[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kiskrumpli

Well-Known Member
2017. szeptember 29.
628
2 644
93
Nyihihihihi!
Ja, 6 milla civil purcant ki Irakban.
Ezzel is megelőztél :( :D
Amúgy persze hogy nem lehet párhuzamot vonni. A mostani háború inkább Izrael 1967-es preventív háborújához hasonlítható.
Az iraki háború meg egyszerű hódítás volt a világ másik felén. Blernek meg muszáj volt valamit hazudnia, miután a koholt vádak alapján megindított inváziója miatt 20 éve mutogat rá a világ, mint háborús bűnösre.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 480
113
Onnantól, hogy megcsúszott a csodatervük (amely szerint ukrajnának is csatlakozásra váró országgá kellett volna már avanzsálnia), ebben semmi meglepő nincs.

Annyira remélem, hogy egyszer fény derül a miértekre - úgymint “Miért ragaszkodott annyira az EU vezetése a 2020-as években ukrajna csatlakozásához, hogy emiatt tönkretette saját magát?
Hogy el legyünk vágva a kelettől és befejezhessék a medence meghódítását.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti and cirqle

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 936
113
Eddig a német parlament létszáma nem volt fix, elméletileg 598 fő, most a gyakorlatban 736 fő, a töredékszavazatok és függő mandátumok miatt. Ugye a németeknél is olyan a rendszer, mint nálunk, pártlista plusz egyéni mandátumok, ha a listán több hely járna nekik, mint ami az egyéni mandátumok alapján kijön, akkor ilyen függő mandátumokból kapnak, de hogy a pártok közötti arányok ne tolódjanak el, ezért a függő mandátumokból toldanak a többi pártnak is. Ezen akarnak változtatni.

A másik változás a parlamentbe jutási küszöb. Eddig is volt 5%os küszöb, de ha egyénileg min 3 helyet szereztek, akkor bekerültek a parlamentbe, mint pl a Linke 2021ben, akik szereztek 4,9%ot, de 3 egyéni mandátummal bekerülhettek. De pl a CSU, akik csak Bajorországban indulnak, országosan kivetítve legutóbb 5,2%ot kaptak, de szereztek 45 egyéni helyet. Na, ez a jövőben nem lesz. Ha 5% alá mennek, akkor az egyéni győzelmek sem számítanak (hát ez érdekes).
Ha nálunk lenne ilyen, lenne sivalkodás.
Kicsit bővebben a kicseszés:
Brutál.
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 370
2 568
113
A britek, leginkabb. A UK az egesz, korabban tenyleg korrekt mernoki hatteret (lasd skotok), ipari baizsat stb odadobta 1990 utan a penmozsasra epulo "London City" gazdasagi modellnek, amiben egy vekony elit irtozatosan gazadag lett, az ertelmesebbje elment infosnak meg bankarnak ezekhez a cegekhez, mindenki mas meg bermunkara kenyszerult a kiszolgalo szektorban. Majd a sok elmebeteg elhitte a sajat nagysagarol koltott sztorit, es siman kiszurtak a gumit a kocsijukon (Brexit.)
Most ott all az egesz ciganykaravan lerobbanva, egymas utan egyre rohejesebb bohocokat teve meg kocsisnak...


Az amerikai bankszfera ugyanugy serulekeny, viszont szazszor jobban publikusan ellenorozott es atlathato, mint a brit avagy a svajci.


A CS konkretan azert dolt be amult heten, mert a szaudiak (mindossze 5-6% tulajdonresz!) azt mondtak, nincs tovabbi tokeinjekcio, ha bedolsz, bedolsz. A lefejezos-darabolos elmebetegek megereztek a sajat erejuket, es Biden ill a Nyugat keptelen mar kontrollalni oket ugy, mint regen.

Nagy idoknek nezunk elebe, ha esznel leszunk, orokre az elitbe kerulhetunk, az ukonokanknak sem lesz mas dolga, mint jotekonykodni - en szo szerint orulok, hogy most elek... :cool:
Részben eggyet értek, de: Puerto rico, messzecsúzesz...
Én nem írnám le britteket.

A CS már évek óta élő halott, olvasd el a wikipédia oldalát. Ca 20 éve csak scandalok vannak svájcon kivülről elindítva. Kicsinálják módszeresen a svájci bank ipart is...

Míért kell egy független országot ( szaud arábia) felügyelni. Ez imperialista attitüd. Vagy másként fogva régi usa fehér hozzáállás.

Az usa minden szektorát támogatja a megszerzett titkos infokkal. Primer sekunder tercier egyaránt. Ennyit az átlátható és egyenlő szabályos piacról.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 905
48 427
113
Érdekes, muszlim országokban is vannak ilyen díszítések?
Vannak.
(Rijád)
201903-ramadan-gallery-13-1920x1140.jpg

201903-ramadan-gallery-26-1920x1140.jpg
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 905
113

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 516
113

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 516
113



Ilyen a demokrácia, mindig a.nép akarata érvényesül,azért vannak ott a szabadon választott képviselők, bizony.
Ugye, nyugaton meg főleg....
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 936
113
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and enzo

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 936
113
Mik vannak!

Egyébként:
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113
Mik vannak!

Egyébként:
Amúgy ebben az a "vicces" (de inkább aljas), hogy az USA egy olyan szervezet döntésére hivatkozik amelynek egyébként joghatóságát nem fogadj el, és nem csak hogy elutasítja azt, hanem egyenesen meg is fenyegette már amikor olyan döntést hozott ami rájuk nézve hátrányos volt. Komolyan azért ekkor pofátlan, álszent egy társaságot......
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 815
20 980
113
Amúgy ebben az a "vicces" (de inkább aljas), hogy az USA egy olyan szervezet döntésére hivatkozik amelynek egyébként joghatóságát nem fogadj el, és nem csak hogy elutasítja azt, hanem egyenesen meg is fenyegette már amikor olyan döntést hozott ami rájuk nézve hátrányos volt. Komolyan azért ekkor pofátlan, álszent egy társaságot......

Meg kell lepodnunk? Nem hiszem!