1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Nyugat-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Tcat által indítva @ 2013. május 13..

 1. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  Van fegyver bőven, és gyorsan meg is tudják szervezni magukat és rendet csinálnak!
  Szerintem.
   
 2. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Az a figura nekem picit kétes. Egyrészt mégiscsak egy gitáros, és nem biztpol szakember. Másrészt a progresszió hőseként tekint magára, aki "kulturális tásadalommérnökként" segített megbuktatni a dél-afrikai apartheid rezsimet -- a dem agendát nyomja, aminek most épp része a polgárháborús rémisztgetés. Mozgósítani kell a választásokra, ugye.
   
  Lord Gazember and blogen like this.
 3. papi

  papi Well-Known Member

  Ez csacsiság. Az olaszoknál nem ez a gond. Náluk soha nem is fog megvalósulni egy tökéletesen működő, precíz egységes rendszer. Ők nem germánok vagy őket mindenben másolni kívánó untermenschek.
  Az olaszoknál van egy belső kör. Ebbe tartoznak a családtagok és a közeli barátok. Ők minden esetben előnyt élveznek. Egy olasznak ők az elsők. Ha neki vagy a belső köréhez tartozó embernek haszna származik belőle akkor a körön kívül lévőket kegyetlenül ki fogja használni. Bella figura ha a körön kívül valakiből hasznot húzunk, brutta figura ha a körön kívül álló hasznot húz belőlünk.
  Egy olasz soha nem fog teljes erőbedobással harcolni Olaszországért. Egy olasz akkor fog igazán küzdeni, ha a belső körét veszélyben érzi.
  Ez a rendszer ami megköti Olaszországot sok mindenben. Nem véletlen, hogy náluk a mai napig a gazdaság igazi alapja a családi vállalkozás.
   
  fip7, blitzkrieg, sandman and 3 others like this.
 4. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Van szerencsém ismerni a brüsszeli adminisztrációt közelről ...
  Elvtelenek, értéktelenek (a kivételek kivételével, ami elég kevés) - lehet hogy egyszerű, de csak a pénz érdekli őket.
  Rongyrázás megy a EU egész szervezetében, egy gigabürokrácia, a lobbipénzek, csoportok működésének színtere.
  Amit pedig kifelé kommunikálnak .... jaj... köszönő viszonyban sincs a valósággal. "Európai értékek" amivel egyesek operálnak ... néha az ember nem tudja hogy sírjon, nevessen vagy rókázzon...
   
  fip7 and FilcTroll like this.
 5. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Pontosan, és erre még rásegít hogy városállamok sora alkotta Itáliát a középkorban, mindig a kis közösség a régió lesz a legfontosabb, csak papiron van olasz egység.
  A sok kormányválságra rásegít a polarizált pártrendszer a sok hasonlóan erős kis pártokkal amelyek markánsan eltérő politikát folytatnak és ehhez társul egy hülye választási és képviseti rendszer ami melegágya a kormányválságoknak.
   
 6. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  A háborúikban ez igen is komoly gondnak bizonyult, elég mondjuk csak Keegant olvasni ehhez. Azt nem állítottam egyáltalán, hogy ez a legfőbb gondjuk jelenleg, de azért a Lombard Liga megjelenése és az ideológiájának mai megfelelőinek népszerűsége, mutatja ezt a létező ellentétet. Ez semmiben nem mond ellent annak, amit te mondasz. Kiegészíti inkább. Szóval nem mondanám, hogy csacsiság.
   
  blitzkrieg likes this.
 7. Schurrer

  Schurrer Well-Known Member

  Pontosan ez is alátámasztja amit mondtam, elég csak egy római rendszámú autóval délre utazni vagy északra. Széttagolt, nem egységes állam ez, Tirolban pl alig beszélnek olaszul ugye. Erről írtam mint egy problémáról, nem a fő problémaként.
   
  blitzkrieg and szuvorov like this.
 8. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Ez a törzsi működési modell. A törzseket a vér, a nemzet(t)ség köti össze, nem az ideológia vagy épp az elvek. Tetszik vagy sem, de ez egy hatékony modell: a mi kutyánk kölyke akkor is fontosabb, mint másé, ha épp hülye, aberrált, vagy pöcs. Persze ez nem demokratikus modell.
   
  zsolti, papi and Pogány like this.
 9. papajoe

  papajoe Well-Known Member

 10. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  A szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) adatai szerint az a németországi lakos tartozik a migrációs hátterű emberek közé, akinek legalább egyik szülője nem vált német állampolgárrá a születésénél fogva.
  Forrás: https://kuruc.info/r/4/201792/
   
 11. plushun

  plushun Well-Known Member

 12. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Az észak Írek azért hisztikéznek egyébként,mert ők maradnának az euban,ők nem szavaztak a kilépésre,nekik nem fáj a szabad mozgás az eun belül,meg a vásárlás,pénzmozgás,munkaerő mozgás,igazából mindegy lenne nekik,hogy hozzácsapódnak a köztársasághoz,vagy maradnak a királyság része,nekik most az eu elvesztése fáj.
  Igazából ez itt egy kis mikroklíma,végre elvannak egymással pár évtizede,szépen el dolgozgatnak az északiak a köztársaságban,meg fordítva,lehetett számlázni,utalni,dolgozni keresztbe hosszába a kis cégeknek is,van pár vegyes házasság,már éppen jól működött a dolog,erre most a művelt britt népesség belecsokizott a ventilátorba.:eek:
  Megint felkavarodik a trutyi.
  Talán nem lesz most akkora tré,mert manapság már nem illik a reguláris hadseregnek a civilekbe lődözni élessel,mint 40 éve,bár a demokrácia útjai kifürkészhetetlenek.:D
   
 13. papi

  papi Well-Known Member

  Az eredeti hozzászólásodban amire reagáltam azt írtad, hogy nincs egységes Olaszország, mert minden népcsoport lenézi a másikat. Erre írtam, hogy nem ez az oka. Ha kiemelsz egy népcsoportot az sem lesz egységes. Vissza kell bontani a dolgot a belső körig.
  Hogy valami kézzelfoghatót is adjak. A szárdok 70 éve azon veszekednek egymással, hogy melyik helyi tájszólást kéne hivatalos szárd nyelvként elismerni. Mindezt úgy hogy vannak vagy 1,5 millióan. Az independentizmusuk is olyan, hogy több csoport is zászlajára tűzte a függetlenedést, de helyette inkább egymással harcolnak. De nem úgy, hogy nyújtogatják egymásra a nyelvüket, hanem itt egy csőbomba, ott egy elrabolt, amott meg egy fegyveres leszámolás. Na ezek után szerinted mennyire lenne egységes a független Szardínia?
  Olaszországot feldarabolhatod tartományokra, de akkor sem lesz egyik sem egységes.
  Arról nem is beszélve, hogy még így is az EU harmadik és a világ nyolcadik legerősebb gazdaságát nevezted "reménytelen brigádnak", ahol a csóró déli is háromszor annyit keres átlagosan mint egy magyar. Ha figyelembe veszem ez mellé azt is, hogy egy átlagos, nem a munkát az élet értelmének tekintő olasz, pár év alatt "többet él", mint mi egész életünkben, akkor nem igazán érzem jogosnak, hogy pont mi kongassuk felettük a lélekharangot.

  Olaszország jelenlegi legnagyobb gondja egyébként a klasszikus családmodell átalakulása és az ezzel együtt járó bizonytalanság és rettenetesen alacsony születésszám.
  Ha egy nő gyereket akar munka mellett nagyon nehéz megoldani. Egyrészről nagyon sok férfinak idegen dolog az, hogy a nő nem csak érte és a családért él, másrészről az állam sem igazán támogatja a dolgot. Gondolok itt akár olyan banális dolgokra, hogy nem nagyon van bölcsőde. Ami van az meg méregdrága. Jellemző volt, hogy 2-3 generáció is együtt lakot. Ez nem csak azért volt hasznos, mert sokat spóroltak, hanem sokat tudtak segíteni a fiataloknak is. (De ismerős is ez. Na ki lógott még rajtam kívül egész gyerekkorában a nagyi nyakán, mert anyu meg apu dolgozott?) Mára ez kezd megszűnni. A klasszikus olasz nagycsalád eltűnőben van.
   
  fip7, therob, tindalos and 7 others like this.
 14. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://magyarnemzet.hu/kulfold/az-olasz-allamfo-adott-meg-par-napot-7233635/
  "Sergio Mattarella olasz államfő csütörtök este bejelentette, hogy keddig ad további időt a közös kormány alakításáról egyeztető pártoknak, új kormánytöbbség nélkül választásokat ír ki...
  ...A keddi határidő nem véletlen: az év vége előtti esetleges új választásokhoz legkésőbb szeptember elejéig fel kell oszlatni a jelenlegi római parlamentet.
  Olasz sajtóértesülések szerint az eddigi kormánypárt Öt Csillag Mozgalom (M5S) és az ellenzéki balközép Demokrata Párt (PD) között péntektől kezdődik a kormányalakítási egyeztetés...
  ...Matteo Salvini, a Liga vezetője azt hangoztatta Sergio Mattarella államfőnek, hogy a jelenlegi kormányválságban az „olasz nép akaratát” tartja az egyetlen járható útnak, vagyis egy urnákból kikerülő kormány felállását, a „túlélésért játszó” kormányok helyett. Megjegyezte, hogy azok, akik választások nélküli kormányt akarnak, éppen a „néptől félnek”. Kijelentette, hogy az M5S és a PD közös kormányalakítási tervei a „régi” politikát hoznák vissza Olaszországba, nem tartva tiszteletben az utóbbi egy év olasz helyhatósági és európai parlamenti választási eredményeit, amelyek a Liga győzelmét mutatták.
  „Ez a Salvini-ellenes kormány eltörli mindazt, amit eddig tettünk, és megnyitja a kikötőket” – mondta Salvini. Kifejtette, hogy a balközép hatalomra kerülésével az a Matteo Renzi korábbi miniszterelnök és volt PD-főtitkár „mászik vissza az ablakon, akit az olaszok már többször kikergettek az ajtón”.
  Az M5S-PD megállapodásra négy nap áll rendelkezésére annak a két pártnak, amely a tavalyi parlamenti választások után több mint nyolcvan napig nem tudott közös kormányt alakítani. A PD a többi között a közös kormány egyik feltételeként szabta az M5S-Liga koalíciós kormány migrációs törvényeinek eltörlését..."
   
 15. Python

  Python Well-Known Member

 16. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Dél-korea aláírta tegnap a kétoldalú szabadkereskedelmi egyezséget az angolokkal. Ha no deal lesz ők akkor is továbbra is ugyanúgy kereskednek egymással mint eddig (gyakorlatilag ugyanaz a papír ami az EU-Korea FTA). Megy a készülődés. Szerintem no deal lesz így nem kell kicsengetni azt az 50 mrdt és az íreket is leszarják.
   
 17. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  A végén VdL kiegyezik az angolokkal. Mkinek ez az érdeke. Persze ha addig Boris J.-t nem buktatják meg.
   
 18. rudi

  rudi Well-Known Member

  Hmmm...azért még nagyon sok településen látni hogy a város egyik felében az útpadka piros-fehér-kékre van festve. Mostanában a Brit ejtöernyősök zászlóit lengette a szél sok helyen.
  Még mindig történik évi egy-két politikai indíttatású gyilkosság, vagy épp legutóbb robbantás Derryben.
  Én úgy látom hogy a Britek egyre flusztráltabbak mert az idő ellenük dolgozik. É.Írországon belül a katolikus Írek aránya egyre nő. A következő választásokon simán fölénybe kerülhetnek.
   
  antigonosz likes this.
 19. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  antigonosz, svajcibeka and krisss like this.
 20. Python

  Python Well-Known Member

Ezen oldal megosztása