[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 234
15 942
113
Ezzel több ponton is vitába szállnék:

 • Az, hogy a Nyugat milyen afrikai szenvedésekért és ellehtetlenülésért felelős, nem képezi vita tárgyát, de az már igen, hogy nekünk ehhez nem volt és még most sincs közünk. Ez a szar tekeredjen csak az ő nyakukra, ha másért nem, hát azért, mert ideje végre megtanulniuk, hogy mivel jár az, amit idáig azon a kontinensen a feketékkel műveltek
 • Az, hogy a feketék Afrikában az elmúlt tízezer évben, mióta lejöttek a fáról, az alacsonyan függő gyümölcsök leszedegetésén és egymás macsétézésén kívül más komolyabb hozzáadott értékű produkciót még nem tudtak felmutatni, megint csak nem a mi hibánk. De hadd ne egyen ez is a mi gondunk.
 • Akármekkora is a történelmi horizontunk, a józen eszünket nem kéne kidobni az ablakon. Tudni kell nemet mondani a migrációra, ha az az érdekeink ellen való
 • Gyakorlatias szemléletre van szükség és a fentiekből világosan látszik, hogy az integrálhatatlan fekete tömegek civilizálása nem tartozik ebbe a tárgykörbe. Európa népességcsökkenésére nem a máshol már nyilvánvalóan leszerepelt ösztönlény szintjén mozgó biomassza eszetlen behívása az adekvát megoldás. Ez csak egy EU-bürökrata, életidegen faszság, ahol darabra akarnak fogyóban levő emberanyagot pótolni, mert azzal jó néz ki az fogyasztói-választói excel-tábla.


- Szerintem a nyugat felelőssége igenis képezheti vita tárgyát. Pl. a rabszolgakereskedelem a nyugat nélkül és előtt is létezett, és pont a nyugat volt az, ami ezt megszűntette, miközben keleten elvileg még ma is létező jelenség. Ezzel együtt tény, hogy nekünk ehhez semmi közünk.


Aki így gondolkodik az nem lát történelmi távlatokban. A népvándorlás nem a gonosz nyugat agyszüleménye, hanem történelmi tény, hogy időtlen idők óta létezik, gyakorlatilag így hódítottuk meg a bolygót. Az is tény, hogy évszázadok alatt nagy népvándolási hullámok indultak el, akár időjárási, akár politikai, akár vallásos okokból és ilyen pöcsömnyi országok nem állították meg, még a legnagyobbak sem. Az is tény, hogy az USA, EU, Japán, Ausztrália és lassan Ázsia némely területe magasan a világgazdaság tetején él, sokkal többet bitorolva el a bolygó erőforrásaiból mint a többi embertársunk. Az is tény, hogy éppen a mi általunk is gejesztett éghajlatváltozások miatt élhetetlenné válik Afrika nagy része, éppen az ahol eddig is a szegénység és társadalmi egyenlőtlenségek miatt nagy volt a halandóság, ezért és vallási okokból a születési szaporulat magas volt (hiszen sok gyermek és fiatalkorú halt meg idő előtt). Nos ezeken a területekről, pedig a szintén miáltalunk is gerjesztett médiának köszönhetően el akarnak menni az emberek jobb élet reményében külföldre. (akárcsak a mi kivándorolt népünk a múlt század első negyedében anno az USA-ba, majd a 1956 után második hullám szintén USA, Ny.Európa, majd most UNIO-s tagként az értelmesebb fiatalok szintén EU és más helyekre.
Afrikából geopolitikailag európába lehet a leggyorsabban eljutni, tehát akik külföldön akarnak élni oda igyekeznek. Nekünk európaiaknak - akik népessége minden duma ellenére erősen csökken, egyetlen reményünk - mert senki sem fog még a modern és sokkal jobban élő nyugaton sem szülni többet, nálunk meg hahaha kormányporp.. - ezekből az emberekből - színre vallásra tekintett nélkül európait nevelni - akárcsak nálunk a besenyők, kunok, és sok más nép tagjaiból.. Erre lehet gombot varni, lehet kard-ki kard marhaságot mondogatni, tény az tény, hogy ez a 8 milliós egykor migráns nemzet (türk taláncs nesztek bazmeg, oda tartozunk vezéretek szerint nem is eruópába - sem állhat ellen, - eddig sem állt soha - és nem is fog ennek ellenállni. Európa célja, hogy a bevándorlók lehetőség szerint egyetlen népet se lepjenek el, hanem migrálódjanak be az Unióba és vegyék fel a letelepési helyen élő európaiak, közel azonos társadalmi kultúrális örökségét és tegyék azt magukénak. Nos ebben kéne gondolkodni és tenni nem pedig a kirekesztésben és különállásban.

Ígyvan, a népvándorlás évezredes jelenség. Viszont a történelemben eddig mindenféle eredménnyel előfordult már ezzel kapcsolatban. Volt olyan is, hogy a népvándorlók sikeresen kiszorították az eredeti lakosságot egy adott területről, meg olyan is, hogy a népvándorlókat nem fogadták szívesen, és a népvándorlók szívódtak fel a történelem lapjain. Nem kell és nem szabad defetista módon felemelt kezekkel fogadni a kontinensfoglalókat.

Afrika nagy része a saját túlnépesedésük miatt válik lakhatatlanná, és nem a nyugat által gerjesztett éghajlatváltozás miatt. Amúgy az éghajlatváltozást részben a túlnépesedés erdőirtások ill. ingatlanberuházások okozzák.

Madagaszkáron 1960-ban 5 millióan éltek, 2017-ben már 25 millióan. Ez csak annyiban a nyugati ember felelőssége, hogy biztosítottak számukra olyan gyógyszereket

Publikus felmérések szerint miközben az európai fehér ill. kelet ázsiai népeknél 10 körül van az átlagos IQ, addig fekete-afrikában ez 60-80. Ezekből a büdös életben nem lesz európai értelemben vett integrált és értékteremtő embertömeg. Ha minden áron embereket akarunk tömegesen betelepíteni, akkor az legyen kelet-ázsia vagy latin-amerika.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
878
4 970
93
a saját régi, vagy valaki más ID-jával lépett be?
mert ugye, ha a sajátjával, akkor ez azért nem feltörés
a cég informatikai üzemeltetése hibázott. ez nem menti az adatlopást, csak árnyalja a képet
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 578
18 490
113
Elgondolkoztam azon, miért baj a csökkenő népesség, és arra jutottam, hogy ez egy elavult dogma.

Nem baj - nyilván egy bizonyos pontig, ha csökken az EU népessége, sőt.

Átfogalmazom: azon kívül, hogy meg kell fizetni a munkát, mi a baj a csökkenéssel?
Abból a szempontból probléma, hogy ha egyre kevesebb az aktív munkavállaló, akkor ezzel arányosan egyre nehezebben tudja az állam ellátni bizonyos feladatait. Legfőképpen ha nincs aki bevételt generáljon, akkor nem lesz pénz a szociális háló fenntartására és ez színvonal eséshez fog vezetni, ami életminőség romlást okoz. Aztán ott van az is, hogy ha egyre kevesebb ember van egy országban egyre kisebb lesz a vásárlóerő, egyre kisebb lesz a fogyasztás, így ismételten csak komoly pénzektől esik el az állam, aminek következtében egyre nehezebben tudja fenntartani az életszínvonalat. Na és akkor arról ne is beszéljünk, hogy csökkenő népesség számnál egész egyszerűen kihal az adott népcsoport, az ország szó szerint megszűnik létezni. Bizonyos problémákat mondjuk az MI és a robotika képes lesz megoldani (pl pótolni a kiesett munkaerőt) de nem mindenre lesz megoldás.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
591
5 370
93
a saját régi, vagy valaki más ID-jával lépett be?
mert ugye, ha a sajátjával, akkor ez azért nem feltörés
a cég informatikai üzemeltetése hibázott. ez nem menti az adatlopást, csak árnyalja a képet
Biztonságilag jól felépített rendszerbe csak úgy nem lehet belépni. Az esetek döntő többségében kiderül, hogy ismerte a rendszert (volt neki néhány belépési kódja) vagy súgtak neki (jó pénzért, adósság fejében) vagy, mint volt alkalmazottnak elfelejtették visszavonni a jogosultságait.
Ilyen nagyságrendű projekteknél azért már nem jelszóval lépnek be, hanem minden alkalmazottnak van egy mágneskártyája vagy egy NFC készüléke, amit felmondáskor simán visszavesznek.
Jogosulatlan behatolás még sima nézelődés alkalmával is bűncselekménynek minősül, csak nem mindegyik nézelődés egyforma fajsúlyú.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 324
68 559
113
Keltik a hullámot Gruziaban.
Mi legyen a neve, grúz tavasz, vagy Majdan2?
Nagyon nem szép dolog beleavatkozni más, gyakorlatilag semleges országok belső dolgaiba, ügyeibe.
Láthatjuk ez hova vezetett Szíriában, Líbiában, Ukrajnában, de ugye emlékszünk meg Törökországba is, meg persze időről időre nálunk is féltünik valami messiasnak tartott alak aki kiviszi az utcára az épp unatkozó és raero hoborgoket.
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
390
2 653
93
Abból a szempontból probléma, hogy ha egyre kevesebb az aktív munkavállaló, akkor ezzel arányosan egyre nehezebben tudja az állam ellátni bizonyos feladatait.
Bizonyos problémákat mondjuk az MI és a robotika képes lesz megoldani (pl pótolni a kiesett munkaerőt) de nem mindenre lesz megoldás.

Pontosan itt látom a megközelítés dogmatikus jellegét. Akárhonnét és nézem, már most masszív túltermelés van. Élelmiszerből, fogyasztási cikkekből, tartalomból, mindenből.

Csak valamiért annyira az önszabályzó kapitalizmusra álltunk rá, hogy fel sem merül annak elavultsága. Pedig szerintem masszívan elavult.

A legjobb példa erre a bankszektor. Konkrétan mit termel a bankszektor? Mire jó, hogy ennyi pénzintézet van? Az, hogy a verseny majd kikényszeríti a hatékonyságot már rég csak elméletben igaz. Nyilván vannak területek, amelyeken jól működik, de a elvakult hit, hogy mindenhol optimális, nagyon káros.

Itt a környékünkönk a következő folyamatok zajlottak az elmúlt években:
 • mindenki gyrosost nyit
 • gyros lecseng, mindenki pékséget nyit
 • pékség lecseng, mindenki fodrászatot nyit
Ne mondja nekem senki, hogy nincs munkavállaló. Beállni a szalag mellé a gyárba, az tényleg egyre kevesebb embernek fekszik (jogosan), de pont ezt váltják ki rövid távon a most feltörekvő technológiák.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 739
32 438
113

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 482
33 890
113
Mondjuk a BLM/Summer of Lovehoz kellett egy igen durva média felhajtás. Csapból is az fojt hogy ártatlan feketéket gyilkolnak a fehér rendőrök csak úgy. Termékeny talajra hullott az is igaz. De biztos vagyok benne hogy ha így tolták volna a feketék által megölt/megerőszakolt fehér nőket akkor meg White Boy Summer lett volna.

Nem lett volna. Az FBI statisztikái erről elérhetők, legalábbis a közelmúltig így volt. Senkit sem érdekelt, hogy pl. a fehér férfiak által fekete nők ellen elkövetett nemi erőszakok gyakorlatilag nulla, a feketék által fehérek ellen elkövetettek meg jókora szám, pedig mint mondtam közölt adat volt. A médiavalóságban ettől még az ellenkezője volt az "igazság". A "jóemberek" akkor sem hinnék el, ha az orruk elé tolnák a statisztikát, biztos rasszista statisztika. Vagy kitalálnának valami mentséget nekik.

Ez komplett hülyeség. Teljesen téves a kiindulási pont, a többi meg pláne.
A BLM egy generált hiszti volt, alapvetően a sajtó ill mögötte álló elitcsoportok hergelte fel az embereket egymás ellen, koze nem volt az integrációhoz. Az meg aztán a tudatlanság és hülyeség netovábbja, hogy ugyanott lennenek, mint kétszáz éve. :D Az hagyjan, de mindennek zéró koze nincs semmifele "Globalis Del" helyzetehez (miaf@sz? ennek meg ertelme sincs).

De van köze, láthatóan a feketék jelentős része sosem lesz integrálható, sosem fogja amerikainak tekinteni magát, hanem Black, nagybetűvel az identitása. A fehérekre mindig ellenségként fog tekinteni (az ázsiaiakra is).
A Globális Déllel a párhuzam kézenfekvő, ők is valós és vélt sérelmekkel vannak tele a "fehérekkel" szemben, no meg kisebbrendűségi érzéssel és bosszúvággyal, illetve pénzt akarnak kizsarolni a bűntudatra nevelt fehérekből kárpótlás címén.
 

Yorg

Well-Known Member
2017. április 21.
152
354
63

Yorg

Well-Known Member
2017. április 21.
152
354
63
eh, tovább kellett volna olvasnom:
On Tuesday, the biggest group in the Parliament — the conservative European People’s Party — struck an informal deal with the ECR under which they will swap control of two of the committees allocated to them in the broader package. Under the deal, the ECR would take control of the agriculture committee and the EPP would chair the civil liberties committee.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 739
32 438
113
Great idea...
 
 • Tetszik
Reactions: Pogány

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 065
88 000
113

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 889
35 358
113
Hát srácok, ennek a vége egy orosz háború lesz. Máshogy a Brüsszelt megszállva tartó liberális - mondjuk ki - söpredék sosem takarodik el onnan ...

A Néppárt és a baloldal megegyezett: ki kell rekeszteni Orbánék pártcsaládját​


nincs ezzel gond a patrioták meloniék az AFD és még sok más. kettészakítják az EP-t. mégha többségben is vannak ez veszélyes mutatvány... Lehet hogy elhiszik hogy ezzel megtartják a hatalmukat de egyre nagyobb az elégedettlenség. Ezzel azt kockáztatják meg hogy idő elött válltás lessz a parlamentbe.

egybefogni a sok pártot és érdeket nehezebb mint állni a másik oldalt és várni hogy akik kormányoznak azok hibázzanak morzsolódjanak gyengüljenek.
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
9 146
30 800
113
Úgy látszik a román párt nem lett tag végül
A német Alternatíva Németországért (AfD) párt szerdán jelentette be, hogy elegendő partnert talált saját frakció alakításához az Európai Parlamentben. A parlamenti frakciót egyelőre kilenc uniós tagország 28 képviselője alkotja. A frakcióban az AfD mellett

 • a Mi Hazánk Mozgalom Magyarországról,
 • a Visszahódítás (Reconquete) Franciaországból,
 • a Szabadság és Függetlenség Konföderáció (Konfederacja) Lengyelországból,
 • az Újjászületés Bulgáriából,
 • a Se Acabó La Fiesta Spanyolországból,
 • a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Párt (SPD) Csehországból,
 • a Köztársaság (Republika) Szlovákiából
 • és a Nép és Igazságosság Unió Litvániából vesz részt.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 993
12 052
113
Great idea...
Milyen jo is volt, amikor Csehszlovkiaban Vaclav Havel az elnoki beiktatasa utan kegyelmet adott a rabloknak, betoroknek... 20 evig tartott, mig kiheverte az orszag. Lasd a temaban...

https://moly.hu/konyvek/szomolai-tibor-a-klan
https://moly.hu/konyvek/durica-katarina-a-rendes-lanyok-csendben-sirnak
https://moly.hu/konyvek/barak-david-elasott-igazsag

es ez csak a Felvidek egy reszenek tortenete, ilyen volt a helyzet egesz Szlovakiaban
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 456
63 899
113
Milyen jo is volt, amikor Csehszlovkiaban Vaclav Havel az elnoki beiktatasa utan kegyelmet adott a rabloknak, betoroknek... 20 evig tartott, mig kiheverte az orszag. Lasd a temaban...

https://moly.hu/konyvek/szomolai-tibor-a-klan
https://moly.hu/konyvek/durica-katarina-a-rendes-lanyok-csendben-sirnak
https://moly.hu/konyvek/barak-david-elasott-igazsag

es ez csak a Felvidek egy reszenek tortenete, ilyen volt a helyzet egesz Szlovakiaban
Nálunk is volt amnesztia, úgy látszik, hogy valakik Nyugaton most a KKE térség 30-35 évvel ezelőtti slágereit tűzik műsorra.