[BIZTPOL] Magyarország

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

BaszTamás

Well-Known Member
2022. március 1.
118
364
63
Amikor egy NER-es "vállalkozó" nem saját pénzét vitte a buliba és állami hitelgaranciával, nehogy rosszul járjon, ja a kasszinóiért se fizetett semmit, és ráadásul egy prosperáló céget eladott az állam vasúttársaságtól Oroszoszágnak, majd egy használhatatlan kiképzőgépet vettünk amire ráírták, hogy felderítő amikor öss-vissz 12 harci gépünk van (a JAS-39D-t nem számolom).. Akkor az..
mert az helikopter?o_O
 
 • Tetszik
 • Vicces
Reactions: tindalos and enzo

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 209
5 751
113
@SilvioD finoman megpróbált rávezetni, hogy annak ellenére, hogy teli szájjal NERezel, közben te magad is része vagy NERnek. (Miközben a válladat veregeted, hogy te mekkora "NER-ellenálló" vagy.)
:rolleyes:

A kaviárt jó vastagon kend a pirítósra! :)
A NER-nek az a része, aki valamilyen hasznot húz belőle. Mármint az állami, vagy közpénzekből. Nekem is volt anno ilyesmire lehetőségem, gyakorlatilag elég sok embernek van, aki közbeszerzéssel foglalkozott. Sajnos rossz a neveltetésem, mert nem igazán lehet megvásárolni. Nos mivel amit csinálok újságírás területén az ráfizetéses ez így nem jön be. Amúgy meg, olyan dolgokban nem vennék részt, ami a lenyuláshozhoz szorosan kapcsolódik. Vannak még ilyen marhaságaim. pld. dohánycéghez, olajipari céghez, vagy éppen az OTP-be, vagy Mészáros stb oligarcha cégébe sem dolgoznák akármennyit fizetnének is.. Ott nálam erkölcsi blokkok vannak beépítve.
 

kamm

Well-Known Member
2019. február 23.
15 736
22 424
113

Szeretettel Bécsből: Orbánékat bevonva ármánykodott Wolfgang Sobotka házelnök


szerző Földvári Zsuzsa

76a37f5f-a756-4767-98c3-94fbac160383.jpg


Az eddig is népszerűtlen osztrák politikust azzal vádolják, hogy a szociáldemokrata Christian Kern korábbi miniszterelnök ellenében az akkor feltörekvő néppárti Sebastian Kurzot akarta hatalomba segíteni. De nem csak ez van a rovásán.

Az eset még 2016-ban történt. Ausztria akkori miniszterelnöke, Christian Kern (aki még két évet sem töltött ki hivatali idejéből) Budapestre látogatott egy szerinte visszautasíthatatlan ajánlattal. Uniós vezetőkkel egyeztetve dolgozta ki a szociáldemokrata politikus az Orbán Viktor elé tárt elképzelést: Magyarország fogadjon be 5 ezer menekültet, gondoskodjon róluk, a költségeket az osztrák kormány magára vállalja.
Ez volt az az időszak, amikor a szíriai háború elől menekülők előtt Budapest megnyitotta a határokat, de átterelte őket Ausztriába, s onnan tovább is mehettek Németországba. Ha az osztrák kancellár hazatérve be tudja jelenteni, hogy ezentúl a magyarok is vállalnak 5000 idegent, az nagyot javítana népszerűségén.

Kern, az osztrák államvasutak éléről a kormány első emberévé avanzsált politikus bele is kezdett a javaslat ismertetésébe, amikor magyar kollégája közbeszólt, mondván, „maguk nem is akarják igazán a saját kezdeményezésüket megvalósítani“.
A döbbent Kernnel ezután Orbán közölte, hogy a találkozó előtt telefonhívást kapott Kern egyik miniszterétől a Néppártból, aki arra kérte a magyar vezetőt, hogy ne egyezzen meg osztrák vendégével, nehogy az látványos sikerrel térjen vissza országába. A küldöttség tagja volt az akkori osztrák kancelláriaminiszter, Thomas Drozda, neki Lázár János mesélte el ugyanezt a szokatlan bécsi kérést.

59206710-e0bf-4cd3-b4b5-bc95fec8d7df.jpg

Christian Kern osztrák kancellár és Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart az Országház Delegációs termében 2016. július 26-án.
MTI / Koszticsák Szilárd


A lejáratásról szóló történet nem akkor, hanem 2022 májusában került nyilvánosságra. Az immár a magánszektorban, egy techcégnél szorgoskodó Kern a zackzack.at nevű internetes újság „szalonjában“ adta elő a sztorit, nem is titkolva azt a gyanúját, hogy a telefonáló az akkor belügyminiszter Wolfgang Sobotka volt. Az Alsó-Ausztriából, a legnagyobb osztrák tartományból származó férfi a ranglétrán azóta még feljebb emelkedett, és az osztrák parlament elnöke lett.

Kern, mostani közlése szerint azért nem hozta nyilvánosságra hat éve mindezt, mert annak következményeként szerinte kormánya megbukott volna. Sobotka ugyanis az akkori ifjú külügyminisztert támogatta, azt akarta elérni, hogy az SPÖ-vezette koalíciós kormány, benne a túl korrekt néppárti vezetővel, Reinhold Mitterlehnerrel, bukjon meg, s a hatalmat az elaggott kereszténydemokrata párt feltámasztását ígérő Sebastian Kurz szerezze meg.
A terv, amelyen Sobotka munkálkodott, mint tudjuk, meg is valósult, sőt, azóta már Kurz is lemondott, elhagyta a politikát.

A házelnök azonnal cáfolta, hogy ő lett volna a telefonáló. A szélsőjobboldali Szabadságpárt a belügyminisztériumhoz fordult, onnan akarja megtudni – Sobotka egykori naptára, telefonbeszélgetései, egyéb feljegyzések alapján –, hogy mit csinált Sobotka 2016 július 16-26-a között, folytatott-e telefonbeszélgetést külföldi kormánnyal. Az FPÖ szerint elfogadhatatlan, hogy pártérdekek miatt egy politikus ekkorát ártson a saját országának, ilyesmi nem történhet meg következmények nélkül. A belügy válaszára két hónapot kell várni, de az ellenzék addig is folyamatosan támadja Sobotkát és követeli lemondását.

A 66 esztendős Sobotka 2016-ban került az országos politikába, állítólag az akkori királycsináló, az alsó-ausztriai tartományi miniszterelnök, Erwin Pröll akart ilyen módon megszabadulni túlmozgásos helyettesétől, tanácsnokától. A történelemtanári és karmesteri végzettséggel rendelkező politikus mérhetetlen ellenszenvet váltott ki tavaly, amikor elfoglalta a bukott szabadságpárti vezér, Heinz-Christian Strache ibizai tárgyalásait vizsgáló parlamenti bizottság elnöki posztját, és gátlástalanul akadályozta az egyre inkább az ÖVP korrupciós ügyei után szimatoló ellenzéki képviselők munkáját. Az sem zavarta, hogy idővel ő maga is a képviselők látóterébe került, állítólag jogtalan választási pénzeket terelt át az általa vezetett, Alois Mockról elnevezett kutatóintézet finanszírozásához.

Fél év szünet után a bizottság újra munkához látott, most már egyértelműen a nagyobbik kormánypárt visszaéléseit próbálja felderíteni. A dührohamairól is ismert parlamenti elnök az általános tiltakozás ellenére bejelentette, hogy erkölcsi kötelességének érzi ismét a vizsgálóbizottság élére állni. Az egykori parlamenti elnök, Heide Schmidt a képviselőház előtti áprilisi beszédében – többek között – tiltakozott Sobotka szereplése ellen, ám a szövegnek ez a része eltűnt a parlamenti archívumból.

A Falter című értelmiségi hetilap, a Falter tulajdonosa, örökös főszerkesztője, Armin Thurnher hosszú vezércikkben szedte le a keresztvizet az elszabadult, harsányan elfogult Sobotkáról. Utolsó mondata:
„az az ország, amely ezt az embert foglalkoztatja mint parlamenti elnököt, elveszítette minden önbecsülését“.
Borítóképünkön Orbán Viktor és Wolfgang Sobotka osztrák házelnök / fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán
 
 • Tetszik
Reactions: Flamand

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
9 069
15 815
113
Amúgy oké értem én! De csak nekem van rossz érzésem ezzel a faszival kapcsolatban? Lehet túlgondolom ennyi!
Nekem az egész fidesz-rendszerrel az van... :p
A kormánypárt korrupt és arrogáns, az ellenzék meg balfasz, inkompetens...ez van, sajnos ez egy ilyen ország. :(

Zrínyit idáig jól tolták, ha ez is szét lesz mutyizva, akkor már végképp nem tudok semmi jót mondani erről a rendszerről.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
9 069
15 815
113
Miért ne abban, hogy igyekezni fog szakértő módon hozzáállni a hivatalához?
szakértő? Biztos igazi polihisztor: kaszinokhoz és repüligépgyártáshoz is ért... :D
Stróman a faszi: oda teszik, és csinálja amit mondanak neki. Talán jobb is ha nincsenek önálló üteltei a haderőfejlesztés terén. MG évekig tanulta ezt a témát és építette a hadipari kapcsolatokat. Pótolhatatlan, szóval ne is akarjon okoskodni ez a "grál-lovag"!