1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Magyarország

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Guest által indítva @ 2013. február 20..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. milagro

  milagro Well-Known Member

 2. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Antigonosznál már felmerült Európa is, ezért írtam elsősorban Európáról, mert az amúgy is jobban érint minket.Az amúgy biztos, hogy 2-3 millió szír van a törököknél vagy úgy szírek azok is, mint ahogyan a mi határainkon is hirtelen mindenki szír lett?
   
  tonyo likes this.
 3. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Nem kértem el az útlevelüket mikor átrohatnak a határon.:)
  Lényegileg mindegy, hogy mennyi a Szír köztük,nekünk az jó, h a törökök nem az eu felé engedik/tolják őket.
  Sem az usa/tenoristák vs Szírek,törökök vs Szírek,kurdok vs Szírek,akárkik vs akárkik nem a mi háborúnk,nem feladatunk kinevezni magunkat biztonságos országnak és befogadni/átengedni őket millió szám,nekünk megvan a saját keresztünk,elég nekünk az.
   
  Loken, fip7, gergo55 and 3 others like this.
 4. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Ezzel egyetértek.

  Nem vagyok kurd szakértő, de azért a tévedés jogát fenntartva magamnak, csak lehet ott valami kis hiba bennük is, ha több tízmilliós tömegként sok sok száz év óta nincs saját országuk, és az összes velük élő nép utálja őket mint a büdös szart.

  Mondom, lehet hogy tévedek, de azért kicsit miután beszéltem olyan emberrel aki élt kint töröknél jó pár évet, és elmondta mindenféle cigányoknak őket, másképp látok néhány dolgot.

  Ezzel meg nagyon nem.
  Kik is utálják a kurdokat? A törökök, szírek, irániak, irakiak. Vagyis azok, akik el szeretnék paterolni őket a területeikről.
  Ez pont olyan, mint ahogy a románok, szlovákok, ukránok, szerbek se túlságosan rajonganak az ottani magyarokért.
   
  tindalos, szuvorov, Masztiff and 2 others like this.
 5. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Én vitatkozni nem fogok veled, nem én éltem kint olyan részen a törököknél ahol volt bőven kurd, hanem egy ismerősöm. Ha Ő rosszul látta/hazudott, akkor én is, ha nem akkor én sem. Én személyesen egy kurdot sem ismerek, téma szakértője sem vagyok. Egy biztos, az azért gyanús velük kapcsolatban, hogy egy kb. akkora néptömeg mint a lengyelek, és mindenki utálja őket a környéken, s ahogy itt olvastam és máshol is hallottam, a kurdok még önmagukkal sem tudnak hosszú távon együttműködni. A szövetségeseiket folyamatosan rosszul választják meg.

  Valami kis hiba akkor azért csak van bennük is, nem? A folyamatos szerencsében/balszerencsében én nem hiszek.
   
  tonyo likes this.
 6. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Nem tudom hogy miért van egy olyan érzésem hogy 2030-32 környékén új generációs migránsokat fogunk kergetni kint a németeknél és nyugaton. (Rosszabb esetben jó kis várósi háborús feelingel megfűszerezve) Mindezt további fűszerezve a hazai ó kisebbségek kergetésével,kordába tartásával.
   
  megazez likes this.
 7. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Én sem ismerem őket, de szerintem nem jó választás, ha pont az elnyomóik véleményei alapján ítélem meg őket.
  Az meg, hogy egy 40 milliós nép nem tud évszázadok óta saját országot létrehozni, az azért nem csak rajtuk múlik.
  4 országban vannak szétszórva, amiből kettő ráadásul regionális nagyhatalom (Törökország, Irán).
  Szíriában és Irakban a zűrzavart kihasználva megpróbáltak államot alapítani, de láthattuk, hogy amint kicsit is közel állnak hozzá, egyből rögtön rájuk repül az összes szomszéd.
  Egyébként Lengyelország sem szabadult volna fel sosem, ha nem kezd háborúba mindhárom nagyhatalom ami megszállva tartotta őket, majd mindhárom szétesik.
  Igazából óriási szerencséjük volt a lengyeleknek, hisz bármelyik fél (orosz vagy német) nyert volna, ők maradnak megszállás alatt.
  Elképesztő véletlen volt az, hogy mielőtt a németek kikaptak, még az oroszok is szétestek így nem szállta meg őket egyik győztes sem.
   
 8. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Én nem akarlak megcáfolni semmiben. Nagyon véleményem sincs kurd kérdésben, csak felvázoltam hogy mivel hallottam róluk autentikus ember szájából lesújtót is, egyáltalán nem vagyok róla meggyőződve hogy én pl. szeretném őket jobban mint akár a törököket, vagy úgy bárkit arról a környékről.
   
  blitzkrieg likes this.
 9. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  @blitzkrieg Kurd kérdésben nekem is először a magyar-szomszédos népek analógia jutott eszembe @zsolti írása kapcsán, csak előbb válaszoltál. Teljesen egyetértek.
   
  blitzkrieg, szuvorov and borisz like this.
 10. Azért illúzióink ne legyenek, a Közel-kelet egy nagy kupleráj ahol mindenki kankós.
  Egyrészt sokkal megosztottabbak mint amit rólunk szoktak mantrázni, másrészt mindig kiszolgálták az aktuális uraikat, elég megnézni mekkora szerepet játszottak az oszmán időkben a keresztények vagy később az örmények..."megrendszabályozásában".
   
  Loken, ravenlord, zsolti and 2 others like this.
 11. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Megy a biznisz a ruszkikkal.
  Ebbűl baj lesz more!!!

  https://magyarnemzet.hu/kulfold/szi...k-ala-putyin-budapesti-latogatasakor-7408022/

  • Egy magyar és egy orosz vállalat közösen szállíthat 1300 vasúti kocsit több mint 1 milliárd dollár értékben Egyiptom vasúttársaságának
  • megállapodtak a Gazprom gázipari óriásvállalat vezérigazgatójával, hogy az orosz vállalat áprilistól elkezdi szállítani Magyarországra a jövő téli fogyasztás kielégítéséhez szükséges földgázt
  • a Roszatommal folytatandó együttműködés keretében a paksi atomerőmű építkezéshez szükséges alapvető terveket elfogadták
  • az előkészítés következő fázisához szükséges kapacitásokat a Roszatom már Magyarországra telepítette, így az építkezés előkészítése ütemesen halad
   
  Loken, fip7, blitzkrieg and 2 others like this.
 12. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Egyenlőre azt adjuk mindenkinek amennyire törődik a térséggel. Az orosz különösen figyel ide, ezért többet kell adni. Az amcsik meg megkapták amit akartak, lesz amerikai termelésű gáz ami ide jön, ráadásul okosan tettük, mert a Fekete-tengerről kapunk jó árú gázt, és nem a rohadt drága LNG-t. Ez Win-Win. A románok meg le vannak szarva.
   
  Loken, ravenlord, BiancoGasto and 6 others like this.
 13. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Ez az amcsi-román gázügy még nincs lejátszva. Ha nem ütjük nyélbe basztatni fognak az LNG-vel. De ez ügyben jelenleg nincs aki döntsön a románoknál.
  Az oroszokkal gázban most csak rovid távra szabad megegyezni, vannak még jó lapjaink a pakliba. Pl. az azeri mező amit a MOL vesz az amcsiktól. Lehet ezzel váltjuk ki az LNG-t és lazítjuk az oroaz függést.

  Paksnak is kellene "gázt" adni, kicsit tökölődik a projekt.

  Ez a közös egyiptomi projekt viszont érdekes. Erről tud vki részleteket?
   
  blitzkrieg likes this.
 14. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Paks szerintem most, hogy jön Putyin meg lesz pörgetve, az egyiptomi project meg talán 1 éve lett megemlítve. Azóta úgy néz ki sínre került.
   
  Loken, yangwenli and zsolti like this.
 15. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

 16. yangwenli

  yangwenli Well-Known Member

  hmmm...ez valoban gyanusan ismeros :(
   
  melampo likes this.
 17. borisz

  borisz Well-Known Member

  Először egyedül nyerte a MÁV ezt a megrendelést az IC+ kocsikra. Csak Éppen ilyen évi 1-2 darabbal bohóckodtak. Aztán be kellett venni a ruszkikat. Azoknak eladni a Dunakeszi Járműjavítót, ahol a Stadler gyártat/ott. Kicsit ingoványos a dolog.

  Sínre, mi?
   
 18. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 19. papajoe

  papajoe Well-Known Member

 20. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  blitzkrieg likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása