1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Nyugat-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Tcat által indítva @ 2013. május 13..

 1. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  anonim999 likes this.
 2. Gyurma

  Gyurma Well-Known Member

  Gyerek db számra kapják a támogatást akkor 30 után már legalább kb 30000 € jár havonta az komoly.
   
  Roni and svajcibeka like this.
 3. Loken

  Loken Well-Known Member

 4. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

 5. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://kitekinto.hu/2020/04/06/eur...szabasu-gazdasagi-mentoakciot-javasol/180167/
  "A második világháború utáni nyugat-európai újjáépítést szolgáló Marshall-tervhez hasonló nagyszabású gazdaságfejlesztési program szükséges a koronavírus-járvány miatt válságba süllyedt Európai Unió megerősítéséhez – írta az Európai Bizottság elnöke a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapban. Ursula von der Leyen vendégkommentárja alapján az elképzelés mindenekelőtt a 2021-ben kezdődő hétéves ciklusra szóló közös költségvetés újratervezését jelenti."
   
  blitzkrieg likes this.
 6. plushun

  plushun Well-Known Member

  CSak ugye az a baj, hogy anno azt az USA adta. Most ki fogja adni a pénzt? Kína? :)
   
 7. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  CSak ugye az a baj, hogy anno azt az USA adta. Most ki fogja adni a pénzt? Kína? :)

  Van más befutó?
   
  Lelkeslaikus likes this.
 8. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Háááát, soros nemrég felajánlotta, hogy a kormányoknak évente 1 millió zombit kellene befogadnia és hitelből eltartani amihez ő és pár másik befektető szivesen ad hitelt.
  Szóval jelentkező lenne.
   
  Lelkeslaikus likes this.
 9. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Háááát, soros nemrég felajánlotta, hogy a kormányoknak évente 1 millió zombit kellene befogadnia és hitelből eltartani amihez ő és pár meásik befektető szivesen ad hitelt.
  Szóval jelentkező lenne.


  Attól tartok vannak akik bele is mennek, mennének.
   
  antigonosz and svajcibeka like this.
 10. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Egy arra alkalmas kormannyal kishzánk is kapva kapna az alkalmon.
   
  Loken, blitzkrieg, antigonosz and 9 others like this.
 11. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Upszidézi. Na csak kiderült a segíccség ára.

  A franciáknak azért, hogy megvehessenek 1 milliárd maszkot huawei-el kell kiépíttetni az 5G-t.

   
  Loken, antigonosz, Roni and 1 other person like this.
 12. laiki

  laiki Well-Known Member

  Már amennyiben igaz a hír. Ami ez esetben közel sem biztos, sőt meglehetősen valószínűtlen, mivel a hivatkozási alap egy amerikai képviselő, Mark Green által bemondott állítólagos telefon beszélgetés, amely szerint valaki azt mondta, hogy Macronnak Hszi Csin-ping ezt a feltételt szabta volna szóban. Persze erről más forrás nincs. Ha én annyira keresztbe szeretnék tenni a Huweinek, mint az amcsik, akkor én is bedobnék ilyen kamu híreket, hogy nyomást gyakoroljak a franciákra. Hiszen lehet mondani, hogy ha a franciák a Huaweit választják, akkor "biztos igaz volt a hír", ha meg a vádaskodás cáfolataként nem a Huaweit választják, akkor az amcsik pezsgőt bontanak, hogy ezt meg tudták akadályozni. Holott a franciák bőven a vírus helyzet előtt és attól függetlenül is a Huaweit választották, már tavaly és csak amerikai részről volt ezzel szemben politikai nyomás.

  De még abban a valószínűtlen esetben is, ha igaz lenne a hír, lehet ezt úgy is nézni, hogy a piacon jelenleg valószínűleg a Huawei (vagy a ZTE) teszi a legjobb ár/érték arányú ajánlatot. Sőt lehet, hogy pillanatnyilag csak nekik van értékelhető kapacitásuk, mert a Nokia és az Ericson most koronavírus ügyileg "kihívásokkal küzd" és ha valaki nem akar lemaradni a digitális versenyben, akkor nem biztos hogy érdemes a járványhelyzet elmúlásának és a termelés újbóli felfuttatásának bizonytalan időpontjára várni. A Huawei ajánlat visszautasítása a gazdasági racionalitással ellentétesen csak a politikai ellenszenv (amerikai nyomásgyakorlás) alapján történhetne, amit viszont nem illik táplálni olyan partnerrel szemben, aki ilyen helyzetben 1 milliárd maszkot képes és hajlandó szállítani (és erre szintén csak a kínaiak képesek), miközben lehet hogy rövidesen neki magának is újból szüksége lesz azokra a maszkokra.
  Bárcsak minket "zsarolna" mindenki úgy, hogy a legjobb ár/érték arányú ajánlat választása mellé kapunk egy további olyan exkluzív üzletet, amiért a fél világ örömujjongásban törne ki, ha megkaphatná.
  Lehet ám, hogy a fordítva közelebb áll a valósághoz. A kínaiak azt részesítik előnyben az egészségügyi felszerelések terén, aki nem volt hajlandó az első amerikai füttyentésre beléjük rúgni.

  Az amcsik pedig ugye pont a franciák elől is elcsakliztak kínai szállítmányt, majd a németek elől is, amit az érintettek csak modern kori kalózkodásnak minősítettek.
   
  Loken, blitzkrieg, fip7 and 2 others like this.
 13. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ki adja ra a penzt nekik? Usanak epp eleg lesz magat osszefoltoznia. Szaudiaknak szinten eleg a gondjuk, Svajc, Izrael mar nem olyanmint regen, marad valaki? Ja igen, Kina.
  Az a baj hogy egy mar hetven eve megcsinalt dolgot akarnak lemasolni. Ettol nem tudnak szabadulni. Nem tudnak ujban gondoljodni, a kor kihivasainak megfeleloen, az egy mas vilag volt, most mas lehetosegek vannak.
   
  fip7 and gergo55 like this.
 14. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Azërt pènz kell a " modern kihivâsok" kezelésére is.
   
  blitzkrieg likes this.
 15. Loken

  Loken Well-Known Member

  Mint ahogy azt a cikk is leírja a pénzt az EU adná saját magának. De főleg a németeknek kellene mint a társulás fő haszonélvezői. Az új költségvetést is ezért készül. Természetesen ennek a terheit később a tagállamoknak kell majd finanszírozni. A legfontosabb, hogy a hitelképtelen olasz és spanyol gazdaságot és járványügyi helyzetet megtámogassák. Különben olyan feszültségek lesznek, hogy megy az EU a levesbe...A probléma inkább az, hogy mi a tökömre vártak eddig.
   
  blitzkrieg likes this.
 16. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Akárhonnan is nézzük, hiába vannak francia, olasz fertőzöttek Németországban, az EU eddigi működése becsődölt. Látszik, ha baj van, akkor a nemzetállamok CSAK magukra számíthatnak! MOST nincs és nem is lesz USA Marshall-segély. A "szabad piac" jegyében kiszervezett gyártáskapacitásokat sürgősen próbálják helyreállítani. Szembesülnek azzal, hogy se a mezőgazdaságban, se az iparban kompetens munkásaik MÁR nincsenek. Az agysebész, nőgyógyász, filozófus, vallástörténész bevándoroltak pedig nemhogy a nyelvet nem akarják megtanulni, dolgozni sem tudnak/akarnak, hisz ők a segélyért "menekültek" Európáig! A megmaradt európai őshonos munkaerő pedig olyan szolgáltatási szektorokba távozott, amelyek a túléléshez szükségtelenek. Nincs mezőgazdasági munkás, nincs orvos, nincs hegesztő, nincs lakatos, nincs pék, nincs elég ápoló, nincs senki, aki szakmunkából élne. A kelet-európaiak hazamentek és nem is jönnek vissza egy darabig.
  Eljutottak oda, hogy fegyverek nélkül, egy lövés nélkül háborús helyzetben találták magukat.
  Még ha hatékonyak lennének is a víruskezelésben, a no go zónák bevándoroltjai magatartásukkal a tömeges fertőződés melegágyai. Még ennek is az őshonos polgárok a szenvedői.
  Érdekes a párhuzam a II. vh. francia helyzettel. amíg a németek kettévágták a frontot és szétcincálták a francia sereget, addig a kormányban a bal- és a jobboldal egymász zabálta.
  MOST itt a háború, ugyan fegyver nélkül, de az EU mit tesz? Klímavészhelyzet! Orbán Viktor! Bevándorlási elosztási kvóták! Megint Orbán! Greta Thurnberg! Kísérleti fehér egerek helyzete! Demokrácia-védelem! Megint egy kis Orbán!
  Nincs már EU!
  Csak nemzetállamok vannak, akik, ha vége a bajnak, megfogyatkozva, elszegényedve egymást fogják ütni egy darab kenyérért! (és Orbánt!)
  Lassan már orr tartunk, hogy egy román gondolkodónak, Ungureanunak kell helyretennie Európát....
   
  Luthero, anonim999, sandman and 14 others like this.
 17. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Jót nevettem. Orbân Nyugateurópában olyan, mint az adzpirin. Minden ellen segít....:)
   
  Loken, csibeszke, notaricon and 2 others like this.
 18. Loken

  Loken Well-Known Member

 19. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Az Európai Unió pénzügyminiszterei 16 órányi tárgyalás után sem tudtak megegyezni arról, hogy milyen elvek mentén szülessen meg a koronavírus gazdasági hatásainak ellensúlyozására szánt uniós mentőcsomag.

  Miért nem lepődünk meg......:confused:
   
  plushun, fip7, Lelkeslaikus and 5 others like this.
 20. Loken

  Loken Well-Known Member

  csibeszke, zztop, plushun and 7 others like this.

Ezen oldal megosztása