[BIZTPOL] Magyarország

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
41 489
60 407
113
Fúha!Elképzelésed sincs arról,hogy milyen vagyok,arról meg pláne nem,hogy hogyan működik egy akármilyen misszió vagy maga a Honvédség(ha lenne nem írtál volna ekkora valótlanságokat).

Tudom milyen az amikor reggel felkel az ember és fáj a térde(bár nem a semmitől hanem egy teljes keresztszalag szakadástól egy-egy nagyobb megterhelés után),nem akarok kertes házat még véletlen sem(bár ez valóban részletkérdés) és missziókba is kellenek beosztott altisztek...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
41 489
60 407
113
Egyébként nem tervezek életem végéig katonáskodni emiatt velem nem fog az megesni,hogy már a Himnuszra is csak Viagrával tudok felállni a kerekes székből de még a laktanya betonját koptatom!
 

ksspsta

Member
2013. február 18.
452
0
16
 Más se tervezte.

De inkább a wot, ott több a sikerélmény.

Nem akarlak elképzelni.

Hogy működik? Na azt télleg nem akarom tudni..

A valótlanság az ugyan az , mint a baromság, fa...ság, idiótaság, hülyeség???
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
41 489
60 407
113
Kipróbáltam a wot-ot és nem tetszett.

" Más se tervezte."

De hidd el ezt tervezte(és ez a szomorú)!

"Nem akarlak elképzelni."

Akkor ne írj a jövőmről...

 

"A valótlanság az ugyan az , mint a baromság, fa…ság, idiótaság, hülyeség???"

Igen azt akarná jelenteni csak nem szoktam így beszélni totál ismeretlen emberekkel.De ha így jobban tetszik akkor fa...ságot,idiótaságot és hülyeséget beszéltél.
 

ksspsta

Member
2013. február 18.
452
0
16
Hát, nem a Te jövődről írtam....

És őszintén remélem neked lesz igazad.

Viszont akkor légyszi magyarázd már el nekem  a "hivatás" fogalmát is lécci. Köszcsi, puszcsi:)
 

independence

Active Member
2012. december 28.
385
62
28
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Szinte védtelen a Magyar Honvédség egy külső támadással szemben
Szerkesztő urak !

Nem látom az összes hozzászólást ! Se ebben a témában se másikban a legutolsó oldal karbantartás óta ! Nincsenek sehol "régi és újabb hozzászólások "-ra kattintás lehetőség !

Itt pl nem látom hogy Dudi-nak ki és mit szólt be ?

Ez miért van ? Hiába vagyok bejelentkezve , akkor se ...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
41 489
60 407
113
Csak mert nem akarok életem végéig katona lenni még lehet erős hivatástudatom.Azt kell látni,hogy katona egy bizonyos fizikai állapot után már nem lehetsz csak a megfelelő beosztásban és ezek a beosztások javarészt papírmunkából állnak amit gyűlölök,annak pedig nem látom értelmét,hogy szenvedjek valami olyan dologgal ami nem megy a fizikai korlátaim miatt.
 

independence

Active Member
2012. december 28.
385
62
28
Na most hogy vissza jöttem az HTKA-ra , van 1,2,3 oldal ...
sf-frown.gif


 

mind1...
 

Jeno

Member
2009. április 27.
105
1
16
mrteddy

Nekem simán betölti a kérdéses fórumot, egyébként a hivatkozott fórum:

Forum/Képek & videók/Magyarországgal kapcsolatos videók

 

Visszalapozás: a fórum neve fölött, illetve az oldal alján találod az oldallapozót
 

panzerpityke

New Member
2012. november 20.
2
0
1
Nos ha tudsz olvasni, akkor megértetted volna, hogy nem nyugdíjas lettem, hanem kirúgtak. Nem az én életem volt ebben a lényeg, hanem az, hogy amikor a vezetői állomány csökkentéséről beszél bármelyik vezető, akkor ez a valóságban hogyan is működik. Az egyik haver nem fogja kirúgni a másik havert. Hiszen a nagy többség egy helyen egy időben járt iskolába anno. Egyébként a civileknél rengeteg tévhit volt, van és lesz is a Honvédségben zajló valóságról.

Ami engem illet, mivel 24 év 7 hónapom volt, így ez nekem probléma, de megoldottam. Azt azonban elmondanám, hogy ez a jelenség pártoktól függetlenül mindig így zajlott és zajlik ezután is.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 846
4 121
113
<a title="Profile" rel="nofollow">independence</a>

 

Ha a konkrét cikkre kattintok, akkor nekem is csak az utolsó pár hozzászólás jelenik meg. Viszont, ha az "új kommentek/az elmúlt 24 óra aktivitása" alól, vagy közvetlenül a fórumból lépek az adott témához, akkor megjelenik az összes hozzászólás, illetve, ha több oldalnyi van, akkor az oldalak száma is.
 

peti7788

New Member
2013. február 23.
2
0
1
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Szinte védtelen a Magyar Honvédség egy külső támadással szemben
Ha nem tudjuk megvédeni magunkat, holott befizetjük az adót, és az utolsó bőrt is lenyúzzák rólunk, akkor minek van ilyen dísz hadsereg?! Csak pénzkidobás. Azért fizetünk adót ős idők óta hogy fent tudjunk tartani egy hadsereget, ami garantálják a rendet és a békét, kb az államalapítás óta. Oké azóta jött több szolgáltatás amit az államnak kötelező elvállalnia, főleg így a 21. században, de akkor is a hon védelme a prioritás minden normális nemzetnél, csak nálunk nem. Persze nem olcsó dolog, de költeni kell rá, még akkor is ha Nato tagok vagyunk. Ők ugyan is GDP 2%át írják elő. Más tagországok sem tartják be, de törekednek rá. A hon védelme mindenek az alapja egy erős nemzetnek, ha ez nincs vagy nem működik, ne csodálkozzunk hogy a többi civil szektor sem. Egy állam abból indul ki hogy meg tudja védeni a polgárait, rendet, békét teremt és ha ez megvan erősebben tudja érvényesíteni érdekeit a gazdaságban, üzletben, külpolitikában...(USA, Franciaország, Lengyelország)Nekünk meg csak a szánk nagy, a semmire. Ha ilyen sok mindenki tudja hogy mi a baj, akkor miért nem történik semmi. Persze nem kell egy hidegháborús tömeg hadsereg, de egy ésszerű fenntartható professzionális honvédséget tényleg ilyen nehéz létrehozni 20 év alatt?! Ez emberi nemtörődömség, irigység, ego, stb...
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
408
976
93
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Szinte védtelen a Magyar Honvédség egy külső támadással szemben
Én alapvetően abban látom a megoldás egy kis szeletének titkát, hogy nem eszközöket kell vásárolni, hanem liszenszeket! És nekilátni az itthoni gyártásnak. Első körben, főleg a nagy mennyiségben szükséges, szervízigényes dolgoknak. Ha vannak ilyenek. Sajnos egy 10-20 ezer fős haderőnél nagy mennyiségről nehéz beszélni. De még így is ezt tartom járható útnak.
 

szekely2020

Member
2013. február 8.
161
8
16
minek képeznek az egyetemeken annyi okos tojást ? azért,hogy kimenjenek külföldre és ott fejlesszenek ,és aztán jó drágán megvegyük a harci eszközöket stb...
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
408
976
93
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Szinte védtelen a Magyar Honvédség egy külső támadással szemben
De addig , amig azokat az embereket, kik eltartják az országot, alulról és felülről is hiénák rágják, nem lesz itt sem hadsereg, sem ország! (((( polgárháborúban élünk, csak nem látjuk! Minket, akik dolgozunk és etartjuk az országot, támadtak meg , a saját parazitáink!!! ))))) Nem hiszem, hogy bármiféle lehetősége lenne a honvédségnek ebben az állapotban a fejlődésre..... Bármnnyire szomorú is ez! De, jelen pillanatban az ellenség a kapukon belül van, ezért talán nem is a Hm a legfontosabb ....
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 362
113
Peti nem tudom ezen mért vagy kiakadva. 20 éve megy ez a fura játék. Még hogy a középkor volt sötét. Ez a liberális világrend a legkártékonyabb. Szerencséjére még nagyobb krízissel nem találkozott.

 

Mi lenne  a normális és mi a valóság az két külön dolog. Nézd meg az HAHA agymenését olyan diákok tüntetnek aki órákra ünnepnapokon járnak, olyan dolog miatt ami őket nem érinti. Egy szociológus, politológus, bölcsész hallgató nem fog kimenni külföldre mivel kutyának se kell.

Azok akik hallgatói szerződés ellenére is kifognak menni: a mérnök és orvos és természetudos egyrész kicsengeti  a hallgató szerződésbe foglalt összeget. Másrészt annak nincs se kedve se energiája tüntetni. Mivel az ilyen ember a csendbe a lábával szavaz.

 hazánk

Peti nem tudom ezen mért vagy kiakadva. 20 éve megy ez a fura játék. Még hogy a középkor volt sötét. Ez a liberális világrend a legkártékonyabb. Szerencséjére még nagyobb krízissel nem találkozott.

 

Mi lenne  a normális és mi a valóság az két külön dolog. Nézd meg az HAHA agymenését olyan diákok tüntetnek aki órákra ünnepnapokon járnak olyan dolog miatt ami őket nem érinti. Egy szociológus, politológus, bölcsész hallgató nem fok kimenni külföldre mivel kutyának se kell.

Azok akik hallgatói szerződés ellenére is kifognak menni: a mérnök és orvos és természetudos egyrész kicsengeti  a hallgató szerződésbe foglalt összeget. Másrészt annak nincs se kedve se energiája tüntetni. Mivel az ilyen ember a csendbe a lábával szavaz.

Hazánkba  felső oktatásába a kiadott diplomák 8% a természettudományos/ mérnökia

torz felső oktatásába a kiadott diplomák 8% a természettudományos/ mérnöki.

100-ból 8 egyetemista az aki iparszámára termelési területen értékes. Valamint aki mozgósitáskor altiszté és tiszté képezhető gyorstalpalón, de 8 természetudosból/mérnökből kit hagyol a hátországba gyárakba és ki küldesz a frontra már nehéz kérdés.

 

Ilyen szempontól sajnos a felső oktatásunk pazarló. Valamint ilyen arányok mellett ki hiányszakma már most a természettudományos középiskolai tanár. Mivel iparban tanár szakosakat is felszívja ha nincs ló jó a szamár is elv alapján. Akkor ki fog tanitani. 1 lehetőség aránytalanúl megemeljük eze tanárok fizetését a többiekhez képest, de ez nem járható út. 2 lehetőség egyre kevesebb természetudományos óra. Ami egyre hülyébb embereket eredményes aki elszaval egy verset de egy tégla lap területeté fejbe nem képes kiszámolni.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
15 634
38 670
113
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/page-3/" rel="nofollow">peti7788</a>

 

Teljesen igazad van. Az államnak 3 alapvető feladata van:
1. Külbiztonság. (hadsereg, diplomácia, stb..)
2. Belbiztonság. (rendőrség, bíróság, tűzoltóság, stb..)
3. Gazdasági biztonság. (versenyhivatal, nemzeti bank, gazdasági törvények, stb..)
Minden más ezekből következik. Ha ezt egy állam nem látja el elveszti létezésének az értelmét. Sajnos ma az állam az úgynevezett "szociális biztonságot" (magyarul szavazatvásárlás a pártomnak) tartja szem előtt, miközben a szociális biztonságnak az előző három eredményes alkalmazásából kéne fakadnia! 
(nem gyilkol le az ellenség, nem rabolnak ki az utcán, jól működő gazdaságunkban van lehetőségem dolgozni stb...)
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
15 634
38 670
113
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/page-3/" rel="nofollow">nekerdez</a>

"Egy szociológus, politológus, bölcsész hallgató nem fog kimenni külföldre mivel kutyának se kell."

 

Azért ebben ne legyél biztos. Személyes politológus ismerőseim közül egy jelentős hányad biza külföldön dolgozik, van rá kereslet. 
Sőt tovább megyek, én is magamnak fizettem a képzés költségét , mert az állam nem fizet érte, mégse reklamál nálunk senki, a mi tudomány águnk pont az amelyik ezt megérti. Piacgazdaságban teljesen jogos az, hogy valaki nyújt egy szolgáltatást te meg fizetsz érte. Vagy pénzben, mint én, vagy ha államin vagy akkor a "röghöz kötéssel" ami annyit tesz, hogy ledolgozod a képzésed árát. Nincs ebben semmi rossz. 
A HAHA-s buzikat az USA-ból pénzelik, 200 000-s telóval a zsebében tüntet, hogy ő rá van szorulva arra, hogy ingyen taníttassa ki az állam a gazdag nyugat számára. Nehogy azt hidd, hogy ezen emberek mögött van bármi fajta valós támogatottság. Semmi legitimációjuk nincs, és én is föl tettem nekik pár kérdést, de hát nem jött a válasz :D



Szóval ne bántsd légyszíves a bölcsésztudományokban jártas embereket, és főleg ne mindig szegény politológusokat. Az én szakmám ipari nyelven a "társadalmi logisztikus" lenne, és nélkülözhetetlen egyébként egy ország működéséhez. Erre pont jó példa kis hazánk ahol rohadtul nem kérdeznek meg minket arról, a megválasztott okosok, hogy amúgy mit is kéne csinálni, hogy jobb legen, de ez már egy más téma...

 

Én a fő problémának azt látom, hogy olyan dologra is főiskolai végzettséget adnak ma, mint a szociális munkás XD Arra kapsz diplomát (elnézést), hogy a csövesek seggéből, hogy kell kivakarni a szart. Nah, ez itt a fő probléma...
(Ráadásul szégyen szemre ez egy bölcsésztudományi végzettség, Arisztotelész forog a sírjában szerintem...)
 

szekely2020

Member
2013. február 8.
161
8
16
az a helyzet ,hogy a  hatalomvágy nagyon nagy...sokan nem az ország (nemzet ) érdekeit nézik...persze tisztelet a kivétel...