Mondjuk ha a fél ország hülye és én ezt csak kimondom, akkor nem engem kell kritizálni
Egyébként nem azt mondtam. Bár a Fidesz szavazótábora nagyobb részt a könnyebben manipulálható, könnyebben becsapható emberekből áll. Az ominózus cikk épp ezeket célozza meg, mert az egy propaganda-anyag. Azt a hamis képet, azt a hamis érzetet akarja kialakítani az emberek fejébe, hogy Nyugat-Európában nagyon rossz, Magyarországon ehhez képest jobb. És minden rossz forrása a szankciók. Holott ebből így semmi nem igaz. Nyugat-Európában vannak nehézségek. Magyarország meg szinte az összeomlás szélére került - lásd oktatás, egészségügy, szociális rendszer stb. És a háború okoz nehézségeket, de egyrészt a nehézségek forrása jelentős részt mástól van - például a kovid miatti termelés-problémák -, illetve a komolyabb szankciók még csak nem is vannak érvényben - olaj még nem, gáz egyelőre egyáltalán nem. A gáz ára is az orosz manipuláció és a nem túl jó szabályozás miatt magas nagyrészt. Most hogy kezdik rendbe rakni a dolgokat, máris durván esik vissza az ára. Plusz a szankciók elkerülhetetlenek. Tehát nem vita, hogy vannak és alapvetően jók is és súlyos csapást mértek már most Oroszországra és később még csak nagyobb lesz a hatása. Az európai hatást meg egyszerűen le kell nyelni és max azon vitázni, hogy hogy lehetne jobbak a szankciók és hogyan mérsékelhetőek a hatásai. Ráadásul Magyarországon az élelmiszer-infláció kirívóan magas mértékét se a kovid, se a háború nem magyarázza. Azért mára körvonalazódik, hogy - nem meglepő módon - az elmúlt 12 év korrupciója és elkúrása okozza egy jelentős részt. A magyar lakhatási helyzet meg még mindig sokkal rosszabb, mint nyugaton, és ugye a lakhatási gondok nyugaton se a háború miatt vannak alapvetően.