[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Ehez képest egy eurozoónás olasz ha 1-2%-on kap hitelt vagy kevesebben, simán tud háromszor akkora GDP-arányos államadóssággal működni, feltéve ha az adóbevételei és költségvetési kiadásai is hasonlóak.
És ez az a pont, ahol zsarolni lehet őket, mert a csapdába már beleléptek. A központi bank elnöke az a Lagarde, aki korábban az IMF vezetője volt... Mi baj történhetne? Nekem úgy tűnik, hogy ez bizony sakk-matt.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
És ez az a pont, ahol zsarolni lehet őket, mert a csapdába már beleléptek. A központi bank elnöke az a Lagarde, aki korábban az IMF vezetője volt... Nekem úgy tűnik, hogy ez bizony sakk-matt.
Ez a zsarolás is oda-vissza megy. Tudod, ha tartozol a banknak egy millió euroval az a te problémád, ha meg egy milliárd euroval az a bank problémája. Az olaszokat a német bankok finanszírozzák, úgy kellene egy olasz csőd a németeknek, mint üveges tótnak a hasraesés. Persze ettől függetlenűl ha csak kicsit emelik a kamatot, hogy otthon szarabb legyen s a paraszt lázadozzon, akkor az kellemetlen az olasz kormánynak.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 165
60 917
113
Ha mindenki meggyőződéses baloldali lenne Európában és úgy zárna össze (ami az egyszerre individualista és egyenlőségpárti ideológia miatt eleve kvázi lehetetlen), akkor az USA jobboldali ügynökökkel operálna.
De pont a fenti kitétel miatt a baloldali klisé adja a legjobb alapot az aknamunkához. Fából vaskarika ideológia, tele fonáksággal, ördögi módon szabadosságot hirdet és mindenki mindenkivel egyenlőségét, mindenhez izgalmas forradalmi radikalizmust, ami a fiataloknak még vonzó is, de semmi másra nem jó ez, csak az osszd meg és uralkodj elván a külső kontrol alkalmazására.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 403
16 629
113
Mi a jókurvaélet folyik itt, de tényleg

824128_elly_schlein.jpg
Így ránézésre Dávid király gyermeke. Az olaszok nem igazán rajonganak értük.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 403
16 629
113
Etruszk orra van, kérlek! Érdemes beleolvasni a cikkbe szerintem, jót nevettem (kínomban, hogy ezt játsszák a hátsó udvarunkban, és ahogy ide üzengettek, meg küldtek helytartót, egyre nyíltabban nálunk is).
A fene az antiszemita formámat,már a cikk elolvasása nélkül is eltaláltam a pedigréjét.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 931
19 186
113
Mi a jókurvaélet folyik itt, de tényleg

824128_elly_schlein.jpg

A fene az antiszemita formámat,már a cikk elolvasása nélkül is eltaláltam a pedigréjét.
Akkor neked is Lakmusz tényellenőrző csapatában a helyed, ha ilyen jó vagy a SZIMATOD az igazságra!

bHhJjQS.png


Ez a nemzetközi csapat pedig nem offtopik, mert ők maguk Európa itt mucsán!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 779
65 119
113
Akkor neked is Lakmusz tényellenőrző csapatában a helyed, ha ilyen jó vagy a SZIMATOD az igazságra!

bHhJjQS.png


Ez a nemzetközi csapat pedig nem offtopik, mert ők maguk Európa itt mucsán!
Vazz... csoro fehernep, akkora cserpakja hogy lehuzza a fejet...
Hogyan ihat szegenyem? Tb-re irjak fel neki a szivoszalat?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 889
82 446
113
"A Politico szerzője Scholz zűrzavaros kommunikációját annak tudja be, hogy a Zeitenwende-beszéd elmondásakor a kancellár még meg volt győződve róla, hogy Ukrajnának napokon belül vége, az orosz határ pedig Lengyelországig fog terjedni. Hogy nem így történt, az Scholzot is meglepte, ugyanakkor rettegni kezdett a háború eszkalációjától, miközben tudatosodott benne, hogy az amerikai haderő nélkül országa teljesen kiszolgáltatott helyzetbe kerülne. Ez különösen kellemetlenül érintette a kancellárt, aki a nyolcvanas években még tüntetéseket szervezett az USA Európába telepítendő rakétái ellen, és arról ábrándozott, hogy Németország kilép a NATO-ból."

 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 992
53 879
113

Mi a jókurvaélet folyik itt, de tényleg

824128_elly_schlein.jpg

Meg bezárják az ammónia üzem (Ammoniak Werk 3) egy részét, de ugrik a TDi is, 2600 embert elküldenek világszerte. Amúgy ez nem az első, mióta elindult a szarcunami. 3 éve volt egy 6000 fős leépítés, abból 3000 Ludwigshafen-ban.

A 2025-ig nem igaz, mert a projekt 2021-ban kezdődött és 2028-ra lesz vége (ha addig nem lesz új "világjárvány").

Amúgy érdekes, még a kiutazás előtt rámoltam a szekrényemben, találtam egy írógéppel írt memo-t 1976-ból, amiben értesítik a hegesztői atyaúristenségeket, hogy az atomerőmű projektet törlik, mivel eredeti 450 millió márkás ajánlat nem tartható (eredetileg egy régi karbamid üzem területére akarták felépíteni), mert a tervezett 50 metér helyett 4km-re kaptak engedély felépíteni a reaktort, ami így a jarulékos csővezetékkel (hűtővíz plusz innen ment volna a gőzvezeték vissza) a történet már 2 milliárd akkori márka lett volna...

A kínai projekttel egyidőben indult egy indiai projekt is, ott megvan a komplett infra, de leállították a további építkezést, itt is csak egy döntés kell és indulhat. Indulhatna, ha lenne elég mérnök lezavarni egy ekkora projektet, de nem van.

Plusz az akksigyártás is érdekes lesz így, mert nem csak az akksihoz kell ám az áram, hanem az akksihoz használt alapanyagok gyártásához használt alapanyagokhoz is.

Az igazat megvallva, fogalmam sincs, hogy az európai út mennyire járható tovább. A jólét alapja az olcsó energia volt plusz olcsó alapanyag. Ehhez jött a németek hagyományosan jó kapcsolata Kínával (Ázsiával), ahol ""némi"" technológiai ""transzferért" kaptak piacot. Dőlt a suska vissza a Vaterland-ra, ebből lehetett jótékonykodni meg 35 órás munkahetekről álmodni meg Wolfsburg-ban tölgyfapadlón állva szerelni a legújabb Golf-ot.

Mára viszont lekoppintották/megreversendzsínőrködték a technikát és Ázsia - hozzászokva a drága energiához - alacsony munkabérekkel (meg pofátlan(?) állami támogatásokkal) (plusz jó pénzért beszerzett európai szürkeállománnyal) most valószínűleg komoly gyomrost visznek be.

Az a meglátásom, hogy Európa a saját hülyeségei és balfasz "vezetése" miatt fog rászexuálni. Ennek még erősebb agyelvándorlás lesz az oka, ami az ipari lefelé irányulo spirált erősíti.

Innen lehet szép nyerni




Nincs itt semmi látnivaló,a nyugat lehúzza magát a budin, jó, ha van 15évü(n)k,tanuljunk Oroszul.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 809
35 266
113

Kadirov: be kell menni Németországba és Scholzot jól pofán kell verni​


Hajrá, szurkolok nekijje!!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 779
65 119
113
A nemetek betiltanak a futest. Amit ezek kitalalnak 2 nap mulva kovetel az EU is.
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 845
5 046
113
A nemetek betiltanak a futest. Amit ezek kitalalnak 2 nap mulva kovetel az EU is.
Teljes az elmebaj.
 

kiskrumpli

Well-Known Member
2017. szeptember 29.
628
2 644
93
A nemetek betiltanak a futest. Amit ezek kitalalnak 2 nap mulva kovetel az EU is.
Nem baj, majd mindjárt jön NERgan és elmagyarázza, hogy minden rendben, ott az a normális ha mindenki helikopter, és igazából a mi NERniánk meg persze Putyinisztán fog összeomlani, és itt fog fázni mindenki.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 165
60 917
113

"...A dokumentumban ezenkívül azt is leszögezték, hogy a német kormányzatnak mostantól kezdve „genderszenzitív” módon (vagyis a társadalmi nemek kérdését figyelembe véve) kell humanitárius támogatást adnia külföldön; segítenie kell azt, hogy a nők és a marginalizált társadalmi csoportok részesei lehessenek különféle gazdasági folyamatoknak; és azt is, hogy a klímavédelmi, valamint az energetikai politikában is figyelembe kell venni innentől kezdve a genderkérdést..."

Teljesen egyetértek. Annalena "360 fokos fordulat" Baerbock korunk legnagyobb géniusza. Megoldást talált az energetikai ágazat fehér toxikus maszkulinitás alóli felszabadítására, kiszínesítésére. Ezek után azok a fránya fehér férfi atomerővek helyett jóságos fekete női naperőművek jönnek... jajj bocsánat, elnézést, természetesen gendersemleges kevert, mindennel és mindekivel egyenlő szélerőműveket akartam írni.
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 845
5 046
113

"...A dokumentumban ezenkívül azt is leszögezték, hogy a német kormányzatnak mostantól kezdve „genderszenzitív” módon (vagyis a társadalmi nemek kérdését figyelembe véve) kell humanitárius támogatást adnia külföldön; segítenie kell azt, hogy a nők és a marginalizált társadalmi csoportok részesei lehessenek különféle gazdasági folyamatoknak; és azt is, hogy a klímavédelmi, valamint az energetikai politikában is figyelembe kell venni innentől kezdve a genderkérdést..."

Teljesen egyetértek. Annalena "360 fokos fordulat" Baerbock korunk legnagyobb géniusza. Megoldást talált az energetikai ágazat fehér toxikus maszkulinitás alóli felszabadítására, kiszínesítésére. Ezek után azok a fránya fehér férfi atomerővek helyett jóságos fekete női naperőművek jönnek... jajj bocsánat, elnézést, természetesen gendersemleges kevert, mindennel és mindekivel egyenlő szélerőműveket akartam írni.

Remélem tényleg nem lesz náluk atomerőmű (azt is kvótaemberekkel üzemeltetnék), a németekre egyszerűen nincsenek szavak. Szerintem ezeket már egy katonai puccs sem mentené meg.
Terhesegyenruhát remélem nem hagyták ki a hohol csomagból