[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 917
113
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 790
113

Adócsalásba bukhat bele Olaf Scholz német kancellár​

Ezt a régi ügyet még a Mutti nyomta át a német kampányban az ügyészségen. Saját minisztere ellen tartottak házkutatást a penzugyminisztériumban (Scholz Mutti penzugyminisztere volt), mert javítani akarta a CDU esélyeit.

Mutti anno nagy genya volt, minden riválisát, főleg párton belül, kicsináltatta a német szervekkel, de Ausztriában sem finomkodott, Szájert is leszedte anno, de Orbánnal vagy nem boldogult, vagy nem akarta kiütni csak figyelmeztetni.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113

Adócsalásba bukhat bele Olaf Scholz német kancellár​

Macronnak is van valami ügye, 1-2 hónapja nála is belebegtették, hogy abba fog belebukni, aztán már arra sem emlékszem, hogy mi volt az és valószínűleg a franciák se.
Na meg ha megy ez az idióta, akkor a fejben sötét és emellett zöld külügyminisztert teszik oda, tudjátok, akinek honosítottak egy CIA-s bébiszittert.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 900
113
Ezt a régi ügyet még a Mutti nyomta át a német kampányban az ügyészségen. Saját minisztere ellen tartottak házkutatást a penzugyminisztériumban (Scholz Mutti penzugyminisztere volt), mert javítani akarta a CDU esélyeit.

Mutti anno nagy genya volt, minden riválisát, főleg párton belül, kicsináltatta a német szervekkel, de Ausztriában sem finomkodott, Szájert is leszedte anno, de Orbánnal vagy nem boldogult, vagy nem akarta kiütni csak figyelmeztetni.
Ha máshogy nem ment, felfelé buktatta, mint Steinmeiert.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 790
113
Feloszlatta a parlamentet az elnök, előrehozott választások jöhetnek Olaszországban


Mattarella elmondta, az új parlamenti választásokat 70 napon belül kell megtartani. A RAI információi szerint ezek legvalószínűbb időpontja szeptember 25-e.



Meloni Fdl
Salvini Lega
Berlusconi FI

Ez a szövetség most nagy sansszal nyerhet!!! Ha igen, Orbánnak újra nagy mákja van. Blokkolni fogják az olaszok a Magyarország elleni Uniós szankciókat. Nem leszunk a lengyeleknek kiszolgáltatva.

Azt hittem erre még 2 évet kell várni.
Most így allnak másfél hónappal a választás előtt
CDX, Orbán haverjai

 
  • Tetszik
  • Hűha
Reactions: Nber, fip7 and hete

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Jó reggelt!

Az első félévben 86 százalékkal nőtt az illegális migránsok száma az EU-ban​

2022.08.12. 23:17
2022 első felében az Európai Unióba történő illegális beutazások száma a tavalyi év azonos időszakához képest 86%-kal – 155 090-re – nőtt. Ez több, mint 2022 első negyedévében, ahol a növekedés 2021-hez képest 57% volt.

Erről a Le Parisien számolt be a Frontex európai határügynökség információira hivatkozva – írja az Ukrinform.

Az előzetes adatok szerint különösen júliusban nőtt az illegális beutazások száma - 63%-kal (tavaly júliushoz képest) 34 570-re. Több mint 14 866 illegális beutazást regisztráltak a Balkánon, ami közel háromszorosa a 2021. júliusi adatnak. továbbra is a „legaktívabb” útvonal. Alapvetően Szíriából – a háború elől, Afganisztánból – menekülő migránsokról volt szó, akik a tálibok és Törökország elől próbáltak elmenekülni.

Januártól júliusig több mint 42 500 migráns érkezett az EU-ba a közép-mediterrán útvonalon, ami 44%-kal több, mint a tavalyi év első hét hónapjában.

Továbbra is magas a migránsok száma a kelet-mediterrán útvonalon – 22 601, ami több mint kétszerese a tavalyinak. A Ciprusra érkezők száma a migránsok teljes számának több mint felét tette ki , akik többsége Szíriából, Nigériából és Kongóból érkezett.

Az EU keleti határán az év eleje óta 32%-kal, 2923-ra csökkent az illegális átkelők száma. Ezen az útvonalon a fő állampolgárok Ukrajna, Irak és Fehéroroszország állampolgárai voltak.

A La Manche csatorna mindkét oldalán 55%-kal nőtt az átkelések száma 2021. január-júliushoz képest, 28 000 esetre.
Olvassa el még: Elsüllyedt egy migránshajó Görögország partjainál , több tucat ember eltűnt
A Frontex tisztázza, hogy ezek a számítások nem vették figyelembe a határpontokon keresztül az EU-ba érkező ukrán menekülteket. Az ügynökség szerint az orosz invázió februári kezdete óta 7,7 millió ukrán állampolgár lépett be az EU-ba, ebből 100 ezren Franciaországban.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
a "franciskák" ugyi... már megint?

Az EU új gázvezetéket akar építeni, amely összeköti Portugáliát Közép-Európával​

2022. augusztus 12., péntek, 14:52 - Dana Gordiychuk
Portugáliát és Spanyolországot Közép-Európával összekötő új gázvezeték megépítéséről tárgyal az Európai Unió, a Spanyolország és Franciaország közötti rész pedig 9 hónapon belül megépülhet.

Erről a Financial Times számolt be Teresa Ribera spanyol energia- és környezetvédelmi miniszterre, Olaf Scholz német kancellárra hivatkozva .

Ribera elmondta, hogy a Spanyolországtól Franciaországig tartó vezetékszakasz kevesebb, mint egy éven belül megépülhet annak érdekében, hogy Európát leszoktassák az orosz gázról.

Olaf Scholz német kancellár korábban csütörtökön azt mondta, hogy tárgyalt az új vezetékről Spanyolország, Portugália és Franciaország vezetőivel, valamint Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével. Hozzátette, hogy "egyéb összeköttetések is lesznek Észak-Afrika és Európa között, amelyek segítenek diverzifikálni [energia] ellátásunkat".

Antonio Costa portugál miniszterelnök hozzátette, hogy "Németország 100 százalékig számíthat Portugália elkötelezettségére a gázvezeték megépítése mellett". Costa szerint az új vezeték elkészültéig a Portugália délnyugati partján fekvő Sines kikötője logisztikai csomópontként használható a cseppfolyósított földgáz Európába szállítására.

Megjegyzendő, hogy a megfelelő projektet már kidolgozták, és Franciaország ellenállása miatt 2019-ben elhalasztották.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Fontos hogy Magyarország továbbra is a "Orbán - Salvini" politikusok bűvöletében éljen.


Egy svájci hegyszoros egy évszázad után először elveszítheti az összes gleccserejét​

2022. augusztus 12., péntek, 11:50
A svájci hegyszorost évszázadok óta borító vastag jégréteg néhány héten belül teljesen elolvad.

Erről a Guardian számol be, ahogy az "European Truth" írja

A száraz tél után az Európát sújtó nyári hőhullámok katasztrofálisak voltak az alpesi gleccserek számára, amelyek gyorsuló ütemben olvadnak.

A Saxe-Rouge és Tsanfleuron közötti hágót legalább a római kor óta jég borította.
Ám mivel mindkét gleccser visszahúzódott, a gerinc feltárt sziklája kezd kirajzolódni közöttük – és nyár vége előtt teljesen jégmentes lesz.


Svájc Detail Zero fotója.
"A bérlet néhány héten belül teljesen megnyílik" - áll a Glacier 3000 síközpont közleményében.

Bár a jég vastagsága 2012-ben körülbelül 15 méter volt, az alatta lévő talaj "szeptember végére teljesen szabaddá válik".

A gerinc 2800 méteres magasságban, a Glacier 3000 síterületen található, és valójában a határt jelöli Vaud és Valais kantonok között Svájc nyugati részén.

A síelők a tetején csúszhattak egyik gleccserről a másikra. De most egy sziklacsík volt közöttük, ahol már csak az utolsó jégdarab maradt.

Mauro Fischer glaciológus, a Berni Egyetem kutatója szerint a gleccserek vastagságának csökkenése a régióban idén átlagosan háromszor nagyobb lesz, mint az elmúlt 10 nyáron.

Emlékeztetni kell arra, hogy a svájci hadsereg helikopterei idén nyáron vettek részt a víz szállításában a magas hőmérséklettől szenvedő szomjas jószágoknak az ország alpesi rétjein.
 
  • Tetszik
Reactions: Szittya

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113

Az Amnesty International finn szervezete mintegy 400 adományozót veszített a fegyveres erőkről szóló jelentés miatt​

2022. augusztus 12., péntek, 10:28
Az Amnesty International emberi jogi szervezet finn szervezete mintegy 400 adományozót veszített, miután a nemzetközi szervezet közzétette a fegyveres erőket kritizáló jelentést.

Az Amnesty finn részlegének vezetője, Frank Johansson ezt mondta az "Europeyska Pravda" hírében az MTV Uutisetnek hivatkozva.

A héten kissé nőtt azoknak a száma, akik abbahagyták az adományozást – mondta.

"Talán a végleges adatok csak szeptember elején lesznek láthatók, amikor az összes augusztusi adomány beérkezik" - mondta.
Elmondása szerint azonban a vitatott jelentés megjelenése után újabb adományozók is megjelentek.

Az Amnesty honlapja szerint a szervezetnek körülbelül 40 000 adományozója van Finnországban. Az adományozást abbahagyók száma a szervezetnek adományozók mintegy egy százaléka. Havonta mintegy 30 000 adományozó támogatja a szervezetet.

Nem ez az első eset, hogy az adományozók tömegesen jelentették be, hogy felhagynak az Amnesty-nek való adományozással. Ezúttal azonban az adományozók kiáramlása a legnagyobb, amit Johansson 32 éves Amnesty-pályafutása során látott.

Korábban az adományozók egyebek mellett a szervezet prostitúcióval és drogpolitikával kapcsolatos álláspontja, valamint az Amnesty azon állítása miatt hagyták el az adományozókat, hogy Izrael apartheidet követ el a palesztinokkal szemben.

Johansson szerint a fegyveres erőkről szóló jelentésből hiányzott a kellő kontextus, és nem volt elég világos, hogy az Amnesty International elítélte Oroszország katonai akcióit.

"Ez egy hatalmas kommunikációs baki volt, ami az Amnesty által végzett munkába vetett bizalom elvesztéséhez vezetett" - mondta.

Emlékeztetni kell arra, hogy korábban az Amnesty International svéd szekciójának társalapítója, Per Vestberg bejelentette, hogy kilép a szervezetből , mert nem ért egyet az ukrán fegyveres erőkről szóló jelentéssel.

Az Amnesty International botrányos Ukrajnáról szóló jelentésére reagálva az EU kijelentette, hogy Oroszország az, amely indokolatlan agressziót hajt végre, civileket és polgári objektumokat támad meg, miközben az ukrán hadsereg igyekszik megvédeni őket.
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 880
8 097
113
Az Európa-pártiság magyországon leginkább az iskolai végzettséggel függ össze: a diplomások 82 százaléka minden körülmények között a maradásra szavazna. Az érettségizettek körében 64, a szakmunkásképzőt végzetteknél 57, a nyolc általánossal rendelkezőknél 43 százalék ez az arány. (Medián)..
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 790
113
Az Európa-pártiság magyországon leginkább az iskolai végzettséggel függ össze: a diplomások 82 százaléka minden körülmények között a maradásra szavazna. Az érettségizettek körében 64, a szakmunkásképzőt végzetteknél 57, a nyolc általánossal rendelkezőknél 43 százalék ez az arány. (Medián)..
Mekkora hülyének kell lenni vagy milyen nagy jobbágymentalitásra utal, aki azt mondja, minden körülmények közt az Unióban maradna....mondja SilvioD, a diplomas, fideszes, most EU maradásra szavazó.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
A Ukrán újság olvasó is kb. ugyanolyan mint bárhol másutt.
Egy ilyen fontos stratégiai hírt olvasnak 2988an.
A "juliskán nem volt bugyi" című "hírt" meg lazán 100.000 felett...
És hát itt a sakktáblán általam már többször jelzett emberi/két lábon járó majom? kretenizmus is.
Ha nem épp a ő lábára lépnek rá akkor szarik rá.
Ha a ő lábára lépnek rá akkor meg ordít hogy "köz segíts".

Rekordszinthez közelítenek az erdőtüzek Európában​

„Európai igazság” – 2022. augusztus 15., hétfő, 10:35.
2988
Az Európai Unió rekorderdőtüz-szezon előtt áll, 660 000 hektárnyi terület már elpusztult.

Erről az Európai Erdőtüzek Információs Rendszere (EFFIS) számolt be – írja az "European Truth" a Politicóra hivatkozva .

2022 eleje óta a lángok több mint kétszer akkora területet fedtek le, mint Luxemburg.

2017-ben az EU eddigi legsúlyosabb erdőtüzei voltak, augusztus közepéig körülbelül 420 000 hektár égett le, mielőtt a pusztító október 988 087 hektárra növelte volna az egész évre vonatkozó adatokat.

Mivel a tűzszezon még korántsem ért véget, az EFFIS arra figyelmeztetett, hogy idén új rekord születhet.

"Az idei év egyelőre valamivel elmarad 2017-től. A szárazság és a rendkívül magas hőmérséklet idén egész Európát érintette, a régió általános helyzete pedig aggasztó, bár még mindig a tűzszezon kellős közepén vagyunk" - mondta az EFFIS koordinátora. Jézus San – Miguel.

Spanyolországot, Romániát és Portugáliát sújtják leginkább a tüzek az EU-ban. Franciaországot is súlyosan érintették, a héten több mint 60 000 hektár égett le, ami messze felülmúlja az ország korábbi, 2019-ben elért 43 600 hektáros rekordját.

2010 óta növekvő tendenciát mutat a tűzesetek száma Közép- és Észak-Európában, országon belül is előfordulnak tüzek.

Amint arról beszámoltunk , az elmúlt 500 év legrosszabbja lehet az idei aszály Európában .