[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 901
113
Gátlástalan lehet, hideg és számító is, de annyira racionális, és jó döntéshozó nem.

Nyilván egy két extrém példát lehet hozni, de nem véletlenül vannak ha a kvótákat félretesszük, elsöprő fölényben a férfiak. Aki nőként egyáltalán eljutott odáig hogy nyomott tudott hagyni a történelemben vezetőként, az is mind férfias volt, mint Merkel, vagy Thatcher. A banya ahogy mondod, el sem jutott, Ursula is egy bohóc kvótanő, pont mint Truss, vagy előtte May volt, meg amilyen Kamala, vagy a finn luvnya lesz.

Súlytalanok, bohócok, a közel keleten kapásból kutyába rakják őket.
Ursulát, Trusst meg Mayt hagyjuk. Azokat senki nem választotta, csak a saját pártelitjük. Azt a hiedelmet kívántam eloszlatni, hogy "több nőt a politikába, mert a nők kedvesek!" Pont ez a szó jut eszemba Thatcherről, Clingonnéről vagy Lendvai Ildikóról.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 837
113
A nyugat-európai fegyverszállítások, -gyártás és Macron kijelentése, miszerint Franciaország fegyverkezik, volna egy kérdésem a fórum tagjaihoz.
SZERINTETEK Nyugat-Európa a haditechnikát nem számítva KÉPES-E egy hagyományos háború megvívására a HUMÁN FAKTOR állapota miatt?

Van bizonyára pár tízezer ember, aki alkalmas rá, sokan szívesen is harcolnak, mennek Ukrajnába önként. Többségük nem hinném, hogy igazán ideológiai okokból. Hanem ahogy Hemingway mondta, “Semmi sem olyan, mint emberre vadászni. És akik elég sokáig vadásztak fegyveres emberekre, és ez tetszett is nekik, azokat soha többé semmi más nem érdekli". Amerikának van pár százezer ilyen embere, akik megízlelték a fegyveres vagy fegyvertelen emberekre való vadászat ízét, drónnal, vagy az éjszaka sötétjében éjjellátóval az ilyennel nem rendelkezőkre, távcsöves puskával 1-2 km-ről stb. Ukrajna ennél kissé keményebb terep, sokan közülük nem is bírták sokáig állítólag. Akik igen, azok aligha fognak visszailleszkedni a "normális" társadalomba. Az orosz meg bűnözőket küld a vágóhídra az első vonalba... A humán faktor állapota, a morál azért az orosz mozgósítottnál sem biztos, hogy olyan magas lenne.
A fanatizált ukránnál megvan a morál, és a szükséges ideológia is. Orosz oldalon a donbászi milicistáknál is.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 001
9 976
113
Nincs nő, aki felérne férfiakkal politikusként/hadvezérként.

Egy férfi racionálisabb, hidegebb, kevésbé hallgat az érzelmeire, hamarabb hoz döntést hezitálás nélkül.

Lehet hogy furcsa, de vannak dolgok amiben jobbak a nők, meg vannak dolgok amiben jobbak a férfiak. Nem, nem vagyunk egyformák mentálisan, s testileg sem, nem létezik non-bináritás.
Ez ennyire nem fekete fehér.
Több vezetőnek alkalmas férfi van mint nő, igen, de van egy csomó vezetőnek alkalmas nő is.
Politikusnak meg pláne vannak alkalmas nők, hiszen hazudni tudnak, sármosak, vonzóak lehetnek, tehát megszavazzák őket.
Én tárgyaltam tök jó polgármester asszonyokkal.
Margaret Thatcher sem sokat szarozott.
Mellesleg ha belgyógyásznak és sebésznek jók, ahol döntéseket kell hozniuk pörögve, akkor miért nem jók vezetőnek?!
(ez a non-binaritas izé nem érdekel, két nem van meg a szerencsétlenek akik nem tudják mik, vagy kibaszott velük a természet)
 
  • Tetszik
Reactions: Ramzana

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 423
44 116
113
Ez ennyire nem fekete fehér.
Több vezetőnek alkalmas férfi van mint nő, igen, de van egy csomó vezetőnek alkalmas nő is.
Politikusnak meg pláne vannak alkalmas nők, hiszen hazudni tudnak, sármosak, vonzóak lehetnek, tehát megszavazzák őket.Az
Én tárgyaltam tök jó polgármester asszonyokkal.
Margaret Thatcher sem sokat szarozott.
Mellesleg ha belgyógyásznak és sebésznek jók, ahol döntéseket kell hozniuk pörögve, akkor miért nem jók vezetőnek?!
(ez a non-binaritas izé nem érdekel, két nem van meg a szerencsétlenek akik nem tudják mik, vagy kibaszott velük a természet)
Az hogy meg tudja választatni magát, meg jól tud hazudni egy dolog, attól még nem feltétlen lesz tényleg JÓ vezető is.

Merkel, MT a két legjobb nőben, a leginkább nyomot hagyóak, s mégis vannak tőlük sokkal jobbak, karakteresebb férfi vezetők. Viszont arányaiban nézve rengeteg közepesnél is gyengébb női politikus van. Igazi semmire való díszpicsák, kvótanők.

Nem nekik való...
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Tévedsz azonban a fentiek okán abban, hogy a nyugati (Lajtán túli) családapa, fiú elmenne harcolni. Nem fog elmenni, és ha erőszakkal ki is viszik a frontra 2 hét Donbaszi körülmények után - ha csak el nem esik - vagy megbolondul, vagy megszökik, de harcra már nem lesz képes (nyugat azzal számolta el magát, hogy szerinte leáldozott a tömegháborúk ideje - hát nem!).
Vagy alig várja, hogy elvigyék, és átállhasson, elsöpörve az otthoni fost!
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 643
113

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 837
113
Na vajon a hollandok 40 év alatti részének hány százaléka már migráncs?

Féltik a bizniszt a szervezetek, lobbiznak a nagyobb indoktrinációért.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 961
113
Akkor fordítva? Különben itt van az EU újabb vívmánya.
"Jóváhagyta az Európai Bizottság: jöhet a lisztkukac és a darált tücsök az élelmiszerekbe
Forrás: https://kuruc.info/r/6/254240/"
Egyáltalán nem szoktam ide felmenni, csak az egyik hsz.-t olvasva akadtam rá.
Az ember zsebében kinyílik a bicska és akkor még szépen fogalmaztam. Mi jöhet még?
Mivel eddig csernobili krumplival meg csirkemellel lattak el minket, ezek hianya miatt valamit tenni kellett.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 480
113
Ééés Németország a leggyengébb láncszem.
https://www.krone.at/2913303

Késelés a Kiel - Hamburg vonaton, 2 halott, 5 sérült, az elkövető szír és őrizetbe vették.

Lehet, ezek ellen kéne inkább háborúzniuk.
Áhh, ha meghirdetnék a háborút a témában, ezeknek adnának tankokat, hogy az egész vonatot elintézhesse amelyik érzi, hogy mennyire elnyomják.
 
  • Tetszik
Reactions: ehnaton and Ramzana

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 504
54 458
113
Lehet. Az 50-es években azért még a mai AfD-nél "nácibbak" voltak.
Régebben az összes párt sokkal jobboldalibb, konzervatívabb volt. Gondoljunk csak FJ Straussra a CSU-ban, H Wehnerre az SPD-ben. Aztán úgy a 70-es évektől elkezdtek egyre gyorsabban balra csúszni. Most már szinte csak egy Népfront van, olyan kicsi a különbség a pártok programmjában.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 901
113
Régebben az összes párt sokkal jobboldalibb, konzervatívabb volt. Gondoljunk csak FJ Straussra a CSU-ban, H Wehnerre az SPD-ben. Aztán úgy a 70-es évektől elkezdtek egyre gyorsabban balra csúszni. Most már szinte csak egy Népfront van, olyan kicsi a különbség a pártok programmjában.
SED. Sozialistische Einheitspartei Deutschlands. Ugye, mennyivel könnyebb kimondani, mint a GroKo-t?
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 514
113
Szerintem egyértelmű nem a válasz, keletről folyamatosan nyugatra haladva %-osan csökken a hazaszeretet és vele a természetes harciasság. Vegyük európát, ha az oroszt vesszük alapnak 1 egységnek tőle nyugatra ukrajna vonala 0,9 egység, a mi vonalunk 0,7....




Csak a magad nevében,én alvás közben is 2.5 vagyok.