1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Nyugat-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Tcat által indítva @ 2013. május 13..

 1. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

 2. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Pogány likes this.
 3. rudi

  rudi Well-Known Member

  Ehhez a teljesen elképesztő hírhez a Német forrás (csak hogy tényleg nem kacsa…)
  https://esut.de/2020/06/meldungen/21507/massive-eingriffe-beim-kommando-spezialkraefte/
   
  milagro likes this.
 4. Loken

  Loken Well-Known Member

  Pogány likes this.
 5. Horizon

  Horizon Well-Known Member

  A gazdasághoz és a kultúrához hozzájáruló cigányok történelme - az Európa Tanácsnál teljesen elmentek otthonról.
  Az Európa Tanács miniszteri bizottsága szerdán ajánlást fogadott el, amelyben felkéri 47 tagállamát, hogy nemzeti tanterveikbe és oktatási anyagiakba foglalják bele a "roma történelmet". [...] a tananyagnak kiegyensúlyozott információkat kell tartalmaznia arról, hogy a romák hogyan járulnak hozzá a nemzetgazdasághoz, például a kereskedelem, kézművesség, valamint az állattenyésztés által, illetve hivatkoznia kell a romák sokszínű kultúrájára is az irodalom, a vallás, és a zene vonatkozásában.
  https://kuruc.info/r/4/214529/
   
 6. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Na csak sikerült összehozniuk valamit amivel a közép-kelet európaiakat is szivathatják, mert itt se kolónia se néger nem volt.
  Szerintem elég lesz pár bűnügyi statisztika a könyvekbe.

  A fotó odaver :D
  [​IMG]
   
  fip7, Galthran, szegcsab and 16 others like this.
 7. monster

  monster Well-Known Member

  Először kellene egy pártatlan felmérés erről a témáról, amelyben láthatóvá válik, hogy mennyi az annyi, aztán majd ráérnek belefoglalni az oktatási anyagokba. De a történelmükről lehet szó persze, bár nem lesz valószínűleg túl változatos, tekintve, hogy attól eltekintve, hogy milyen közlekedési és kommunikációs eszközeik vannak, nagyjából változatlan az életük több száz éve, mióta itt vannak.
   
  Pogány, bartinieffektus and borisz like this.
 8. borisz

  borisz Well-Known Member

  Meg először biztonsági zónát létrehozni az Őrvidéken, aztán népszavazást tartani a visszatéréséről.
   
  Galthran and Pogány like this.
 9. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Vegul is ha valamit ellopnak azt potolni kell,tehat novekszik a kereslet, felporog a gazdasag...
   
  fip7, Galthran, Pogány and 4 others like this.
 10. vilmoci

  vilmoci Well-Known Member

  meg ugye van még orgazdaság is.. :)
   
  Pogány likes this.
 11. duckdodgers

  duckdodgers Well-Known Member

  az egykori NDK nagyvárosait is ellepték már a törökök, és a közel keletiek...
   
 12. megazez

  megazez Well-Known Member

  Hányinger, ezek a valamik tulajdonképpen semmit nem adtak egy társadalomhoz se...
  A cigányzenéről meg ennyit:
  Kodály is behatóan foglalkozott a magyar népies műzene versus magyar népzene kérdésével. A magyar népzene című tanulmánya német nyelvű kiadásának előszavában így írt erről (1956):„Teljesen hamis [...] a nagyjából 1850 óta és napjainkban is cigányok által játszott zenét egyszerűen „cigányzenének" hívni. A legtöbb ilyen darab szerzője bizonyíthatóan nem cigány, hanem magyar; a kisszámú cigány zeneszerző pedig tökéletesen alkalmazkodott a magyarok által teremtett stílushoz.
  [...]Egyetlen ismertetőjele van, mely déli-keleti (arab) eredetre utal: az úgynevezett cigány-hangsor, mely talán – de nem bizonyosan – cigány közvetítéssel került Magyarországra. E hangsor bővített szekundjaival a cigányok „kiszínezik” az igazi népdalokat is (mert olykor ilyeneket is játszanak), ezeket azonban a nép mindig színező alteráció nélkül énekli. Ennyiben a cigány előadás meghamisítja e dalokat.

  Kultúra? Lopás-csalás-hazudás....
  Vallás? A legnagyobb kamu keresztények a világon.
  Nemzetgazdaság, na ezt aláírom, kubikos és vályogvetőnek jók voltak, már egyikre sincs szükség
  Állattenyésztés? Igen a cigány szakácskönyv esete a lopj két tyúkot
   
  fip7, gergo55, szegcsab and 11 others like this.
 13. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Nem kell ebből faji kérdést csinálni. Ez az egész azért van így, mert kb. a száz évvel ezelőttig a cigányzenészek voltak nálunk a "popzenészek". A jazzbandek megjelenéséig kb. ők játszottak minden kávéházban, szállodában, étteremben, népies műzenét (nóta) és klasszikus zenei "slágereket" is.

  De valóban: a bőkvartos, "cigány-moll" is arab eredetű, meg a cigány dúr is az. Nagyon érdekes, ahogy ezek később összetalálkoztak a blues-alapú, de már zeneelméletileg is kidolgozott jazz-szel, ahonnan aztán komolyabb "harmóniahátteret" is kaptak. Annyiban kapcsolódik ez Nyugat-Európához, hogy a déli részeken, pl. Dél-Franciaországban nagyon szép példákat találni rá, ahogy a még létező vándorcigányok "visszanépzenésítik" ezeket a hangsorokat, és a klasszikus műzene, a jazz és a népzene oda-vissza hatnak egymásra.

  A magyar fülnek ezek a zenék kedvesek, egyrészt a népies műzenei hagyományok miatt, másrészt mert európai (klasszikus) zenei harmóniakörnyezetben is nagyon kifejező, érzelmes hangsorok. A cigány-moll különösen az, egy csomó pop-rock dalban is megtalálható: pl. a Republic népszerűsége is részben ezen a "sírva vigadó" zenei világon alapul.

  Vicces, hogy ugyanaz a skála a mai fül számára egyszerű harmóniakörnyezetben "tufa", magyarnótás - de ha jazz-harmonizációval játszod, akkor "amerikás".
   
  KoviUbi, gergo55, Wilson and 6 others like this.
 14. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Khmm állítalag az idegenlégió is akkor szerzett jó hírnevet amikor a világháború után beözönlöttek a politikailag nem kívánatos / kényszersorozott, ellenben tapasztalt és motivált ex WH és W-SS legénység és altisztek.
   
  fonak9 and LMzek 2.0 like this.
 15. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Némi kiegészítés a cigányok elég jó kovácsok illetve patkoló kovácsok voltak és azt sem szabad elvitatni,hogy szeretik a lovakat (igen lopni is) de nem csak szeretik de értenek is a lovakhoz .
   
  megazez and FilcTroll like this.
 16. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Megjegyzem, tudnak ok jól is dolgozni, 4-5 fos team mindig dolgozott velem a gép mellett, igazából érteni kell a nyelvukon, tudni kell veluk bánni, ápolni kell a lelkuket, és megy a meló, ha megérzik, hogy vagy le kezeled oket, vagy sokkal gyengébb vagy náluk, nem csak fizikailag, akkor rivalizálni fognak, egymással, meg veled is, a meló meg áll.
  Rendszeresen meghívtam oket ebéd mellé 1 kávéra, alkohol mentesre, a teljesítményes melóban meg mindig volt célprémium, akkoriban, 15/15+ éve, a napi +1 ezredes hozta a jobbik formályukat, pénteken meg hazaindulás elott ott várta oket 1láda komlószorp a tranyóban, szóval van köztük 1 réteg akiknek nem nem gond a munka.
   
 17. megazez

  megazez Well-Known Member

  Olyan ez, hogy minden népcsoportban van léhűtő meg dolgos és átlagos ember, csak a hiperpigmentáltak között kitalálod úgyis melyik van többségben.
  Vissza kellene vezetni a kmk-t, apám mesélte, hogy a falujában régen csak 1 cigány család volt, a gyerek kmk-s volt amit a rendőrnek papíroznia kellett folyamatosan, pár nap után megunta elment a pigmenteshez és a kazánházban elverte mint buzi a f@szát, másnapra ment a srác a mukaügyibe
   
  papajoe likes this.
 18. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 19. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Reméljük a Szegedi Dóm belső faláról nem kell lemeszelni. Vagy az ókori műemlékeket, tárgyakat össze fogják zúzni?
  Valahogy a vörös csillagok és más önkényuralmi jelképekre hasonlító szimbólumok esetében valahogy nem ennyire aktívak.

  [​IMG]
   
  arcas, fip7, fonak9 and 8 others like this.
 20. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

Ezen oldal megosztása