És az időt ki fogja?
Senki. Ezt majd azokkal kell megbeszélni akik leszerződtek az RM-el a kb. soha ide nem érő tankora.
Miért Ukrajna felszereléséért rajong egy rakás elméletileg nem ukrán ember kicsiny fórumunkon? Miért akarják odaküldeni amire itt szükség lenne?
Ismered az álláspontomat. Még most is úgy állnak a dolgok, hogy lenne használt technika, ami ugyan annyi idő alatt érne ide, mint az 1000 éve megrendelt új technikánk, valószínűleg fele annyi pénzért.
A másik oldala a dolognak az, hogy én például azért szurkolok a fölösleges NATO technika ukrajnában való elégetésének, mert ott jelentik Európa békéjére a legkevesebb veszélyt.
Ha elfogynak ezek a betárolt tankkészletek, egyszerűen nem lesz mivel háborúzni, és akkor háború sem lesz a NATO és az Oroszok között.
És ha az ukránok használják ezeket a cuccokat az kevésbé hatékony, mintha a lengyelek tennék azt NATO légierő mellet.
Szóval én stratégiai érdeknek gondolom azt, hogy:
1. Ukrajna szűnjön meg az Oroszok által.
2. A Lengyeleknek ne legyen pillanatnyilag a világbékére veszélyes haderejük.
3. Ebből kifolyólag küldjék csak a nehéz technikát ukrajnába. Égjen el ott apránként.
4. Tegyék ezt a többi értéktelen EU-s nehéztechnikával is (pl. Marder, Leo 2A4)
5. Miután ez megtörtént, idő ezeket pótolni, vagyis csökken a NATO-Orosz háború esélye.
6. Új technika beszerzése válik szükségessé, vagyis kénytelen az Európai hadipar fejlődni. Gondolok itt az EMBT-re vagy hasonló projektekre.
Hazánk szempontjából ami fontos, hogy:
1. Ne létezzen ukrajna
2. Ne legyen szlovák, cseh, román nehéztechnika. Menjen szépen ukrajnába.
3. A lengyeleknek ne legyen eszközük a megőrülésre.
4. A német technikáról derüljön ki az igazság a fronton, és ez hátha okoz valami épelméjű változást a magyar fegyverbeszerzésekben.
Persze itt már sok minden véglegesen el van k*rva, de néhány dologban látok esélyt a korrekcióra.
Én így látom. Nem azt jelenti, hogy nekem van igazam, de ez az én logikám ez ügyben.