családilag fenn akadtunk a problémán, mégpedig azon hogy bizonyitom ha megcsippelték a kukámat hogy márpedig én utána minden joghurtos dobozt elmostam, szétválogattam a mindent is, lécci-lécci mostmár vigyék elNémetország
A Stuttgart melleti Ludwigsburg ( kb 95000 lakós) köyörtelenül kikényszeriti a hulladék szétválasztását. Külön városi alkalmazottak ellenörzik naponta a kukâkat, hogy nincsen-e papir az üvegek közt, vagy a joghurtos poharak el vannak-e mosva, ahogy az elö van irva.
Nem szabályszerü hulladékszétvâlasztâs esetèben egy csippel látják el a kukát és azt a kukát nem üritik ki. Mielött ujra elviszik a hulladékot, a tulajdonosnak bizonyitania kell, hogy szabâlyszerüen vâlasszák szét a hulladékot. A Stuttgarter Zeitung irja, hogy "Ez a lépés azèrt is szükséges, mert különben egyesek lábbal tiporják mâsok szabâlyszerü hulladek szétválasztàsának eredményeit."
Ez csak a helyi lakósságra vonatkozik, mert a város kapitulált. A migrânsszállók elött felâllitott kukâkra nem vonatkozik ez a szabály, ott általânos kukákat tettek most ki, mert a migrânsok nem hajlandóak/ képesek a szemetet szétválasztani.
A szabâlyok csak az adófizetökre vonatkoznak, akik nem csak a migránsok eltartását, hanem szemetük drágább kezelését is fizetheti.
( tichyseinblick.de, Flüchtlinge müssen Müll nicht mehr trennen)
amugy a szomszédok remekül ki tudnak így cseszni egymással, ha ők dobnak a másikéba ezt-azt el nem mosott joghurtos dobozt skandallum, jöhet a kukák kamerás megfigyelése, naplózott foto sorozat a kuka feltöltéséről