1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Nyugat-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Tcat által indítva @ 2013. május 13..

 1. Python

  Python Well-Known Member

 2. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  https://www.independent.co.uk/news/...ngest-green-party-viral-picture-a8359751.html
  Nincs itt semmi látnivaló, választottak maguknak egy "valóságsóban" feltűnő kiváló és rátermett polgármestert a fejlett és toleráns nyugati civilizációban a sheffieldiek, aki szeret a polgármesteri ünnepi lánccal a nyakában és bakancsban mászkálni az unalmas hétköznapokban, meg néha modellt állni a városháza korlátján, csak úgy lazán.

  Remélem mi a demokrácia ezen szintjére SOHA nem jutunk el!
   
 3. Fennek

  Fennek Well-Known Member

 4. Loken

  Loken Well-Known Member

  http://kitekinto.hu/2018/05/18/europan-kivul/a-nemetek-torkig-vannak-az-egyesult-allamokkal/
  Úgy néz ki már Merkelnél is kiverte a biztosítékot Trump "megmondó" stílusa...

  Angela Merkel német kancellár éles hangvételű beszédben reagált az amerikai döntésre, mondván az aláássa a nemzetközi rendbe vetett bizalmat. „Ha mindenki azt teszi, amihez épp kedve szottyan, az bizony nagyon rossz hír a világ számára” – fogalmazott.

  A kancellár Trump elleni kitörése egybeesett Der Spiegel német hetilap – ami nem mellesleg Németország legbefolyásosabb és legolvasottabb lapja – valaha kiadott legprovokatívabb címlapjával: egy kinyújtott középső ujj, amit Trump képére mintáztak, és amely mellett a „Viszlát, Európa!” felirat virít.


  A németek soha nem szerették Donald Trump amerikai elnököt, az pedig csak súlyosbította a helyzetet, hogy az Egyesült Államok a múlt héten felmondta az Iránnal kötött atomalkut. Ráadásul megfigyelhető egy növekvő a szakadék a német kormány és a német emberek között: míg előbbinek leginkább csak Trump személyével vannak fenntartásai, a német szavazók egyre inkább Amerika-ellenesnek vallják magukat.

  A felmérés alapján általánosságban elmondható, hogy a németek nagy többsége „rossznak” tartja a kétoldalú kapcsolatokat. Az így gondolkodók aránya fokozatosan emelkedett Trump megválasztása óta, bár fontos megemlíteni, hogy a németek akkor is nagyon negatívan nyilatkoztak az Egyesült Államokról, amikor még Barack Obama volt az elnök (aki egyébként népszerű volt Németországban).

  A németeknek már Trump hatalomra kerülése előtt feltűnt, hogy az USA nem ugyanúgy kezeli a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat, mint ők. Például a Volkswagen elleni amerikai boszorkányüldözés már Obama alatt megkezdődött és mára messze meghaladta azt, amivel a vállalatnak akár otthon, akár bárhol máshol Európában szembe kellett néznie. Trump panaszkodása a német autóiparra pedig csak hab volt a tortán.

  Most pedig egy újabb érthetetlen gazdasági ellentmondás bontakozik ki, mégpedig az amerikai védővámok fenyegetésének árnyékában. Miközben Trump azt hangoztatta, hogy nem csak Irán számíthat szankciókra, hanem minden olyan ország, amely segítséget nyújt neki nukleáris programjában, Mike Pompeo amerikai külügyminiszter nemrég közölte: amennyiben Phenjan eleget tesz az elvárásoknak és beleegyezik atomfegyverprogramja teljes felszámolásába, az Egyesült Államok feloldhatja az Észak-Korea elleni szankciókat. Most akkor hogy is van ez? Nem éppen erről szólt az iráni atomalku is?

  „Tehát az amerikai cégek hamarosan képesek lesznek üzleti tevékenységet folytatni Észak-Koreában, az európai vállalatoknak azonban ugyanez meg lesz tiltva Iránnal” – írta Mark Schieritz kommentátor a Twitter-en. Schieritz egyik cikke múlt vasárnap jelent meg a Die Zeit hetilapban, amelyben azt állította, hogy az Egyesült Államok jelenleg inkább Európa riválisa, mint partnere. Szerinte eljött az ideje, hogy Európa szembeszálljon az USA-val és szemet szemért alapon válaszoljon az „amerikai zsarolásra”.

  Ugyan így az egész EU szív az Oroszországi szankciók miatt is. Ez megint kinek jó...természetesen az USA-nak.

  Ki a f...*-nak képzeli magát ez az ember, hogy az egész világot az USA homokozójának tekinti?! Egyaránt fenyegetve szövetségest és ellenséget...

  Remélem egyszer eljön majd az a kor amikor az USA lesz szanaszét embargózva, meg szankcionálva!   
  tindalos, blitzkrieg, tonyo and 4 others like this.
 5. Robur

  Robur Well-Known Member

  A svédek valszeg. úgy érzik, hogy van értelme harcolni a hazájukért. Náluk meg, hááát...... Szóval a hazafiasság azért összefügg azzal mennyire érzed úgy, hogy egy jó országban élsz. A hazafiasság meg jó lenne ha nem lenne divat. Ugyanis divatok jönnek és mennek.
   
  Nagy Csaba and sirdavegd like this.
 6. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  A svédek európa, sőt sanszosan a világ legnagyobb bambái. Nagyon diplomatikus voltam, a világ egyik legélhetőbb országát herdálták el külső kényszer nélkül, full saját hülyeségből. Aki őket isteníti, állítja példaképül az állomány elé, nosza pattanjon az első gépre, és lásson csodát. De aztán nem ám hazajönni néhány év múlva, hogy félted a család életét! Bele kell állni akkor a Malmo-i multikultiba keményen!

  Ezt a témát én lezártam, nem akarok megbántani senkit, de a hazaszeretetet nem lehet elmagyarázni, ha valaki szektás stílust lát ott ahol a mai napig rengeteg ember valóban hivatástudatból dolgozik nap mint nap a vezetők közt is, akkor nem akarom én meggyőzni semmiről, hisz belátom hogy nem is tudnám.

  Van azért olyan ismerősöm, aki nagy brit kereskedelmi multi láncnál volt komoly beosztásban, ott amiről Ő beszámolt nekem, sokkal inkább tűnt lefelé rúgós/taposós és fölfelé megfelelni akarós helynek mint amit én az állam szolgájaként valaha is láttam. Nem hinném amúgy hogy a francia vagy német hasonszőrű cégek különbbek lennének.
   
 7. Robur

  Robur Well-Known Member

  Valszeg. ők máshogy fogják fel.
   
  sirdavegd likes this.
 8. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Britannisztánban ennyi a bevándorolt muszlim hogy már több nagyváros polgármesteri címét elvitték? Vajon mennyi kisebb településen lehet már muszlim polgármester?
   
  tindalos and Loken like this.
 9. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  A városokban koncentrálódnak főleg. Vidék drága nekik, meg ott annyi jó móka sincs mint a nagyvárosokban, ahol lehet a zavarosban halászni, no meg jobban elkél a kebabos is.
   
  tindalos likes this.
 10. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Állítólag a mi rejtett erőforrásaink jól kijönnek velük Britannisztánban.
   
 11. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Akkor ez egy igazi win-win szituáció, én őszintén örülök neki ha ők is megtalálják ott a számításaikat :p!
   
 12. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  A budai várnál mi is azt hittük, hogy csak turisták. :)
   
  Loken, borisz, arcas and 7 others like this.
 13. Robur

  Robur Well-Known Member

  Lehet őket basztatni, de a lényeg, hogy Európa valamilyen módon rá van szorulva a bevándorlásra. Valszeg. körültekintőbben kellett volna csinálni, de ez lényegtelen. Mi nagy büszkén migránsozunk, Magyarország meg 4-5 éven belül letérdel a munkaerőhiány miatt.
   
  Nagy Csaba and sirdavegd like this.
 14. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Nem, ez már rég megdőlt. Semmilyen módon nincs ráutalva európa a migrációra. A robotizációra van ráutalva.
  Nem, Magyarország sem fog letérdelni a munkaerőhiány miatt. 6 millió ft egy robot ami bármilyen szalagmunkára betanítható. 1 év alatt visszahozza az árát.
  Az irodai munkák 40%-a automatizálható, az adminisztráció meg digitalizálható. Tudom, ebből élek. A japánok és a koreaiak sem migráncsoznak. Robotizálnak.
   
 15. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  A németek eladják ezeket a cégeket, a kínaiak meg megveszik...

  A robotizáció meg a digitalizáció jön ezerrel, csak a hülyék nem akarják elfogadni.. .
   
 16. superjet100

  superjet100 Member

  Koreaban emiatt nagy a munkanelkuliseg... Mindenki 110% kell hogy nyujtson a munkahelyen. Mint foreigner eltem ott 7 honapot. Gyonoru orszag, fejlett, mindene megvan. DE, az ott elok szamunkra hihetetlen stresszben elnek (sok az alkesz, ongyilkos stb...). Ugy szeretnek elni ott mint kulfoldi munkaero, nem pedig mint helyi munkaero... Csak mint velemeny ;)
   
  zsolti, blitzkrieg and Fennek like this.
 17. Robur

  Robur Well-Known Member

  Magyarország teljesen alkalmatlan bármilyen robotizációra annyira elvagyunk maradva. A japánoknál is borzalmasan nagy gondok vannak, pedig sokkal fejlettebbek nálunk. Most sokan a robotizációt mondják valami csodaszónak, pedig ez baromság. Sokkal gyorsabban fogyunk mint ahogy az automatizáció halad.
   
 18. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Miért lennénk alkalmatlanok rá? A mezőgazdaság és ipar gépesítése is robotizáció: ugyanannyi ember egyre több terméket elő tudott állítani. Ezt is megléptük. A robotizáció sem lesz egyéb, csak ott nem traktoristák fognak dolgozni, hanem karbantartók és programozók.
   
  bartinieffektus, antigonosz and fip7 like this.
 19. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Megjegyzem ipari automatizációs folyamatokról már 1990 beszéltek! Akkor két dolog miatt nem valósult meg 1, számítás technika korlátai (486 személyi PC) 2, Kína gazdasági nyitása és a filléres képezhető 12-15 órát naponta dolgozó munka elérhetővé vált.

  Migráció párti iparosok hasonlót akarta eljátszani! De! Egyszer volt Budán kutyavásár most is érvényes.

  Mért is? Technológiák adottak és olcsóbb mint az emberi munkaerő. Ha megnézed a hírek a cégek egyre találnak szalagmunkás nálunk, emeletet nagy a fluktuáció.
  Olcsó munka erő egy pontig oké, míg egy mértékig képezhető és fegyelmezetten képes a 3 műszakos munkára! Európában utolsó munkaerő tartalékot Ukrajna jelenti most az használják fel.

  Forró övezeti népesség robban ezért is súlyos probléma! Szükségtelen ember tömeg amely csak a pusztításhoz ért. Társadalmak ahol a népesség exponenciálisan nő, a növekedés minimális feltételeit nem saját erőből érték el! Az új generációk ugyan olyan tudás és gondolkodási szinten vannak mint az elődeik, nincs fejlődés csak gyűlölet.

  - Angolok és az új polgármesterek az ottani folyatok az EU jövője kicsiben. Ember áradat mellett a sziget országban szép számmal jelennek meg az arab befektetők! Iráni b
   
  fip7 likes this.
 20. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

   
  bartinieffektus, Loken, fip7 and 2 others like this.

Ezen oldal megosztása