[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 582
63 950
113
Hát nem tudom, egy barátom Burgenlandban él és dolgozik az egyik állami cégnél, ami semmi extra.

Olyarossz neki a nettó 2000EUR fizetéssel, 13. és 14. havifizetéssel (6. és 12. hónapban duplafizetés), kb 170e ftból van albérlete ahol 2 felnőtt tökéletesen elfér, fűteni is tudják, kajálnak és tankolnak is és így marad legalább 700EUR /hó. Igaz nincs nagyon túlóra és legalább heti 1x kell autó takarítani ami +50EUR / alkalom (mert, hogy nincs benne a munkaköri leírásban), továbbá évi 3x kb 100e ft ruhapénzt is kapnak, rendszeresen hazajár és ez mellett még spórol is. Egy munkahelyen, napi 8 órában. Ja igen és ugye évi 2x 1 hétre eljár nyaralni.

Nálunk szerencsére van hatósági ár, bár igaz, hogy cukrot, tejet és lassan tojást sem kapsz a boltban. Üzemanyagot sem kapsz bárhol és csak korlátozott mennyiségben, azt is gyengébb minőségben -ami majd később visszaüt- .


Hinnya tényleg de jó nekünk is itthon. Bezzeg a hanyatló nyugat, én mondjuk itthon ezt 2 állással nem tudom megteremteni, egyedül.
Mondjuk igaz, hogy az ottani főnök cimborájának nem lett dollármilliárdos vagyona pár éven belül.
Ok, ok, de ha olyan jó neki mint allitja akkor miert jar haza?
Amugy azert hogy havi 280000-et felretegyunk biztosan nem mennek ki mikor ezt itthon is kb megcsinalom sima gyari meloskent harom gyerek, feleség, 2-3 autó, baxott nagy telek + viszonylag uj csaladi haz (ami azert megis bevesz evi par szazezerret vagy milliot) mellett ugy hogy az alberletbol befolyo penzt a gyerekek kapjak. Azert az a 700 euro nem olyan sok, nekem nem alternativa, ezert nem adnam itt fel a sajat eletem. Raadasul mellekallas, tulora, elorelepesi lehetoseg folyamatosan van, csak nincs az a penz, a sajatom es a csalad fontosabb.
700 euró megtakaritas az kevés, esetleg ha havi 2500-3000 megmaradna elgondolkodnek, de mindenkepp elvesztegetett idő lenne aminek a csaladom es a gyerekeim latnak a karat. Ahhoz kepest a 2500-3000 is keves.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 431
10 129
113
Vannak komoly strukturális gondok a magyar gazdasággal, mert nagyon furcsa anomáliák vannak, amihez messzebbre kell visszanyúlni mint az elmúlt kb 30 év, annak ellenére hogy a kormányok sok elvesztegetett lehetőséget hagytak maguk mögött. Alapból ott van trianon esete, megtörte az ország gazdaságát és politikailag kényszerpályára állította egy olyan korban amikor a nyersanyagokat vagy helyben vagy gyarmatokról szerezted be, teljesen újjá kellet alakítani a gazdaságot, aztán jött az újabb világháború, a fizikai pusztítás meg sem közelíti azt amit a kommunizmus okozott a gazdaság számára ( ha a nyugattal akarjuk magunkat összehasonlítani, volt azért pár előnyös dolog is benne). Nyugaton vannak évszázados cégek, és ki tudták építeni a külföldi pénzszivattyúkat, megvan hozzá a kulturális háttér, ugye a gyarmatosítás által elterjesztett nyelv sok esetben, a nem változó politikai rendszer. Nálunk ilyen nincs, és ha innen nézzük akkor nem is annyira szar a magyar teljesítmény, mármint úgy mint magyar nép teljesítménye.

A lopás meg korrupció is ennek a hozománya, nem arra gondolnak az emberek hogy ha kilép egy külpiacra akkor x befektetéssel 3-4x bevételnövekedés lesz és 2x profit, hanem hogy lehet kisajtolni többet ebből a zsugorodó piacból, és ugye ez oda vezet hogy van egy rekord inflációnk például élelmiszerek terén, mert az egész rendszer zártabb, hiába a külföldi multik, ők az itt meg máshol megtermelt profitból tudnak a globális rendszerükben feszültséget csökkenteni, képesek elviselni a kisebb nyereséget más országokban hogy átvészeljék a nehezebb időket, van mozgástér. Magyarországon ennek nincs meg a háttere, itt mindenki megpróbál elérni ugyan abból a forrásból egyre többet,és még ennek ellenére is sokan meglepődnének hogy mennyi cég van ahol ha az utolsó profitot is szétraknál bérekre alig nőne a fizetésük az alkalmazottaknak, és nem könyvelési trükkök miatt.

Amíg Magyarország nem lép ki a világba, nem kezd el nyelveket beszélni, és olyan támogató ( nem pénz, még véletlenül sem) háteret nyújtani a vállalkozásoknak, hogy azok terjeszkedni akarjanak addig nem fog annyi pénz beáramolni az országba és kiépülni annak a rendszere hogy itthon lehet feszültséget csökkenteni a külső profitból ( mert ha nem teszi meg akkor piacot veszít, mert lesz más helyette), nem azt mondom hogy sok cégnek egyből irány más kontinensek (pedig... :D ) de itt vannak körülöttünk országok (saját magunk :rolleyes: ) ahol rengetegen beszélik a magyart, és még a nyelvi akadály is leküzdhetőbb hisz az anyanyelvünk lehet a közvetítő nyelv, nem az angol vagy más.

Szóval attól hogy gyurcsány orbán jobb ball stb egy egész rendszer a gyökerétől nem fog megváltozni, a helyzet javulhat, de tökéletes kormányzás mellet is évtizedekre lenne szükség hogy belekerüljünk abba a folyamatba aminek eredménye a nyugati jólét.

Amúgy a végére a bölcsesség :D a pénz nem minden, előbb próbáljatok boldogok lenni aztán jönni fog a pénz is, mert másként fogod látni a világot.
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 880
8 095
113
Mi koze az arfolyamnak barmihez ha havi 2580 eurot keres? A magasabb benzin arat gondolom nem a 480ft-hoz erted, gondolom ebből egyikotok sem 480-ert tankol itthon. Helyes es peldamutato, vesszen Orban, Putyin, Mol, eljen Zelenszkij es Ursula, ilyen egy igazi megvesztegethetetlen ellenzeki.
Teljesen jól bevasarolni a Lidliben egyebkent erdekes, de amennyire ott, ugy annyire mas boltban is be lehet.
Mi van a nemet Lidliben egyebkent ami az itthoni Lindliben nincs?
Amugy miert jott akkor "haza" az ismerosod ha kint olyan jó?
Mert magyar válogatott sportolókat vitt ki Nürnbergbe versenyezni :).. Jövő héten Katowicébe megy és a lengyel árak bérekről is tundi fogunk :).. Ott Nürnbergben a német sportolók edzői mondták, akik helyiek voltak a béreket, illetve a vásárlás meg saját tapasztalata. Ja a versenyen olyan 24-26 fok volt és a szállodában is fel lehetett akár 28 fokra is tekerni a radiátort mert van volt korlátozva. Ennyit az agitpropról.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 560
113
Aki ezt a sok nyugatgyalázó marhaságot olvassa annak csak annyit, hogy most jött vissza jó ismerősöm Nürnbergből. A gázolaj és a benya is ugy 80 ft körül volt magasabb áron a városban mint hazánkban az átlaggfizetés meg 2580 EUR ugyanott. Jól be tudott vásárolni az Ottani LIDL-ben és más áruházakban még 410-es EUR átfolyam mellett is mert sok termék olcsóbb volt mint a rezsicsökkentés birodalomában...
Akkor vagy a haverod hazudott egy szépet, vagy azt kell feltételeznem, hogy a te fejedből pattant ki ez a mese.

Íme itt vannak Nürnberg város aktuális benzin árai, csak neked:


A legolcsóbb helyen is 1.67(9) euró egy litykó 95-ös (E10-es) benzin. Na ha azt megszorzom a tegnapi (mivel ezt tegnap írtad és úgy veszem, hogy a barátod tegnap tankolt) 409-es árfolyammal, az barátok között is 687 forint. Itthon ugyebár 480 forint a hatósági áras benzin. Akárhogy számolom is nem jön ki a matek mert ugyebár 480+80 az 560 forint. Akkor hogy is van ez?

A dízelt meg hagyjuk mert az 1.80(9) a Schanzaecker Strasse 7-9 szám alatt.....
 
K

Kopi2000

Guest
Ok, ok, de ha olyan jó neki mint allitja akkor miert jar haza?
Amugy azert hogy havi 280000-et felretegyunk biztosan nem mennek ki mikor ezt itthon is kb megcsinalom sima gyari meloskent harom gyerek, feleség, 2-3 autó, baxott nagy telek + viszonylag uj csaladi haz (ami azert megis bevesz evi par szazezerret vagy milliot) mellett ugy hogy az alberletbol befolyo penzt a gyerekek kapjak. Azert az a 700 euro nem olyan sok, nekem nem alternativa, ezert nem adnam itt fel a sajat eletem. Raadasul mellekallas, tulora, elorelepesi lehetoseg folyamatosan van, csak nincs az a penz, a sajatom es a csalad fontosabb.
700 euró megtakaritas az kevés, esetleg ha havi 2500-3000 megmaradna elgondolkodnek, de mindenkepp elvesztegetett idő lenne aminek a csaladom es a gyerekeim latnak a karat. Ahhoz kepest a 2500-3000 is keves.
A volt nejem, Bécsben, igaz diplomás ápolóként, a saját elmondása szerint, 3000 EUR-ot visz haza Bécsbe, mert ott lakik. A legnagyobb problémája, hogyha busszal akar MO-ra jönni, hogy elmenjen a közös gyermekeinkhez (és nincs kedve vezetni), a kutyáját nem engedik fel a Flixbus-ra.... Bár az elmondása szerint, kutyával még Bécsben, a minisztériumba is be lehet vinni a kutyát... Nem szólva arról, hogy meghatározhatja, mennyi éjszakás műszakot állal, hány napot dolgozik és hány túlórára hívható be. Próbáld ezeket a feltételeket Te meglépni a multidnál!!!
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 880
8 095
113
Akkor vagy a haverod hazudott egy szépet, vagy azt kell feltételeznem, hogy a te fejedből pattant ki ez a mese.

Íme itt vannak Nürnberg város aktuális benzin árai, csak neked:


A legolcsóbb helyen is 1.67(9) euró egy litykó 95-ös (E10-es) benzin. Na ha azt megszorzom a tegnapi (mivel ezt tegnap írtad és úgy veszem, hogy a barátod tegnap tankolt) 409-es árfolyammal, az barátok között is 687 forint. Itthon ugyebár 480 forint a hatósági áras benzin. Akárhogy számolom is nem jön ki a matek mert ugyebár 480+80 az 560 forint. Akkor hogy is van ez?

A dízelt meg hagyjuk mert az 1.80(9) a Schanzaecker Strasse 7-9 szám alatt.....


Az árak helyesek. 1,8 volt a gázolaj a városban. Ne a hatósági árral számolj, mivel a sportolókat szállító gépjármű nem tartozik a rezsicsökkentés alá...
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 560
113
Az árak helyesek. 1,8 volt a gázolaj a városban. Ne a hatósági árral számolj, mivel a sportolókat szállító gépjármű nem tartozik a rezsicsökkentés alá...
Miért ne azzal számoljak Te írtad, hogy; "A gázolaj és a benya is ugy 80 ft körül volt magasabb áron a városban mint hazánkban " Azt egy szóval nem említetted, hogy nem a hatósági árra értetted, arról meg már nem is beszélve, hogy az autósuk többsége hatósági áron veszi az üzemanyagot.
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 880
8 095
113
Miért ne azzal számoljak Te írtad, hogy; "A gázolaj és a benya is ugy 80 ft körül volt magasabb áron a városban mint hazánkban " Azt egy szóval nem említetted, hogy nem a hatósági árra értetted, arról meg már nem is beszélve, hogy az autósuk többsége hatósági áron veszi az üzemanyagot.
Azért nem írtam, mert ott volt, hogy sportolókat szállították, tehát nem magánút.
 
  • Vicces
Reactions: LMzek 2.0

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 640
886
113
Ok, ok, de ha olyan jó neki mint allitja akkor miert jar haza?
Amugy azert hogy havi 280000-et felretegyunk biztosan nem mennek ki mikor ezt itthon is kb megcsinalom sima gyari meloskent harom gyerek, feleség, 2-3 autó, baxott nagy telek + viszonylag uj csaladi haz (ami azert megis bevesz evi par szazezerret vagy milliot) mellett ugy hogy az alberletbol befolyo penzt a gyerekek kapjak. Azert az a 700 euro nem olyan sok, nekem nem alternativa, ezert nem adnam itt fel a sajat eletem. Raadasul mellekallas, tulora, elorelepesi lehetoseg folyamatosan van, csak nincs az a penz, a sajatom es a csalad fontosabb.
700 euró megtakaritas az kevés, esetleg ha havi 2500-3000 megmaradna elgondolkodnek, de mindenkepp elvesztegetett idő lenne aminek a csaladom es a gyerekeim latnak a karat. Ahhoz kepest a 2500-3000 is keves.
Miért jár haza? Gondolom ismered az alábbi kifejezéseket: Szülők, rokonok és barátok.
Mutasd már meg ez a gyári melót légyszi, (ja igen, nem több műszakos, nem kötelező túlórás, nem munkásszállós, nem munkabuszos) 13. és 14. fizetéssel. Ja igen, ő ezeket egyedül tartja fent. :) Azért az megvan ugye, hogy feleség + gyerekek esetén ott nem csak kiadások vannak , ha csak a családipótlékot kell említeni nem csak 20e ft. Továbbá nincs pánik, hogy miből legyen feltöltve az államkassza. Lehet, hogy NEKED nem alternatíva, de mutass akkor légyszíves olyan munkahelyet itthon. Ja igen, ott azért még van közbiztonság, egészségügyi ellátás, emberszámba vesznek.

De várom azokat a linkeket / képeket .. akár privátban. :)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 582
63 950
113
Miért jár haza? Gondolom ismered az alábbi kifejezéseket: Szülők, rokonok és barátok.
Mutasd már meg ez a gyári melót légyszi, (ja igen, nem több műszakos, nem kötelező túlórás, nem munkásszállós, nem munkabuszos) 13. és 14. fizetéssel. Ja igen, ő ezeket egyedül tartja fent. :) Azért az megvan ugye, hogy feleség + gyerekek esetén ott nem csak kiadások vannak , ha csak a családipótlékot kell említeni nem csak 20e ft. Továbbá nincs pánik, hogy miből legyen feltöltve az államkassza. Lehet, hogy NEKED nem alternatíva, de mutass akkor légyszíves olyan munkahelyet itthon. Ja igen, ott azért még van közbiztonság, egészségügyi ellátás, emberszámba vesznek.

De várom azokat a linkeket / képeket .. akár privátban. :)
Akkor nem hazajon hanem egy masik orszagba ismerosoket megnezni. Ha a háza, csaladja nem itt van hanem Ausztriaban és ő nem itt él mitől haza neki? Én is atmegyek osztrakba neha ha Sopron felé roviditeni akarok, megse mondom hogy haza megyek osztrakba...
Az egy műszak nekem nem ok, mert nem akarok havi 21-23 napot a munkahelyen kuksolni és nem 13+14-ik havi van hanem negyedeves bonuszok es 13-ik havi. De atkuldom.
Nem mondom egy szoval sem hogy kint kevesebbet lehet keresni, mert joval tobbet. Csak egyszeruen nekem az nem eri meg hogy arra aldozzam fel az eletemet hogy heti 5-6 napot hajnaltol estig kijarok, sosem vagyok otthon, lestrapalok evi egy autot es kockaztatom az eletem az utakon.
Annyit nem ér.
Azt meg nem tudom megtenni hogy itthagyok csapot papot es kimegyek, csalad meg marad, mert kb ez ugyanaz mintha elvalnek es ket hetente latogatnam a gyerekeket.
Plane nem havi 700 euró megtakaritasert. Ez itthon is megvan, ennyiert nem.
Akkor se mentem ki mikor meg nem volt csalad, mert a fizetesem akkor teljesen felreraktam es boven megeltem a masodallasbol, meg seftelesbol, ebbol abbol. A fizetesembol epitettem a hazat amiben most lakunk, meg az első Orban kormany es a Medggyesi alatt.
Ki meg kompletten sosem fogunk költözni plane penz miatt. Itt ugyanis "elned s' meghalnod kell". Ha az őseim nem mentek el az evszazadok alatt en most mikor konnyen vagyunk hozzajuk kepest, miert tennem?
Emberszamba meg magyar dolgozót Ausztriaban senki sem vesz, meg a bevandorlo sem. Emberszamba ott nem vesznek. Max ha 10 ev utan valahol néha.
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 640
886
113
Akkor nem hazajon hanem egy masik orszagba ismerosoket megnezni. Ha a háza, csaladja nem itt van hanem Ausztriaban és ő nem itt él mitől haza neki? Én is atmegyek osztrakba neha ha Sopron felé roviditeni akarok, megse mondom hogy haza megyek osztrakba...
Az egy műszak nekem nem ok, mert nem akarok havi 21-23 napot a munkahelyen kuksolni és nem 13+14-ik havi van hanem negyedeves bonuszok es 13-ik havi. De atkuldom.
Nem mondom egy szoval sem hogy kint kevesebbet lehet keresni, mert joval tobbet. Csak egyszeruen nekem az nem eri meg hogy arra aldozzam fel az eletemet hogy heti 5-6 napot hajnaltol estig kijarok, sosem vagyok otthon, lestrapalok evi egy autot es kockaztatom az eletem az utakon.
Annyit nem ér.
Azt meg nem tudom megtenni hogy itthagyok csapot papot es kimegyek, csalad meg marad, mert kb ez ugyanaz mintha elvalnek es ket hetente latogatnam a gyerekeket.
Plane nem havi 700 euró megtakaritasert. Ez itthon is megvan, ennyiert nem.
Akkor se mentem ki mikor meg nem volt csalad, mert a fizetesem akkor teljesen felreraktam es boven megeltem a masodallasbol, meg seftelesbol, ebbol abbol. A fizetesembol epitettem a hazat amiben most lakunk, meg az első Orban kormany es a Medggyesi alatt.
Ki meg kompletten sosem fogunk költözni plane penz miatt. Itt ugyanis "elned s' meghalnod kell". Ha az őseim nem mentek el az evszazadok alatt en most mikor konnyen vagyunk hozzajuk kepest, miert tennem?
Emberszamba meg magyar dolgozót Ausztriaban senki sem vesz, meg a bevandorlo sem. Emberszamba ott nem vesznek. Max ha 10 ev utan valahol néha.
Attól, hogy magyar.
Az lehet, hogy neked nem ok. Amit te küldtél privátba a legtöbb helyen: "Folyamatos 4 műszakos 12 órás munkarend, teljes munkaidő". Ez már nem napi 8 óra. Mégegyszer mondom: TE
Vannak családos emberek, akik látni akarják a gyereküket felnőni és éppen ezért, minden délután otthon akarnak lenni.
Mégegyszer mondom TE magadról beszélsz. Amit én írtam, az meg kb bárkinek elérhető, mert az az osztrák átlag.
Nem rólad volt szó, hanem az átlagról.
"Emberszamba meg magyar dolgozót Ausztriaban senki sem vesz, meg a bevandorlo sem. Emberszamba ott nem vesznek. Max ha 10 ev utan valahol néha." Na ez rohadtul nem igaz... mennyit is dolgoztál kint? Nem egy közép és felsővezető van Tirolban, mind magyar.. mellesleg ott éppen szeretik a magyarokat, pl. ha magyar vagy, akkor használják azokat a magyar szavakat amit tudnak.

és ezen felül működik az országuk. :)
 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 582
63 950
113
Attól, hogy magyar.
Az lehet, hogy neked nem ok. Amit te küldtél privátba a legtöbb helyen: "Folyamatos 4 műszakos 12 órás munkarend, teljes munkaidő". Ez már nem napi 8 óra. Mégegyszer mondom: TE
Vannak családos emberek, akik látni akarják a gyereküket felnőni és éppen ezért, minden délután otthon akarnak lenni.
Mégegyszer mondom TE magadról beszélsz. Amit én írtam, az meg kb bárkinek elérhető, mert az az osztrák átlag.
Nem rólad volt szó, hanem az átlagról.
"Emberszamba meg magyar dolgozót Ausztriaban senki sem vesz, meg a bevandorlo sem. Emberszamba ott nem vesznek. Max ha 10 ev utan valahol néha." Na ez rohadtul nem igaz... mennyit is dolgoztál kint? Nem egy közép és felsővezető van Tirolban, mind magyar.. mellesleg ott éppen szeretik a magyarokat, pl. ha magyar vagy, akkor használják azokat a magyar szavakat amit tudnak.

és ezen felül működik az országuk. :)
Dolgoztam egy idoben osztrak kismaszeknak. Meg is kert ra hogy ne beszeljunk egymas közt magyarul.
Volt eset hogy azt az egy pisiszunetet is leszamolta a bérből amit aznap elkovettem reggel 7-től este fel 6-ig...
Nem kell bemutatni az osztrakot, itt laknak a szomszed faluban...
 

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 075
2 944
113
Pela3
közbiztonság, egészségügyi ellátás, emberszámba vesznek.

Miért jár haza? Gondolom ismered az alábbi kifejezéseket: Szülők, rokonok és barátok.
Mutasd már meg ez a gyári melót légyszi, (ja igen, nem több műszakos, nem kötelező túlórás, nem munkásszállós, nem munkabuszos) 13. és 14. fizetéssel. Ja igen, ő ezeket egyedül tartja fent. :) Azért az megvan ugye, hogy feleség + gyerekek esetén ott nem csak kiadások vannak , ha csak a családipótlékot kell említeni nem csak 20e ft. Továbbá nincs pánik, hogy miből legyen feltöltve az államkassza. Lehet, hogy NEKED nem alternatíva, de mutass akkor légyszíves olyan munkahelyet itthon. Ja igen, ott azért még van közbiztonság, egészségügyi ellátás, emberszámba vesznek.

jaj már megint a minden is sokkal-sokkal jobb kint......" közbiztonság, egészségügyi ellátás, emberszámba vesznek. "....emeberszámba :(:(:( na ne röhögtess...a magyar mint minden más k-eu-s...csak csicskának kell jóval kevesebb fizuval...Ebben az évben is min 10 ember keresett miután hazajött a nagy nyugatról (építőipar).Nem jött be a számítás.Te egy dolgot nem veszel figyelembe az pedig nem más ,mint a megelégedettség.Sok ember nem azért nem megy ki ,mert nem tudna,hanem azért mert meg van elégedve az életével......Van egy réteg akik kint élnek ,kint maradnak így döntöttek pakk....Van egy réteg aki szerencsét próbál de számba veszi a + - és rájön a kicsit jobb életért be kellene áldozni az életét,családját...és van aki tudja be se akarja áldozni a családot....

Elmondok egy példát...egy jóbarátom kint volt 1 hónapot Osloban....orvos a párja. (miatta mentek ki) jó körülmények között laknak itthon...szakmai kihívás volt...

-közbiztonság.......személyesen láttam azt a több száz senkiházit Osló utcán minden volt csak nem közbiztonság....
-egészségügyi ellátás.....elmondta ott is ugyanúgy elvannak a dokik, mindent is szeretnek csinálni munkán kívűl ,
-emberszámba vesznek.....na ezt tapaszta legkevésbé
Kiszámoltam mennyit kellene kint keresnem Osloban ,hogy úgy éljek ,mint itthon....hát egy 10 misit havonta:eek::eek::eek:
Ez nem azt jelenti ,hogy nincsennek ny-eu-ban olyan helyek ahol jól lehet élni. csak nem mindegy honnan kezded.

"Miért jár haza? Gondolom ismered az alábbi kifejezéseket: Szülők, rokonok és barátok"......ergo azért mert kint nem kap szeretetet senkitől....az igazi érzelmeidet csak a saját anynyelveden tudod kifejezni,megérteni......ez is egy fontos ok azoknák akik hazajönnek.
Nos nekem nagyon nagyon nagyon jó itt ebben az országban....jó volt 1 éve 5...10.....15....25.....sose volt köze az aktuális politikához.
"
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 675
34 553
113

Medvegyev: Amerika úgy bánt Európával, mint egy útszéli lotyóval​

 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 814
20 951
113
Az osztrak APG /Austrian Power Grid/ nyilatkozata szerint 13 alkalommal kellett ujraelosztasi intezkedeseket vegrehajtaniuk az orszag aramellatasanak erdekeben. A meglevo infrastrukturajuk nem rendelkezik elegseges kapacitassal, hogy a jelenlegi kihivasokat problemamantesen megoldja.

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 582
63 950
113
Pela3
közbiztonság, egészségügyi ellátás, emberszámba vesznek.

Miért jár haza? Gondolom ismered az alábbi kifejezéseket: Szülők, rokonok és barátok.
Mutasd már meg ez a gyári melót légyszi, (ja igen, nem több műszakos, nem kötelező túlórás, nem munkásszállós, nem munkabuszos) 13. és 14. fizetéssel. Ja igen, ő ezeket egyedül tartja fent. :) Azért az megvan ugye, hogy feleség + gyerekek esetén ott nem csak kiadások vannak , ha csak a családipótlékot kell említeni nem csak 20e ft. Továbbá nincs pánik, hogy miből legyen feltöltve az államkassza. Lehet, hogy NEKED nem alternatíva, de mutass akkor légyszíves olyan munkahelyet itthon. Ja igen, ott azért még van közbiztonság, egészségügyi ellátás, emberszámba vesznek.

jaj már megint a minden is sokkal-sokkal jobb kint......" közbiztonság, egészségügyi ellátás, emberszámba vesznek. "....emeberszámba :(:(:( na ne röhögtess...a magyar mint minden más k-eu-s...csak csicskának kell jóval kevesebb fizuval...Ebben az évben is min 10 ember keresett miután hazajött a nagy nyugatról (építőipar).Nem jött be a számítás.Te egy dolgot nem veszel figyelembe az pedig nem más ,mint a megelégedettség.Sok ember nem azért nem megy ki ,mert nem tudna,hanem azért mert meg van elégedve az életével......Van egy réteg akik kint élnek ,kint maradnak így döntöttek pakk....Van egy réteg aki szerencsét próbál de számba veszi a + - és rájön a kicsit jobb életért be kellene áldozni az életét,családját...és van aki tudja be se akarja áldozni a családot....

Elmondok egy példát...egy jóbarátom kint volt 1 hónapot Osloban....orvos a párja. (miatta mentek ki) jó körülmények között laknak itthon...szakmai kihívás volt...

-közbiztonság.......személyesen láttam azt a több száz senkiházit Osló utcán minden volt csak nem közbiztonság....
-egészségügyi ellátás.....elmondta ott is ugyanúgy elvannak a dokik, mindent is szeretnek csinálni munkán kívűl ,
-emberszámba vesznek.....na ezt tapaszta legkevésbé
Kiszámoltam mennyit kellene kint keresnem Osloban ,hogy úgy éljek ,mint itthon....hát egy 10 misit havonta:eek::eek::eek:
Ez nem azt jelenti ,hogy nincsennek ny-eu-ban olyan helyek ahol jól lehet élni. csak nem mindegy honnan kezded.

"Miért jár haza? Gondolom ismered az alábbi kifejezéseket: Szülők, rokonok és barátok"......ergo azért mert kint nem kap szeretetet senkitől....az igazi érzelmeidet csak a saját anynyelveden tudod kifejezni,megérteni......ez is egy fontos ok azoknák akik hazajönnek.
Nos nekem nagyon nagyon nagyon jó itt ebben az országban....jó volt 1 éve 5...10.....15....25.....sose volt köze az aktuális politikához.
"
Gyakorlatilag megfogalmaztad ami nekem nem ment. :)
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
Felmerült itt a nYuGaT moralitása. NATO sajtótájékoztató 1999-ből:
FipOn5UXgAIpnsr
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 609
113
Mondjuk nalunk (mifelenk) a 95-os 480 ft-os benzint olyan durvan vizezik, hofy a hidegben nem indul el vele ag autom. Ha autokazni akarok, akkor kenytelen vagyok 100-as benzint tankolni. Azzal nincs problemam, poccre indul hideg hajnalokon is az auto. De ezert az extraert 711 Ft/ litert fizettem ma is...
Öntsél már 1 vödör vízbe 1 liter benzint aztán írd le mit tapasztalsz.... Méghogy diplomás....