[BIZTPOL] Magyarország

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 617
1 013
113
fip7 said
<a title="" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/page-13/" rel="nofollow">Batka</a>

A Gripen témához.

Szerintem egyelőre nem fenyeget minket akkora veszély, hogy 4 hónapra 4 gépet, ne tudnánk kitelepíteni. Ha bele gondoltok 10 gép marad itthon, egy akkora légtérre, mint amit kint elvileg 4-el védünk. Biztos meg lehet ezt oldani.
Két megjegyzésem lenne ehhez.. 1. Mohács (nem várták meg a teljes sereget) 2. Trianon (leszerelték a sereget) Az eredmények azt hiszem ismertek.

Az egy dolog, hogy ha mi civilek úgy gondoljuk, hogy "béke van, sehol semmi gond", de a döntéshozók legalább olyan hibákat ne kövessenek el, amelyek már párszor előfordultak a történelemben. :)
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
12 740
23 958
113
<a title="" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/page-14/" rel="nofollow">zotyek78</a>

"Két megjegyzésem lenne ehhez.. 1. Mohács (nem várták meg a teljes sereget) 2. Trianon (leszerelték a sereget) Az eredmények azt hiszem ismertek.

Az egy dolog, hogy ha mi civilek úgy gondoljuk, hogy "béke van, sehol semmi gond", de a döntéshozók legalább olyan hibákat ne kövessenek el, amelyek már párszor előfordultak a történelemben. :)"

 

Te tudsz jelenlegi török inváziós tervről vagy most vesztettünk el egy világ háborút vagy miről maradtam le? 
sf-laugh.gif

Egy kicsit más most a politikai helyzet. De egyébként háborúk nem jönnek a semmiből. A leggyorsabb esetben is 2 hét kell mire egy konfliktus felfut háborúvá. Ha nagy gebasz lesz, akkor ennyi idő alatt simán haza települnek. Én nem látok ebben akkora veszélyt. Főleg úgy, hogy az itthon maradt 10 gépet se nagyon tudjuk koppig tele pakolni csapásmérő fegyverzettel, mert nincs mivel. 
Én nem látom a kitelepülésben az általad vizionált veszélyeket. 
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 617
1 013
113
Próbálj elvonatkoztatni légyszi... Mindkét esetben végzetes hibát követtek el azzal, hogy elkönnyelműsködték a dolgot. :)
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 657
7
38
fip7 said
<a title="" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/page-13/" rel="nofollow">Batka</a>

. A mostani Paks által termelt áram árában szintén benne van minden költség, a leállítással kapcsolatos is.
khmm.... nehezen hiszem el hogy valmelyik pártunk és kormányunk is eddig gondosan elrakta egy számlára a lebontáshoz szükséges öszeget...
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 657
7
38
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Újra piacra dobják a MiG-eket
khmmm...igazából milyen állapotban lehetnek azok a roncsok, ha ennyi pénzért akarnak rá vevőt találni...

pld illene páros lábbal kirúgni azokat, akik olyan büdzkék voltak és engedélyezték, hogy a derék fasza magyar pilóták szarrá repkedjék egy részüket a még anno repképesekből azzal a felkiáltással, hogy a "közeli légiharcot gyakorolják."

Hallgatnám Várí úr és a többi ocho-macho pilóta beszámolóját...
Avagy hány Artúrt ér egy szétgyilkolt repgép?
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
12 740
23 958
113
<a title="" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/page-14/" rel="nofollow">hiryu</a>

"khmm…. nehezen hiszem el hogy valmelyik pártunk és kormányunk is eddig gondosan elrakta egy számlára a lebontáshoz szükséges öszeget…"

 

Ez nem hit kérdése, hanem egy EU-s előírásé. Az erőmű maga rakja félre az összeget egy pénzügyi alapba. Ezt ellenőrzik is, tudtommal.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
6 291
6 814
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Elpazarolt ajándék - Mendemonda az Ex-NDK helikopterekről
@ fip7:
Ha EU-s előírás az más, akkor biztos betartják...
Hiszen amikor csak tudnak, betartanak.

Zotyek:
Szép dolog, hogy félted a hazát, de mit gondolsz, mennyi idő kell egy JAS-39-nek, hogy a Baltikumból hazarepüljön?
Tekintve, hogy kettő eleve készültségben van...
A Honvédséget már rég leszerelték.
Kb. ötezer fő harcoló.
Tudod te, hogy a droidhadsereg mekkora?
 

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
39 781
57 020
113
Abból az alapból épült Bátaapátiban a hulladék lerakó. Szóval igen, az alap létzik és köszöni szépen, jól megvan. Talán a keresőt is lehetne használni, mert sok infó hozzáférhető (még...), mert közérdekű adat.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 965
9
38
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/page-14/" rel="nofollow">fip7</a>: Ha békét akarsz készülj a háborúra. Híres mondások egyike. Én se tudok török inváziós seregről egyenlőre , de soha ne becsüljük alá ellenségeinket. 
Szerintem ha könnyű falatnak tűnsz , akkor be is kóstolnak egy idő után.
Jelenleg egy Nagyhatalom védelme alatt állunk, de mi van ha ennek annyi vagy jobb üzletet ajánlanak nekik, lásd Trianon. Nem adtunk az aranybányáinkból aranyat nekik , nyugi a románok 96%-át oda adják nekik.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
12 740
23 958
113
<a title="" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/page-14/" rel="nofollow">desertfox</a>

 

Én nem azt mondtam, hogy legyünk könnyelműek, hanem azt, hogy 4 gép mínusz 4 hónapig nem szabadna, hogy problémát jelentsen az ország védelmi képességeit illetően.  
 

Batka

Member
2010. május 11.
128
2
16
molnibalage said
@Batka

Láthatóleg közöd nincs az atomenergiáról és energetikához, ezért kérlek, hogy ne próbálj meg szakérteni. Ha kíváncsi vagy válaszomra, akkor nyiss egy megfelelő topikot és válaszolok ott.
 

Hallgatlak:

http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/atomenergia/
 

Batka

Member
2010. május 11.
128
2
16
zotyek78 said

Ez a 12-14 gép az ország védelméhez szükséges minimális flotta. Volt már szó hivatalosan arról, hogy NATO felajánláshoz ez nem lesz elég.

Szlovéniáig eldöcögni nyílván még nem egy nagy cucc, de min. 2-4 gép kitelepítése is már szvsz. stratégia hiba. :)
 

Már megválaszolták neked előttem is: a csehek ugyanannyi gépből, mint nekünk van már kétszer kiküldtek négy darabot a balti KESZI ellátására.

Ez sokkal értelmesebb NATO fölajánlás, mint kimenni Afganisztánba.
 

Batka

Member
2010. május 11.
128
2
16
<a title="" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/page-13/" rel="nofollow">Batka</a>

Atom témához, most magamat idézem egy régebbi hozzászólásból:
"(A termelés hagyományos és externális költségei)"

Benne vannak az externális költségek. A mostani Paks által termelt áram árában szintén benne van minden költség, a leállítással kapcsolatos is. Amúgy elég sok atomerőmű állt már le eddig a világon (lejárt az üzemidejük) és semmi kárt nem okoztak ezzel a környezetüknek. Sőt a kiéget radioaktív fűtőelemek feldolgozása és ártalmatlanítása is megoldott már technológiailag. (Csak olcsóbb elásni egyelőre 
sf-frown.gif
) Nagyon sok félelem az atomenergiával kapcsolatban általában teljesen alaptalan. 

 

A Gripen témához.

Szerintem egyelőre nem fenyeget minket akkora veszély, hogy 4 hónapra 4 gépet, ne tudnánk kitelepíteni. Ha bele gondoltok 10 gép marad itthon, egy akkora légtérre, mint amit kint elvileg 4-el védünk. Biztos meg lehet ezt oldani.
 

Batka

Member
2010. május 11.
128
2
16
Ez az idézés szívás!

400-ra:

Az atomerőművi balesetek következményei olyan borzalmasak, hogy zárójelbe teszik az addigi előnyöket.

Ha csak 25 évente történik baleset, hány év alatt válik lakhatatlanná az északi félteke?

Folytassuk itt:

http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/atomenergia/
 

Pela

Member
2013. január 9.
126
0
16
Ohh yeah, Pela felbőszülve visszaérkezett! :D

Pár ember véleményét hamar be is kóstolom akkor! ;)

(Moderálva a <a title="Fórumszabályzat" href="http://htka.hu/forumszabalyzat/">Fórumszabályzat</a> megsértése miatt.)

Atomenergia: Igen fontos,mert jelenleg ez a legnagyobb és talán a legolcsóbb energia forrás,de azért rengeteg hátránya van,mellesleg külföldi céggel kell megoldani a cserét? Engem még mindig érdekelne a szélerőművek,vízerőművek,napelemek,geotermikus létesítmények.. azthiszem ezekhez megvannak a természeti adottságok.. az építésig munkát adnának rengeteg embernek,utána pedig karban is kell tartani (fogalmam sincs hány ember és milyen gyakorisággal kellene hozzá).

Amúgy a Baltikum meg nagyon helyes! Több ilyen kellene, amíg van "felesleg" amit feltudunk ajánlani,mert ami van azt használjuk ki a lehető legjobban, gondolom azt senki sem vitatja,hogy a Baltikumba készülő Gripeneket, itthon nem használnánk annyit.

 

(Moderálva)

Az pedig,hogy nem kell hadsereg,hülyeségnek tartom, dehát na, ha csak leépítünk úgy is modern hadseregünk lesz, hiszen nincs olyan ország akinek ne lenne hadserege, legalábbis nem sokáig,mert akkor valakitől "kap" 1-et! :) Ez is egy mentalitás...
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 965
9
38
Szerintem a társadalmi folyamatokat elindítottak, most már nyíltan kimondják hogy ez így nem jó és kell új. Ha átmegy vagy támogatottságra is lesz a társadalomba, akkor mákunk van. Azért az hogy az a címe: Újrafegyverkezésre van szükség címe, nem köntör falazós