1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Nyugat-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Tcat által indítva @ 2013. május 13..

 1. plushun

  plushun Well-Known Member

  Mondjuk azt nehezen tudom elképzelni, hogy épeszű vezetés ezt képes lenne eltűrni. A kint szolgálatot teljesítő állomány helyébe az ide érkező frontexeseket is dobnám át a határ túloldalára ha nem azt teszik amit a belügyi szerveink akarnak.
   
 2. joker

  joker Well-Known Member

  Ez akkor lenne érdekes, ha az EU-s többség megszavazná, hogy nem tetszik nekik Németország határ(nem)védő stratégiája és bevonulna hatomba lőni a betolakodókat. Vajon akkoris éjjenezne a banya?!
   
  tonyo, fip7, plushun and 3 others like this.
 3. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Gondolhatod :D
   
 4. joker

  joker Well-Known Member

 5. minszk2

  minszk2 Well-Known Member

  antigonosz likes this.
 6. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

 7. Lord Gazember

  Lord Gazember Well-Known Member

  Ezt vártam egyébként, már hónapokkal ez előtt. Lehetett látni a folyamatokból, hogy Spanyolország lesz a következő és ameddig balos vezetése marad, addig biztosított is a migránsok Európába hozatala.
   
  fip7, b4l4g3, gergo55 and 1 other person like this.
 8. plushun

  plushun Well-Known Member

  Azok a "határőrök" mindent csinálnának csak nem lőnének, mert az nem pc. Bár akkor csak azt tudnám, hogy minek hívjuk így őket. Mit őriznek? A levegőt?
   
  blitzkrieg likes this.
 9. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  Mivel sokat idéztük cikkeit fordításait, melyek sok esetben máshol nem jelentek meg csak nála...
  Ritka kombinatív elme volt, melyhez átfogó szorgalmas ismeret, tudás, nyelvismeret párosult.
  Meg volt áldva- vagy verve - azzal a képességgel, hogy látta és össze tudta kapcsolni az eseményeket, esemény láncolatokat, összefüggéseket.
  Kiemelten foglalkozott Európa jelenével és jövőbeli kilátásaival.
  Meghalt Lovas István.


  https://index.hu/kultur/media/2018/06/11/meghalt_lovas_istvan/
  "Életének 73. évében elhunyt Lovas István újságíró-publicista. A halálhírt Bayer Zsolt közölte a blogján, miután Lovas István nem vette fel egész nap a telefont, és nem jelent meg az esti tévéműsor felvételén..."
   
  blitzkrieg, fulcrum11, Loken and 4 others like this.
 10. joker

  joker Well-Known Member

  A jelenlegi hátszállel egész biztosan, de egy ilyen rendszerrel amit a banya kitalált vagy brüsszellel kitaláltatott, ha lenne egy nagy politikai takarítás és úgy őriznék a határt, mint a két Korea között, akkor elméletileg a németek beleegyezése nélkül a német határon lehetne sportlövészetet tartani migráncsokra.
  De az egész elképzelés már baromság. Senki nem fog olyant aláírni, hogy egy másik ország fegyveres ereje önkényesen ossza az észt az ő országában. Aki ilyennel bepróbálkozik arra van szakszó, a háború.
   
  plushun likes this.
 11. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  UK: 400 hazatérő iszlamistából 40-et vádoltak meg. 360 szabad.
   
 12. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

 13. joker

  joker Well-Known Member

  vata and tonyo like this.
 14. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Nem ők ki építik a támasz pontot a hadosztályuknak! Plusz remek hadiadó szedők
   
  tonyo likes this.
 15. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Jó ügyvédje volt 360-nak.
   
  kiskrumpli and tonyo like this.
 16. Loken

  Loken Well-Known Member

  http://kitekinto.hu/2018/06/13/euro...k-a-franciak-az-olaszokkal-valo-kakaskodasra/
  Bekérették Franciaország olaszországi nagykövetét a római külügyminisztériumba szerdán, miután Párizs bírálta az olasz kormány döntését az Aquarius mentőhajó kizárásáról az olaszországi kikötőkből. Az olasz pénzügyminiszter, Giovanna Tria máris lemondta szerdai párizsi látogatását és Giuseppe Conte miniszterelnök pénteki útja is kérdéses.

  Alakul az osztrák-német-olasz tengely

  A francia-olasz kakaskodás közben viszont alakult egy új formáció, mely az eddigieknél szigorúbb alapokra helyezné a bevándorlás kezelését. Horst Seehofer német belügyminiszter és Sebastian Kurz osztrák kancellár ugyanis szerdán Berlinben bejelentették, hogy együttműködést kezd az illegális migráció ellen Németország, Ausztria és Olaszország.

  Nocsak...nocsak visszatérnek a régi szép idők?;)
  Már csak a német AFD-nek kéne hatalomra kerülnie...4 év múlva.
   
  blitzkrieg, antigonosz, fip7 and 5 others like this.
 17. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://index.hu/kulfold/2018/06/13/nem_tud_hol_kikotni_egy_migransokat_mentett_amerikai_hadihajo/
  "Az amerikai haditengerészet Trenton nevű hajója további utasításokra vár a Földközi-tengeren, hogy mitévő legyen a Líbia partjainál egy hajótörés után felvett 41 migránssal és 12 holttesttel – írja az MTI a Sea Watch német nem-kormányzati szervezet (NGO) közleménye nyomán.
  A migránsok tengeri mentésében közreműködő NGO szerint az amerikai hajónak még mindig nem jelöltek ki olyan biztonságos kikötőt, ahol az előző nap kimentett embereket partra teheti. Az amerikai haditengerészet egyik szóvivője elmondta: jelenleg nemzetközi partnerekkel folytatnak tárgyalásokat a további teendőkről..."

  http://www.hidfo.ru/2018/06/az-amerikaiak-hadihajoval-hordjak-a-migransokat-europaba/
  "Az amerikai haditengerészet kezdi partra hordani a migránsokat Európában, miután az olasz kormány úgy döntött, hogy a civilek hajói nem folytathatják az embercsempészetet – derült ki az Index.hu beszámolójából..."  Ez egy elképesztő arculcsapás, és gyakorlatilag beavatkozás az EU belügyeibe ha valóban megtörténik. Ugyanis egyáltalán nem olvastam arról sehol semmit, hogy az EU bármilyen szinten tárgyalt volna ilyen "segítségről" az USA-val. Arról sem olvastam, de attól még lehet, hogy a Francia, vagy Spanyol kormány kért volna ilyet az USA-tól. A kérdés, az, hogy miért tett volna ilyet. (főleg Franciaország, a spanyolok most béna kacsák.. ) Az viszont valószínűbb, hogy az USA tehetett ilyen hivatalos "felajánlást" egyes országoknak, a kérdés megint az, hogy miért. Hiszen Trump azt mondta, hogy elítéli az EU "migráns" politikáját. Ebből pedig az következhetne, hogy tudatosan árt azzal Európának, hogy nem pl Líbiába, hanem az EU-ba szállítja a "migránsokat".
  Ebből meg az is következne, hogy ennek az elsődleges célpontja most éppen Németország lenne, miután bejelentették a Német-Olasz- Osztrák együttműködést Merkelék az illegális migráció ellen. (ami meg nem igazán jelentené azt hogy Merkel most hirtelen megvilágosodott, hanem a jó öreg "ha nem tudod eltiporni, akkor állja az élére" elvet választva akarja lényegében ugyanazt csinálni kicsit trükkösebben mint eddig. Ha meg a népnyomás miatt nem tudná, akkor esetleg talán talán tényleg fordulna..)

  Ha pedig még nem kötött ki a menekülteket szállító USA hadihajó EU kikötőben, az EU-nak azonnal el kell zárkóznia ettől, és rávenni az USA-t, hogy Líbiába vigyék a menekülteket/"migránsokat", ezzel egyben precedenst teremtve és követendő ukázt adva az összes NGO-nak is.

  Mindentől függetlenül, az, hogy végre egy USA hadihajó legalább vette a fáradságot és embereket ment ki a tengerből (bármi is rá az indoka) az üdvözölendő lenne.( Csak oda kellene őket szállítania ahonnan elindultak.)
   
 18. joker

  joker Well-Known Member

 19. reich_und_roll

  reich_und_roll Well-Known Member

  Vagy tegyek partra oket sajat, otthoni kikotoben! :D
   
  blitzkrieg, svajcibeka, fip7 and 3 others like this.
 20. gioo

  gioo Well-Known Member

  német válogatott menni Oroszország :D
  [​IMG]
   

Ezen oldal megosztása