1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Nyugat-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Tcat által indítva @ 2013. május 13..

 1. ravenlord

  ravenlord Well-Known Member

 2. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 3. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Hagyd el, nalunk a cegbe jott egy no-no paros nemreg. Aztan az egyik no allitolag ferfi lesz nemsokara, legalabbis elkezdett mar atalakulni vagy hogy hivjak. Most azt varja mindenki mikor fog eloszor bemenni a ferfi wc-be, vagy meddig turik meg a noiben?
   
  Loken likes this.
 4. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  Dióhéjban.

  -Volt egy Ukrán olasz kettős állampolgár, aki 2014-ben egy szélsőséges félkatonai csoport tagjaként a Donbassi harcoknál mközreműködött egy olasz újságíró (és orosz munkatársa) tüzérségi tűz általi halálában (sajnos sok újságíró halt meg a Donbassi harcokban), információkat adott a helyzetükről. Ezért a múlt héten 24 évre ítélték Olaszországban. (https://karpathir.com/2019/07/13/ol...rajnai-onkentest-egy-ujsagiro-halala-ugyeben/ )
  -E közben- bár nincs ezzel közvetlen összefüggésben, a 112. csatornánál (Ukrajna) le akarták adni Oliver tone legújabb dokumentumfilmjét., amit a Nagyon Ukránok nagyon nem akartak, tüntetést is kezdtek a TV épületénél. Később egy gránátvetővel lőtték az épületet. A 112 csatorna rögtön elállt a dokumentum film leadásától.
  -A börtönre ítélt olasz miatt Yarosék azt a felhívást tették közre, hogy Ukrajnában ejtsenek túszul olaszokat, hogy elcseréljék az olasz-Ukránt rájuk.
  - Ezután történt hogy Salvinit megfenyegették Ukránok, és az ellenük lefolytatott nyomozás során találták meg az olaszok a rakétát.

  - Jelenleg elég nagy a pánik Ukrajnában, kiváltképp a Nagyon Ukránok között, mert félnek attól, hogy a választás után (mely következtében az előrejelzések szerint, a Radában eddig irányadó Nagyon Ukrán pártok gyakorlatilag teljesen kiszorulnak majd) eljárásokat indítanak az atrocitások, bűncselekmények, sikkasztások.. miatt (Porosenko ellen több feljelentést tettek, és már nyomozás is folyik), magukra hagyja az EU a Nagyon Ukránokat harcukban, kibékülnek Oroszországgal...
  -Különösen nagy a pánik amiatt, hogy Porosenkoék átvilágítanának minden Porosenkoék által kinevezett hivatalnokot, köztisztviselőt, és tiltanák azok brmilyen állami közigazgatási pozícióban maradását, jövőbeni kinevezését- lényegében kisöpörnék a 2014 óta kinevezett teljes garnitúrát, klientúrát- kérdés, milyen mélységig mennének)
  -Jelenleg arról írnak a Nagyon Ukránok , hogy Zelenszkij veszélyt jelent Ukrajnára. Másik oldalon arról írnak, hogy az Ukrán tábornokok, akiket még Porosenko rakott kulcspozícióba, puccsot indíthatnak Zelenszkij ellen, de Zelenszkij élete mindenképpen veszélyben.
  -Mindeközben az elnökválasztás második fordulója óta ismét erős nehéz tüzérségi tűz éri Donbassban a front vonalmentén a lakóövezeteket és infrastruktúrát. (kiváltképp DNR déli részén a tengerparthoz közel a Novoazovszki területnél)

  Mindezek után nem meglepő, hogy Salviniék nagyon komolyan veszik a Nagyon Ukránok általi fenyegetést. (Jelenleg a Nagyon Ukránoknál mint fő ellenség Oroszország és Magyarország után Olaszország is "kezd feljönni" - azt meg az eddigiek alapján érdemes komolyan venni)
   
  Luthero, szegcsab, fip7 and 11 others like this.
 5. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  jav:-Különösen nagy a pánik amiatt, hogy
  ZELENSZKIJÉK átvilágítanának minden
  Porosenkoék által kinevezett hivatalnokot,
   
 6. melampo

  melampo Well-Known Member


  Valami.
   
 7. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  https://latte.pestisracok.hu/egy-hajszallal/
   
  antigonosz likes this.
 8. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Nyugalom, majd jön uli és megszakérti, kiderül hogy egy alternatív univerzumban élünk :)
   
  dragonette likes this.
 9. Python

  Python Well-Known Member

 10. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Átrepülnek mindenhol, de ez tuti, hogy Atlantisz. :) Vagy simán csak orosz cél.

   
  fishbed likes this.
 11. zeal

  zeal Well-Known Member

 12. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Talán ez lehet az oka a körözésnek:

   
  fishbed and antigonosz like this.
 13. rejsz felügyelő

  rejsz felügyelő Well-Known Member

  Ezt a neten találtam. Csak úgy itthagyom. :D
  [​IMG]
   
  Python, fip7, svajcibeka and 6 others like this.
 14. rejsz felügyelő

  rejsz felügyelő Well-Known Member

  Nem túl fényes jövőkép.
  Faji polgárháború
  Gazdag István
  Megjelent a Demokratában.
  " Ezzel a maximálisan provokatív címmel jelent meg Guillaume Faye-nak, a francia Új Jobboldal leginvenciózusabb, legnagyobb hatású és egyúttal legvitatottabb teoretikusának legutóbbi könyve (Guerre civile raciale, 2019). A korábbiakhoz hasonlóan nyilván ez is botrányt fog kavarni, de már csak posztumusz, mert a szerző időközben eltávozott az élők sorából (RIP).

  Guillaume Faye neve lapunk régi olvasóinak ismerősen csenghet, egy időben ugyanis rendszeresen válogattam írásaiból a már korábban jobblétre szenderült Új Jobboldal-rovatban (ugyancsak RIP). Az alábbi nyúlfarknyi recenzióval mindkettőjüknek szeretnék emléket állítani.

  A „közelgő ciklon előtti diagnózisában”, ahogyan könyvét minősíti, a szerző arra figyelmeztet, hogy a Nyugat „egy újdonság, a faji polgárháború” küszöbén áll, vagy inkább tántorog. „Egy macskát macskának hívok, egy faji polgárháborút… faji polgárháborúnak. Különböző fajú és egymással szemben álló népességek élnek együtt ugyanazon országon belül, és gyűlölik egymást. Nem lesz jobb. Nagyon rosszul fog végződni. Ennek a könyvnek az a célja, hogy ezt bebizonyítsa. És ezt a könyvet Faji polgárháborúnak hívják.”

  Az események várható alakulásával kapcsolatban három hipotézist vázol fel. „Az első, a legrosszabb, a behódolás lenne. Egy háborúhoz és annak megnyeréséhez ketten kellenek. Ha az idegen megszállókkal szemben a fehér franciák nem védekeznek, akkor nem lesz háború. Csak rohadás lesz, valódi harc és elszigetelt, bosszú nélküli összeomlás. Ezt a lehetőséget egyáltalán nem zárom ki. A második hipotézis egy faji polgárháború kirobbanása az őshonos franciák és etnikai európaiak vereségével, a saját kollaboráns államuk ellen. A harmadik hipotézis egy győztes polgárháború, felmérhetetlen történelmi következményekkel, köztük az összes politikai paradigmánk összeomlásával.”

  Guillaume Faye sajátos, de annál találóbb olvasatát adja egy francia katolikus pap meggyilkolásának is, amely szerinte óriási jelképes jelentőséggel bír. „Ez az első alkalom ugyanis Franciaország történelmének kezdete, valójában Klodvig megkeresztelése óta, hogy muzulmánok meggyilkoljanak egy papot a földünkön, egy templomban, az istenük nevében.” Sajnálatos módon azonban „a rendszer által elaltatott és elkábított, nagyrészt elhülyült és agyatlan franciák nem értették meg, hogy mi történt. Hamel atya indokolatlan leölése (franciául szó szerint: torkának átvágása, akár egy birkáé – G. I.) minimum egy vallásháború kezdetét jelzi, amelyet az iszlám nekünk üzen, szokásához híven véresen”.

  Ennek ellenére a franciákat, akár katolikusok, akár nem, ez a gyilkosság sem rázta fel kábulatukból. Guillaume Faye úgy gondolja, hogy „a katolikus hagyományú országok jelenlegi elférfiatlanodása nem más, mint a zsidó–keresztény értékek elhatalmasodásának végső eredménye”, és hogy a migránsajnározó „Ferenc pápa igenis harmóniában, nem pedig ellentmondásban van az evangéliumok tanításával”.

  Személyes krédóját könyvének rövid összefoglalójában adja meg, imigyen: „A legcsekélyebb önvédelmi reakció sem érzékelhető vitéz múltú népünk vagy bármely másik európai ország részéről, és a bűncselekmények többségéért felelős arab és fekete muzulmánok elleni megtorlások kezdete még kevésbé. Nem reagálunk, csak siránkozunk, gyertyákat és virágokat teszünk a mészárlások helyszíneire. Ez talán annak az eredménye, hogy a lenti Franciaország elvesztette kollektív energiáját, és kimerülten behódolt a páratlanul kegyetlen (idegen) népességeknek, vagy pedig fél a minden nemzeti fellángolást elnyomó államtól, amely toleráns, hogy ne mondjam, kollaboráns a megszállókkal! Igen, de… egy váratlan szikra kiválthatja, hogy a nyomorban élő, elkeseredett, a nyugalmuktól és kultúrájuktól saját országukban megfosztott és ebbe belefáradt, törvényes önvédelmi érzéstől feltüzelt őshonosok, mondjuk ki a szót, A FEHÉREK megszerveződnek és végre ellentámadást kezdenek. Én nemcsak előre látom ezt a túlélési reakciót, hanem akarom is. Az értelmiségi első feladata közönsége iránt az őszinteség. Nem fogom megkerülni a kérdést mások véleményétől vagy a bíróságoktól félve, amelyek mindenképpen el fogják ítélni könyvemet, anélkül hogy elolvasnák. Már az elején válaszolok nekik: igen, azt kívánom, hogy a népem fellázadjon, újra megtalálja a büszkeségét, amelyet sohasem kellett volna elveszítenie, és végső győzelmet arasson. Mindennél jobban akarom ezt. Muszáj. Kimondtam.”

  Az általános gyávaság, a semmitmondó mellébeszélés, a nyálas konformizmus korszakában a hideg futkározik az ember hátán ilyen szavak hallatán. Guillaume Faye, „a Nyugat válságának nagy gondolkodója” (Jared Taylor) már nem érhette meg annak az európai közvélemény-kutatásnak az eredményét, amely – egyébként sajnos teljesen jogos – pesszimizmusa ellenére talán némileg jobb kedvre deríthette volna honfitársaival kapcsolatban. Eszerint ugyanis a hat vizsgált európai ország (Franciaország, Németország, Ausztria, Spanyolország, Olaszország, Lengyelország) lakosai közül leginkább a franciák gondolják úgy, hogy a jelenlegi helyzet megváltoztatásához forradalomra van szükség. Tíz közül négy francia osztja ezt a vélekedést. (Dégoût, colére, envie de révolution…, atlantico.fr, 2019. március 20.)

  Ha tehát valaha még egyáltalán esély lehet egy új európai reconquistára, az valószínűleg Franciaországból fog elindulni. Egyrészt, mert talán egész Európában ott a legrohadtabb a helyzet, amelyet eklatánsan tükröz a macronizmus mint patológia, másrészt pedig, mert történelmi, szociológiai, antropológiai okokból az összes európai nép közül mégis a franciákban lappang még leginkább a zsarnoksággal, adott esetben a demokratikus totalitarizmussal szembeni lázadás szelleme. Egyértelmű, hogy ez a rendszer békés úton, parlamenti locsogással nem reformálható meg, és ami a legjobb hír: a fenti felmérés szerint már a németek húsz százaléka is így gondolja. Potenciálisan tehát minden ötödik német – legalábbis elvileg – kész a forradalomra. Mindenesetre, az érintettek kezdhetnek rettegni."
   
  Roni, antigonosz, fip7 and 6 others like this.
 15. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Barátságos turisták tényeket közölnek :confused:

   
  blogen likes this.
 16. Serathis

  Serathis Active Member

  Azt vágja a csávó hogy az iszlám nem rassz hanem vall... Ideológia? Az tér be aki akar. Ki nem lehet, de a bőrszínnel szemben ez választható. Amúgy nem beszél teljesen légből kapott dolgokat. Csak szerintem a törés nyugat és kelet Európa között lesz. Ott lesz Behódolás, itt nem valószínű.
   
 17. rejsz felügyelő

  rejsz felügyelő Well-Known Member

  A faj, fajiság jóval azelőtt ismert és használt fogalom volt hogy az orvostudomány bármit megállapított volna róla. Mást ért a faj kifejezés alatt egy orvos és mást egy politikus, író vagy filozófus.
  Szerintem is lesz egy törésvonal, a nyugatiak észheztérésében meg csak bízni tudok.
   
 18. megazez

  megazez Well-Known Member

  Szép írás, elgondolkoztató, de szerintem már késő franciaországnak, de úgy németesen "álle cuzámme" nyugat európának.
   
 19. miértnemjó

  miértnemjó Well-Known Member

  A muszlimok közt is nagy a rasszizmus. Egymást is utálják, bármit mondott Mohamed.
   
 20. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  https://www.origo.hu/nagyvilag/20190717-svedorszag-haboru-bunozes-migracio.html

  Agitpropot félretéve, Malmö valóban cudar hely. Ha belegondolok hogy 30 évvel ezelőtt Svédország volt a világ egyik legélhetőbb, legnyugodtabb, legtisztább országa...

  S az igazán nagy blama, hogy ŐK még nagy gyarmattartók sem voltak, konkrétan magukat szopatták meg.

  Csak gratulálni tudok a nyílt társadalom ötletéhez mindenkinek, aki ezt komolyan hasznosnak gondolja!
   

Ezen oldal megosztása