1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Nyugat-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Tcat által indítva @ 2013. május 13..

 1. Robur

  Robur Well-Known Member

  A 20. század közepe óta szocialistáskodnak. Szóval régóta faragják maguknak a koldusbotot. De egyszer elkészülnek vele.
   
  Fennek likes this.
 2. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Egy képzett targoncás 350.000 ft körüli nettót én nem nagyon lennék meglepve, ha itthon is megkeresne... Ez lenne az álom fizetés?
   
 3. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Azt tudom hogy onnét sokan átjárnak osztrákba melózni. Sok cégnél meg pl előírás is a magasabb beosztásokban a külföldi munkavégzés. Csak akkor mehet még feljebb valaki ha kint bevállal 3-4-5 évet.
   
 4. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Átlag 250-et minden gyerektelen targoncás pl nálunk megkeres. Kicsit talán többet is, mert van mikor bónuszoláskor 270-280-at kapnak + cafeteria. Ebben nincs 13-ik havi fizetés elosztva. Idén lesz cirka 10% emelés, ha egy gyerektelen bemegy 2x túlórázni akkor megközelíti ezt a 350-et itthon sima targoncásként, gyerektelenül ,úgy hogy otthon alszik. Arról nem beszélve hogy kb 2 év után minden épkézláb embernek feldobnak egy magasabb beosztást több pénzért. Alakul ez...
   
  sandman, fip7, svajcibeka and 4 others like this.
 5. Crusader

  Crusader Active Member

  Győrben, az Audinál pár éve ingyen munkásszállóról, és 180 ezer nettóról beszéltek közvetítővel. Manapság biztos van ez 220+szálló is itt ott, de ahogy nézem nettó 1100-1500 órabérekről írnak a hirdetésekbe, ami nem túl sok nyugati viszonylatban.
   
 6. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  NEm targoncás, full irodai, netes meló.
  Csak ott kell lenni folyamatosan és figyelni az árumozgást a képernyőn, egyébiránt intézkedni.
   
 7. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Aki képes történelmi távlatokban gondolkozni annak ez evidencia.
  A muzulmánok is képesek rá hiába nézik le nincstelen prosztóknak titulálva őket a fehér yuppie-k.
  Míg a fehér gazdagok nem szaporodnak a keletiek el fogják árasztani a gyengén védekező helyeket és ezt minden kontextusban érteni kell.
  Csak idő kérdése, erről prédikálnak nekik az imámjaik, nem is kell erőszak, majd a néptömeg fog kicserélődni nem is sokára. Ott ahol engedik.
  És utána teljesen más lesz a felállás. A nép jellege határozza meg a nyelvet, kultúrát, szokásokat, habitust, morált, a mindennapokat és - ezzel együtt a benépesített ország politikáját, hovatovább a hadseregét.
  Nyilvánvalóan ti is tudjátok, már csak az élettapasztalatotokból, is hogy a muzulmánoknak eszük ágában sincs integrálódni, az itteni befogadó ország szokásait átvenni.
  Hozzák a sajátjaikat és aki hagyja, arra rá fogják erőltetni.
   
 8. Roni

  Roni Well-Known Member

  Hagyjuk már! Én most szakmunkásbérrel kaptam 220-ezret ! Akkor most én vagyok a király? Most menjek nyugatra 350 ezerért? Dehogy megyek !
   
  gioo and antigonosz like this.
 9. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Meglehet, csak külföldön nem biztos hogy mindenhol kapsz ingyen szállást. Mondjuk speciel fogalmam sincs mi van az Audiban, annyit elvileg hallottam hogy ott sem mindenki Audi dolgozó, van ott is egy halom külsős bérmunkás innen onnan munkaközvetítők.
   
 10. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Azért ha nyugaton házat bérelsz,kocsid van,és nem májkrémen akarsz élni,akkor 1750€ az igen karesz,annyi mint otthon 200 /hó,vagy kevesebb.
   
 11. Lator

  Lator Well-Known Member

  Kis anyag az egyre inkább feltörekvő Francia Arquus vállalatról (à Renault Truck Défense à Panhard és az ACMAT egyesüléséből). Hát na, egyre jobban megy az üzlet
   
 12. Crusader

  Crusader Active Member

  3 évig éltem Rastattba. Targoncás és raktáros voltam a Daimlernél. Hazajöttem egyetemre pedig MÁR jól kerestem. Nincs kinnt kolbászból a kerítés, szóval ne értsetek félre ;) 2000 eurós fizetés alatt ki sem érdemes menni szerintem.
   
 13. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Roni, pedig neked lehet nem ártana :p!
   
 14. Python

  Python Well-Known Member

 15. reich_und_roll

  reich_und_roll Well-Known Member

  Azert ez attol is fugg, hogy egyedul vag-e neki az ember vagy esetleg van parja. Mert akkor azert elegge mas a matek es nagysagrendekkel tobb penz marad. Inkabb mondjuk ugy a magyar kereset messze alul marad.
  Es hogy ne a levegobe beszeljek, peldaul Ausztriaban legyen ket atlag szar munkahelyuk. Nem jo, atlag. Ketten keresnek cirka 2800-2900 Eurot. Lakas -8-900 Euro rezsivel. Kaja, pia 2-300 Euro. Utazas ha tomeggel jarnak 2X50 Euro. Telefon, internet 40 Euro. Tehat ki vannak fizetve az alap dolgok amikkel minden honapban szamolni kell es nagyjabol ott allnak, hogy van nagyon szarul szamolva is 1800 Euro a zsebukbe. Es akkor amirol sokan elfeledkeznek a 13 havi fizu es 14. tehat nyaron kapnak ketten a 2900 helyett cirka 5500-at es novemberben ismet 5500-at. Nem nehez atlatni, hogy mar eleve a megmaradt 1800 Euro koruli osszeg eleg komoly, sot annyira, hogy kettojuknek annyi marad honap kozepen, mint amit ket atlagos melos -egy ferfi es egy no- meg sem keres...
  Igen, ha egyedul megy az ember akkor azert boven sokkal szarabb a matek, a korulmenyek es minden egyeb. De egy par vagy egy csalad... Az mar teljesen mas kategoria.
   
 16. Crusader

  Crusader Active Member

  Nekem a család is kinnt él, de én béreltem saját lakást barátnőmmel. Nyugodtan számolhatsz nagyobb megélhetési költségeket.
  Az elején a lakás került 550 euróba nekünk. Ekkor, tehát az elején a nyelv se ment még annyira, így kaptam 1300 nettót, a barátnőm pedig részmunkaidőben 750 et. Ez így el is ment rendre, ha hazajöttünk negyed évente látogatóba. A te számításod alapján minimum maradni kellett volna 600 eurónknak. Csak egy lebetegedés 50 euró, egy éttermezés megint annyi, a net, telefon két főre, plusz a lakásra megint vagy 60-70 euro. Fodrász 15-20 euro férfiaknak is, szerelők megfizethetetlenek, de úgy általában minden szolgáltatás atom drága. Repkednek ide oda az 50-100 eurók.
  És van egy nagy pszichológiai gond, amit legtöbbször kifelejt mindenki a számításból, azaz a szociális magány. Nincsenek ott a barátaid, így a legtöbb kivándorló évekig magányos. A gazdadabb környezetet látva pedig egyre inkább átalakul az értékrended, és többet akarsz a javakból. Én 85 kilóval mentem ki, hazajöttem 125-el.. Kajával, autóval, stb drága dolgokkal próbáltam elfedni a magányom, és az unalmas-monoton életem feldobni.
  Itthon üresebb a pénztárca, de boldog vagyok, elkezdtem leadni a felesleget is.
  Mindenkinek azt mondom, hogy ki kell menni, meg kell próbálni. Én egy kívülről tökéletes életet, 2200 eurós nettót hagytam ott, hogy 23 évesen belüljek az egyetemi iskolapadba :D Meg kell próbálni, van akinek bejön, van akinek nem.
   
  antigonosz, fip7, svajcibeka and 5 others like this.
 17. Crusader

  Crusader Active Member

  Egyébként rendszeres, hogy hónapról hónapra éltek a kollégáim, akiknél volt egy 2600+1600 eurós bevétel a családban. A már kinnt nevelkedett emberek borzasztó mód pazarolnak, és rengeteget költenek luxusra. Sosem értették, hogy mentem ki oda gyűjteni, amikor ők rendre a hitelkártyájukhoz nyúlnak a hó végén ekkora bevétel mellett. A németek rengeteget dohányoznak, a kollégáim nagy része az asszonnyal havi 300 eurókat eldohánnyoztak... Evidens az újabb autó lízingelése is, sőtt ha nem cseréled fél évente az iphone okat, akkor kinézik a gyerekeidet a suliba, de még néha téged is a gyárba. Jack Wolfskin, Camp David alatt nincs élet, és ki vagy nézve. Én ezeket a nézeteket nem nagyon osztottam, így megmaradtam a kinézett kis spórolós magyarként :D
   
 18. reich_und_roll

  reich_und_roll Well-Known Member

  En pedig jelenleg is kint elek, Becsben lakom. Ket gyermekem van, akik oviba jarnak... blablabla. Van fogalmam mi mennyibe kerul, koszonom. Nem hasra utottem es ugy irtam szamokat. :)
   
 19. reich_und_roll

  reich_und_roll Well-Known Member

  Magyarorszagon is el lehet szorni sok szazezres vagy millios fizukat is es honaprol honapra elni. En egyebkent nem vettem eszre, hogy ez olyan jellemzo lenne. A kollegaim normalis kornyeken laknak, 2-3 alkalommal mennek nyaralni, normalis ruhakba jarnak, van megtakaritasuk. Szoval...
   
 20. Crusader

  Crusader Active Member

  Rendben :)
   

Ezen oldal megosztása