[BIZTPOL] Magyarország

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 118
15 711
113
Sláva Ukrayini
Dicsőség Ukrajnának

Hú b+.......mindig emlékeztetnek, miért utálom őket!

f2264.jpg

Sokszor gondolkodom azon, miért kell nekünk itt meg máshol, a jobb oldali médiának, reklámot adni ezeknek ? Annyira jelentéktelenek. Gondolok itt MZP esetére is. Rég vége a választásoknak, de még mindig róla is szól a média, a miénk is. Minek ? Semmi jelentőségük a társadalomra. Nullák. Reklámozzuk őket csak, mert a negatív reklám, is reklám. Szerintem felesleges.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 118
15 711
113
Én erősen kétségbe vonom a dolgot, a jelen hír és a lehetséges valóság(osztrák ipar: segítsééég, qrvára hiányzik az orosz olaj !!! ) közötti politikai kockázatot nézve!

Ez a feltételezett indokú politikai kommunikáció bőven igaz lehet a saját kerítés építésük kommunikációja alapján!!! :oops: :oops: :oops:.

Ja, nem kerítés, szárnyas kapu. :) Nem az orosz olaj hiánya, csak finomító karbantartás csúszása. :)
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 384
8 920
113
@dkes , @Giskard !
Látjátok pontosan erről beszéltem.
Orbánék alap terve az, hogy a kedvezőbben előállított finomított anyagokat akarta nagy haszonnal tovább adni. Azaz versenyelőnyben el tudták volna vinni az üzemanyagot akár a lengyelekhez, vagy a németekhez is.
És a 200km is csak akkor él, ha nem tudsz a piacinál lényegesen olcsóbb alapanyagot beszerezni.
A versenyelőny viszont ezt lehetővé tette volna.
Na erre akart az EU rátenyerelni. Ezért jött az újabb vétó.
De nem is értem a lengyelek hőbörgését. Ha a dízelt úgy is az oroszoktól hozzák, akkor nem az ő érdekük is lenne, hogy esetleg egy részét mondjuk EU-s finomítóból kapják? Akkor legalább a finomítói árrés nem Putyinnak menne, hanem nekünk.

Dehogyis. Alapvetően ugyanaz a terület és volumen maradna később is (azaz nem lesz a semmiből 10 új finomítónk meg ehhez passzoló cső kapacitásunk). Lehet olcsóbbak tudnánk lenni vagy egyszerűen kicsit többet keresnénk a bizniszen (és ezzel tudnánk pl. a rezsicsökit finanszírozni itthon továbbra is), de ennyi.

Alapvetően azt szoktam mondani, ha nem értjük azt amit az érintett (jelen esetben a lengyel kolléga) mond, akkor egyszerűen értsük szó szerint. Azaz a lengyel szívesen rátenné a kezét a MOL -ra (ugye Nekik nem lenne "büdös" az orosz olaj) vagy legalább a piacára.

Ugye a pénz beszél, a kutya ugat - a karaván meg halad ...
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 465
8 341
113
Sokszor gondolkodom azon, miért kell nekünk itt meg máshol, a jobb oldali médiának, reklámot adni ezeknek ? Annyira jelentéktelenek. Gondolok itt MZP esetére is. Rég vége a választásoknak, de még mindig róla is szól a média, a miénk is. Minek ? Semmi jelentőségük a társadalomra. Nullák. Reklámozzuk őket csak, mert a negatív reklám, is reklám. Szerintem felesleges.
Nem.


Tájékoztatni kell az embereket a hazaárulókról, hogy még véletlenül se szavazzanak rájuk.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
9 981
10 078
113

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
5 727
11 020
113
EPSTEIN DIDN'T KILL HIMSELF!

Nekem is nagyon KKÖ-s a történet: "Különös-Konteós-Összeesküvéses"
Asszem' gyorsan feltűnően elhamvastották...
...vagy legalább is valakit. Hamvasztás után nincs DNS, nincs exhumálás, nincs utólagos vizsgálat. "Elvarrott szálak" vannak!
Konkrét bizonyítékok nincsenek erre, de akkor minek/miért semmisítik meg az utólagos azonosítás lehetőségét???
...vmi va!
"Profilozzunk" egyet: Ilyen személyiség-tipusok nem hagyják abba! Ez azt jelenti valószínűleg, hogy Közép-/Dél-Amerikában, Thaiföldön/Fülöp-Szigeten új DNS-sel, újjá-épített újj-lenyomattal éli a távolból jött amerikai milliomos életét és "űzi az hobbiját ( :mad:) tovább, korából tippelve még 10-15 évig.
Ennek ellenére nem valószínű a természetes halála, mert időzített bomba --mint a hasonló eset: "sajtó-mágnás" Maxwell-- valószínűleg balesetes lesz, vagy egy "személyre szóló" vírusos-baktériumos gyors-megbetegedéses halál-eset.Az eredmény számit.

Igen, láttuk a román királynő "szűz-leányainak" hatékonyságát a Trianon-i döntésnél is: ...a "Pop-szakma"...


.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
21 704
75 507
113
Kövér bemondta az igazat, de megint szorulni fogunk..... :D


Kövér László szerint az ukrán elnök fenyegetőzése „személyes, pszichés probléma”


Fenyegetőzni az ember általában az ellenségeivel szemben szokott, azokkal szemben, akit barátul akar megnyerni, ritkán” – fogalmazott a Házelnök.

nem emlékszem rá, hogy egy segítségre szoruló, bajban lévő ország vezetője olyan hangot mert volna megütni bárkivel szemben, mint amilyen hangot Zelenszkij elnök úr nem csak Magyarországgal szemben, hanem akár a német kancellárral szemben is megüt”.

A Házelnök hozzátette,

aki segítségre szorul, az kérni szokott udvariasan, akár persze konokul, kitartóan, de mindig csak kérni, sohasem követelőzni és végképp nem fenyegetőzni.

Fenyegetőzni az ember általában az ellenségeivel szemben szokott, azokkal szemben, akit barátul akar megnyerni, ritkán. Itt van egy személyes, pszichés probléma, amivel én a magam részéről nem tudok mit kezdeni” – húzta alá.

Kövér szerint a kárpátaljai magyarságnak van félnivalója a háború után az ukránoktól
„Nagyon oda kell figyelnünk, hogy nehogy véletlenül a nagyobb baj örve alatt valakinek eszébe jusson szépen elintézni a magyar kisebbség, a magyar közösség kérdését. Mondjuk egy olyan nyomással, ami arra késztetné a közösségünk tagjait, hogy hagyják ott a szülőföldjüket 1100 esztendő után” – fogalmazott a politikus.