Egyetlen egyszer hallottam, hogy az olajembargó alól egy német finomtó is kivételt kapott. De ez többször egyáltalán nem került szóba, így is el is engedtem.
Erről lenne szó:
Ezt csak azért hoztam fel, mert érdekes a nyelvezete ennek a cikknek:
"A német kormány átveszi a Rosznyeft orosz olajipari nagyvállalat németországi egységét, beleértve három olajfinomítóban lévő részesedést, valamint az ország finomítóit ellátó orosz nyersolaj importját még ebben az évben leállítja..."
Szóval csak azt kérdezném, hogy a mentesség az embargó alól érintett egy vagy több német finomítót is? Erről valaki tud valamit? Tudatlanságom abból fakad, hogy nem olvastam el részleteiben a különböző szankciós csomagokat (ennyi felesleges időm nincs).
Igaz, amennyiben leálltják az importot, úgy ez a kérdés lényegtelenné válik, de azért ez egy érdekes részlet lenne.
Erről lenne szó:
A németországi Schwedt polgármestere aggódik, mi lesz a finomítóval, ha nem lesz orosz kőolaj
A Barátság kőolajvezetéket a lengyel-német határon fekvő Schwedt városáig építették ki a szocializmusban, a város polgármestere most arról beszélt a BBC-nek, hogy nem tudja, mi lesz a városban épült, és ezer embert foglalkoztató finomítóval. Annekathrin Hoppe egykor maga is a finomítóban...
telex.hu
Ezt csak azért hoztam fel, mert érdekes a nyelvezete ennek a cikknek:
"A német kormány átveszi a Rosznyeft orosz olajipari nagyvállalat németországi egységét, beleértve három olajfinomítóban lévő részesedést, valamint az ország finomítóit ellátó orosz nyersolaj importját még ebben az évben leállítja..."
Történelmi lépés Németországban, az összeomlástól mentik az energiaszektort
A német kormány átveszi a Rosznyeft orosz olajipari nagyvállalat németországi egységét, beleértve három olajfinomítóban lévő részesedést, valamint az ország finomítóit ellátó orosz nyersolaj importját még ebben az évben leállítja, az Oroszország gazdasági elszigetelésére irányuló európai lépések...
www.portfolio.hu
Igaz, amennyiben leálltják az importot, úgy ez a kérdés lényegtelenné válik, de azért ez egy érdekes részlet lenne.