1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Nyugat-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Tcat által indítva @ 2013. május 13..

 1. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Szoval akkor most mi ellen is tüntetnek az igazi franciák? A gazdaságpolitika, megszoritasok, magas üzemanyagárak ellen? Miközben szo sem esik az illegális bevándorlasról és az ezzel jaró problémákról. Szerintem a tüntetők is balosak csak (most) jobnoldalinak álcázva.
   
 2. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Plusz. Szerintem franciaország most egy probaterem.Hogyan lehet elüldözni az aktuális vezetőt a nep hergelesével, latszatproblémak felnagyításával, megfeledkezve az igazi bajokról. Ha bejön a módszer lehet alkalmazni máshol ahol épp nem tetszik a főnök. Ukrajnában is próbaltak egy módszert, de annak túl nagy ára van és könnyen kicsúszhat az irányítás a szervezők kezéből.
   
 3. Lator

  Lator Well-Known Member

  A kirobbantó ok a mindenféle adó emelés volt, az utolsó csepp a pohárban az üzemanyagárak emelés. Ezen kívűl minden amit csinál rossz: korrupciós botrányok, a Benalla nevű személyi kifutófiú, a nyugdíjasok hergelése, a megalománia, hihetetlen közpénzek költése,molenbeek multikulti paradicsomnak meg az integràció példájának említése(innen indult a Bataclan elleni terrortàmadás is), az emigráció, izmos feketék ölelgetése, elnökhöz méltatlan viselkedés, a vezérkari főnök menesztése, a mindenkit lenézés, à kormány idióta miniszterei, külpolitikában is baklövések sorozata stb. Komolyan igazán jó képességekkel van megáldva hogy ilyen rövid idő alatt ennyi szart csinált.Nem elnöknek való még csak nem is politikusnak.. A legfrisebb dolog a 130 dzsihadista visszafogadása... Semmit sem csinált még jól. A támogatója nagyrészt a gazdag réteg akiknek tökmindegy az adóemelés, tökmindegy a migráció mert soha nem találkoznak bevándorlókkal. Az egyszerű emberek, a közalkalmazottak mindd utálják. A népet Macron hergeli nem pedig egy rejtélyes megfoghatatlan hatalom vagy a marslakók.;)
   
  tindalos, fip7, szegcsab and 9 others like this.
 4. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Mindent értek, csak mégis megválasztották a népek...
  Azt már nem értettem akkor sem hogy hogy a túróba??!
  Ki mit látott benne mikor nyert?
   
 5. Lator

  Lator Well-Known Member

  Sokan így mondják:nem Macron nyert hanem Le Pen vesztett.Láttam egy interjút egy nyugdíjassal, aki bevallotta hogy Macron rá szavazott de nagyon megbánta.Egyébként ő is sárgamellényes. A riporter kérdezte tőle hogy kire fog szavazni legközelebb, Le Penre?? A kis öreg meg mondta hogy hát arra nem mert az szélsőjobbos.Hogybez miben nyilvánul meg azt nem tudta elmondani. Szóval sok emberben a nacionalizmus egyenlő hitlerrel meg a szerencsétleneket verő bőrfejűekkel. Aztán igazából senki sem tudta mire is számíthat Macronnal, hàt megkapták. Most megy a sírás
   
  gergo55, fip7, szegcsab and 1 other person like this.
 6. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  És ki támadt rájuk? Á ,ne mondd tudom, az a fránya Putyin.
  Nem vagy te DK-s véletlenül?
   
 7. Hegylakó

  Hegylakó Well-Known Member

  A kétfordulós választási rendszer miatt volt.
  Fillont acél előtt egy kamu korrupciós üggyel megvádolták. Új jelöltet nem lehetett volna felépíteni már.
  A balosok megértve a bukásukat létrehozták a Centrumot. Ide pár másod vonalas jobbost átcsábítottak pozíciók ígéretével,
  amitől hitelesebb lehetett a Centrum jelleg. Mindezt és Fillon korrupcióját jól tolta a független, objektív, haladó Rochild tulajdonú média.

  Csak annyi kellett, hogy ne Fillon jusson a 2. körbe. Ez be is jött. Itt már csak egy Le Pen-Macron választás volt.

  Le Pen pedig mondott elég hajmeresztő dolgot a kampánya során. Lehetett Vichy rendszerezni, fasisztázni, riogatni az unióból való kilépéssel, stb.
  Nagyjából így lett Macron.
   
  fip7, tonyo, zsolti and 2 others like this.
 8. Lator

  Lator Well-Known Member

  Egy nyugdíjas asszony is beszélt kamerák előtt egy fórumon, elmondta hogy neki 800 euro a nyugdíja és hogy egy ideig az utcára került mert nem volt elég semmire. Kormányzati lakást nem nem kapott, sem hitelt. Sok segélyből élő arab meg Porsche Cayennel száguldozik, egy illegális bevándorlöt pedig havi 1200 euróért szállásol el az állam. .
   
  tonyo, zsolti and antigonosz like this.
 9. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Hát, remélem tanulnak belőle egy kicsit, mert tényleg ők választották meg...
   
 10. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Csak szombaton.
   
  Telak2 likes this.
 11. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Nyugat-Európában cordon sanitaire van. Ezért buknak meg mindig a szélsőségek. Mi is bevezethetnénk.
   
 12. leplezo

  leplezo Well-Known Member


  Hát ez úgy látszik liberálisokra meg a zöldekre sehol nem vonatkozik nyugaton. Tudud kinek kell az a hülyeség amit ott kitaláltak. Pont nyugat-európa jelentős részén mennek szemben a népakarattal jelenleg a kormányok, és itt közép-kelet európában van több józanabbul gondolkodó kormányzat (miellőtt valaki beleköt itt is vannak hülyék csak kevesebb)
  Szóval ebből kiindulva az a rendszer egy szar, inkább ne vezessük be.
   
  gergo55, fip7, zeal and 4 others like this.
 13. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Kihullana egyből a liberálisaid legfontosabb új szövetségese, tudod az a Schneider Tomi vezette párt, akit védett Karácsony Gergő pár napja, hogy már annyira nem is vállalhatatlan mikor még még kábeldarabbal vert szét mozgássérült cigányt...

  Akarsz még?
   
  svajcibeka and antigonosz like this.
 14. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  De valaki csak megválasztotta. Kizárólag a gazdag réteg tette volna?
  Megválasztották ezt a szerencsetlent mostmeg dobnak ki? De miert? Csak mert par ezer embernek nem tetszik? Így maradni fog és tovább pusztítja franciaorszagot.
   
 15. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Mi lenne a sok liberaltal? Hova mennének hoborogni?
   
  svajcibeka likes this.
 16. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Venezuelaval párhuzamot vonva? :)
   
 17. Lator

  Lator Well-Known Member

  Az à pár ezer ember sokkal több. Franciaország szerte több tíz/százezren vannak az utcán minden hétvégén. Ennek ellenére szerintem is maradni fog ez a szuperember
   
 18. Hegylakó

  Hegylakó Well-Known Member

  Macron elnöksége a kétfordulós választási rendszer miatt volt. Elődje Hollande olyan népszerűtlen volt, hogy nem is indult a 2. fordulóban.
  A balosok megértve a bukásukat létrehozták a Centrumot. Ide pár másod vonalas jobbost átcsábítottak pozíciók ígéretével,
  amitől hitelesebb lehetett a Centrum jelleg.

  Fillont (az esélyes jobboldali lejölt) a cél előtt egy kamu korrupciós üggyel megvádolták. Új jelöltet nem lehetett volna felépíteni már.
  Macron centrista jellegét és a "tündérmeséjét" (Brigitte és a kis tanítványa szerelme) és Fillon korrupcióját jól tolta a független, objektív, haladó Rochild tulajdonú média.

  Csak annyi kellett, hogy ne Fillon jusson a 2. körbe. Ez be is jött. Itt már csak egy Le Pen-Macron választás volt.

  Le Pen pedig mondott elég hajmeresztő dolgot a kampánya során. Lehetett Vichy rendszerezni, fasisztázni, riogatni az unióból való kilépéssel, stb.
  Nagyjából így lett Macron.

  És bár picit átszerkesztettem, de valójában egy korábbi kommentem, ezért bocsi.

  Amúgy így lehet valaki tizenpár százalékkal elnök Franciaországban. o_O:oops::rolleyes:
   
 19. Python

  Python Well-Known Member

 20. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Lóf@sz van ,nem belpol(!!!!),úgyhogy csak levezetésképpen...

   

Ezen oldal megosztása