[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
4 553
10 450
113
kihagytad a szot hogy lehet.
nem mondtam hogy mindegyik politikus buta, hanem hogy van koztuk olyan is aki butabb az atlagtol.
es ezt mint olyan konteksztusba helyeztem hogy mar hanyok atol amikor olvasom hogy a politikusok valami szuper emberek, az isten hozta oket, amit csak csinalnak mint jo, az elet igazi sakk mesterei.

ertem en hogy az emberek szeretnek konteozni, meg hulyesegeket bekepzelni, de azert vmi hatar kell hogy legyen.
nezd meg az atlagos politikust a vilagon hogy viselkedik, milyen donteseket hoz es rajosz hogy nincs bennuk semmi foldonkivuli.
ha ezek mindent jol csinalnanak, soha semmi gond nem lenne,a polgarok akik rajuk szavaznak jol elnenek stb.

de mi mit lattunk?
veszekedeseket, haborukat, kozpenz elrablasat, napi hazudozast, a vilag legtobb orszagaban meg a polgarok egy nagy reteget ami totalis nyomorban el es ne soroljam tovabb...

az hogy jott le az hogy nem birom a demokraciat?
hat epp az, hogy valaki (pl ez a csaj) marad a elotti velemenyenel ha csatlakozik egy masik parthoz kellene hogy legyen a demokracia jele abban a partban!
ha te valami miatt kampanyolsz, es radszolnak hogy azt mostmar nem lehet, az micsoda?
hat biztos hogy nem demokracia jele, inkabb main kampfot arra kellene odakepzelned, nem pedig arra amit en irtam.

most akor szerinted a politikus aki ugy valtoztassa a velemenyet ahogy a szel fuj, hulyet csinal az orszagbol/szavazoibol/polgarokbol ( peldanak ez a csaj ha kapot valamikor szavazatot, epp az miatt kapta amit most letagadot) ha abbol szemelyes haszna lehet, "pragmatikus es okos" ?


es igen, az elvhuseg az en szemeben ertek, meghozza nagyon fontos.
Senki nem mondta, hogy szuperemberek, tolod a szalmabábbot megint, 4x is. Újra ugyanazt a kört futod. Nincs kedvem mindent visszaidézgetni. Unalmas.

Igazad van, konteós vagyok, imádom a politikusokat mert zseniálisak. Nincs mélyállam, az, hogy még egy szaros általános iskolában is államokon és törvényváltoztatásokon átívelő beágyazott embereket látok az hallucináció. Nyertél.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
25 535
40 085
113
itt katonai dronrol beszelnek a sved ujsagirok, vmi 2 meteres hosszu szarnyakrol irnak..

az nem lehet a greenpeace

Nem tudom, nem voltam ott, nem lattam. Vegulis gondjuk, meg nem tortent semmi sem. Ebbol az kovetkezik hogy hirveres miatt kuldtek oda. De lehet tenyleg Putyin volt tengeralattjarorol...
 

fonak9

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
8 275
18 402
113
Ott is sokkal nagyobb gondok vannak ennél. Náluk egyszer már kibújt a szög a zsákból. A Főnök is egyre öregebb, a láthatáron nincs senki, közben a nép jelentős részének a pöcke tele van azzal, hogy a pénzük jelentős része arra megy el, hogy magasan tartsák a gyarmat vagy onnan származó emberek életszínvonalát és emiatt ne nagyon akarjanak semmit. Ugyanakkor vannak külső tényezők is, nyílt titok, hogy SA könyékig turkál a puncsos tálban.
Nem akarom itt a biztpol szakértőt játszani, de nekem baromi furcsa, hogy itt rengetegen valamiféle biztonságos menedékként tekintenek Oroszországra, miközben nagyon vastagon benne van a pakliban, hogy az elsők között lesz ebből nagyon komoly problémájuk.

Egyszer váltottam erről üzenetet egy orosszal egy fórumon. Ő azt mondta, ha a csecsenek még egyszer felkelnek, akkor ki lesznek népirtva, és punktum. Tény, hogy korábban sem válogattak az eszközökben. Volt például ez a szimpatikus XIX. századi úriember, akinek a nevét ma is gyűlölettel emlegetik arrafelé:

Alexei-jermolov.jpg


Csak a különbség, hogy akkor az orosz muzsik is szaporodott, mint a nyúl...
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 087
22 521
113
Germánia fellázad! Aztán jöhet az új Anschluss!
---
"Az utóbbi napokban egyre több hasonló esetről számolnak be a hatóságok. Az incidensek többnyire az ország keleti részén, az egykori NDK területén fordulnak elő, és elsősorban azokban a térségekben, amelyekben alacsony az átoltottság, főleg Szászországban és Türingiában. Előfordulnak nem erőszakos, de széles körben megfélemlítésként, elfogadhatatlan nyomásgyakorlásként értelmezett megmozdulások is. Országszerte felháborodást keltett például a Szászország tartományi egészségügyi minisztere, Petra Köpping grimmai otthona előtt a napokban tartott fáklyás felvonulás."
 
 • Tetszik
Reactions: Pogány and merleg

duckdodger ™

Well-Known Member
2012. március 5.
2 921
10 950
113

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
5 126
9 954
113
@aquarell
Tízezrek, ha nem százezrek fognak eljönni!
Németországban sem kötelező, szóval én azt gondolom, hogy ha a kötelező oltás miatt több százezer sógor akar elhúzni onnan akkor inkább a tesókhoz mennek mint inkább hozzánk már csak a nyelv miatt is. Amúgy meg menjenek csak oda, nagyképű, pökhendi kispolgárok tömkelege.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
1 943
10 006
113
Németországban sem kötelező, szóval én azt gondolom, hogy ha a kötelező oltás miatt több százezer sógor akar elhúzni onnan akkor inkább a tesókhoz mennek mint inkább hozzánk már csak a nyelv miatt is. Amúgy meg menjenek csak oda, nagyképű, pökhendi kispolgárok tömkelege.
Hát attól függ, Magyarország occóbb, a nyugati határszélen beszélnek németül, meg sok tekintetben szabadabbak is vagyunk. Pl horgásztavak az osztrákoknál magántulajdonban vannak, olyan nincs, h mész, veszel horgászjegyet és eltöltesz 1-2 éjszakát. Tulajdonos vagy vagy a tulaj haverja. Tereplovaglás szintén. Németországban nagyon sok az elkerített terület, nem lehet csak úgy lovagolni, mint nálunk. Sokaknak közelebb is van. (De pl németről is tudok, aki a "Sváb - Törökországba" költözik, majd felderítem, h milyen okból kifolyólag.) A közelségen túl építészetileg, kulturálisan is közelebb van Burgenlandhoz az Őrség, Sopron környéke. És az osztrákok egy részében ellenérzés van a németek felé. Kisebbségi érzés, vagy minek nevezzük, de nem szeretet, az tuti.