1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Nyugat-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Tcat által indítva @ 2013. május 13..

 1. yangwenli

  yangwenli Well-Known Member

  Nah szuvorovval "sztereoba" irunk neked :)
   
  dragonette, zsolti and szuvorov like this.
 2. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 3. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ez egyértelműen az átlag emberekre vonatkozik, nem a vezetőkre mint Hitler vagy Sztálin. Aki akarja érti hogy miről szól ez, biztosan te is érted csak picit félremagyarázod. Hitler egyébként amíg nem tolta túl a biciklit, elég komoly zűrzavarból mondhatni szarból épített ám várat, nem véletlenül volt ő odahaza olyan népszerű, mint amilyen. Nem azt mondom hogy jó ember volt, csak azt hogy a németek nagy többsége bizony szerette, és nem a nácizmusa miatt, hanem mert a zűrzavarból rendet, az éhínségből és munkanélküliségből jobb életet és munkát teremtett.
   
 4. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  fip7, Pogány, borisz and 5 others like this.
 5. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Ne izgulj, simán újraválasztják és jogosan. Az, hogy a sajtó 80-90%-a megprobálja debilnek beállítani, attól még nem lesz igaz. Persze szeret trollkodni és van egy stílusa, de a stratégiai kérdésekben ő cselekszik leginkább az amerikai érdekek szerint.
   
  gergo55, dragonette, zztop and 3 others like this.
 6. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://magyarnemzet.hu/kulfold/a-m...o-kezeben-lesz-a-romai-kormany-sorsa-7224095/
  ( 2019. AUGUSZTUS 20. KEDD 11:14 ) "Giuseppe Conte olasz miniszterelnök kedden délután háromkor mond beszédet a római parlament felsőházában, ezután bizalmatlansági szavazás nélkül is benyújthatja lemondását Sergio Mattarella államfőnek, hivatalosan pontot téve az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Liga pártja közös kormányzásának végére. Elemzők szerint azonban még meglepetés is bekövetkezhet...
  ...Az olasz politikai gyakorlat szerint a kormányfő a parlamentből az államfőhöz járul majd – a római felsőháztól nem messzi Quirinale elnöki palotába -, és benyújtja lemondását...
  ...Matteo Salvini tíz nappal ezelőtti bizalmatlansági bejelentésekor az előre hozott választások tűntek valószínűnek, de az utóbbi napokban felerősödött az M5S és a balközép Demokrata Párt (PD) közös kormányának lehetősége...
  ...A jelenlegi felmérések az M5S-nek 10 százalékot se jeleznek, a PD-nek viszont 20 százalék feletti eredményt, mégis a két párt együtt a parlament felső- és alsóházában is többséggel bírna a 2018-as parlamenti választásokon kapott mandátumokkal. Nicola Zingaretti hétfői kijelentése szerint a PD „erős, a következő négy évig tartó” kormányt akar, ami azt jelenti, hogy szigorú feltételekhez köti az M5S-szel való országirányítást...
  ...A felmérésekben jelenleg 36 százalék fölött álló Liga nem bír többséggel a római parlamentben, mivel mandátumai számát a tavalyi parlamenti választásokon szerzett 17,4 százalék határozza meg.
  Elemzők szerint meglepetés is várható, ha a Liga az utolsó pillanatban „visszatáncol”, és minden ellentét dacára az M5S és a Liga mégis ismét közeledik egymáshoz, vagy ha bukik a kormány, de az M5S és a PD mégsem tud megállapodni..."

  https://index.hu/kulfold/2019/08/20/olaszolrszag_kormanyvalsag_lemondas_conte_salvini/
  (2019.08.20. 16:05) " Felajánlotta lemondását Giuseppe Conte, Olaszország miniszterelnöke - jelentette be a politikus kedden az olasz parlamentben. Hozzátette: nem tud tovább együtt dolgozni a kisebbik kormánypárttal, Matteo Salvini Ligájával, amely bizalmatlansági indítványt nyújtott be ellene...
  ...Az olasz kormánykoalíció kisebb pártjának vezetője, Matteo Salvini tizenkét napja jelentette be, hogy megszűnt a többség a koalíciójuk mögött és nincs mód az olasz kormánykoalícióban fennálló nézeteltérések rendezésére a nagyobbik kormánypárttal, az Öt Csillag Mozgalommal (M5S), így egyetlen lehetőség maradt, új választásokat kell tartani.
  A pártfüggetlen Giuseppe Conte kormányfő azt vetette Salvini szemére, hogy csak pártja szárnyaló népszerűségéből akar tőkét kovácsolni. A bevándorlásellenes Liga vezetője nem is tagadta ezt, azt mondta, fel fogja kérni az olaszokat, hogy ruházzák fel "minden felhatalmazással".
  Salvini potenciális új szövetségese, Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke ezután kijelentette: az előrehozott választások olyan olasz kormányt eredményezhetnek, amely eltökélt végrehajtani "az Olaszország számára szükséges, politikailag inkorrekt reformokat"..."
   
  dragonette and SilvioD like this.
 7. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Egyértelmű. Számtalanszor leírtam én is, hogy majdnem durrantottam egy pezsgőt mikor megnyerte Hillary ellen!
  Nem azért mert Ő annyira jó, hanem azért mert nekünk Clinton lett volna nagyon rossz. Trumpot ha amerikai lennék, rendesen még szeretném is!
   
  dragonette and zztop like this.
 8. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Van Zandt interjúban azért van egy elég erős állítás, amit ő teljesen komolyan gondol. Szerinte Amerikát egy hajszál választja el a polgárháborútól, annyira megosztott lett. Ez azért aggasztó biztpol szempontból is, ott azért van fegyver bőven.
   
  dragonette likes this.
 9. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Csak a harmadat? A tobbit miert nem? Inkabb adjak a toroknek a penzt mint bent tartanak az unioban a keritesek felallitasaval...
   
  borisz likes this.
 10. Python

  Python Well-Known Member

 11. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Olaszország egy teljesen labilis és széttagolt állam, csak 1956 óta több mint negyven kormánya volt. Ott se Craxi, se Prodi, se Berlusconi és most Salvini sem fogja megváltani a világot. Reménytelen brigád.
   
  plushun likes this.
 12. megazez

  megazez Well-Known Member

  Rossz kimondani, de lehet nekik jobb lenne ha észak és dél külön állam lenne.
   
  Schurrer likes this.
 13. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Vagy lenne egy vezetőjük aki össze tudja fogni a népet, fel lehet rá nézni, erőt és buszkeséget ad.....egy ilyennek még él a lánya. :D
   
 14. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Igen, ez így van sztem is
   
 15. megazez

  megazez Well-Known Member

  Azt a rendszert bűnösnek titulálták,
   
 16. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  A tiroli lenézi a lombardot, aki lenézi a rómait, aki a délit, aki pedig a szicíliait és vice versa. A világháborús időkben is csak az északiak harcoltak teljes szívvel és képzetten, a déliek megadták magukat ellenállás nélkül. Na ebből kéne kihozni, egy egységes valamit.
   
  antigonosz and SilvioD like this.
 17. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Akkor jobban ment a szekér?
   
 18. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  A határőrizet nemzeti jogkör (és kötelessèg).
   
 19. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Ja,csak ha megfekszenek,dől az euró,meg sanszosan az eu is,akkora zakót nem tud a német gazdaság sem kimanőverezni,görögök dettó.
   
  svajcibeka and megazez like this.
 20. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Az olasz gazdasági csoda
  Európában Hollandia a rekorder, ahol a GDP 103 negyedéven át nőtt folyamatosan, a 80-as évekkel kezdődően a 2008-as világválságig. Hollandiában főleg az északi-tengeri kőolaj- és földgázmezők kiaknázásának volt köszönhető a hosszas fejlődés. A hollandnál rövidebb, de eredményeiben látványosabb volt az 1951 és 1973 között zajló olasz gazdasági csoda, amelynek eredményeként Itália elmaradott és szegény országból a kontinens egyik vezető államává vált. 1951 és 1963 között az éves növekedési ritmus 5,8, 1964 és 1973 között pedig 5 százalék volt. A teljes időszak alatt az olasz GDP 125 százalékkal nőtt, az életszínvonal úgyszintén, Olaszország jóléti társadalommá alakult.
  https://www.maszol.ro/index.php/gaz...omania-az-eu-ellovasai-gazdasagi-novekedesben
   

Ezen oldal megosztása