel Well-Known Member

  Ehhez az is hozzátartozik, hogy Kovács István magyar baka előbb volt a Don-kanyarnál, mint Szergej Nyikolajevics közbaka a Duna-kanyarnál. És sajnálatosan nekünk sem volt hozzá meghívólevelünk, így megharcoltunk a viszont-látogatásért is ....:(
   
  tindalos, csibeszke and fishbed like this.

Ezen oldal megosztása