[HUN] Védelempolitika

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.
G

Guest

Guest
annó lemaradtam a grúz-oroszról, mostanában viszont megnéztem egy ruszki propagandafilmet a történtekről, amiben konkrétan említik Magyarországot mint aki hozzájárult a grúz staffírunghoz.
http://hvg.hu/vilag/20080813_magyarorszag_fegyverek_gruzia

Az utolsó mondatot hagyjuk. Politikailag eléggé egységesen grúzpártiak voltunk. Gondoljátok, hogy Putyinék azóta is neheztelnek ránk?

 
 
  • Tetszik
Reactions: Gyurma

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 756
113
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/" rel="nofollow">fotelmarsall</a>

 

Utolsó mondat minősíti a helyzet jelentőségét. 



"Gondoljátok, hogy Putyinék azóta is neheztelnek ránk?"

Lehet, de a politikusok nem érzelmi alapon döntenek. Oroszországnak jó az, ha Magyarországot be tudja vonni az érdekszférájába, ez viszont is igaz. Ez egy tipikus "mindenki nyer" szituáció, ezt nem hiszem, hogy befolyásolja ez a Grúz balhé. 
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
Szerintem se neheztelnek, pont az hogy tényleg beakarnak vonni az érdekszférájukba.
Magyarországhoz tartozik és biztonságpolitika is szerintem , észre vettétek hogy hecceljük a Románokat a székelyzászlós dologgal ?  ? Szerintem nem reagálnak túl erősen , ami szerintem tovább fog menni a dolog. ( feszegetjük a határokat, kóstolgatjuk őket )
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 756
113
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/" rel="nofollow">desertfox</a>

 

Hát elég sokszor kóstolgattak már ők minket, szóval kicsit adjunk vissza is, de szerintem megmarad az egész a "média" szintjén. Maximum a diplomáciában lehetne következménye, de hát se egy diplomáciai jegyzék, se egy követ kiutasítás nem született meg eddig. Azon se csodálkoznék ha a két kormány a háttérben "össze beszélt" volna. Jól jön nekik ez a külpolitikai figyelemelterelés, a belpolitikai problémákról.  
 

Pela

Member
2013. január 9.
126
0
16
Szerintem most nagyon jó helyzetben vagyunk a románokkal szemben. Az oroszok most hatalmas nagy bizniszt láthatnak,mert akár elismerjük akár nem, Paks, helikopterek,energia.. stb. A továbbiakban is szállíthatnának harceszközöket (BMP,T-* ..stb). Sőt én lehet elmennék arrafelé is -ha a NATO szabály nem tiltja,hogy orosz előrejelző radar épüljön itthon, mert azért ugye fizetnek,hogy itt lehessen. De egyuttal amerikai rakétákat vagy radart is engedélyezném. Az ország két végébe,bár ebből hatalmas nagy felhajtás lenne.
 

amanitin

Member
2011. május 18.
54
1
6
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Szinte védtelen a Magyar Honvédség egy külső támadással szemben
Megkérdezel egy leépítésnek áldozatul esett kollégát, hogy mi a véleménye a leépítésről?

Az interjú alanynak a szájába adsz olyasmit,
- "Szinte védtelen a Magyar Honvédség egy külső támadással szemben"
- "A Magyar Honvédség még arra az időre sem lenne képes megvédeni az országot egy esetleges támadás esetén, amíg a NATO katonai gépezete beindulna – mondta a hvg.hu-nak"

amit nem mondott, és ami csak masszívan fölfelé kerekítve jön ki abból, amit tényleg mondott?

Újságíró-e vagy?
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
Nem tudom hogy emlékeztek-e , de pont ezt írtam mi lenne ha egy volt HM közeli ember, tábornok  elmondaná hogy mennyire romokba van a hadseregünk és a népet fel kell tüzelni, hogy kell hadsereg. Meglátjuk a Tóba dobot kavics most mekkora hullámokat gerjeszt. ( reméljük NAGY) 
Szerintem még kellene pár ilyen cikk. 

<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/page-2/" rel="nofollow">Kuruc71</a>: Kivéve ha direkt FIDESZ kérte hogy ezt mondja.
 

panzerpityke

New Member
2012. november 20.
2
0
1
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Szinte védtelen a Magyar Honvédség egy külső támadással szemben
amanitin!
Nos én egy leépített katona vagyok, (bocsánat akkor ésszerűsítésnek nevezték), az interjú végén levő vezetői állomány (vízfej) 1204 fős csökkentése okán. Zászlósi rendfokozatban voltam, és valódi munkát végeztem. Ezek után mindenki képzeletére bízom, hogy egy zászlós vajon vezető beosztás e. Inkább mégsem bízom a képzeletre. Úgy zajlik a folyamat, hogy a főnök piros pontot szeretne az ő főnökétől, ezért felajánlja, hogy majd én bevállalok egy kis áldozatot (engem és még pár hasonlóan magas vezetői beosztásban levő kollégát), cserébe ugye ő piros pontot kap és megmarad az íróasztala. Ezután megnézi, hogy ki az akinek nincs ismerőse, nem rokona e valami fejesnek stb., de mivel nem ostoba (ugye a munkát azért el kell végezni utánunk is valakinek), ezért "megkérdezi" az alacsonyabb beosztású, jellemzően őrnagy, alezredes tisztet, hogy elvégzi e, amit addig mi kijelöltek csináltunk, vagy megy ő helyettünk a levesbe. Természetesen elvállalja! És innentől jön a valódi szép történet. Mindenki boldog a vízfejben, mi meg kapunk a kirúgásunk mellé egy "Honvédelemért!" kitüntetést, a kiemelkedő munkánk elismeréseképpen. A többi meg a te dolgod. Ezt hívják a vízfej csökkentésének fent a minisztériumban. Jellemzően ennek a módszernek a következményeképpen a vízfejben a rendfokozati arányok még jobban torzulnak, hiszen alacsony rendfokozatú már nem marad lassan egy sem.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 791
75 846
113
És ha valakinek nem az az élete,hogy 40x évesen nyugdíjas legyen?
 

ksspsta

Member
2013. február 18.
452
0
16
dudi

"És ha valakinek nem az az élete,hogy 40x évesen nyugdíjas legyen?"

Arra gondoltam, hogy ha járadékos lett akkor nem marad ellátatlanul (egyenlőre), ellenben a következő "reform" után nem ez lesz. A cikk is említi....

"Zászlósi rendfokozatban voltam, és valódi munkát végeztem."

"Valódi munkát" meg lehet találni.

 

Hát inkább lennék 40x évesen "járulékos" egy új élet lehetőségével , mint 57éves szétcseszett térdű szánalmas nyomorék, megtűrt szolgálatvezető törzszászlós...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 791
75 846
113
A szolgálatvezető nem törzszászlós hanem főtörzsőrmester és közel sem megtűrt személy!!!Nem mellesleg beosztott altiszt(ellátó)a megnevezése.
 

chimera

Member
2010. április 19.
560
1
18
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Szinte védtelen a Magyar Honvédség egy külső támadással szemben
A cikkel mindössze az a bajom hogy a megállapításai szerint Magyarország kielégítő védelméhez szükséges lenne kb egy Németország hadereje . Ez kb 30-szoros védelmi kiadással járna!
Egy Ukrán határszakasz nagyságú frontot megtartani elégségesek lehetnek mozgékony erős egységek is nem feltétlen 100.000-es nagyságrendben kell gondolkodni,de azoknak a lehető legjobb felszerelés kell....
 
Status
Not open for further replies.