[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 482
4 978
113
.
Ühüm. Eddig a csővezetéken jött folyamatosan, ezért kevés tárolót építettek ki az olaj számára. A finomítók 0-24-ben dolgoztak és hordták ki a cuccot. Ha nem jön a vezetéken, akkor valahol be kell készletezni annyit, hogy a következő szállításig legyen elég tartalék.

A probléma ott kezdődik, hogy kb. 3 német finomító van északon a tengerhez közel (Hamburg, Brunsbüttel, Hemmingstedt), ami a német kapacitás kb. 15%-a, a többi meg jóval délebbre van. Ide kellene adott esetben 6-700km-et utaztatni a kőolajat feldolgozni.

Az Északi-Tengerről a villanyvezeték nincs kiépítve a szélkerekes vellanynak Bajorország felé, nem egy kőolajvezeték.
Európában minden ország rendelkezik legalább 3 havi kőolajtartalékkal. Előírás. Ez a cikk pl. a magyar tartalékról szól. :)

 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 500
113
Oké, újra nincs válasz...
Szóval akkor mivel szándékozol elkerülni a csődhullámot, ami jelen nyersanyagárak mellett max fél év?

Ezért miért az EU a hibás miért nem az orosz, aki támadott?
Az hogy Magyarország összeszerelő üzem lett, tudod hol reklamálj?
Kossuth Lajos tér 1-3.
Tudod én annak örültem volna, ha Magyar szoftverrel figyelnek meg izraeli állampolgárokat, és nem fordítva. Ahhoz meg nem kell sok energia.

Miért nem az a hibás, aki képtelen volt 30 év alatt elszakítani a függőséget?
Házi feladat? Te a tanárt szeretnéd megverni, igen van egy népcsoport ahol ez a divat. Mindig mindenért mások a hibásak.
Házi az volt, hogy ne legyünk gyarmat (függök).



Milyen lózung? :D
:D
 
  • Imádom
Reactions: Pogány

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 504
54 445
113

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 478
113
Megdöbbentő, ahogy a hülyeség komisszárjai lelkesítő szlogenekbe fognak ladagranti magasságokba emelkedve egyetlen határozott, félreértésre okot semmilyen módon nem adó kérdés megválaszolása helyett.

@mindenen kívül , @trojaiak , @Rferi66 , és az összes mentális üreg, remélem ha meglépik a baromságotok csimborasszóját, szlogent fogtok zabálni!

Megpróbálom azért megkérdezni én is, hogy:

Hogyan van kidolgozva a leválás után a helyettesítése az orosz gáznak és kőolajnak 3 hónap elteltével a leválás után? TÉTELESEN!

Majdnem többet kérdeztem, de rájöttem, hogy sok lenne nektek. Aki lózunggal válaszol, azt moderálni fogom kérni mert egyértelműen nem vitára képes alany.
Lózung: ki kezdte, mikor kezdte, ki kell bírni valahogy, majd megoldják valahogy, meg kell oldanunk valahogy...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 953
113
"Az uniós polgárok életszínvonalának „történelmi hanyatlásával” néznek szembe – EP-képviselő"
Már most is ez van.
2019-hez képest biztosan /elég a tömeg turizmus visszaesésére gondolni. ennek a megléte azért a jólét foka volt. budapesten is nagyon sokan éltek ebből/
Kijevben is, Ogyesszaban is es Csernobilban is... 2014-ig.


Ukrajna_erkezesek.jpg

Vajon mi ennek az oka hogy 2014 utan es kimondottan 2019, Zelenszkij hatalomra kerulese utan a nullara esett a szam?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 953
113
Ezért miért az EU a hibás miért nem az orosz, aki támadott?
Az hogy Magyarország összeszerelő üzem lett, tudod hol reklamálj?
Kossuth Lajos tér 1-3.
Tudod én annak örültem volna, ha Magyar szoftverrel figyelnek meg izraeli állampolgárokat, és nem fordítva. Ahhoz meg nem kell sok energia.

Miért nem az a hibás, aki képtelen volt 30 év alatt elszakítani a függőséget?
Házi feladat? Te a tanárt szeretnéd megverni, igen van egy népcsoport ahol ez a divat. Mindig mindenért mások a hibásak.
Házi az volt, hogy ne legyünk gyarmat (függök).
Alljunk meg itt egy szora...
TE mit tettel azert hogy magyar szoftverrel figyeljenek meg izraelieket?
TE mit tettel azert hogy Magyarorszag elszakitsa az orosz energiafuggoseget valami masra, ami olcsobb es jobb?
Neked van ezzel problemad, szoval halljuk, MIT TETTÉL ellene?
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
Hmm
A fansziák néhányszor keménykedni akartak a USA-val, eredmény.
Zsák Sirák 2003. ban /a iraki balhé miatt keménykedett néhány hónapig/ odáig jutott hogy kijelentette tulajdonképpen szereti a hamburgert.
Ezt követően több fanszia elnök akik puposkodni akartak a USA val szemben szépen elhalkultak mikor bármely elnöknek elég volt a fanszia bor és sajt import némi szivatását
KILÁTÁSBA HELYEZNI.
Tehát nem volt szó stopról meg ilyesmiről csak pici külön vám stb.
No ehhez képest a német exportot is meg lehet nézni hova megy nagyrészt.
vw botrány megvan? fizettek mint a katona tiszt.
Ismétlem de facto háború van.
Itt az a stratégia amit ön ajánlgat /baszni is meg szűznek is maradni egyszerre/ kivitelezhetetlen.
De ha kell beajánlom önt a bem utcába vagy a karmelita kolostorba fő fő fő fő tanácsadónak meg écesz gébernek.
Tehát ha nem lesz kiváltva a orosz import az mondjuk -2 európának
ha összebalhézás van NAFTA államokkal + mondjuk a többi angol szász állammal az -5 európának
ha van egy kontinentális zárlat /ilyenről most nincs szó/ az meg -50 körül van európának.
Ön azt ajánlgatja hogy legyen kockáztatva a -5 és -50 azért hogy nehogy legyen -2
BRÁVÓ.
Figyelj. Az öt szem, sem Indiával, sem Iránnal, sem Kínával, sem a többi lázadó állammal nem tud kezdeni semmit (na jó, a pakik kormányát meg puccsólták - persze, csak demokratikusan, hisz ennek forrásai ők).
Nem mellékesen, aztán sokra mennének öten, egy kontinentális zárlattal Európa ellen, aki teljesen nyitott a szárazföldön Ázsia és Afrika felé. Szépen ülhetnének az angolszászok a ladikjaikban, hogy hátha arra téved egy embargózni vágyott európai hajó. Jó időtöltést nekik.
És nehogy már attól a kb. 400.000 millió angolszász fogyasztó hiányától menne tönkre az európai és ázsiai ipar, akkor amikor a serpenyő másik felén, lazán van 4 milliárd lakos.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 371
7 840
113
Elnézést, hogy beleszólok ebbe a magas szellemi szintet képviselő vitába, de kit érdekel, hogy ki a hibás?
Nem ez a kérdés, hogy ki a hibás, hanem az a kérdés, hogy mi Magyarország és a magyar emberek érdeke. Ez pedig egyértelmű, az olcsó és stabil nyersanyagellátás biztosítása. Ami Oroszországból jön, vagy jönne.
Birom ezeket az érveket az orosz nyersanyagok mellett.
-Már vagy 15-20 évvel ezelőtt asszhem pont az akkori fidesz verte az asztalt hogy alternatív vonalakat kellene kiépíteni. Történt azóta valami???
-Egy ipart és egy országot nem lehet függőségre építeni. Bármennyire is olcsóbban jutnánk hozzá mert az ellenfeleink bármikor kiüthetnek közvetve.
-Egy ipart nem lehet összeszerelésre építeni. Felébredtek közben a valódi ipari képzések meg leépültek a béka segge alá. Most meg megy a tesze tusza kapkodás hogy merre hány méter legyen....
Az igazi szakembereket ki kell nevelni és ez évek-évtizedben értendő. Mert nélkülük a magasabb hozzá adott értékű ipar csak egy helyben topogna.
-Aki kárörvend hogy most a nyugat így szívja meg úgy szívja meg annak javaslom hogy mikor lángokba fog állni egyes nagyobb nyugat európai városok mert leállt minden és a vallási dogmákat fel tűzelik egyes szervezetek akkor is ilyen hangosan örvende mikor közlik vele hogy öreg mától idehaza is jegyrendszer lesz. A deviza betéteket befagyasztva ........ és még sorolhatnánk. Mert ha így szopassák az eut meg saját magát, akkor sajnos előreláthatólag ősszre idehaza is hozzá kell szoknunk hogy nem minden fényes ahogy előadják itthon.
A tengeri szállítások pl egy mezitlábas konténer 8-10 ezer euróról fel ment 18-22 ezer euróra. Alapanyagok főként a vegyiipari, mert olajból és földgáz szükséges hozzá nos az ázsiai gyártok tripla árron szállítanak feltéve ha tudnak mert ott is végesek a kapacitások és a hazai ipar meg a szomszéd elsőbbséget élvez az eu iparral szemben.
Egyedül ami biztosan megy az magasabb hozzáadott értékű illetve magasabb/felsőbb kategoriás termékek. Mert ezek a "válság" alatt is mennek. Nos mi idehaza ebbe a szegmensben hogy is állunk???
Mezőgazdasági termelési ráta hiába a fejletebb gazdaság mégse érik el illetve közelitik meg azt a fránya komcsi eredményeket a 80-as évekből. Peddig most igazán húzó ágazat lenne de hát a sok kisbáró inkább gyúr a támogatásokra mert 4-5 évente cserélni kell az új városi terepjárot,pick upot...... tisztelet a kivételeknek akik apai-anyait beleadnak. Ilyen is van de azoknak is véges az erejük.
Nos vannak problémák itthon is, de amíg mindig megprobáljuk a szönyeg allá seperni meg ráfogni a libernyákok miatt van jelzőt akkor kurva fájdalmas lesz a felébredés ha minél tovább húzzuk a beismerést. Hogy még is csak valamit lépni kellene és ne fejnehéz már pedig ez lesz (lenini irány) alapon irányba induljunk el.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Plusz a családommal fenyegetnek... Nagyon igyekeznek az ukránok ellen hangolni a magyarságot... Ezeket a nyilvánvaló felforgatókat a moderációnak sürgősen kezelnie kell, mert az SBU már túltolta a biciklit mostanra a fórumon.

Birom ezeket az érveket az orosz nyersanyagok mellett.
-Már vagy 15-20 évvel ezelőtt asszhem pont az akkori fidesz verte az asztalt hogy alternatív vonalakat kellene kiépíteni. Történt azóta valami???
-Egy ipart és egy országot nem lehet függőségre építeni. Bármennyire is olcsóbban jutnánk hozzá mert az ellenfeleink bármikor kiüthetnek közvetve.
-Egy ipart nem lehet összeszerelésre építeni. Felébredtek közben a valódi ipari képzések meg leépültek a béka segge alá. Most meg megy a tesze tusza kapkodás hogy merre hány méter legyen....
Az igazi szakembereket ki kell nevelni és ez évek-évtizedben értendő. Mert nélkülük a magasabb hozzá adott értékű ipar csak egy helyben topogna.
-Aki kárörvend hogy most a nyugat így szívja meg úgy szívja meg annak javaslom hogy mikor lángokba fog állni egyes nagyobb nyugat európai városok mert leállt minden és a vallási dogmákat fel tűzelik egyes szervezetek akkor is ilyen hangosan örvende mikor közlik vele hogy öreg mától idehaza is jegyrendszer lesz. A deviza betéteket befagyasztva ........ és még sorolhatnánk. Mert ha így szopassák az eut meg saját magát, akkor sajnos előreláthatólag ősszre idehaza is hozzá kell szoknunk hogy nem minden fényes ahogy előadják itthon.
A tengeri szállítások pl egy mezitlábas konténer 8-10 ezer euróról fel ment 18-22 ezer euróra. Alapanyagok főként a vegyiipari, mert olajból és földgáz szükséges hozzá nos az ázsiai gyártok tripla árron szállítanak feltéve ha tudnak mert ott is végesek a kapacitások és a hazai ipar meg a szomszéd elsőbbséget élvez az eu iparral szemben.
Egyedül ami biztosan megy az magasabb hozzáadott értékű illetve magasabb/felsőbb kategoriás termékek. Mert ezek a "válság" alatt is mennek. Nos mi idehaza ebbe a szegmensben hogy is állunk???
Mezőgazdasági termelési ráta hiába a fejletebb gazdaság mégse érik el illetve közelitik meg azt a fránya komcsi eredményeket a 80-as évekből. Peddig most igazán húzó ágazat lenne de hát a sok kisbáró inkább gyúr a támogatásokra mert 4-5 évente cserélni kell az új városi terepjárot,pick upot...... tisztelet a kivételeknek akik apai-anyait beleadnak. Ilyen is van de azoknak is véges az erejük.
Nos vannak problémák itthon is, de amíg mindig megprobáljuk a szönyeg allá seperni meg ráfogni a libernyákok miatt van jelzőt akkor kurva fájdalmas lesz a felébredés ha minél tovább húzzuk a beismerést. Hogy még is csak valamit lépni kellene és ne fejnehéz már pedig ez lesz (lenini irány) alapon irányba induljunk el.
Ezt a hsz-t mentse le wordbe mert több helyre fogja tudni másolni majd.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 478
113
Birom ezeket az érveket az orosz nyersanyagok mellett.
-Már vagy 15-20 évvel ezelőtt asszhem pont az akkori fidesz verte az asztalt hogy alternatív vonalakat kellene kiépíteni. Történt azóta valami???
-Egy ipart és egy országot nem lehet függőségre építeni. Bármennyire is olcsóbban jutnánk hozzá mert az ellenfeleink bármikor kiüthetnek közvetve.
-Egy ipart nem lehet összeszerelésre építeni. Felébredtek közben a valódi ipari képzések meg leépültek a béka segge alá. Most meg megy a tesze tusza kapkodás hogy merre hány méter legyen....
Az igazi szakembereket ki kell nevelni és ez évek-évtizedben értendő. Mert nélkülük a magasabb hozzá adott értékű ipar csak egy helyben topogna.
-Aki kárörvend hogy most a nyugat így szívja meg úgy szívja meg annak javaslom hogy mikor lángokba fog állni egyes nagyobb nyugat európai városok mert leállt minden és a vallási dogmákat fel tűzelik egyes szervezetek akkor is ilyen hangosan örvende mikor közlik vele hogy öreg mától idehaza is jegyrendszer lesz. A deviza betéteket befagyasztva ........ és még sorolhatnánk. Mert ha így szopassák az eut meg saját magát, akkor sajnos előreláthatólag ősszre idehaza is hozzá kell szoknunk hogy nem minden fényes ahogy előadják itthon.
A tengeri szállítások pl egy mezitlábas konténer 8-10 ezer euróról fel ment 18-22 ezer euróra. Alapanyagok főként a vegyiipari, mert olajból és földgáz szükséges hozzá nos az ázsiai gyártok tripla árron szállítanak feltéve ha tudnak mert ott is végesek a kapacitások és a hazai ipar meg a szomszéd elsőbbséget élvez az eu iparral szemben.
Egyedül ami biztosan megy az magasabb hozzáadott értékű illetve magasabb/felsőbb kategoriás termékek. Mert ezek a "válság" alatt is mennek. Nos mi idehaza ebbe a szegmensben hogy is állunk???
Mezőgazdasági termelési ráta hiába a fejletebb gazdaság mégse érik el illetve közelitik meg azt a fránya komcsi eredményeket a 80-as évekből. Peddig most igazán húzó ágazat lenne de hát a sok kisbáró inkább gyúr a támogatásokra mert 4-5 évente cserélni kell az új városi terepjárot,pick upot...... tisztelet a kivételeknek akik apai-anyait beleadnak. Ilyen is van de azoknak is véges az erejük.
Nos vannak problémák itthon is, de amíg mindig megprobáljuk a szönyeg allá seperni meg ráfogni a libernyákok miatt van jelzőt akkor kurva fájdalmas lesz a felébredés ha minél tovább húzzuk a beismerést. Hogy még is csak valamit lépni kellene és ne fejnehéz már pedig ez lesz (lenini irány) alapon irányba induljunk el.
Azt hiszem nem mi fúrtuk meg egyik gázvezeték megépülését sem. :rolleyes:
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 677
32 317
113
Birom ezeket az érveket az orosz nyersanyagok mellett.
-Már vagy 15-20 évvel ezelőtt asszhem pont az akkori fidesz verte az asztalt hogy alternatív vonalakat kellene kiépíteni. Történt azóta valami???
-Egy ipart és egy országot nem lehet függőségre építeni. Bármennyire is olcsóbban jutnánk hozzá mert az ellenfeleink bármikor kiüthetnek közvetve.
-Egy ipart nem lehet összeszerelésre építeni. Felébredtek közben a valódi ipari képzések meg leépültek a béka segge alá. Most meg megy a tesze tusza kapkodás hogy merre hány méter legyen....
Az igazi szakembereket ki kell nevelni és ez évek-évtizedben értendő. Mert nélkülük a magasabb hozzá adott értékű ipar csak egy helyben topogna.
-Aki kárörvend hogy most a nyugat így szívja meg úgy szívja meg annak javaslom hogy mikor lángokba fog állni egyes nagyobb nyugat európai városok mert leállt minden és a vallási dogmákat fel tűzelik egyes szervezetek akkor is ilyen hangosan örvende mikor közlik vele hogy öreg mától idehaza is jegyrendszer lesz. A deviza betéteket befagyasztva ........ és még sorolhatnánk. Mert ha így szopassák az eut meg saját magát, akkor sajnos előreláthatólag ősszre idehaza is hozzá kell szoknunk hogy nem minden fényes ahogy előadják itthon.
A tengeri szállítások pl egy mezitlábas konténer 8-10 ezer euróról fel ment 18-22 ezer euróra. Alapanyagok főként a vegyiipari, mert olajból és földgáz szükséges hozzá nos az ázsiai gyártok tripla árron szállítanak feltéve ha tudnak mert ott is végesek a kapacitások és a hazai ipar meg a szomszéd elsőbbséget élvez az eu iparral szemben.
Egyedül ami biztosan megy az magasabb hozzáadott értékű illetve magasabb/felsőbb kategoriás termékek. Mert ezek a "válság" alatt is mennek. Nos mi idehaza ebbe a szegmensben hogy is állunk???
Mezőgazdasági termelési ráta hiába a fejletebb gazdaság mégse érik el illetve közelitik meg azt a fránya komcsi eredményeket a 80-as évekből. Peddig most igazán húzó ágazat lenne de hát a sok kisbáró inkább gyúr a támogatásokra mert 4-5 évente cserélni kell az új városi terepjárot,pick upot...... tisztelet a kivételeknek akik apai-anyait beleadnak. Ilyen is van de azoknak is véges az erejük.
Nos vannak problémák itthon is, de amíg mindig megprobáljuk a szönyeg allá seperni meg ráfogni a libernyákok miatt van jelzőt akkor kurva fájdalmas lesz a felébredés ha minél tovább húzzuk a beismerést. Hogy még is csak valamit lépni kellene és ne fejnehéz már pedig ez lesz (lenini irány) alapon irányba induljunk el.
egy becsődölt euba ahol mi nem csődölünk minek maradnánk bent? hogy fizessük a nyugatiak fejlőését ? :D most is beakarják nyúlni a pénzünket... akkora szarban vannak... minek rántsanak minket a sülyedő hajóval?
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 912
113
Ami az energiakérdést illeti:
  • globalista versenykörnyezetben vagyunk, aki olcsóbb az nyer, ami a gazdasági fejlődés FELTÉTELE,
  • mások se szeretik az energiafüggést, csak épp az orosz a legolcsóbb.
Olyan nehéz ezt felfogni?

A hollandok, akiknél a gáz 15 %-a orosz, azért vétózzák az energia szankciókat, mert a globalista termelői láncban lévő más országok (pl. Szlovákia) olyan üzemei állnának fejre akik az ő beszállítóik. És akkor náluk is leáll tucatnyi üzem pár héten belül.
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Birom ezeket az érveket az orosz nyersanyagok mellett.
-Már vagy 15-20 évvel ezelőtt asszhem pont az akkori fidesz verte az asztalt hogy alternatív vonalakat kellene kiépíteni. Történt azóta valami???
-Egy ipart és egy országot nem lehet függőségre építeni. Bármennyire is olcsóbban jutnánk hozzá mert az ellenfeleink bármikor kiüthetnek közvetve.
-Egy ipart nem lehet összeszerelésre építeni. Felébredtek közben a valódi ipari képzések meg leépültek a béka segge alá. Most meg megy a tesze tusza kapkodás hogy merre hány méter legyen....
Az igazi szakembereket ki kell nevelni és ez évek-évtizedben értendő. Mert nélkülük a magasabb hozzá adott értékű ipar csak egy helyben topogna.
-Aki kárörvend hogy most a nyugat így szívja meg úgy szívja meg annak javaslom hogy mikor lángokba fog állni egyes nagyobb nyugat európai városok mert leállt minden és a vallási dogmákat fel tűzelik egyes szervezetek akkor is ilyen hangosan örvende mikor közlik vele hogy öreg mától idehaza is jegyrendszer lesz. A deviza betéteket befagyasztva ........ és még sorolhatnánk. Mert ha így szopassák az eut meg saját magát, akkor sajnos előreláthatólag ősszre idehaza is hozzá kell szoknunk hogy nem minden fényes ahogy előadják itthon.
A tengeri szállítások pl egy mezitlábas konténer 8-10 ezer euróról fel ment 18-22 ezer euróra. Alapanyagok főként a vegyiipari, mert olajból és földgáz szükséges hozzá nos az ázsiai gyártok tripla árron szállítanak feltéve ha tudnak mert ott is végesek a kapacitások és a hazai ipar meg a szomszéd elsőbbséget élvez az eu iparral szemben.
Egyedül ami biztosan megy az magasabb hozzáadott értékű illetve magasabb/felsőbb kategoriás termékek. Mert ezek a "válság" alatt is mennek. Nos mi idehaza ebbe a szegmensben hogy is állunk???
Mezőgazdasági termelési ráta hiába a fejletebb gazdaság mégse érik el illetve közelitik meg azt a fránya komcsi eredményeket a 80-as évekből. Peddig most igazán húzó ágazat lenne de hát a sok kisbáró inkább gyúr a támogatásokra mert 4-5 évente cserélni kell az új városi terepjárot,pick upot...... tisztelet a kivételeknek akik apai-anyait beleadnak. Ilyen is van de azoknak is véges az erejük.
Nos vannak problémák itthon is, de amíg mindig megprobáljuk a szönyeg allá seperni meg ráfogni a libernyákok miatt van jelzőt akkor kurva fájdalmas lesz a felébredés ha minél tovább húzzuk a beismerést. Hogy még is csak valamit lépni kellene és ne fejnehéz már pedig ez lesz (lenini irány) alapon irányba induljunk el.
Nem kell szankcionalni az oroszokat és a gázprobléma letudva.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113
Korzika újra forrong:

 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
A finnek a svédekkel együtt jelentkeznének a NATO-ba.
Nem sokáig fognak örvendeni a tagságnak, mert:
1. mire belépnek megszűnik (ha győz az orosz)
2. ha veszít az orosz, nincs aki ellen legyen, így elveszíti európai védelmi funkcióját és ekkor is megszűnik (lesz helyette valami globális USA vezette "védelmi" szövetség).
Vagyis a NATO-nak így is úgy is csengettek.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
Korzika újra forrong:

Itt sem lesz könnyű létezni ezután egy iszlám hitű migrinek.