[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Valójában azért akarta Németország leállítani az atomerőműveit, hogy háborúban ne jelentsenek veszélyt a német lakosságra.
Kretének.
Fukushima volt a magyarázat hogy nincs biztonságos erőmű.
Ha ez a valódi magyarázat akkor vissza a első szóra.
Egyébként milyen háború amikor nem fegyveres úton terjeszkednek évtizedek óta.
Apropó a 1960 as 1970 es években volt egy mondás a fülöp szigeteken hogy ami nem sikerült a szamurájoknak az sikerült a yennek.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 560
113
Kb mint egy nagy vajling levesben a légyfing annyit fog ez befolyásolni, ráadásul az olaszok egy jelentős hányada úgy gondolja, hogy Mussolini jó politikus volt.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 560
113
Talán még hozzá is ad. De azért kíváncsi leszek bejön-e a fasiszta kártya, mert Le Pennél bejött a szokásos rettegés.
Nem hiszem. Olaszországban az embereknek nagyon tele van a hócipőjük a jelenlegi kormánnyal és nagyon sokan Melonira fognak szavazni. Vannak olasz barátaim (Milánoban, Firenzében és Bolzanoban), talán kettő kivételével mindegyik azt mondja, hogy elég volt a jelenlegi felállásból.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Valójában azért akarta Németország leállítani az atomerőműveit, hogy háborúban ne jelentsenek veszélyt a német lakosságra.
Valóban azért, mert hackerek majdnem elpukkantották az egyiket, és vállalhatatlan biztonsági kockázatnak minősítették a létüket a területükön. Úgy ítélték meg, hogy perzisztens fejlett támadó számára nem probléma ezt előidézni, ezért csak ez lehet a megoldás... (ld natanz stuxnet, csak viszonyításképp).

DE https://www.langner.com/wp-content/uploads/2017/08/Stuxnet-und-die-Folgen.pdf

EN https://css.ethz.ch/content/dam/eth...rities-studies/pdfs/Cyber-Reports-2017-04.pdf
 
  • Tetszik
Reactions: Raszputyin

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Valaki azt írta, hogy némi alkohol után megdöngetné Ursula v. L-t.

Akkor én inkább ezt a Meloni lányt választanám!
Pia nélkül.
:)
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Gyors megjegyzés: az USA érdeke a fasizmus/nácizmus elterjesztése Európában. Először Ukrajnában, utána Németországban, Olaszországban.
Magyarázat: erre mint ürügyre hivatkozva zúzhatja le majd az USA később a németeket.
 
  • Tetszik
Reactions: Littlejohn

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Mostanra talán tele van az emberek púpja a tehetetlen, csak dumálni tudó globalistákkal.
Kretén.
/ezek gazdasági "ötlete" az hogy megindulni líbia meg a balkán felé olasz érdekszférát építeni. figyelmen kívül hagyva hogy gazdaságilag már a fél balkán így is a övék dehát nem a értelmi képességek miatt savaznak a ilyenekre.../

Legutóbbi ep választásos olasz jobboldali balhéból idézek.
"
A szlovénok és a horvátok berágtak az EP elnökére

Írta: Andrea Hajagos with Reuters, MTI• A legfrissebb fejlemények: 12/02/2019 - 11:09


Nemzetközi felháborodást váltottak ki az Európai Parlament elnökének szavai, amikor az isztriai, dalmáciai és szlovén tengermelléki olaszok elűzésének emléknapján azt mondta: Éljen az olasz Isztria, éljen az olasz Dalmácia. Antonio Tajani vasárnap, az olaszországi Basovizzában elhangzott kijelentésére a horvát és a szlovén politikusok is reagáltak.

Az olasz politikus szavaira először Marjan Sarec szlovén miniszterelnök reagált. Twitter bejegyzésében azt írta: egyesek meg szeretnék változtatni a szlovén történelmet. Ez történik Olaszországban is. majd hozzátette: sajnos olyan politikusok részérő történik ez, akik tisztséget töltenek be az Európai Unióban. "Ez példa nélküli történelmi revizionizmus. A fasizmus meg akarta semmisíteni a szlovén nemzetet" - mondta a szlovén kormányfő.

- Szerettem volna személyesen reagálni Tajani szavaira. Elítélem és visszautasítom a kijelentését, amely részben területi követelést és történelemhamisítást tartalmazott – közölte később Andrej Plenkovic horvát kormányfő. Azt mondta: felhívta az EP elnökét, akivel szoros barátságot ápol, és magyarázatot kért a kijelentése miatt.

A szlovén külügyminiszter pedig példátlannak és elfogadhatatlannak nevezte az Európai Parlament elnökének szavait. - Az ilyen kijelentések alkalmasak a félelemkeltésre - forgalmazott Miro Cerar.
Tajani hétfőn az Európai Parlament plenáris ülésének elején fejezte ki sajnálatát, amiért félreértették szavait. Mint mondta: részvételével a megemlékezésen emlékeztetni szeretett volna a több ezer áldozatra, olaszra, de horvátra és szlovénra is. A beszédében a megbékélésre akart felhívni a figyelmet olaszok, horvátok és szlovének között, és bár említette az olasz Isztriát és Dalmáciát, de semmiképpen nem területszerzési célzattal.

"Sajnálom, ha a szavaimat rosszul értelmezték, senkit nem akartam megbántani, csak üzenni szerettem volna, hogy ami akkor történt, ne történhessen meg soha többé" - magyarázta."
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Gyors megjegyzés: az USA érdeke a fasizmus/nácizmus elterjesztése Európában. Először Ukrajnában, utána Németországban, Olaszországban.
Magyarázat: erre mint ürügyre hivatkozva zúzhatja le majd az USA később a németeket.
A felsorolásból akár a szerkesztés /bár ez csak 5 percig működik/ funkcióval most vegye ki Ukrajnát.
Szóval jöhet egy új mea culpa-s hsz.
Köszönöm.
Ön is "kammosodik".
#33 822
1-2 hete tárgyaltuk ezt le akkor visszakozott.
#40 046
#40 048
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 814
20 951
113
Hajrá :)
il_570xN.2307065406_bqfp.jpg

Naaah ez goblein! Ebben profi vagyok! :D
 
  • Vicces
Reactions: pöcshuszár

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 500
72 481
113
„Globális Britannia” és az Egyesült Királyság indiaicsendes-óceáni térség felé való fordulása

2021. március 16-án tette közzé a brit kormány a hidegháború vége óta lefolytatott legnagyobb stratégiai felülvizsgálat eredményeként született „Globális Britannia egy versengő korban – Integrált Biztonsági, Védelmi, Fejlesztési és Külpolitikai Felülvizsgálat” címet viselő dokumentumot, amely a már 2016-ban megjelent „Globális Britannia” koncepció gyakorlati megvalósításának 2030-ig szóló „útmutatója”...
 
  • Tetszik
Reactions: Flamand

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 534
113

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 560
113
  • Tetszik
Reactions: PFZ and Hummen23