[BIZTPOL] Magyarország

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
3 487
5 672
113
Szinte biztos, hogy lestrapát BW gépeket kapnak. Reálisan komoly karbantartás és ipari háttér nélkül kb fél évet fognak ezek működni - ennyi idő alatt meg elfog dőlni ez a háború vagy legalábbis befagy valamilyen erővonalak mentén.
Tök fölösleges gyári új cucc az ukránoknak. Inkább majd a BW vesz újabbakat magának, bár most rá vannak kattanva a kerekes lövegekre, szóval lehet hogy inkább azt vesznek. (Pl. RCH 155)
A németek amúgy is korrektebbek közé tartoznak és az iparnak nagy a befolyása kormányra. Armin bácsi majd felhívja Olafot ha esetleg ilyen felmerülne. :p

Amúgy Macaroni már nem ilyen: a 12 CAESAR löveget konkrétan egy marokkói megrendelésből nyúlták le és adták az ukránoknak!
A sajátjukból nem adnak a flanciák!
A rakétáik jók, de amúgy nem bánom hogy nem velük dolgozunk alapvetően. A száraz földi Aster 30-ast azért elfogadnám rakéta elhárítónak, de vélhetően inkább izraelit veszünk - már ha veszünk.
Kétfokozatú rakétát vennétek Magyarországra?
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 384
8 912
113
Nem hiszem, hogy megtörténik, de már egy jó ideje várom, hogy azért megpróbálják. Szerintem még idén elkezdik verni majd a tam-tamot, hogy nem demokrácia meg orosz barát és mennyire igazságos pofon lenne a Sorstól, ha ők, akik szegényeket bántanak megkapnák azt, amit az oroszbarátok kifizettek és nekünk gyártanak.

Kizárt dolognak tartanám, hogy a németek eldobnák a hitelességüket és egy fizetőképes vásárlót egy ilyen propaganda szöveg miatt, de mostanában elég sok dolog történt, valljuk meg őszintén, amit nem hittük, hogy lehetséges és aztán a szemünk előtt megcsinálták a nyugatiak.

A németek világ életükben ideológiai alapon gondolták a fegyverbizniszeiket. Pro és kontra is - mind a kettőre van példa. Ugye előbbibe a nagy kedvezményes vagy akár ingyenes modern cuccok adása is belefér akár. Meg persze a mostani ukrán dolgaik is.

Amiben lehet reménykedni, hogy talán kevésbé ellenségük a saját pénzüknek (mondjuk simán mondhatnák, hogy kapnátok csak 3 év múlva, bár ez is vaskos szerződésszegés lenne) és van még azért más is amit adhatnak az ukránnak, ha már ennyire háborúpártiak lettek újra ...

Ugyanakkor a németek már dobták a hitelességüket. NS2 szerződésszegés (itt sok német cég/bank is beszívta), külföldi cégek illetve infrastruktúra államosítása, muszka lóvé "lopikálása" ésatöbbi ésatöbbi

Meglehetősen hajlékony azért a gerincük úgyhogy én azért nem tenném a kezemet tűzbe semmilyen téren értük ...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
17 914
59 140
113
A

Nekünk nem az atlantista vonatra kell felülni, mert az a szakadékba visz. A saját érdekeinket kell képviselnünk, bármekkora is a nyomás.
Az első része a vitának teljesen meddő. Szted a horvatok nagyobb rizikó mint Ukrajna, hááát te tudod. Sztem qrvára nem. Másrészt a MOL anyagi érdekei is Horvátország felé húznak. Ugyanugy, ahogy az azeri gáz, de lépjünk.

Ha nem az atlantista vonalra, akkor melyikre? Másik vonalat nem látok. Esetleg az oroszok? A térségben kikkel fogunk erre az útra lépni? Milyen gazdasagi és kereskedelmi kapcsolatok reményében lépünk rá erre az útra, tudva, hogy Oroszországgal csak atlantista országok keresztül vezet bármilyen kereskedelmi kapcsolat?

Nem érzed, hogy ez egy érzelemvezérelt totalis zsákutca, amit nem is olyan rég már kipróbáltunk 50 évig és csak államadósság a és gazdasági csődbe vezetett?

Mikor játszott Oroszország a magyar történelemben pozitiv szerepet, amely tapasztalatok alapján hozzákötnénk a jövőt?

Nem tartasz attól, hogy egy ilyen döntés Magyarorszagot Szerbia kivételével totalisan elszigetelné Közép - Európában?? A Nyugatot hagyjuk is. Milyen befektetésekre szamithatunk Oroszországtól, amik kompenzálják a nyugati cégek beruházásait??

Brainstroming jelleggel csak ezek ugrottak be.
 
 • Tetszik
 • Imádom
Reactions: kamm and geseft

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
17 914
59 140
113
Azért baszod, mert nincs sehol máshol olaj, ami ki tudná váltani.
Akkor azt mondod, ha Zselé elzárja az orosz olajat lehúzhatjuk magunkat a klotyón?? Nem lenne érdemes mégis alternatívák után nézni, mint mantrázni, hogy csak Putyin olaját vesszük, de a szállítás a Magyarországgal legellenségesebb europai országon keresztül jön??
 
 • Tetszik
Reactions: antigonosz

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
17 914
59 140
113
Pont azért drukkolunk Putyinnak, mert Z és aki mögötte áll az elmebeteg, náci, nacionalista és egy kanál vízbe belefojtana minket. Ha a ruszkik behúznák a full Barátság vezetéknyi területet, a háború után minden problémánk megoldódna. Ha nem, de építenének leágazásokat saját területen, szintén.
Erre mekkora esélyt látsz? Otthagyták Kijevet, Harkovot, most a régi magyar visszavonulós, hátranyilazós trükkel összeroppantjáknaz ukrikat. :D

A nagy déli offenziva nem igazán akar beiindulni, pedig ha vhol ott síkság van, kiveve Donyeck. Először vártuk, hogy a sár felszáradjon, de lassan már a portól nem lehet majd nekiindulni....hidd el örülnék ha elkennék az ukrik száját, de úgy néz ki az orosz haderő súlyos veszteségeket szenved, aukrajna meg végtelen nyugati fegyverutánpótlást kap. Ha a morál nem romlik az ukriknál és eddig erős, xar év elé nézünk.
 
 • Tetszik
Reactions: antigonosz

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
17 914
59 140
113
Hurrá,akkor amit a Scholz hallgat ugyanaz,amire a Führer is vigyázzba állt. Erre varrjál gombot.
2006ban még a magyar jobboldal a szovjet emlékműről leverte a vörös csillagot. Ma néhány "nemzeti" Putyin fun lassan felhuzza otthonra a vörös rongyot, ami alatt meggyalázta a vörös horda az országot. Nekem ezt nem veszi be a gxlyomrom, sorry.
 
 • Vicces
Reactions: kiskrumpli

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
5 611
12 708
113
Bárki kerül oda ilyen beszedet mond. Nem a személytől függ, hanem a nemzetközi kényszerektől.
A honvéd minisztérium élére? Legalább csavartak volna elő egy hátsó zsebből valami ex katonát.... Vagy újra Simicskót... Vagy egy jogászt, de komolyan egy agrármérnököt?
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
467
2 169
93
Szentkirályi Szandika hapija így első blikkre, aztán lehet, hogy arculatváltás lesz ukrajna kapcsán (remélem nem) aztán Benkő szavai visszafelé nagyon nem szalonképesek.
Hogy érted, hogy nem szalonképesek? Benkő azért lehetett hosszú ideig katonai vezető mert nem állt egyik politikai oldalon se. Szakember. Szerintem ezért kapott útilaput.
 
 • Tetszik
Reactions: antigonosz

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
5 611
12 708
113
Hogy érted, hogy nem szalonképesek? Benkő azért lehetett hosszú ideig katonai vezető mert nem állt egyik politikai oldalon se. Szakember. Szerintem ezért kapott útilaput.
Volt talán az atv-ben egy riport vele, ahol kerek perec megmondta, hogy oroszokkal szemben esélye nincs az ukriknak, nem támogatta a fegyverek szállítását sem.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
467
2 169
93
Volt talán az atv-ben egy riport vele, ahol kerek perec megmondta, hogy oroszokkal szemben esélye nincs az ukriknak, nem támogatta a fegyverek szállítását sem.
Hát igen. Valljuk be, ha nem száll be a meccsbe az egész NATO akkor vége lenne már 1 hónapja az egész háborúnak. És nagyon helyesen látta, hogy nem kell belekeveredni a háborúba.